"Пак жега се задава, Юнчето усмивки весели раздава... " - тема 2

• 21 410
  • 730
  •   1
Отговори
# 225
Аз вече ползвам 3 номер памперси.
Бюти, като усетиш че й стягат, ако по трудно доближаваш лепките, премини на следващ номер.

# 226
  • София
Имам глупав въпрос - по какво се разбира, че дадения номер памперси е станал малък? newsm78  Blush
Бюти, като почне да пропуска. На Памперс по средата картинката за мен лично е показател. Лепките в началото я припокриваха. Сега едвам я стигат. И като цяло слагайки го ми изглежда да й е умалял. Аз така преценявам дали й е малък. Аз например Памперс единица изобщо не купвах, бях убедена, че двойката ще й е ОК  Wink

Чинче, хубавите пюрета лично за мен са доста скъпи. На Ганчев аз не ги харесвам... предпочитамд а си купя от пазара зеленчуци. Аз между другото само за зеленчуковите писах, че правех. Плодовите ги купувах. Виж, на Ганчев плодовите не бяха лоши.
А пък после след 9 месец ще почна да взимам от кухня, та каквито и да са пюретата те не се ядат толкова дълго  Wink

# 227
Здравейте.

Мая, ЧРД на баткото, да расте здрав и да има безгрижно детство.
Шунче, много радост да ви носи каката и да порастне умна и красива.
Деси, много неприятно това с парите, както се казва всяко зло за добро, може би така е трябвало. Вие да сте живив и здрави, пари се печелят.

А н и , защо чакаш Никола да се събуди за да идете на разходка? Както спи мяташ го в количката и навън , той пак ще продължи да си спи.
Ана2, страхотно за Доспат, нас ни поканиха на бунгала от 30 август, живи и здрави ще ходим.

Мушмуронко, радвам се че писа, миналия ден се бях сетила за вас.

Аз пюретя няма да правя. С каката се убих да правя пък тя изобщо не ги прояде, нито домашни , нито купени всичко заминаваше на буклука, после прояде детска кухня. Сега мисля да си спестя това занимание. Ще купувам.
Ваче, благодаря за обяснението за питката и аз за тази се сетих, но никога не съм я оформяла по този начин.

Чин, Мая, прекрасни са ви децата.

Пак ревем изчезвам, до после

# 228
Гарли, как не съм знаела значи...Иначе наше приятелско семейство е запазило места на Вила Класик. Надявам се да не съжаляваме. Ако не ни хареса горе, може да ти звънна. Да разбирам ли, че и в Доспат може да се засечем? Ако е така, и да ни хареса, може да звъня Simple Smile)) Аз пък щях да те каня на 1 август на кърмаческата среща - този път имаме и малки подаръчета за присъстващите, нали е Световната седмица на кърменето.
За памперсите - когато не слагам многократни, и аз засега съм с двойка, но следващият пакет ще е тройка. Аз с Румен единичка не съм ползвала въобще, но сега с Явор ползвах. Макар да е батко на повечето бебета тук, си е дребосъчко засега де...около 4800 е в момента.
Благодаря ви за идеите за комарите, златни сте...аз нищо не съм ползвала за комари досега, че много досег до тях не съм имала...но сега ме е страх особено за Явор и Румен, а и Стефан е добра примамка. Мен не ме обичат толкова животните Mr. Green

# 229
Селави, чакам го да се събуди, защото искам да го накърмя у нас и после да си знам, че поне два часа няма да ми се налага. А ако го взема спящ е възможно да ми се събуди във всеки един момент и дори да не съм стигнала до парка. Иван така съм го изкарвала и спящ, но той си беше направил режим точно през 3 часа ядеше и можех да си направя сметка в колко точно ще се наложи да кърмя.  Laughing

# 230
Здравейте милички, аз явно така ще си бъда редовно четяща и нередовно пишеща, за което много ме е срам  Blush, но какво да се прави нрав ли е какво ли ....

Честити месечинки на всички празнували, поздравления и за всички останали имали поводи за празнуване (няма да изброявам, че да не пропусна някой), сещам се в момента само за малкото Шунче-Радост, на което желая много здраве и щастливо детство, и за синчето на Мая, на което желая всичко най-прекрасно и много, много здраве.

За плодовете и зеленчуците, честно казано не знам и аз какво да правя, преди за Калоян съм купувала зеленчуци от пазара и според сезона, а каквото има вземаме от свекитата, сега май като гледам пак така ще бъде, като че ли не мога толкова напред да гледам и да мисля, и от сега да правя нещо по въпроса.

За номера на памперсите и на мен ориентири са ми описаните вече от Ваче и Чин неща и аз чакам да свършим 2-ката, която имам и ще вземам 3-ка, че тя Дария е вече 5 кила. Вчера я мерихме, че ходихме до педи за ваксината, която бяхме отложили заради жегите, да не чува дявола нямаше никакви проблеми след това, ще видим при следващите как ще бъде, че док каза, че били две ваксини наведнъж  newsm78  #Crazy, но ме успокои че тя ги разделяла във времето и не ги слага едновременно.

Ваче като казваш1-ца не си вземала се сещам за една приятелка, която беше купила такива за болницата, а нейния младеж се роди 4,450 кг. и са я скъсали от майтапи, че ще трябва да му слагат по един на всяко краче.

МамаАнелия много кофти това с отношението на свеки към Марки, но мисля че наистина трябва от самото начало да й покажеш, че така не трябва.

Ана2 дано наистина си починеш добре и се заредиш с много, много положителна енергия. Доспат, наистина много красиво и пленяващо място, ходила съм като дете, но още имам доста живи спомени, сигурно сега е доста по-различно, но надявам се все така красиво.

Ние мислим началото на септември да направим традиционния тур София-Плевен-Варна (в случая Зл.пясъци - парк-хотел "Голдън бийч")-Сливен-София, само да е живот и здраве и всичко да е наред.

Неделята, която мина правихме и погачата беше много приятно (като изключим разразилата се буря и градушката), наложи ни се да идем два пъти до Св.Мина, че сутринта имаше страшно много хора, а вървеше и литургия и не ни се чакаше, добре, че ни е съвсем, съвсем близо.
В тази връзка, ако някой реши да ходи и има желание може да ми свирне да се видим там.

Кити като заговоря за този манастир винаги се сещам за теб, радвам се че при вас нещата се понареждат, и ти желая най-искрено от тук насетне да нямаш повече такива проблеми.

Чин въобще не мога да разбера поведението на баба ти и дядо ти, какво като си осиновена, нали това е било решение на двамата ти родители и ти си била желано от тях дете, офффф много се ядосвам  Close на такива работи.

Днес минахме и прегледа при Алексиев, добре са й ставите, с голям зор и много потене успя да я види с ехото, че такова мърдане и шаване направи, изтормози ни яко. Каза, че доста умело си държи главата изправена, което за нейната възраст не било много желателно  newsm78 и ни препоръча профилактичен преглед на 6 месеца.

Може да се включвам рядко, но за сметка на това пък  Laughing качествено, айде пожелавам на всички лек и спокоен петъчен ден и заредени с много положителни емоции събота и неделя.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 15:43 от misi

# 231
  • София
здравейте мамчета Hug
Радвам се, че нашия метод за изакване действа при някои Laughing
Ох аз купих от метро 2 пакета по 90 памперса 2-йка и ще си караме с тях, на него за сега са му ок, поне не забелязвам да го стягат Rolling Eyes
Нашата погача е утре, ще има около 15-20 човека (зависи кой дойде) Laughing уж сме готови, да видим утре какво ще съм успяла да забравя. А пък вечерта ще се съберем с няколко приятели на по пържола за р.д.-то ми, ще бъде дълъг и изморителен ден, но пък пълен с емоции Laughing Дано Крис се държи добре Praynig
Ана2, аз знам че зехтина предпазва от комари, аз по принцип се мажа със зехтин вместо с мляко за тяло и не ме хапят (ама мен по принцип не ме хапят много много), но и други хора са пробвали и действа. Вчера добавих в олиото на бебо малко зехтин също Mr. Green
Охх разплака се дребосъка, изчезвам за сега Hug

# 232
Днес беше лудница....

ЧИН, изумена съм от бабата и дядото #Crazy

МУШОРОНКО, МИСИ,  Hug Heart Eyes

Честити месечинки!

ЗВЕРЧЕ, ШУНЧЕ, хубав празник утре!

АНИ2, кога заминавате? Много хубаво да си изкарате!

# 233
Чинче, Ани, да, тя не е баба на Марки и за нея това, че сина й си е взел разведена жена с дете е най-страшното нещо на света. Що рев е изревала по случая.... Но вече посвиква и са по-добре нещата. Вчера просто беше някакъв по-нервен ден, нещата в един момент преляха. За мен не е проблем че тя му прави забележки, той е отнесено 8-годишно, на което само Бен Тен му е в главата и има нужда понякога, но не може само в забележки да преминава един цял ден.
А аз си казвам всичко, вече съм разбрала, че е по-добре така - ще се сърди известно време и ще минат нещата.
По-големият проблем беше, че изчаква мъжа ми да се прибере, за да му пили на главата и да всява смут в отношенията ни. Това й заявих, че няма да го допусна  Naughty

Чинче, това за баба ти и дядо ти ме потресе! Много тъпо е в този случай така да реагират.

Деска, не са ми още много ясни нещата около целия процес на замразяване и захранване, но съм на мнението на Чин, че си заслужава само ако съм сигурна за произхода на продукцията.
Иначе, освен тиквички, броколи, карфиол мисля още да замразя зеле, патладжан, чушки... домати може би на пюре и другото плодове - понеже няма да стигна до компотите. Основната ми цел обаче е месото - леля ми гледа зайци и идеята на една от мамите с готвенето и разделянето на порцийки във формите за лед много ми допадна. Чудя се още и за сладките картофи.
Имай впредвид обаче, че зеленчуците се бланшират преди да се замразят. Бях пуснала един линк преди време с много полезна информация за замразяването.
А бе, още мисля по въпроса.

МисиHug

# 234
МамаАнели, аз този линк си го запазих  Peace И аз съм на мнение, че произхода е важен. Плодовете сякаш не са толкова третирани, колкото зеленчуците - може и да се заблуждавам. Тиква и тиквички - ще им знам произхода. Домати няма от къде да взема, но пак ми се вижда по-добре от готово доматено пюре - дори и за готвене ако трябва да ползвам. Абе ще видя какво ще направя в крайна сметка.
Оф това с деленето на децата е много тъпо. Племеницата ми е осиновена. След като я взеха сестра ми веднага забременя. Е повярвайте ми отвсякъде се почна - те защо не изчакаха, ето ще си имат свое и т.н. Абе хората понякога са много лоши.

# 235
Здравейте!

Ние май влязохме в сънен период и днес Никол спинка доста, даже успях да изчистя бъдещата и детска стая, която за сега ползваме за какво ли не. Снощи ходихме с нея на гости, държа се много добре, не плака, хапна спинка идеално дете Simple Smile Детенцето на приятелите у които бяхме явно има влечение към бибероните и се опита да открадне на Никол биберона, ама не можа Joy Майка му каза че все така правело Simple Smile

Аз няма да имам възможност да замразявам нито плодове, нито зеленчуци, фризера ни е много малък и го ползвам основно за месо, тъй като свекър ми гледа животни. Поне мама и свеки правят компоти и за тях и за нас, та с това не се занимавам.

За свекървите....мойта си е нормална, ама с мали отклонения. Навие ли си нещо на пръста го прави,без значение, че съм и казала, че не трябва . И много говори....не млъква, само нерви да имам да я изтрая Simple Smile

За памперсите ние сме на 2-ка все още. Взехме Пуфис един пакет, но не съм доволна...много дебели и доста често изпускат, а не са и малки. Върнахме се пак на Памперс.

Ми това е от мен за сега, чакам мама да дойде и се мятаме на разходка

Оф това с деленето на децата е много тъпо. Племеницата ми е осиновена. След като я взеха сестра ми веднага забременя. Е повярвайте ми отвсякъде се почна - те защо не изчакаха, ето ще си имат свое и т.н. Абе хората понякога са много лоши.

Нямам думи за такива коментари...Какво се месят в живота на хората. Те са си преценили, че могат да вземат и да отгледат "чуждо" дете като свое и да не го делят, хората ще им го делят аааа ма ха. Царя дава, падаря не дава...

# 236
Ани, не се съобразих за кърменето, аз защото си кърмя навсякъде и затова не ми е водещо, а й Вени няма режим.

И аз не го разбирам това с деленето на децата. Не омаловажавам кой е родил детето , по -важно е кой се заел да го отгледа и да направи човек от него. Те и собствените си деца делят някой хора, ама не ми се подхваща тази тема. Свалям шапка на родители, които са осиновили дете.

Имам едно питане, то малко е извън темите, които обсъждаме Simple Smile на какъв режим на фотоапарата снимате отблизо децата? Питам защото моя е полупрофесионален , но нещо не мога да се споразумея с него напоследък. Когато е без светкавица, не ми харесва а със светкавица бебка се стряска много.

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 17:52 от sela_wi

# 237
Това много често се случва, като си осиновят детенце и сякаш се успокояват и забременява жената  Peace Аз също имам такива познати. Много е глупаво обаче да се делят след това децата  Naughty
Изненадвам се за баба ти и дядо ти Чин, при положение, че си била толкова мъничка като са те взели и толкова години да не могат да свикнат  newsm78

# 238
Охх и аз да се седна спокойно на компютъра..Днес следобед успяп да приспя Оги но и аз с него заспах... Добре ми дойде малко почивка, но пък трябваше следобеда да наваксам с домакинската работа. А малчо лесно приспах, като пуснах прахосмукачката  Wink

Чин  Hug Миличката... не ти е било лесно.

Аз пък точно бях почнала да навивам мъжо за приемни родители (покрай предаването) и оп - Оги се "появи". Не че сме имали проблем с "правенето" ама мъжо не искаше бебе, че Бела го беше уплашила. Та сега не смея много да се оплаквам...само на вас  Rolling Eyes

Ваче и аз това се питам  Mr. Green Бях харесала едно боди на което имаше два бутона с надписи: ON ON...това е сестро каквото сме си направили това ще си гушкаме  
Иначе аз макар да се писах ботаник, съм работила доста различни неща... Но все пак китките и билките са ми слабост ...

Ани2 -момичетата са дали добри идеи. Ето някои и от мен: маслата от здравец и розмарин също помагат. Може да си вземеш от ароматизаторните лампички със свещичка и да капваш по няколко капки в около 1-2 лъжички да кажем олио или зехтин, иначе бързо изгарят. А за след ухапване от комари помага натриване с чесън (намаля алергичната реакция и сърбежа) но от него може и други да избягат Simple Smile. Майка нас ни мажеше като деца с оцет - ябълковия е по-подходящ.    

Аз миналия път уж се приготвях за пюрета ама така и не стигнахме до там - да ви предупредя, че много изключително кърмени бебета не прояждат пюрета. Така, че този път никакви специални подготовки  Naughty

# 239
Алекс, нослето на Диляна го почиствам с клечки за уши. Тя постоянно повръща (и през носа) и се налага поне сутрин и вечер да почиствам, защото иначе хърка, нерви се, не може да суче. Първо в аптеката ми препоръчаха едно кремче (Низита), с което да овлажнявам и размеквам сополките, но на мен не ми вдъхна доверие и вече се специализирах с клечките.
Деси, ако не ти е проблем ще пратиш ли линка за съхраняването на зеленчуци от Мама Анели? Ние имаме купища домашни неща от лозето на дядо ми и ще е срамота ако не се възползвам и не направя. Праскови, кайсии, круши - дали мога да направя пюренца сега от тях? Или сокове? За тиквичките се надявам да прочета в линка как се съхраняват Whistling
Деси, а компотите нали са със захар? При това положение кога най-рано могат да се дават на децата? Трябваше да запиша една магистратура за майчиство значи, хич ме няма...
Да ви се похваля - тази седмица уж свеки си взе отпуска да ми помага (имам ликвидация и дипломна работа за септември), но така и не успях нищо да направя. Такава карикатура бяхме,само дундурка малката постоянно, аз се сърдя и правя забележки, само ходя и дърпам излишните пелени, и вървя след тях да асистирам. Днес много бързах и я накарах тя да смени поне памперса на Диляна. И познайте - застана на вратата на хола и го хвърли по средата на стаята  Laughing Не посмя да влезе и да премине до коша за боклук, защото климатика беше пуснат  Laughing А е абсурдно да пусне малката за 30 секунди дори.... Току ме извика, защото биберона паднал и трябва да се измие, току да и дам салфетка, защото извадила плюнка, изобщо- грозна картина. Ама какво ви занимавам, повечето имате подобни роднини ooooh! Ако ви се четат още тъпизми мога цял ден да разказвам  ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт