МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 595
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
Mur, Ena4, Жени, Catwalk, благодаря ви за отговорите за гушкането!
То най-добре е както Жени казва....."Не може!" но на мен все ми е неудобно, а пък наистина трябва НА НАС и НА ДЕТЕТО да ни е удобно!!!  Naughty

Момичета, от 2-3 дни като че ли имаме хрема, но нали като е хрема трябва да тече нослето, а то не тече, а все виждам, че има нещо вътре и след като й впръскам "Диснемар", то се втечнява и понеже не дава да й бръкна с клечка и да й го извадя, днес се опитах с "Бейби Вак" и успях да изкарам сополчета Sad И сега съм в чуденка как да процедирам  newsm78 Някой може ли да даде съвет? Simple Smile

# 226
Мами, това е по рецепта на хомеопата д-р Михайлов:
Лайка. Една супена лъжица лайка с 1 чаена лъжица мед и 100 г вода се варят, докато водата остане наполовина. Прецежда се, изстисква се през марля или тензух. От тази отвара в носа 5- 6 пъти на ден се капят по 3- 4 капки във всяка ноздра. Дава добър ефект при водниста хрема и за­пушен нос. Препоръчва се за бебета и малки деца.

Дали наистина може да се даде на бебе и някоя мама ползвала ли го е?  newsm78 Нали има мед и затова се чудя?

# 227
  • Видин
Лайката не беше ли силен алерген? Лично аз не бих го ползвала това за толкова малко бебе  Peace

# 228
Лайката не беше ли силен алерген? Лично аз не бих го ползвала това за толкова малко бебе  Peace
Аманита, благодаря ти за включването!   bouquet Щом е алерген - няма да предприемам нищо.
Сега се сещам за сребърна вода  newsm78 Някой беше писал за нея и мисля, че помага

# 229
Мами, това е по рецепта на хомеопата д-р Михайлов:
Лайка. Една супена лъжица лайка с 1 чаена лъжица мед и 100 г вода се варят, докато водата остане наполовина. Прецежда се, изстисква се през марля или тензух. От тази отвара в носа 5- 6 пъти на ден се капят по 3- 4 капки във всяка ноздра. Дава добър ефект при водниста хрема и за­пушен нос. Препоръчва се за бебета и малки деца.

Дали наистина може да се даде на бебе и някоя мама ползвала ли го е?  newsm78 Нали има мед и затова се чудя?

Лайката не беше ли силен алерген? Лично аз не бих го ползвала това за толкова малко бебе  Peace

И меда също  Peace

# 230
Това за лайката вярно ли е? В бебешката козметика често има Chamomile, защото има добри антисептични свойства. И в някои от хомеопатичните лекарства за никнещи зъбчета също съм чела (нали сме на такава вълна) Simple Smile За меда- да, така е!

# 231
  • Видин
Медът е ясен, него няма какво да го коментираме  hahaha
Ето една тема по въпроса - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=207547.0

# 232
Аз искам надеждно инфо за лайката, ако някой има, не форумски теми.
Дентокинда има лайка, както и други хомеопатични с лайка знам, че се препоръчват за бебета.

# 233
  • Видин
Има предостатъчно информация в интернет, ако човек иска да я потърси  Wink
А лайката в хомеопатичните продукти вероятно е минала някаква обработка  Peace

# 234
Освен хомеопатичните лекарства, за които споменахме, педи-то ми е казвала, че с разтвор отлайка може да се отпушва нослето. То принципно към всяко вещество може да се развие алергия в определен етап от живота. Храните и въобще продуктите, които се коментират обикновено, просто са силни алергени, за които е доказано, че ЧЕСТО дават такива реакции!

# 235
  • Пловдив
А не мога да си представя, как така педиатъра ще дръпне рязко пишока, и аз нямя да видя, за да реагирам!? Къде гледам през това време? Нали съм там- на консултация с детето? Учудването ми е голямо, защото някой мами споделят, че не са ги предупредили за манипулацията.
Жени, там гледах, само че въобще не съм си помислила, че средноинтелигентен човек, камо ли лекар, може да направи такова нещо. Мислех, че просто ще погледне, така както секунди преди това леко беше пипнала тестисите.

# 236
Би ли дала линк, както си дала и към темата от форума?

# 237
....и добре де...при хрема на бебе как се процедира? Веднага слагате някакви капки или какво?

# 238
Би ли дала линк, както си дала и към темата от форума?
да и на мен ми е интересно  hahaha
Bub Стеримар,физеологичен р-р или каквото подобно имаш  Peace

# 239
При хрема- физ. р-р. Ако промивките не помагат- Виброцил. Можело да се слага на бебета, ама аз да си призная, не посмях... Накарах да му вземат на бебчо носен секрет и добре направих, защото излезе S. aureus. Излекувахме го за щастие Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт