МАРТенче маха с ръчички и гледа мама с грейнали очички!-тема 6

• 28 578
  • 745
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Bubbb  newsm59 ДА СИ МНОГО ОБИЧАНА И ЩАСТЛИВА!!!

# 301
  • Пловдив
БУБ, да си жива и здрава и много щастлива!  bouquet  bouquet  bouquet

Пловдивчанки, Пловдив, Световна Седмица на Кърменето 2011

# 302
абе аз май забравих да се отчета от консултацията: +600 гр. и +4 см, т.е. 6400 гр. и 64 см. (Мигеио, разминахме се, ние леко се поуспахме) Отложихме ваксините, първо ще се видим с очния лекар, оченцето пак се оправи от капките, но вече съм сигурна, че това състояние ще е временно.

sirence, много неприятна случка с НОИ  #2gunfire #2gunfire
за ниблера - ще поръчам и за теб един. Ако и друг иска, да свирка овреме.

за даването/взимането на храна - наистина е много деликатна темата, от една страна е адски тъпо предлагането от съвсем, абсолютно и напълно непознат, от друга страна всички са виждали детските очи, които те гледат и направо те изпиват, докато ядеш нещо. Ама чак пък от там от където си отхапал да чопнеш на детето  #Cussing out

за захранването - от вчера забелязвам Марти как ме гледа със засилен интерес и желание, когато ям или пия нещо. Днес докато си пиех чаша мляко с какао и го бърках с лъжичката, детето пощуря, почна да трепери с ръчичките, да издава звуци... Е, не си допих млякото.
Май няма да докачаме 6-ти месец за захранване (за мое съжаление)

Решила съм да сложа няколко буркана с кайсии, но не ми е ясно трябва ли да ги беля  newsm78

На нас ни слагат Пентаксим, полско производство е,
Shocked

Буб  newsm59 и тук  Hug

racholina, там сме
Не мога да не споделя: Ода за кърмата

# 303
Mur, redreny2000, Commelina, благодаря и на вас, момичета! Hug
lilyrose, мерси и тук!  Wink  Hug

Сиренце, адски неприятно с болничния при теб  Sad Аз не мога да разбера защо някои хора не си вършат работата като хората?!  newsm78 И също така се чудя защо ние, майките, трябва да сме завсими и в този момент от работодателя?! Какво съм виновна, че примерно се бави с внасянето на осигуровките, та на мен ми се бави и майчиноството така?!  #2gunfire  #Cussing out Моите работодатели ги внасяли винаги на 10-число....Да, ама последния път ги получих чак на 25 число аз заради тях!!!! Но както и да е! Това ми е болна тема и не искам да се ядосвам в края на вечерта Wink

hellen_law3, аз захранвам Дара от една седмица....почнахме с картоф ( по 3, 6 и 9 лъжички съответно първите 3 дни) после вече почнах някъде около 80 гр да й давам от пюрето и въведох по същия начин и моркова, като успоредно си хапваше и картофеното пюре.....Днес например, след 7 дни, Дара изяде смесено пюре картоф + морков около 190 гр. Утре мисля да вкарам и тиквата по същия начин Wink И така с всички други зеленчуци.
Сиренце, има още едно изцяло картофено пюре  Peace , на Семпер, но направо е отврат, а и е толкова гъсто, че не знам как би го яло едно бебе  newsm78
Аз за момента ползвам домашни картофи от градината на баба и смесвам с моркова и тиквата на Хипп Wink

# 304
Bub    newsm59  нека всичките ти желания се сбъднат   babydust7

Влизам да се запиша в страхотната тема   Hug  ,а вие сте я наполовина изписали. Този ремонт ми взе здравето ,буквално, гинеколога ми каза, че десния ми яйчник е по високо и сега при по голямо натоварване кървя като заклана  #Cussing out трябва да пия хапчета но аз отказвам да спра да кърмя  ,защото днешните резултати говорят  мнаго Дара е точно 9 кг и е 66.5 см.Този месец няма ваксина ,но следващия ще даваме кръв и урина плюс ваксината.Нямаме зъбки.Честито на всички мами зазъбени.
lilyrose аз искам пиши на лични   Praynig

# 305
Аз да ви се похваля, увеличи ми се кърмата и съм много щастлива newsm44  newsm44  newsm44

Бишкота Много съжалявам за случката  ooooh!  А за превъзбуждането, ако след това не плаче и нормално си спи без да е крива, значи всичко си е наред  Peace

Хелън И аз с каката много се притеснявах и стерилизирах.  Peace Така че не се тормози толкова много, но спокойно можеш да го правиш по рядко, така или иначе всичко лапат  Peace

Уинен нашия сладур си се храни по 2 пъти нощем  ooooh! не само да цокне и да спре, а си изяжда всичко лакомника  Whistling  А защо са ви снимали с ренген   newsm78 а не са ви гледали на ехограф  newsm78

м82 не се тормози те започват по малко да се хранят след 3-тия месец а и в жегите не ядът много  Peace  Ако се опиташ да даваш по често да яде, съм сигурна че всичко ще се оправи. А и ти самата казваш, че малката сладурана се чувства добре  Peace

Котенце1 Еха, че сте големи.  Hug  Браво на вас.  Hug  А не мисля че ще бъде дебел, от кърмата, зависи после как ще се храни  Hug Пенмар браво и на вас  Hug Как обаче ги носите  newsm78 на мен Виктор ми тежи дето е 7кг. а вас направо не ми се мисли  Tired

Миш Честит ви 4 месец  Hug Много е сладка малката  Hug

Жени мерси за отговора и статията. Много ми хареса  Peace

catwalk   браво на вас  Hug

За забелването Оххх всички ми дават акъл и на мен че трябвало да го правя, аз само леко колкото да го почистя с вода и това е, без да напъвам. От статията на Жени разбирам че всичко си е съвсем в реда на нещата и намеса не е необходима. А иначе и моята позната има 2 момчета. 1-вото е на 12 и когато е бил на 3г са го водили на хирург и го е цепнал и след това е било драма   ooooh!  не е давал да го пипат та са почнали всичко отначало но сега е Ок. и си мисля че ако не са го били пипали то е щяло само да се оправи. Сега ми обяснява как трябва да го забелвам за да не се получи така и при мен, защото според нея тя е виновна #Crazy  Ама аз все си се съмнявам и не съм убедена. Аз съм чела и друга статия написана от хирург на Пирогов др. Бранков в която пише че не трябва да се пипа нищо и че това се случва от само себе си. И ако се извърши насилствено, то може да се получи възпаление и да се залепи отново, а това да доведе до много болка и стрес за детето и ефекта всъщност да е нулев. И статията на Жени всъщност само потвърждава това.  Hug  Така че за себе си мисля да не насилвам нещата. А пък дано всичко да се оправи. А иначе ми казаха колкото по рано започна със забелването толкова по добре  newsm78
ето и статията от др. Бранков http://www.bg-mamma.com/index.php?action=article;id=966

Комелина домати и чушки се замразяват директно. Чушките ги нарязвам на парченца. а домати цели е замразявала майка ми, малки  Peace  След като се размразят се белят много лесно.

Бета Браво на Яна. Но може да е толкова защото не е на уроци,а така инцидентно е яздила newsm78

За сядането при нас каката седна много рано, нямаше 6 месеца, но сама не съм я насилвала. тя се гепеше за всичко и се набираше да сяда  Laughing А Виктор още не се сеща да се хваща и да се вдига, освен за ръцете hahaha

ino4kada много лошо за яйчника, а малката сладурана и тя много е пораснала браво  Hug

Охх май стана много дълъг пост  Whistling

# 306

за ниблера - ще поръчам и за теб един. Ако и друг иска, да свирка овреме.
lilyrose, ако ще се комбинираме с обща поръчка и аз бих се възползвала  Wink

# 307
момичета, относно ниблера, по който полудяхме  Laughing намерих това в mothercare
колкото повече се комбинираме, толкова повече ще спестим от доставката. Моля ви всеки, които желае да ми пише на ЛС. Цената за 1 бр. ще е около 6 лв. + доставката (около 15ина лв. общо).

ino4kada, не можеш да получаваш ЛС  Wink

# 308
Цитат
относно ниблера, по който полудяхме 
опитвам се от месец да го купя от асдата за 2 лири и нещо ,но тъкмо ми го пуснат и той биван изтрит ,затова искам да се включа  Hug

# 309
  • София
не сам спирала да кърмя, след прием на два пъти панадол свалих температурата и повече не съм вдигала.
започвам да се замислям дали не е от запушен канал. как се разбира, ако имаш?
съмнчвам се, защото от си подменям замразената кърма и всяка вечер се изцеждам с двойна електрическа помпа, до преди 3-4 дни цедях почти еднаквно количество и от двете гърди, а сега от едната по около 40 мл. а от другата 100 мл. и нагоре. точно от тогава и усеяам болка при натиск на въпросната гърда, режих, че е защото спя повече на тази страна ( кошарата на малката е там), но вчерашната температура ме кара да се замисля, но пък не ч усещам по твърда или по-пълна от другата.
чудя се при кои лекар да отида при личната или педиатърката, че незнам личната доколо ще е компетентна, а педи е в отпуск и я замества друга лекарка

Запушеният канал се чувства като болезнено място в гърдата. Може да се напипват и бучки, може да има и зачервяване, но не винаги. Може да се наблюдава повишаване на температурата и втрисане.
 Възможно е запушване да се получи и ако притискаш гърдата, докато спиш. Щом подозираш това, вероятно малко промяна в позицията би била достатъчна.
 Понякога сученето на бебето е достатъчно, за да се справи със задържането на мляко и симптомите отшумяват.
 Вероятно АГ или мамолог биха могли да ти бъдат от полза в подобни случаи.

Ето събитията на Ла Лече Лига за месец Август за всички градове. Те са концентирани тази седмица, защото е Световната Седмица на Кърменето. Заповядайте!(някои срещи вече минаха днес  Simple Smile : http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=103098.msg19342534#msg19342534

# 310
Здравейте мами,

много нервно и при нас положението със зъбките, много трудно се приспиваме, вчера примерно от 4 следобяд до 11 вечерта  Shocked спи й се, но не може да заспи, голям купон е.

Имам въпрос към ЛЛЛ - оказа се, че имам някаква алергия, така и не разбрах от какво, но имам кожни участъци, които трябва да третирам с три препарата - Дермоват крем, Оксикорт спрей и Калиев перманганат. Според доктора не пречат на кърменето, но на листовките пише друго. Можете ли да ми кажето колко точно са рискови за детето?

# 311
Лилироуз , ние кайсиите ги обелихме.Прасковите също ще белим.

Мами,как е при вас времето? Тук е доста студено и вали,т.е. неможе да се излиза навън...едно мрачно,мрачни  Sad Ванеса си е свикнала всяка сутрин като станем и се оправим да излизаме на кафе,а сега е една нервна...Иска си нейното,ама ще се разминем с разходката

# 312
Този ниблер от мадъркер е много хубав, първо е по лек от останалите модели, второ има капачка, мрежичката му е цветна това означава че няма да стане сива след първото ядене, щото съм виждала много грозно потъмняла бяла мрежа, в устата на детето изглежда  като мръсен парцал. Още едно предимство дръжките са много удобни.
Ето вижте  моделите ще прицените че този на мадъркер е много сполочлив.

този е много удобен  и добре се затваря мрежичката, но върви с бяла мрежа

Моят ето такъв, мрежата се заключва  стабилно, но е доста тежък

Този ми харесва най малко, с бяла мрежа и с най неудобна дръжка

За кърменето през ноща, днес цяла нощ сука, не съм се събуждала с по болезнени зърна, тея зъби ще ни уморят, мислех че щом пробиха първите ще има почивка поне месец ама ТЦ.

# 313
Весето, времето при нас е много приятно-прохладно е и сме постоянно на двора.
Лилироуз, одата е много готина!
Ино4када, дано бързо се оправи проблема с яйчника! Hug
Мама Веси, как познаваш, че кърмата ти се е увеличила? newsm78

# 314
За захранването да се включа - че сега това ме вълнува  Wink - от петък започнахме, три дни давах чист картоф на хип, но е много гъст, дори разреден с АМ и не му хареса, дори единия ден му се повдигна и повърна. Вече втори ден сме на морков - харесва му и с голямо удоволствия си го хапва. Вдруги ден ще дам тиква и след това пъщърнак. Едва когато ги изредя за по три дни, тогава ще започна да вземам зеленчукови смесени и да увеличавам количеството. В момента правим по-скоро запознаване с вкусовете за по три дни. Незнам дали това е правилно, но нито един педиатър не ми каза точно как трябва да захранвам.
Искам да  попитам по-запознатите, колко време след зеленчуковите пюрета започват да се дават плодови и кога се дават каши?
Никак не ми е лесно това захранване... #Crazy

Общи условия

Активация на акаунт