"Пак жега се задава, Юнчето усмивки весели раздава... " - тема 2

• 21 415
  • 730
  •   1
Отговори
# 240
Хубавото при мен е, че аз имам двама по-големи братя, т.е майка ми и баща ми могат да имат деца, просто са искали момиче. А и аз съм била само на 2 месеца, така че усещането у мен, че съм била изоставена липсва.
Баба и дядо вече ме обичат, и то много.. но това се случи, когато другите им внуци спряха да им отварят вратата, идват в града и не им се обаждат. Само ние 3мата с братята ми ги поглеждаме, на чичо ми децата въобще не идват. Вече няма по-хубава от мен.. но защо след толкова години?
Иначе от майка ми и баща ми повече любов не мога да получа и да искам, имаме такава връзка, която много деца родни на родителите си нямат... Wink
Да спирам, че да не видят агентите..

Може да прозвучи грозно, но не бих станала приемен родител. Бих осиновила дете, но приемна грижа не... Рискувам да се привържа много към дете, което могат да ми вземат. Малко егоистично, но не мога да си го причиня.

Зверче, Шунче, весело да мине погачата   bouquet

Хеберлеа, радвам се, че си си починала, в предпоследния ти пост изглеждаше изморена и изнервена  Hug

Села Ви, аз снимам с проф. апарат, но не с автофокус...
Направи го на ръчен фокус и снимай така отблизо  Thinking

# 241
Мами колко време след като родихте  правихте секс?Аз имах  4 или 5 вътрешни шева и ми паднаха,но незная дали няма да получа разкъсвания ако правим секс с мъжа ми? Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed

# 242
Мами колко време след като родихте  правихте секс?Аз имах  4 или 5 вътрешни шева и ми паднаха,но незная дали няма да получа разкъсвания ако правим секс с мъжа ми? Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed
около 40тия ден, но аз бях секцио.

Пак за пюретата, кои са хубави?
Ваче, но от пазара не знаеш какви зеленчуци купуваш  Thinking
Аз ще имам домашни тиквички, грах и моркови...
много се надявам да намеря и картофи... друго какво?  newsm78

Последна редакция: пт, 22 юли 2011, 19:32 от chin

# 243
Чин, благодаря. И аз малко ползвам автофокуса, но нещо напоследък не мога да си наглася ръчните настройки. Ще се пробвам пак, явно съм позабравила, че от доста време не бях снимала.

Вени цял следобед иска да я разнасям и мрънка, точно днес пратих каката наобяд при баба й и имах толкова неща да свърша, нищо не успях. Викам си няма да се ядосвам детето е по-важно, като иска да го гушкам ще го гушкам. Сега спи, да видим довечера дали няма да има песни и танци на народите.

# 244
Здравейте,мамчета.
Мниго ми е криво днес.Бебка се обрина по тялото -гърдички ,ръце,гръбче.Звънях на педито и тя ни иизписа Локоид,но прочетох в листовката ,че има кортикокстероиди и сега незнам какво да правя.И четох цял ден в нета за някакви атопични дерматити та съм в потрес.Получавал се при бебета,чиито родители имат хроничен ринит или астма.А аз имам и от двете.Сега се моля пъпките да се окажат от претопляне,но факт е ,че ги има и са много. Cry
Ана2,аз имам машинката на Чико с ултразвука.Пуска се в контакта и засега съм доволна.Не съм виждала гадинки в стаята.Струва 20тина лева.Има и на батерии,което пък е подходящо за количка. newsm78

# 245
СИЛВИ, дано бързо се оправи бебка!

МАМА АНИ, сега прочетох за Марки, ужас, не й се давай Peace

# 246
Теди, http://www.amber-bg.com/cooking/index.php?option=com_content& … =34&Itemid=40 това е линка.

За захарта не съм се замислила, ама нали им се дава сок. Може би към годинката. Йо става на 1 през април и тогава избора е малък. По-опитните мами нека споделят.

Пиша с една ръка, че Йо е крива и иска да я гушкам. Оставя и я ревва веднага. Марти пък не е спал 24 часа и се трупяса. Дори не хапна. С таз неговата работа заприлича на бухенвалски манекен  Sad

# 247
Привет:)
Силвия77, какви са пъпките - и Крум има много, но са от претопляне - по лицето, по рамената и гръбчето. Педиатъра изписа за 4 дни  калциев глюконат, няма видим ефект обаче.
Педиатъра по телефона ли ви изписа препарата, без да види обрива - малко несериозно ми се вижда.
Теди, и твойта не е лесна. Дано бързичко бабата влезне в час - пращай ги на разходка, така ще ти е мирна главата и няма да се натоварваш толкова.
Деси, мерси за линка, и аз имам възможност за домашна зимнина, мама обаче няма как да замразява, че няма фризер, и разчитаме на класическото консервиране.
Вчера забелязах, че кожата по гушата на Крум, на местата където има допир кожа до кожа е като подсечена. Детето не дава вид местата да са болезнени, но се притеснявам че може да се разрани повече. Там тудно успявам да подсуша след баня, а и предполагам се поти доста, та днес намазах с течната пудра на Бочко, дано има ефект. Има ли някой с подобен проблем?
Момичета, искам да ви питам за д-р Алексиев. Влизам радко, но вече няколко пъти срещам името му. На нас педиатъра нищо не ни каза за преглед при ортопед. Кога трябва да се направи, къде преглежда Алексиев, с направление ли се ходи при него, ако не - каква е таксата. Ще ви бъда благодарна за инфото, може и на лични, ако вече сте коментирали.

# 248
Мушмуронко, на Йоана също около вратлето й е червена кожата. Там влиза мляко, вода, пот. Не винаги и аз мога да бръкна да посуша, че май има гъдел там. Като успея мажа с Бочко или крема за дупе, който ползвам. Оправя се бързо  Peace
На ортопед се ходи към 2ия месец. Йо я гледаха след изписването и за по-сигурно ни препоръчаха в 4и месец пак, но това заради недоносването - т.е. нейния 4-и е 2-и коригиран.

# 249
Мушморонко и аз мисля,че нашите пъпки са от претопляне.В нас температурата е 31-32 градуса.Стои голичка ,но явно и това не помага.Педито ги е виждала тези пъпки,защотоМатея ги има отдавна,но бяха само по лицето и вратлето,а сега са и по телцето.Релефнички,ситни и на пипане приличат на шкурка. Sad
Относно Алексиев ние бяхме онзи ден при него.Кабинетът се намира в Борово зад Била.Прегледа струва 40 лв.Аз съм доволна от него.Има в нета координатите.Звъниш на тел.и запазваш час за следващия ден.

# 250
Добър вечер!
Първо да се похваля, че най-после Теди се изака. Всъщност аз я изаках с термометърът, защото не помогна нищо друго. А вече щяха да станат 4 денонощия. Дано се нормализират нещата, че да не се налага да правя пак така. Иначе ще й правя масажчета и гимнастика от тук нататък.

Силви, дано мине обрива на бебка и не се окаже атопичен дерматит. Аз съм ползвала крем с кортикостероиди за Стефи, ама се наложи. Оправиха се нещата при нея след 2 пъти по 1 седмично мазане.

Гледам, че обсъждате пюрета и сокчета. Аз мисля да не правя нищо засега. Сигурно към 9 месец ще я запиша на кухня, а за захранването предполагам, че ще ползвам готови пюрета. Надявам се да я кърмя по-дълго време, а като е на годинка вече ще е лято и ще има пресни плодове и зеленчуци. А нямам и от къде да взема домашни, за да правя нещо.

Ани2, супер, че ще ходите до Доспат. Много хубаво да си изкарате Hug

И аз много искам да отидем някъде, но моят мъж не е навит да пътуваме надалеко с бебка. А на мен ми се ходи също в Родопите. Засега го навивам чак зимата да отидем във Велинград. Ние всяка година ходим по 1-2 пъти там, ама зимата е много далече. А и тогава май повече ме притеснява дългия път. От Варна до там го правим към 8 часа с почивките.

За свекървите - и друг път съм я хвалила моята, но пак да го направя. Не ни се меси в нищо, а и мисля, че мъжът ми не би го позволил. А в същото време много ми помага, като готви, когато дойде или направо носи нещо сготвено. Поне ми спестява доста от домакинската работа Simple Smile.

На момичетата, които ще правят утре погача - весело изкарване Hug

Това се сетих. Лека нощ и дано всички се наспим Grinning

# 251
Аз също не мисля да замразявам от сега нищо. Още дори не съм си намерила схема за захранване. Но и на това ще му дойде времето.  Peace
Компоти и сладка правя, но за по голямото дете. Аз си им слагам нормални количества захар, не ги правя "по-специални"  Wink

Теди, и твоята баба голяма помощ. Явно всички баби от престараване чак ни дразнят.

А от всякакви пъпчици може да се отървете ако къпете бебетата с хума. Аз слагам малко във ваничката и така го къпем. Дори убедих мъжа ми да не ползваме повече шампоани. Само около веднъж седмично примерно. Сега кожата на бебето е перфектна. Той като беше в Германия само така го къпех и като го видя се убеди в силата на хумата. Изобщо не е скъпа. Струва 2лв и ще ми стигне за доста къпания.

# 252
  • София
добър вечер сладурки Hug
Благодаря за пожеланията за утре, надявам се да е весело, само готини хора съм поканила,  решихме да не каним дразнещите роднини, а само готините Mr. Green та се надявам да е приятно Praynig Laughing
аз също не смятам да правя пюрета, защото ме мързи, а и нямам от къде да взема абсолютно нищо домашно...освен май моркови от вуйчото на мъжа ми...за това с купешки и това е Grinning
За осиновяването, много е гадно да се делят децата....аз също си мисля, че искам да си осиновя 1, след като си родя 2, защото много ми е жал за тях и живот и здраве ако всичко стане по план, ще го направя Praynig
айде аз лягам да почивам, че ще ставам рано, и ще е дълъг, но надявам се приятен ден Praynig Hug

# 253
Здравейте Simple Smile
аз пак се добрах до компютъра по никое време Simple Smile. Но истината е , че намерих тук една съученичка с бебе на 3 месеца и откакто имам количка съм само по улиците  Mr. Green. А и Алекс спи вече само навън, в нас спи по 10-15 мин. и се събужда. Но и на мен много ми харесва да съм навън, тия дни времето е перфектно за разходки.
Ани, кажи малко повече за хумата. Как я слагаш? Ние в празното корито обливаме детето с вода, къде да я сложа хумата, може би в кофата с топлата вода  Thinking. И ако го мия с хума да не слагам шампоанче, ти така ли правиш? Разпитвам те, защото от пустата жега не се махат пъпчиците от ръчичките  #2gunfire
Вова, браво на детето  Hug
Ани2  Hug, много е хубаво в Доспат, ходила съм на екскурзия там, уникални гледки и чист въздух са. Дано си изкарате много хубаво Simple Smile
Понеже нашия младеж вече е 5100, минахме на 3-ка памперси, но май ми се виждат големи още... Но ще ги пробвам и утре де. Намерих промоция в Кауфланд на Памперс Актив бейби - 112 броя за 31.99 лв.
Деси, детето ако има 2 навършени месеца нали не е късно за ортопед. Педиатърката не ми даде сега направление, а сме на консултация чак когато стане на 2 месеца, та се чудех  newsm78. Иначе за компотите = браво  Hug
Чин  Hug, съжалявам за баба ти и дядо ти... Дано не са успели да вгорчат детството ти с това тъпо държание...
Хеберлеа, похвално е това за приемното семейство, аз мисля, че не бих се справила  Hug
Това е засега от мен, лека нощ, момичета, до утре  Hug

# 254
  • София
Имам едно питане, то малко е извън темите, които обсъждаме Simple Smile на какъв режим на фотоапарата снимате отблизо децата? Питам защото моя е полупрофесионален , но нещо не мога да се споразумея с него напоследък. Когато е без светкавица, не ми харесва а със светкавица бебка се стряска много.

Какъв ти е обектива?  Wink То от това зависи колко отблизо може да снимаш децата. Обектива или апарата имат ли режим макро?
Светкавица не е добре да се ползва при малки бебета. Аз обикновено снимам с приоритет на бленда и апарата изчислява скоростта. Но просто трябва да снимаш на светло, за да е ОК снимката.

Хеберлеа, като са ти слабост китките ще ми даваш акъл как да си посадя ралички, че тази година от семената при майка ми нищо не поникна. А Саша специално си ги поиска заради предстоящото (тогава) бебе  Grinning
Това с бодито е чудесна идея. Аз не се оплаквам от Раличка, кака й е доста по-темпераментна  Mr. Green

Ваче, но от пазара не знаеш какви зеленчуци купуваш  Thinking

Чинче, така е.. ама толкова знаеш какво има в ганчевските пюрета Wink
Освен това съм чувала, но не знам дали още е там една жена на Ситняковския пазар, която продава зеленчуци със сертификат и с различни цени в зависимост от чистотата им. По-скъпи са, ама то за бебе колко купува човек..  Wink

Общи условия

Активация на акаунт