Лоша спермограма

• 3 376
  • 9
  •   1
Отговори
Приятели моля ви за помощ !!!
Със съпругата ми сме женени от 1 година пробваме за бебе но все не става ! Аз по самоинициатива си направих спермограма тази седмица и резултатите май хич не са добре поне така си мисля ето ги и ако някои може да ми помогне със съвет моля да каже какво да правя !
Спермограмата е направена в лаборатория Писанец - Пловдив
Обем - 1,6
Втечняване - около 20 мин
Вискозитет -нормален
                                                           6             
Спермална концентрация - 69  x 10 ml
                                                                                  6
 Общ брой сперматозоиди в еякулата - 110,4 x 10

Подвижност

а, Активноподвижни - 19 %
b,Слабоподвижни -23 %
c,Неподвижни -58 %

Морфология

Нормални форми- 31 %
Абнормални форми- 69 %

Дефект в

Глава- 17
   Шийка -3
   Опашка -5
   Смесени- 44

Lks. 2-3 / поле

Все още не съм  споделил със съпругата си и не знам как да и кажа !
Искам да споделя, и че в един форум пишеше, че стреса може да повлияе на резултата от спермограмата ! А при мен това беше налице . Накараха ме да отида в тоалетната и там да" приготвя" материала и точно преди да финализирам нещата една госпожа (вероятно хигиенистката) започна да чука по вратата и да пита дали имало ролка - тоалетна хартия !!! Дискретните стаички където човек да се усамоти явно ги има само в "белите държави" и по филмите !!!
Моля за помощ и съвет какво да правя !!!

# 1
Хич не ги разбирам и аз, това което би ме притеснило без да имам нужните знания са резултатите от подвижността на сперматозоидите. Посети уролог, занеси си изследванията и той ще ти обясни. До колкото знам при малка подвижност термина е "лениви сперматозоиди", прочети в интернет по въпроса. Желая успех

# 2
Здравейте.
"Писанец" не е от най-читавите лаболатории в Пловдив - прекалено много са оплакванията от тях. Съветът ми е да повторите спермограмата в клиника по стерилитет. В Пловдив можете да се обърнете към Д-р Мариета Даскалова в "Медикус Алфа". Тя ще ви изготви подробна разширена спермограма, както и ще направи съответния анализ на резултатите. Много от задължителните показатели липсват във вашата, както и не са посочени референтните стойности/норми.

# 3
Дискретните стаички където човек да се усамоти явно ги има само в "белите държави" и по филмите !!!
Моля за помощ и съвет какво да правя !!!
Дискретните стаички, за които говориш, ги има в клиниките по репродуктивни технологии (или просто казано ин витро клиниките), където е трябвало да отидеш за спермалния анализ.
В Писанец за 12 лв. няма кой да ти направи качествена и достоверна спермограма, защото в тези лабораторийки не работят ембриолози. Просто игнорирай тези резултати.

За Пловдив за достоверна спермограма се насочи към МЦ Надежда Репродуктив - д-р Мариела Даскалова. Можеш да отидеш на консултация при нея с настоящите ти резултати, но най-вероятно тя ще назначи нова спермограма, която да се направи в тяхната клиника.

# 4
Абсолютно подкрепям Peace Peace Peace,написаното от Кафенцето Hug Hug,игнорирай резултатите на "Писанец"-и като лаборатория не от най-читавите в града, а за спермограма ooooh! ooooh!
МЦ Надежда Репродуктатив-др.М.Даскалова,според мен  Peace Peace

# 5
Още един глас  Peace - за нова спермограма при др. Даскалова.
Щом четете форумите и се интересувате, трябваше да обърнете внимание и на това, че резултатите от разни лаборатории са недостоверни- губите си и парите, и времето, и нервите.
Отидете в клиника по репродуктивна медицина, там има качествени специалисти, има си и стаички, може да донесете материала и от вкъщи. Да, струва повечко пари, но поне не се вайкаш след това, а знаеш точно какъв е резултата и какво да правиш оттук насетне.
Успех!

# 6
А, някой знае ли преблизително колко струва спермограмата и прегледа в този МЦ Надежда Репродуктатив   на д-р.М.Даскалова ?

# 7
Можеше да поразровиш малко дадения ти сайт  Rolling Eyes

Цитат
Дейности - Ембриология    Цена в лв.

Консултация с ембриолог    35

Спермален анализ с морфология на сперматозоидите /Kruger`s strict criteria/    65

Спермален анализ с морфология на сперматозоидите, консултация с ембриолог    90

Оценка на морфология на сперматозоидите /Kruger`s strict criteria/    35

Тест за виталност на сперматозоидите /еозин-нигрозин тест/    25

Тест за виталност на сперматозоидите /HOS test/    25

Антиспермални антитела - директен MAR тест IgG    25

Антиспермални антитела - директен MAR тест IgA    25

Тест за ретроградна еякулация    40

Диагностична обработка на еякулата    40

Биологична преживяемост на обработени сперматозоиди   40

Оценка на спермална ДНК /ДНК фрагментация/ - SCD test    165

Посткоитален тест /заплаща се и вземане на вагинален и цервикален секрет 25 лв/    35

Сплит еякулат с оценка на левкоцитен брой    30

Биохимичен анализ на еякулата    65

# 8
А, някой знае ли преблизително колко струва спермограмата и прегледа в този МЦ Надежда Репродуктатив   на д-р.М.Даскалова ?

Правихме есента на миналата година  спермограма при Д-р Даскалова. Цената беше 90лв.

# 9
  • Пловдив
Подкрепям момичетата,като искам да добавя,че надеждна спермограма в гр. Пловдив може да направиш и в АГ "Селена", за трето място не се сещам. Аз лично не препоръчвам д-р. Даскалова за спермограма,тъй като имаме правени спермограми в повечето водещи ин витро клиники- в Щерев,при д-р. Владимиров,в Надежда, Селена и при въпросната д-р. Даскалова и искам да кажа,че единствено направената от нея спермограма нямаше нищо общо с останалите,но може и да е частен случай, всеки греши. Успех!

Общи условия

Активация на акаунт