134 Американки-весели, игриви, готвят отрочетата мързеливи за Айви Лийг!

• 32 493
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • САЩ
Питам един ден Алекс новото дете в групата им как се казва и той вика Reggen (пиша го нарочно на английски въпреки че не съм сигурна за спелуването, но нещо такова беше). И аз повтарям аха Ригън. Ама точно тъй с натъртване на Ъ-то.  Mr. Green А той супер възмутено ми казва "Не, неееее Риииген" ама с едно такова звучно американско произношение. Ми казах само, добре и го гледам и си викам, брех кога проговори, кога забележки взе да ми прави, но прав си беше ко да се кривя.  Grinning

# 166
а, аз изпращам на мъжа СМС преди години и пиша: 'We are balling', а той 'Why honey'  hahaha казвам на Гери, и то детето  Joy - mamoooo, it is bowling  Laughing. смотана работа

# 167
  • Boston, MA
Мда, и Дани ме поправя (Санта/Сеееанта дебата), но да не се мисли за перфектен, вчера го поправих, че на Рио вика Райо.  Laughing

# 168
А аз живеех в Lovell, Maine( Stephen King, ала бала Laughing) и когато ме попитаха къде живееш аз гордо казвах Уавъл. Хората после ме питаха къде, къде, никога не сме го чували това градче. LaughingА как ще сте го чули, бре, хей. Laughing "Лъ"-тата  голям проблем това за мен.

# 169
  • САЩ
О а как имитира баба си и дядо си как казвали "I don't speak English" смяяях ....  Mr. Green Докато разбера първо какво казва, после дружно се смяхме, а той от кеф го повтаря ли повтаря. Иначе той на български звучи смешно и го поправяме, но и ние се смеем някога за негова сметка, а той ни се сърди ама "can't help it" както се казва със силен източноевропейски акцент  Mr. Green

# 170
А аз живеешх в Lovell, Maine( Stephen King, ала бала Laughing) и когато ме попитаха къде живееш аз гордо казвах Уавъл. Хората после ме питаха къде, къде, никога не сме го чували това градче. LaughingА как ще сте го чули, бре, хей. Laughing "Лъ"-тата  голям проблем това за мен.

Това не ми го каза. Аз бях студентка в Мейн, любов моя е този щат, там ще се пенсионирам, само да издържи 401к-то.

# 171
Ще ядем сирене и ще пием вино, и аз питам :Who is going to cut the cheese? Joy

Е, Хиър може ли всичко наведнъж да избълвам?! Ще кажа  и още. Laughing

# 172
О и аз съм специалист на директни преводи от бг на английски. Как ли ме разбират им се чудя?

Особенно като ще правя презентация на нещо се припотявам поне 100 пъти. Чакам детето да проговори на английски, та дано и майка му закачи нещо от езика

# 173
Е, Хиър може ли всичко наведнъж да избълвам?!

Останах с впечатление, че можеш  Laughing

# 174
# 175
Ей, успокоих се за Вики...

И аз не си харесвам гласа. Не само на запис.

Самър, (това в случай че съпругът ти не е българин), опазихте ли българския на децата?
Децата говорят български не прекрасно но го говорят добре. Ли говори най-добре  и пише най-добре но има много силен акцент, Алекс и Ноа не говорят толкова добре като нея български и за тях букви й,ъ,  не съществуват но пък имат по слаб акцент.

# 176
  • The QC to be!!!
ужас, припика ми се от толкова хилене, мацки върха сте   bouquet

Като дойдохме в щатите и живеехме на север. След няколко години се преместихме на юг. Почнаха южняците да ми викат янки, и ми казваха, че имам северен акцент. След няколко години на юг. отиваме на север, айде обратната история, бил пък ся ми южен акцента.  Crazy В Ирландия ме питаха от кой щат съм (в смисъл къде там съм израстнала и родена).  ooooh! Тук един колега от Бостън като се запознах с него, и отсече: "а от южните щати си!"  Crazy Е омръзна ми да обяснявам, че съм от България, и да те веднага апострофират, как така?

Та за думичките, беше ми мн. трудно в началото, много, но само за 6 месеца, после, шапка на тояга. Никога не ми е пукало, че съм имала акцент, и явно по някое време съм го загубила... какво да се прави, загубен човек.  Blush Иначе ми беше трудно, че и сега чат пат, да казвам думи като condrochondritis, cellulitis, и други подобни които завършват на itis... и за това казвам inflammation of the....  Laughing

Ванх  Hug радвам се, че си се свързала с Вики и, че всички са добре.  Peace

# 177
Ох, радвам се за Вики, че за сек  ми минаха черни мисли с тоз изкл. тел!

ESL хммм ... аз акто изтърся нещо чутовно приемам засрамен вид и с разкаяние викам: "Сори, английският ми е 4-ти език"  Crazy

Цонне, срамувам се, не не тупай по рамото!

# 178
Е, глупости, Агент. Grinning

# 179
 Blush Blush Blush smile3514 smile3514 smile3514

... забравих да кажа, че и на роден български като си чуя гласа на запис сериозно се стресирам!

Общи условия

Активация на акаунт