Паниране

  • 2 930
  • 18
  •   1
Отговори
  • 1
  • 2
  • Всички
  • Мнения: 197
Здравейте, момичета. Искам да ви попитам как правите панировките? Освен това обикновеното- яйце, брашно и пак така.

# 1
  • Мнения: 1 655
Ето ти варианти за панировка:
1.яйце-галета
2.яйце-галета и сусам (миксирани) - това особено върви за пилешко месо (хапки)
3.яйце-брашно с червен пипер (тук към брашното може да се добавят каквито подправки обикновено отиват на нещото което панираш). Варианти - босилек, риган, чер пипер...
4.яйце-галета с овесени ядки - това го правих веднъж за пилешко месо, когато не успях да си набавя сусам.

# 2
  • Мнения: 373
А как се панира кашкавал? Rolling Eyes

# 3
  • Мнения: 1 655
Кашкавал панирам с яйце-галета-яйце-галета. Има особеност, че кашкавала трябва да е от твърдите и мазнината в която ще панираш да е силно загрята, иначе кашкавала се размеква.

# 4
За да не се размеква кашкавала поне 3 часа преди това аз го нарязвам на кубчета за паниране и го слагам във фризера или камерата. Стават едни много твърди кубчета, които като се пържат и не се разтичат а стоят твърди.  Stuck Out Tongue

# 5
  • Мнения: 3 777
Гостът бях аз

# 6
  • Мнения: 7 821
Здравей,
Правя панировката като разбъркам - яйца, брашно, подправки (зависи какво ще панирам), щипка сода и малко пр.мляко или бира или газ вода. Трябва да стане на средно гъста каша. Топя напр. чушките и пържа в повече мазнина.

# 7
  • Враца
  • Мнения: 158
Аз вчера правих кашкавал-пане и към галетата прибавих гранулиран лук и чесън на прах и стана много вкусно.

# 8
  • Мнения: 3 154
Цитат на: Svetla1
Кашкавал панирам с яйце-галета-яйце-галета. Има особеност, че кашкавала трябва да е от твърдите и мазнината в която ще панираш да е силно загрята, иначе кашкавала се размеква.


Може и да е по-мек кашкавала. Просто преди да се потопи в яйцето-галета трябва да се топне във вода.  Wink  (това в случай, че не си намерите по-твърд кашкавал)

# 9
  • Мнения: 111
A пробвали ли сте накрая с царевично брашно?

# 10
  • Мнения: 111
A пробвали ли сте накрая с царевично брашно?

# 11
  • out of space
  • Мнения: 8 573
Цитат на: mama Dedi
A пробвали ли сте накрая с царевично брашно?


Да, супер е, само така правя.

# 12
  • Мнения: 390
две яйца + чаша брашно + половин чаша бира (може и подправки, аз слагам само черен пипер)
валям в брашно после топя в пастата  и хайде  в тигана
идеална за риба, рулца от раци и други морски

# 13
  • Мнения: 197
А как смесвате яйце и брашно, да не стане на топчета?

# 14
  • Мнения: 3 927
аз напоследък зарязах сложните панировки и панирам само в царевичен мейс (продава се в диетичните магазини, прилича на царевично брашно) и в яйце, само че двойна панировка - получава се супер хрупкава и дебеличка коричка....

# 15
  • Хасково
  • Мнения: 995
Този царевичен мейс да не би да е нещо като царевичен грис?
Защото миналата седмица Иван Звездев обясняваше, че точно с царевичен гжрис панировката става най вкусна а и най-важното не поемала толкава мазнина и не оставяла мазни следи в чиниите!
Ако някой го е гледал точна това предавана моля да каже как точна ставаше тази панировка!

# 16
  • Мнения: 4 176
Цитат на: Ellypr
Здравей,
Правя панировката като разбъркам - яйца, брашно, подправки (зависи какво ще панирам), щипка сода и малко пр.мляко или бира или газ вода. Трябва да стане на средно гъста каша. Топя напр. чушките и пържа в повече мазнина.

 И аз така, но преди да топна чушкуте в панировката ги овалвам в брашно за да се захване панировката .

# 17
  • Мнения: 3 927
Цитат на: NadiaNGX
Този царевичен мейс да не би да е нещо като царевичен грис?
Защото миналата седмица Иван Звездев обясняваше, че точно с царевичен гжрис панировката става най вкусна а и най-важното не поемала толкава мазнина и не оставяла мазни следи в чиниите!
Ако някой го е гледал точна това предавана моля да каже как точна ставаше тази панировка!


не съм съвсем сигурна, но е по-скоро като царевично брашно....не му пазя опаковката, че да прочета по-точно.....

а не съм гледала и звездев.....

# 18
  • Sofia
  • Мнения: 6 235
аз пък слагам магданоз, чесън, черен пипер, яйца, бира, брашно и сол

Общи условия

Активация на акаунт