Колко килограма трябва да съм?

• 48 305
  • 82
  •   1
Отговори
# 30
  • София
именно има такива, които и така са си добре, за това и не може да кажеш "слаба си"...а на 12, може и да е 135, може и 165 см... Wink
и пак идва и момента структура.
и ако при едно нормално, редовно, здравословно хранене си е толкова, значи е ок. Така или иначе зорлем да се тъпче, е  едно от най-глупавите неща на света...щото някой ти казал малко си...

помня като дете перфектното ми обясняваха как е ръста минус 100 и това трябва да са ти килата, сега стана ръста минус 110 ли беше... и в двата случая  това осредняване например за мен е много. първото е просто брутално много... а отдавна не съм подрастващ организъм Wink
Синът ми и той с моятя структура, но си му седят добре малкото му килца.

# 31
  • In The Middle Of Nowhere
О и аз съм против насилственото тъпчене. Като бях дете бях ужасно слаба, а на баба ми й беше страшно кеф да съм дебела за да има какво да мачка. Много ме караха да ям, а аз никак не обичах. Както и да е.
Изчислявала съм и аз по някакви таблици, но не помня какво точно се правеше освен, че ми даваха да съм повече килограми за моят ръст  Wink Сега съм 50 кг и се харесвам повече от всякога.
Но з а момченца специално да ти кажа е хубаво да не си останат завинаги кльощавки  Whistling

# 32
  • софия
Абе аз съм на 12 години, момиче и съм висока 1,53. Тежа 69 кила. Колко килограма горе-долу трябва да съм?
Откакто съм си решила да отслабвам на ден ям по една филия хляб и само домати и плодове, на седмица свалям по около 2 килограма. Колко кила тежи едно обикновенно момиче на моята възраст?

Също ми се струва, че изоставам в ръста си. Защо ли е така?
Доста аз съм на 42 г. и при 66 кг. се чувствам като кит.

# 33
За каква диета на 12г. говорите бе хора???? Какви 90 дни? Та тя е дете още и организма си има нужда от............всичко.
В случая трябва да се посети ендокринолог и да се направят изследвания. Твърде вероятно е да няма проблем, но само той може да ти каже как и с какво трябва да се храни. Трябва и повече спорт. Това може и да си е от пубертета, била съм свидетел на много такива случаи, как след време стават 50кг.

# 34
  • София
Ваня, какво включва ежедневното ти меню - любими храни, с каква честота ги хапваш? Безалкохолни напитки пиеш ли?
Много често, ако човек оправи хранителните навици (ограничи пици, спагети, пържени картофи, хамбургери, банички, салами) и увеличи малко спорта, може да влезе в норма.
На твоята възраст не е добре да ограничаваш определени храни за сметка на други, защото организмът ти расте и има нужда от повече калории.
2 кг. на седмица е много за твоя организъм. Колкото по-бързо се свалят килограми, толкова по-голям е шансът да си ги върнеш обратно.

# 35
Ваня, какво включва ежедневното ти меню - любими храни, с каква честота ги хапваш? Безалкохолни напитки пиеш ли?
Много често, ако човек оправи хранителните навици (ограничи пици, спагети, пържени картофи, хамбургери, банички, салами) и увеличи малко спорта, може да влезе в норма.
На твоята възраст не е добре да ограничаваш определени храни за сметка на други, защото организмът ти расте и има нужда от повече калории.
2 кг. на седмица е много за твоя организъм. Колкото по-бързо се свалят килограми, толкова по-голям е шансът да си ги върнеш обратно.

ами как да кажа хапвам по нещо на крак например хамбургер ориз но ям много хляб на ядене ядях по 3 филии
но сега дори не ми се яде нищо загубих апетитът си
свикнах с диетата ми
значи вече съм около 64-65 килограма.
честно да си кажа днес съм изяла към 12:00 часа едвам едвам половин купичка зеле със 2 доматчета и дори още не съм гладна нищо не ям и не ми се и яде
диетата ми действа отслабвам, имам енергия
но да си призная ме мързи да правя упражнения или да бягам и да спортувам. Имах лек застой в диетата като качих преди около 4-5 дни 1 килограмче като волята ми се пречупи и изядох един чипс, но след това свалих 2 кг.
Ами ще видя как ще свалям по-нататък и ще пиша за успеха си.

# 36
  • София
Ваня,

Поздравления, че си се замислила по този въпрос и вече действаш  Peace

Ако обаче искаш да отслабнеш трайно, ще трябва да се откажеш от "пречупване на волята" и чипс. След като приключиш с диетата и постигнеш желаните килограми, трябва да приемеш балансиран хранителен режим, и то за цял живот  Wink В противен случай доста бързо ще си върнеш многото килограми.

Ако искаш да си във форма, трябва и спорт. Препоръчвам ти първо да свалиш още няколко килограма и тогава да се захванеш. Плуването е добра идея.

Успех и дано да достигнеш и задържиш желания резултат   bouquet

# 37
  • София
спортът може и да е под приятна форма - каране на колело, ролери, игра с приятелка на федербал, фризби, плуване в басейн и т.н., повече разходки, за не големи разстояния да вървиш, а не с транспорт,  раздвижване добро е дори да спреш да ползваш асансьори Simple Smile

# 38
  • София
Ваня, надявам се да не се обидиш от менторския тон и се надявам да обърнеш внимание на това, което ще напиша.
Няколко фундаментални отправни точки:
1. Ти си в пубертет, който предполага завишени калорийни нужди. Половин купичка зеле и 2 доматчета не е пълноценно хранене. Не и ако през деня не приемаш протеини и въглехидрати - млечни продукти, ориз, ръжен хляб.
2. Драстичното сваляне на калории води до бързо сваляне на килограми и задължително йо-йо ефект. Ако искаш да отслабнеш, храни се пълноценно - по малко и начесто.
3. Не пропускай закуската. На закуска си позволявай всичко, което ти се е дояло, вкл. сладко, чипс, хамбургер. Това хранене трябва да е до 10ч. 
4. Ако нещо ти се дояде, не го ограничавай. Така само ще се фиксираш върху нещата, които не можеш да ядеш. След края на периода, който си си определила, ще си наваксаш. Най-бързо килограмите се трупат в период след диета. Остави си нещото за закуска.
5. Не консумирай нискомаслени продукти. Организмът ти се развива и няма нужда от нискомаслени продукти. Това, което можеш да ограничиш, са сметаната и високомаслени сирена (тип френските, които са с висок % мазнини).
6. Поразрови се за принципите на разделното хранене. Най-основното е: не смесвай протеини (месо, млечни продукти) с въглехидрати (хляб, паста, картофи, ориз). Можеш да хапваш ризото, но със зеленчуци, вегитарианска пица. На следващото основно хранене си оставяш месото.
7. Задължително трябва да имаш прием на протеини през деня - поне едно от основните ти хранения (закуска, обяд, вечеря) трябва да има протеини - месо, млечни продукти.
8. Не пропускай хранене. Храненията ти трябва да бъдат закуска, междинна закуска (10ч.), обяд, следобедна закуска (16ч.) и вечеря. Колкото по-рано вечеряш, толкова по-добре. Идеалното време за вечеря е около 18ч.
9. Плодовете - гледай да са в междинните хранения и като малък десерт. Последното го разбирай като 2-3 нектарини, 2-3 круши, а не килограм.
10. Обикновеният хляб го замести с пълнозърнест (Бонус, Тонус и прочие). За вечеря избягвай да хапваш хляб.
11. Безалкохолните - това е нещо, от което спокойно можеш да се лишиш. Грубо казано, съдържанието на захар в чаша Кока-кола (250 мл.) е около 1/2 чаша. Кока-кола Лайт съдържа Аспартам, който е вреден. Замести безалкохолните с вода, айрян.
12. Не прекалявай с фрешовете - те са предимно калорични (фруктова захар), като всички фибри и целулоза са заминали при прецеждането. 
13. Не се лишавай от зеленчуци, намали солта. 
И последно, макар и с риск да стана досадна: не търси бързи резултати. Отслабването е функция от хранителните навици, а не диета. Диетата води до отслабване и след това трябва да се поддържа. Правилните хранителни навици гарантират постоянство на теглото.

Ако към правилните хранителни навици успееш да прибавиш и движение, това ще е оптималният вариант за подрастващ организъм, какъвто е твоят. Ако живееш в блок, стига 10-20 минути да изкачваш стълби, да направиш 3-4 обиколки на блока. В началото ще изпитваш затруднения заради килограмите, но постепенно ще свикнеш и ще започне да ти харесва. Увеличавай натоварванията всяка седмица, за да не свиква организма и да гори калории. Винаги трябва да има "предизвикателство", за да е склонен организмът да се раздели с още малко калории. В никакъв случай не те съветвам да се подлагаш на изтощителен спорт. Всяко прекаляване в една или друга посока е вредно.

Пожелавам ти успех!

# 39
Ами вече от днес ще пиша какво ям, вече нямам апетит и не съм толкова гладна но...
Значи днес...

Сутринта около 11 часа хапнах един банан и един пилешки кренвирш.
Около 15:30 хапнах едни бисквити belvita със шоколад. Пишат че са здравословни.
После преди малко изядох едно мляко ''Активия'' със мюсли и ягода. И това е за днес.
Утре ще напиша какво пак съм изяла.

# 40
  • София
това изобщо не е здравословно и пълноценно хранене за теб.

# 41
  • София
Ваня, това, което си описала, е в разрез с пълноценното хранене. Разбери, не трябва да се лишаваш от важни хранителни групи, защото си в период на растеж. Описаното не е пълноценно дори и за възрастна жена, опитваща се да отслабне.
Кренвиршите не са добър източник на протеин, защото ги блъскат с много боклуци.

Предложение за комбинация с описаните от теб продукти:
Закуска - Белвитата
Късна закуска - ябълка (по-добре замести бананите с ананас, ябълка, круша)
Обяд - кренвирши (2-3 бр), запечени с кашкавал и салата.
Следобедна закуска - Активията
Вечеря - салата и филийка ръжен хляб/или пържола.

P. S. Предпоръчителният калориен дневен прием за твоята възраст трябва да е 1845 калории. Под тези калории е недохранване.

Последна редакция: пт, 19 авг 2011, 21:31 от милинка

# 42
  • София
а според мен активията по-добре да я замениш изобщо с нормално кисело мляко, ако ти се яде плодово, си нарежи малко плод вътре...
2-3 кремвирша запечени с кашкавал...аз не мога да ги изям, не повече от един, още повече пък със салата... а по-добре за обяд да е друго нещо изобщо със салата или леко готвено(т.е. без запръжки, мазнини, тестени и т.н.)
За закуска вместо  бисквити с шоколад, по-добре да си вземе различни зърна да си ги прави с някой плод или със сирене - елда, овес, просо и т.н.

За вечерята освен пържолата може би може и нещо от типа на риба или кебапче на скара...но така или иначе е хубаво това да е ранна вечеря, преди 8 и после вецче да не се храни.

Общо взето също мисля, че нещата зависят и от големината на порциите, но все си мисля, че по-плавно сваляне, при пълноценно хранене е по-добре, отколкото гладуване и ударно сваляне, каквото ти правиш.

# 43
Бе вие нормални ли сте?!Трябвало да тежи 35 кг.?!Диети на тази възраст...2 кг на седмица?!Ще прецакате здравето на детето с глупавите си съвети.Някой с ръст 153 трябва да тежи най-малко 50-53 кг. под това вече е болестно състояние.А стремежа към вашите фантасмагорични 35-40 кг. се води психическо заболяване и му викат анорексия.
Към момиченцето-спри с тия диети.Хапвай по-малко но от всичко.Харесай си спорт-тичане,каране на велосипед,ходи пеш ако щеш,плувай.Танците са добра алтернатива-латино,народни и др.
Забрави 2 те кг. на седмица.Това е много нездравословно и опасно.Не по-малко от 2 кг. на месец сваляй.Много внимавай да не се разболееш.И повече движение-трябва да стягаш не само да сваляш.

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 09:03 от 135790

# 44
  • SA
Абе то като гледам темата- съфорумките дават ли дават разумни съвети за хранене на детето, ама Ванчето действа на принципа- " Като си пееш Пенке ле, кой ли те слуша". Продължава да си гладува момичето и да се храни с боклуци. Според мен са напълно безсмислени усилията да й се дават напътствия, защото тя не търси съвет.

Общи условия

Активация на акаунт