МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 589
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • София
имам въпрос към момичетата от ЛЛЛ
имам температура 38,7 и кърмя. само ме боли главата и ми е отпаднало, мога ли да продължа да кърмя и какво лекарство мога да взема? панадол или нурофен?

Съжалявам за забавянето! Чудесно, че другите майки вече са дали насоки.
 И при повишена температура кърменето може да продължи. Дори е препоръчително, защото предаваш имунни тела тъкмо към бактериите/вирусите, които са причинили повишаването на температурата.
И двете лекарства са съвместими с кърменето, но по-добре лекар да ги предпише. Нурофена е с активна съставка ибупрофен, който според някои лекари е по-подхофящ.

# 271
  • София
Днес бях в Борисовата, но които ваши номера имах, никой не беше на линия.

Тази седмица ще се видим ли на някое събитие покрай Световната Седмица на Кърменето?

Mur, само ще е добре след сауната да пиеш повече течности. И може да очакваш теч вътре  Wink
sirence , може да пробваш като е сънена да я кърмиш. Децата имат по-силни инстинкти тогава.  А за увеличаване на млякото, ако намираш за добре, може да почнеш да цедиш(дори "на сухо"). За да поеме някоя и друга глътка в повече, може да правиш компресия. Ако искаш, ще кажа как.
г-жа Стихийно бедствие, моето дете и без да съм го учила, врещи, ако някой се пробва да го пипа(прави го и ако му говори, а Митко не ще, де).  Много беше трудно да обясним на близките, че в това няма нищо лошо и ние държим да зачитат правото му на лично пространство. Но... иди го обяснявай на хора, за които най-доброто дете е това, което е угодно на другите, няма свое мнение и изпълнява заповеди. Това е малко встрани от което говориш ти де, но искам да кажа, че Митко си има своя защита и за това не ми се налага да го уча аз  Laughing

Тази джиджавка ниплер дето я коментирате за ядене и смукане на плодове, аз мисля, че Никола успешно ще я замести с пръсти. Помня когато Стихията даде линк към такова още преди време, когато бяхме бременни.

# 272
  • София
Благодаря много за отговорите за ортопеда, смятам утре да се обадя в Горна баня, за да видя дали имат направления за ехограф, ако ли не, ще си го платим. Само не знам как ще се справяме в какичката, защото август месец градината е във ваканция и ще се водим тримата в комплект.

Каним се да идем на море от 15-ти, ще ходим на Аркутино. Някой ако има впечатления оттам, моля да сподели.

ена4, не само в Била фотоклетките не хващат малки човечета, така че трябва да се внимава и да влизат само хванати за ръчичка.

За сядането: Аз имам спомен, че какичката ни започна да сяда по много смешен начин: застава на четири крака, вирва дупето нагоре и после се отпуска на дупето си (придупява се  Grinning), а не да сяда от легнало положение. Това стана може би на 8-9 месеца и ми се струва, че и други дечица така започват да сядат. Така че не ги чакайте да започнат както си лежат и да седнат.

Сиренце, давайте в този дух, дори и само за приспиване да ви е кърменето, пак има полза  newsm10.

Комелина, аз съм пасирала варени и обелени чушки и така съм замразявала, но то сега не им е сезона още, изчакай.

Жени, ние сме с такава люлка, но си я ползваме като кошче, застопорена е и има обиколници, така че още ми се струва, че си му е ОК на Бобо.

За забелването: не знам, уж подръпвам и почиствам при баня, но нещо не ми се ще да насилвам нещата  Confused.

За гушкането: на мен никой не иска да ми гушка бебето, къде ги намирате такива доброжелатели  Laughing, аз ли гледам лошо, не знам  Laughing.

Интересен е този ниблер, може и да си закупя един, когато започнем да ядем, мерси на г-жа Бедствие.

мама Веси, в събота водихме Яна да язди кон в Банкя в Saloon-а, 10 мин - 10 лева  Rolling Eyes, ама много се изкефи.

# 273
за ниблера (ах, че грозна дума) - само да си кажа, че трябва всеки път, преди да се сложи нещо в него, хубаво да се проверява, дали мрежичката е добре закрепена за пръстена. Защото аз съм изхвърлила поне 4-5 със Александър. Просто след известно време, мрежичката се измъква от пръстена и има опасност парчето храна да си попадне цяло в устата на детето. Аз съм слагала в него ябълки, банани, моркови и май това. Но и пюрета съм правила. Много за кратко ги пасирах, после почнах да ги мачкам с един уред си имам за мачкане и после към 8-9 месец спрях. Режех всичко на малки парчета, но Александър ги ядеше без проблем. Ненормално ми се вижда, деца над година да се задавят с храна. В другата ми отчетна тема има още деца, които ядат пасирано. Това идва от попарата, според мен (като почнете да я давате, аз ще се изкажа тогава)  Laughing
Едната от тортите влезе в употреба. Вчера бяхме на рожден ден. Беше страхотно, София беше най-доброто дете на света, Александър бесня като луд. Толкова добре се почувствах, всички деца налитаха на чипс и бисквити, моят син седна до чинията с ягоди и банани и ги унищожи до последното парче. Майките ме гледаха със завист  Simple Smile
Ето ви и тортата, да се почерпите, не знам за какво, но всеки има нужда от малко сладост в живота.

# 274
Момичета, добро утро!

Днес имам рожден ден и ви черпя по този повод Wink Hug

# 275
Буб честити рожден ден! smile3525 newsm59  party023
Искам да питам някой купувал ли си е ваксината Пентаксим да му сложат нея на бебчето вместо тази, която се покрива от здравната каса Инфарикс? И ако да как са се чувствали бебчетата след това?

# 276
На нас ни слагат Пентаксин и не сме давали пари, тя си е по ЗК. Малко е по-тежка за бебетата, моето първия път, когато му я биха ( в крачето) се съдра да реве, поду се мястото и стана болезнено. После разбрах, че в ръчичката се възприемали по-добре имунизациите (това беше една от причините да му сменя и лекарката) сега втората не я усети, и много добре се чувстваше. Иначе обичайните симптоми си ги има, евентуално повишаване на температура. Но знам, че си е по ЗК, на нас ни е слагана вече 2 пъти напълно безплатно!

# 277
                     Добро утро, дами!
Ех, че сладко начало на деня...  bouquet
Буб, честит рожден ден! Бъди най- обичаната жена и мама!

Искам да питам някой купувал ли си е ваксината Пентаксим да му сложат нея на бебчето вместо тази, която се покрива от здравната каса Инфарикс? И ако да как са се чувствали бебчетата след това?
На нас ни слагат Пентаксим, полско производство е, и сестрата каза, че се понася по зле от колкото когато си я купувахме за баткото(2008)- по- болезнен и с изявени реакции- Т, сънливост, ..., но всичко е много индивидуално. Елица при втория прием на 2-я ден вдигна Т под 38, което си е очаквана реакция.
 До колкото знам ако е поставана другата ваксина е добре да се продължи с нея. А също така едва ли да продават пентаксима, след като се отпуска безплатно от ЗК
katilias, Betta , благодаря ви за отговорите за люлката. И нашата е с обиколници, но малката все успява да си провре крачетата, и днес вече и дойде реда да я преместя на по- широко Simple Smile
Тази седмица ще се видим ли на някое събитие покрай Световната Седмица на Кърменето?

Аз съм за, само да направя организацията с двамата Laughing Къде има сбирки, или ще импровизираме по случай седмицата на кърменето?
 Хайде чао за сега, и слънчев ден!

# 278
  • Sofia
имам въпрос към момичетата от ЛЛЛ
имам температура 38,7 и кърмя. само ме боли главата и ми е отпаднало, мога ли да продължа да кърмя и какво лекарство мога да взема? панадол или нурофен?

Съжалявам за забавянето! Чудесно, че другите майки вече са дали насоки.
 И при повишена температура кърменето може да продължи. Дори е препоръчително, защото предаваш имунни тела тъкмо към бактериите/вирусите, които са причинили повишаването на температурата.
И двете лекарства са съвместими с кърменето, но по-добре лекар да ги предпише. Нурофена е с активна съставка ибупрофен, който според някои лекари е по-подхофящ.

не сам спирала да кърмя, след прием на два пъти панадол свалих температурата и повече не съм вдигала.
започвам да се замислям дали не е от запушен канал. как се разбира, ако имаш?
съмнчвам се, защото от си подменям замразената кърма и всяка вечер се изцеждам с двойна електрическа помпа, до преди 3-4 дни цедях почти еднаквно количество и от двете гърди, а сега от едната по около 40 мл. а от другата 100 мл. и нагоре. точно от тогава и усеяам болка при натиск на въпросната гърда, режих, че е защото спя повече на тази страна ( кошарата на малката е там), но вчерашната температура ме кара да се замисля, но пък не ч усещам по твърда или по-пълна от другата.
чудя се при кои лекар да отида при личната или педиатърката, че незнам личната доколо ще е компетентна, а педи е в отпуск и я замества друга лекарка

# 279
Bub ,ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН!Бъди жива и здрава,много ценена и обичана и само хубави неща да ти се случват!С радост да посрещаш най-прекрасните години на Божидара!

# 280
  • Стара Загора
Ето ме и мен  wavey
Буб,честит рожден ден!Да ти е сладък живота като тези вкусотии,с които черпиш Hug  bouquet
Хайде сега и аз да се включа по някои от засегнатите теми(само да не забравя някоя докато пиша  Crazy )
За пишлетата-до май миналата година на малкия си я заголвах съвсем внимателно по време на баня,но по нищо не личеше да имаме напредък.Та въпросния май месец (беше на 1г 10м) имаше насрочена операция на единия тестис.Направи я първи братовчед на мъжа ми-страшно добър хирург и му имах пълно доверие.Е,операцията мина съвсем успешно,но деня и нощта след нея бяха неистови писъци от време на време.Брей,чудих се,чудих се,нали ако го боли операцията ще реве непрекъснато,а то,милото на моменти пищи.Реших да подпитам братовчеда да не би да е добавил някоя "екстра" към операцията-е оказаха се верни подозренията ми-решил да му резне кожичката  ooooh! Едваааааааааа се стърпях да вдигна скандала,но нали е роднина на мъжа,викам си стискай зъби и мълчи,стискай зъби и мълчи...Каза след това да сме продължили да забелваме лекичко както до тогава.Да,ама не-малкия даже не позволи да му гледам пишлето-така се беше стресирал от болката,как ли не опитвах и не ми даде милото  #2gunfireИ така,сега пак си е затворенко,и само дето му го причиниха това страдание #2gunfire #2gunfire #2gunfire
За гушкането,аз досега не съм се сблъсквала с такива безочливи нагляри,но тактично бих отблъснала всякакви опити да се докопат да малката.Обаче,имам голям проблем с целуването на свекървата-бреееееееей,тази жена като награби да целува малката,после не мога да стоя около нея-много гадно ми мирише-челцето,косичката,направо се отвращавам.Давайте съвет как да спра това нейно лигавене над детето ми,защото е ужасно да се гнусиш от собственото си дете-едва чакам да дойде време за къпане и след това гледам да не я пускам в стаята да я целува.Последния път като я награби,взех една мокра къпричка и започнах да му бърша личицето на горкото пред нея,белким се усети.Казвам,че ми мирише гадно,дето сме я целували,а тя ми вика "ми аз по челцето май не съм я целувала,само по косичката"-да бе,да  #2gunfire #2gunfire #2gunfire Ами колко по-тактично мога да и покажа,че не ми е приятно,без пак да няма обидени  newsm78 newsm78 Иначе свекъра и бабата на мъжа ми,като ги помолих да не и дават да ги скубе и да им пипа очилата,защото после си лапа ръцете и им гълта космите-веднага спряха
За ниблера-Бедствие,много добре го запомних още първия път,когато го публикува,защото ми се стори супер удобна "джаджа".Веднага се разтърсих из нашите магазини и намерих-два вида:едниния е такъв като твоя-с мрежичка,а другия е със силиконов накрайник.Само че чуденката ми сега е кое ще е по-добре да взема-мрежата или силикона,'щото ми се струва,че силикона ще е удобен на малката да си чеше в същото време и венците,нали е по-твърдичко.Ти случайно да можеш да ми дадеш съвет  Praynig
И накрая на този дъъъъъъълъг пост да пиша и за мен-в петък изкарах един еднодневен вирус с повръщане и разстройство-направо ми спря тока-така се обезводних за един ден,че не знаех на кой свят се намирам  Sick Нито можех да пия,нито да ям и през цялото време си мислих само как ще се отрази това на кърмата ми-е отрази се-в събота и неделя малката беше на гладна диета-цокаше но изобщо не беше количеството,което пиеше #Crazy По едно време вчера дори започна вече да се дърпа от гърдите ми,все едно и давам биба.Аз обаче упорито не давах от замразената кърма,че и помпата беше в сестра ми и нямаше с какво да стимулирам лактацията,ако тя спре да суче ooooh!.Та издържа милото,някак си,но днес има напредък-определено е повече от вчера,е не както беше миналата седмица,но ще влезем в крак.Снощи така се бях шашнала,изобщо не съм готова да спра кърменето  Tired За захранване даже и не помислям-нека стане на 6м,живот и здраве-тогава
Още неща щях да пиша,но хайде като намеря пак време,че то това стана ненормален пост  Blush

# 281
BUB, ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН  baloni  Да си жива и здрава, обичана и удовлетворена Simple Smile
Браво, че Дара е добре, дано съвсем да й се е изчистило вече нослето. Тя е нежничка, та ти каши няма причина да не даваш. Аз за нашето бебе съм решила да ги изтегля по-натам, че много трупаме грамчета. Откакто ядем по цяло пюре на обяд без никакво мляко, вече акаме като големи хора - доста по-твърдо, към запек отива на вид, (но си е всеки ден) - и да, от моркова е. Както ти е казала Мама Барба, редувай картофа и моркова с тиква и тиквичка.

Стихия, права си за захранването с био-то (каквото и да значи това био ;0), че един вид се обезсмисля, ако после не се продължи линията. Аз не съм от тези  'дето съблюдават крайно здравословното хранене на семейството - и защото го намирам за доста трудоемко, а и защото ми идва скъпичко. Просто сега все пак съм решила, заради по-неопитното коремче, да започна с био-пюретата, а пък по-натам постепенно ще шарим и с не био, но да са диетични - без добавена сол, захар, и с рапично олио, а не слънчогледово.
И наистина този ниблер (така ли е думата последно, или как?) е много добра идея. Ако някоя от софийските мами, които идват на срещите, се е спряла на най-удачния, имала време да се позаинтересува и да ги проучи, и ще си поръчва, аз мога да се включа в поръчката - искам го Wink

Пенмар, какъв е този голям мъж, 'дето си имате вкъщи - цели 9 кг ! Жив и здрав да ви е!
Миш, много е сладка малката - от сега иска да бъде самостоятелна с лъжицата Simple Smile
Маринелс, да се оправяш !  Hug
Бетта, виж какъв успешен последовател имаш в лицето на Весето (за сутришното изакване) Simple Smile
Скреч, благодаря за съветите за възвръщането на кърмата. Hug
Катилиас, тортата е много балеринска - точно каквато малко мимиченце би си мечтало ! Браво на теб!  Hug Тя явно е поздрав от теб за Буб - виж как хубаво се наредиха двата поста един след друг Simple Smile
Женичка,  този хирург-братовчед и той от колективна отговорност (дето бяхте писали) ... добро мисли, че прави - и така да е, ама без разрешение  #2gunfire А на свекърва ти можеш да кажеш така: "Моля те, целувай детето само по крачетата (и то по чорапките, че скоро ще започнат да си лапат и тях) -  вируси всякакви -  може ти да си си здрава, но то няма тази имунна система, и при целуване могат да му се пренасят какви ли не неща, които за големите не са опасни.". Е, ще се обиди - няма как, ама ти да си си спокойна.

Мами, забравих да ви кажа за едно друго много практично нещо, след като вече ядете пюрета
(тези от вас с голямо дете сигурно са го ползвали):  http://www.bebe-jou.com/product/show/52/Hot%20water%20plate.html - това е чиния/паничка, в която от гореща вода в контейнерче  около нея пюрето се задържа приятно топло.
На нас ни го подариха и го ползваме от няколко дни и наистина е много удобно - не изстива храната така, колкото и бавно да яде малчо. Вие за колко време ядете цяло голямо пюре? Ние за 20-25 минути - струва ми се бавно, но май е нормално ...

Последна редакция: пн, 01 авг 2011, 13:29 от sirence

# 282
Bub, честит рожден ден! Безкраен празник да е животът ти!  bouquet

Katilias, прекрасна торта, благодаря и на двете с Bub за почерпките.  Yum

Отпускът на тати свърши и сега пак сме си саминки. Sad Пратих от днес баткото на градинка, че и на него ще му е скучно само с нас с беба/аз не съм шофьор и не го водя на интересни места като тати Wink/
Лек ден ! Simple Smile

# 283
Сиренце, като я видя,че се напъва предпочитам да се изака в памперса,ама на голо дупе,че по-робде така,отколкото да и се маже по дупата

Аз да ви кажа за днеска като бяхме на разходката...на някои мами може нищо особенно да им се стори,ако не го бях видяла и аз щях да си кажа "Кво пък толкоз",но чувството да го видиш и да си кажеш,че това можеше и да е твоето дете....Та седим си с беба на кафето и до нас една мама и тати с малко момиченце...ходеше си нормално,около годинка и половина някъде мисля,незнам точно...та ходи си детето и на друга маса сядат две девойки към 16-17 годишни...Вади едната един кроасан от тия дето са обвити с шоколад...отива момиченцето и сяда при каките,а тая гризе кроасана и там от където е яла отчупи едно парче кроасан с шоколад и го мушна в устата на детето...Да отбележа,че въпросното момиче е абсолютно непознато...майката ей така се опули  Shocked ама си замълча,като се надяваше да не се повтори....обаче тая като почна пак да отчупва и майката скочи точно преди да и го бутне пак в устата... не беше груба,просто помоли да не и дават повече..Чесно да ви кажа,не съм мислила,че нещо подобно би ме нервирало,ама някаква напълно непозната,нито я знам каква е и що е,че да дава от нейната храна...да беше поне от другия край отчупила...пък и да дава така на детето без да пита майката дали може или не....Може пък да не бива детето да яде подобни неща,да е болно нещо....  #Cussing out #Cussing out

# 284
Здравейте Мами !!!Буб, честит рожден ден,здраве и щастие на теб и на семейството ти!!!

За забелването и ние го практикуваме с банята ,но внимателно и по малко ,защото имало опасност при по рязко дърпане да се получат рагади(незнам как се казваше)ранички ,и трябва да е обилно намаслено за да се отпусне кожата.Дано имаме късмет само да се оправи ,но каквото стане.

За захранването вече сме на цяло пюре в 12 от 130 гр  ,а някой път и 190 се опитва да изяде ,на Гербер са ни любими,и на Ганчев тиква и морков,другите са пълен балвоч,картов с тиква не го иска броколи също, предпочитаме по сладките ,но аз упорито му давам зеленчукови.От др месец ще въведа и кашите следобед ,те определено са по вкусни.

Ние сме на Хип1  комбиотик   новия,добре че има Google за да се информираме за млеката с пробиотици и пребиотици .И Лактана е хубаво мляко Био е и пак с пробиотици,а прехваленото и скъпо Аптамил нищо няма.

Това е от мен лек ден на всички!!

Общи условия

Активация на акаунт