"Пак жега се задава, Юнчето усмивки весели раздава... " - тема 2

• 21 415
  • 730
  •   1
Отговори
# 255
Ваче,и ти като мен среднощно писане. Ама станах да храня и се разсъних. Мих чинии, оправях кухнята и сега съм тук.
Хелън, ами трябва във втория месец да се отиде. Т.е. вие като отидете другия  път и сте вече на 2 и чак тогава вземете направление - май е късно. Ама на теб нищо не ти пречи другата седмица да отидеш и да й кажеш, че искаш направление  Peace Не е задължително само по време на консултация да си там. Нашата болница е в другия край на парка и по такива поводи ми е супер удобна - съчетавам разходката с полезната работа.
А пък както и Чин спомена, приемното родителлство си е нож с две остриета. Гледаш го това дете някоя друга година и после ти го вземат. Хайде, ние сме големи щеш не щеш приемаш факта, ами на това дете  как ще обясниш какво се случва. Аз също не бих се навила на такъв вариант. Виж осиновяването е друга приказа. А и все повече се замислям за второ осиновено, че още една такава бременност не ми се кара.
Оф лягам си, че какви са тия среднощтни размисли и страсти от мен

# 256
Здравейте момичета, първо да ви благодаря, за пожеланията за бързо оздравяване, много сте мили   bouquet  bouquet
Аз съм наистина вече доста по-добре, енергията ви ме достигна несъмнено. Върнахме се сутринта от вилата, то уж да си починм отидохме, а още на първия ден се разболях аз. Но както и да е, важното е, че вече мина и това. Пих едно хапче само-парацетамол, първото ми е от миналата година септември  Grinning свали ми след 10 мин температурата, не беше ми се случвало такова нещо.
  И аз съм решила да минавам на тройка памперси вече, малеят ми тези.
Хора, много скъпи тези чадърчета бре. Исках да си взема за нашата количка, Хаук е тя, но е 50 лв. Чин беше казвала за едни моделчета в Джъмбо, но дали стават за Хаук дали някой знае??? Иначе постоянно мята,м едни пелени отгоре, те падат , цапат се, не си е работа така, искам чадър  Naughty
Дидолинката, много се радвам, че сте добре с нокътчетата, и ние ги оправихме. Но сега не смея да ги режа вече  hahaha съответно сме с един маникюр....не знам защо не спя, така съм се ококорила ...но отивам, ще стискам очите.
Чао за сега от мен, пак благодаря за позитивната ви енергия  Heart Eyes

# 257
Добро утро, мамчета  Grinning
май май аз съм най-ранобудна, да не повярваш  Joy. Алекс тая сутрин стана, потруди се да събуди мама и тати и сега блажено спинка, а на мен вече не ми се спи Simple SmileЗатова го бутам в количката и изчезвам по улиците  Mr. Green

# 258
Добро утро!

За хумата - изсипвам в коритото около една малка шепичка (направо от кутията насипвам). После си пълня ваничката с душа и така хумата се разтваря във водата. Водата става леко жълтеникава. После плацикаме бебето в тая вода. Накрая мъжа ми го вади и с едно канче го обливам с чиста вода. Не знам дали е нужно да се отмива хумата, но все пак. Тя е природен продукт и се ползва в доста маски за лице и коса и затова реших , че е добър вариант, вместо да си даваме парите за скъпи козметики. Започнах да слагам и по малко като правя вана на баткото.
Хума се продава в аптеките!
Дано да помогне! Ники имаше много пъпчици по лицето, но се изчисти. И подсичане няма, може би пак тя помага. 

# 259
Добър ден и от мен!

РОСИ, аз съм с този чадър на Джъмбо- става на всички модели (аз съм с ЧИКО), не е много добър, но е по-добре от нищо!

ЗВЕРЧЕ, възхищавам се на ентусиазма ти  bouquet

ДИДОЛИНКА, какво е станало с ноктенцета? Извинявай, но съм пропуснала!

МУШМОРОНКО, аз мажа Дара с кремчето за лице, като натискам с ръка, за ад стигна до всички гънки. И на на с нищо не са ни казали още за ортопед newsm78

Хубав ден от мен!

# 260
Добро утро!!!!
Днес се очертава още един не толкова горещ ден - ден за повече разходки!!!  Laughing
Искам да ви почерпя с една  newsm38 , тъй като моя Даниел става на 1 месец...как бързо лети това време ...направо не е за вярване! Пожелавам си да ми е жив и здрав и голям мъж да порастне!!!  bouquet
Искам да благодаря много на Ана 2 за безценните й съвети за кърменето  Heart Eyes. Ние вече от една седмица сме само на кърма....не даваме АМ вече.  Praynig да се задържат така нещата. Скоро мисля вече да започна и само по една гърда на хранене да давам. И почти се храним през 3 часа, а не през 30 мин, както до скоро и беше ужас.
Ние вчера бяхме на лекар и нашия младеж за единия си месец е пораснал с 6 см и вече е 57 см и тежи 4580гр. (с 1150 гр отгоре). Другата седмица ще ни бият ваксината. Лекарката вчера каза, че имал вече много колики. А той горкичкият много плаче и се превива. Нищо май не помага. Милсля да взема Колийф скоро, че е лошо положението...дано той да помогне.
За чадърчетата - аз взех този http://www.moebebe.com/catalog/product_info.php?products_id=406& … ba7ec86b96680c9a1
Вчера купихме на Чико машинката за комари да видим дали ще има ефект, че тези комари   #2gunfire

# 261
Добро утро и от мен  Grinning най-накрая стигнах да седна и да видя как сте Hug

# 262
Хайде добро утро.
Снощи Крум се прибра от разходка с баба си и почти не искаше да яде, заспа към 8 и не мръдна до 1. И после през 2-3 часа. Ей го, пак се опитва да лапа ръцете. Те обаче са с ръкавици, едно защото още десетина дни няма да режем ноктите, друго че го хващам как си смуче палеца. Едно от сериозните ми притеснения - аз съм си го сукала до първи клас, голям срам ooooh!
Кити, гънките и аз така ги намазах, не знам дали има особен ефект, ще продължа.
За чадърчето от Джъмбо  - ние си купихме, и на мен ми се видяха много пари тея 55 лева, обаче не са никак добри - не пасват добре и много пада като сгъвам шасито. На мен ми се налага да го сгъвам по няколко пъти на ден  - асансьора е малък и разглобена я разнасям.
Хайде, отивам че има гладно мече, което ръмжи Simple Smile

# 263
Добро утро! Пусна ли някой кафето:
Стефан е на работа и сме сами с децата и баща ми. Та един реве и затова ми е в ръцете, друг  пее "Тих бял Дунав", третият се оплаква от живота и жегата.... Mr. Green
м-г, жив и здрав да е Даниел! Много ви се радвам  Hug
Аз чадърче още не съм си купила, нещо не намерих подходящ цвят, но определено ми е нужно. И аз ще купувам обикновено някакво - те всичките са толкова чупливи, че не си заслужава да дам толкова пари.
Силвърче, честит рожден ден!
За пюретата нищо не съм направила и не смятам да правя в момента - доскоро баща ми произвеждаше по нещо, макар и малко, и щеше да има смисъл да замразявам. Сега май си е все тая. Иначе Румен си ядеше всякакви видове купешки пюрета, Явор е по-характерен, та де да видим Simple Smile
Ани, това с хумата е наистина добра идея, и на мен педиатърката ми го предлагаше, но нали Стефан къпе Явор и засега нищо не сме слагали. За разлика от Румен обаче, който е целият обринат от жегата, малкият засега задържа положението (в началото имаше пъпчици по лицето, но те си минаха).
Мушмуронко, всички дечица преминават през период на лапане на ръце, а при доста малко остава такъв навик - то си е част от развитието сега - откриват си ръцете, подобряват си координацията, това си е голям напредък. После са много сладки, като си хапват пръстчетата на крачетата Simple Smile
Купих кокосово масло и масло от лавандула, не намерих вчера масло от цитронела - жената в билковия магазин ми каза, че и гривничките, за които Чин спомена, били с такова масло. И  този уред на Чико не го засякох вчера никъде - в Благоевград почти няма комари (може би в квартала покрай Струма има) и това не е артикул, който се зарежда редовно явно.
Чинче, много си права за приемната грижа...аз много пъти съм си мислела за осиновяване, особено след двата спонтанни аборта (макар че то никак не е лесно да се осинови малко дете в България, има доста желаещи и малко деца за осиновяване), но приемен родител не съм навита да бъда...
За ортопеда...спестяват си направленията  #Cussing out хубаво е да се отиде навреме, за да може дори да има проблем, навреме да се вземат мерки.

# 264
Благодаря за кафето , Ана2! Аз най- после успях да порехвърля набързо какво сте изписали ,че вчерашния ден ми мина в разходки с автобуси ,метро и пак автобуси  в жегата. Трябваше да отида при лекарката си на конпролен преглед  , а и ми се появи едно неприятно кървене от два- три дни. Оказа се ,че имам киста някаква , която сама щяла да се пукне , като за целта помагали коремните преси- ето че дойде часът на истината- започвам да се стягам и да потренирвам по малко, та да видим какво ще постигна.  Crazy
Честити месечинки , ако съм пропуснала някой бебче! Hug
Ани , това с хумата и на мен ми допада, макар че и Венцислава е с перфектна кожа  на този етап- няма пъпчици , няма зачервяване- нищо. Откакто имахме един сериозен обрив и посъвет нап едиатърката  я изкъпах няколко пъти с водичка с калиев перманганат- оттогава нямаме никакви проблеми с пъпчиците. Така че при проблем и това помага!Слага се съвсем мъничко във водичката- няколко зрънца само , за да се оцвети водата розова.
За памперсите и аз смятам като довърша този пакет , да мина на тройка .
Пюрета нямам намерение да правя , но ще позамразя зеленчуци- да са живи  и здрави майка и татко,че си работят градинката и имат винаги пресни ичисти зеленчуци. Замислям се дали и аз да не си спретна една малка зеленчукова градинка в двора newsm78Тази година мъж ми пробно си ся една тиквичка в едно ъгълче и то не бе радост , не бе чудо- всяка сутрин я надничаме има ли листенце ,има ли цвят , има ли тиквичка.... Laughingголямо удоволствие е да си произвеждаш сам , а и е по -вкусна някак! :lol
ох.......ревеееееееетичам

# 265
Здравейте  Grinning
Благодаря за кафето, тъкмо допих моето  Simple Smile
Честити месечинки  Heart Eyes
Аз профилактично мия личицето на Сим с преварена водичка и дори да се появи някоя  пъпчица бързо изчезва  Naughty Иначе за хумата съм за, аз съм я ползвала доста за лицето и косата  Peace
На мен също не ми е казано нищо още за ортопед, като направиха прегледа в болницата, докторът ни каза 4ти месец чак... newsm78
За пюрета не съм мислила нищо.
Мушморонко,аз също съм смучещите си палеца до 1-ви клас  hahaha и също ме е страх много за малкия.
Ние дне пак сме самички... #Cussing out
Лек ден на всички, ние ревем  Laughing Laughing

# 266
Орнелка, остави само Симеон да реве, ти недей да ревеш  Mr. Green

Ани2, благодаря много за кафето..

Мушмуронко, аз съм закрепила основата за чадъра, а него го махам...

Роси, би трябвало да стане на Хаук, аз точно от моя приятелка с Хаук видях.

Днес правя компоти от малини... в малки бурканчета.
Хубав ден, Никола се събуди и няма как да си довърша поста.

# 267
  • гр.В.Търново при моя любим
Здравейте и от мен ,мами  bouquet

Извинявайте ,че не мога да пиша толкова често,но храня малкия на 2 часа,като едно хранене продъкжава около 1 час и след това следва едно цедене ooooh! ooooh! Ужасно е ,но почти всеки ден съм със запушени каналчета под мишниците  и  със страхотни болки,но упорито стискам зъби и не се давам  Mr. Green

Бебчо иначе е добре,не плаче много.На 12 -ти август сме на доктор за поставяне на 2-те ваксини и после ще ходим на невролог,очен и ортопед ...Дано всичко да е наред.Ние все още сме на 1-ка памперси Mr. Green,но важно е бебчо да качва дори и по малко в тези горещини.

Ние от време на време също се спречкваме с таткото ,но той по отстъпва и засега успяваме на време да заровим томахавките LaughingАз се чувствам добре (освен тези запушвания),вече не кървя,но и секс не сме правили още...аз нещо се ослушвам..ама то с тези хранения и цедения за ММ не остава време Blush

Утре и ние ще правим питка и нямам търпение ,въпреки ,яе после домакинската работаще ми вземе тока ,ама няма как Party

Ани и аз сега се замислих за хумата и май ще пробвам,въпреки че на бебчо кожата е чиста

Чин,много е пораснал Нико,а на теб и Деска браво за това ,че сте се заели да правите компоти.На мен пюрета и компоти ще ми направят мама,баба и свеки.Много ще ми помогнат  bouquet

Ани 2 ,благодаря за кафето

Мушмуронко и аз ще трябва да си купя чадърче и ваничка.Ще се ходи до Хипо Ленда
Иначе аз мажа бебчо с преварено олио.Пробвах няколко пъти с различна козметика ,но бебчо се изрина,но те ме предупредиха в родилния ,че малкия е с чувствителна кожа и след втория месец чак мога да пробвам с Мустела.

Другото го забравих ,затова на всички мама и бебета  Hug

И да почерпя ,че днес с ММ имаме годишнина

Хубав ден ,момичета Heart Eyes

М-Г да ти е жив и здрав Даниел  bouquet

# 268
За хумата на мен една приятелка на майка ми ми каза че мога да си направя кремче като кашичка и при подсичане действало много добре.не съм пробвала понеже правения крем от аптеката вече ни беше свършил чудесна работа,но ако има по нататък пак такъв проблем ще пробвам.

Успях да накарам Краси да смуче силиконова биба досега пробвах с каучукувата на Нук , но тя не му допада,че то не се издържа само ме ползва мен за залъгалка,а зърната взеха да ме болят и ще ме разрани.

За чадърите, мисля че всеки може да се сложи на всяка количка.

Пюрета  аз не мисля да правя.

Ставам че реве пак за цица!

Хубав ден!

# 269
СИЛВЪРЧЕ, честит рожден ден и от мен, бъди много щастлива!

ИСИ, честита годишнина, желая ти щастлив семеен живот!

Честита месечинка на Даниел!

Общи условия

Активация на акаунт