Разкошна спаначена торта

  • 87 326
  • 269
  •   2
Отговори
# 255
  • под тепетата
  • Мнения: 10 240
Заквасената сметана не се разбива с миксер. Тя е като гъсто кисело мляко в кофички. С тел правя няколко разбърквания със захарта. Ако имам възможност купувам от Лидл или Метро кофички по 1кг. Възможност за растителни мазнини - колкото и в киселото мляко.

# 256
  • Мнения: 9 294
+1  Peace Аз купувам заквасена на Боженци. Разбърквам с лъжицата.

# 257
  • Мнения: 1 906
Трябва ми за петък, но ако я  направя утре прекалено рано ли е  Embarassed Rolling Eyes

# 258
  • Мнения: 9 294
направи си блатовете  утре, щом ще имаш време. Остави в четвъртък вечер да сглобиш, лесно и бързо е.

# 259
  • Варна
  • Мнения: 942
Ей, Пепчо опасна си - значи екзотична торта викаш, а  hahaha
Тъкмо ти чета рецептата, много хитро за моя вкус си подходила и откъм крем. Предполагам че така има съвсем лека киселка жилка с по-малкото количество заквасена сметана, за сметка на другите продукти. Моите домашни не обичат киселеещи кремове, та се надявам така да им угодя на вкуса   chef

# 260
  • Мнения: 9 294
ако бях казала, че е от спанак - дори нямаше да я опитат.
Благодарна съм на lichtstrasse,че сподели тортата тук   bouquet

# 261
  • Мнения: 49 044
Тортата я направих, пиша освен да я похваля, а и защото на някой може да му е полезно че я направих безглутенова, като ползвах чаша оризово и чаша царевично брашно. Изобщо не е усети че не е с бяло брашно.
Изпекох блата в голямата тава на фурната и така получих голям тънък блат, който разрязах на нужните парчета (вместо да го пека и после да режа). Изпече се за около 20-25 минути по този начин
Всичко останало направих като оригиналната рецепта ( е, в крема по средата сложих и замразени малини, та стана розов, много се върза и цветово, и на вкус)
Много ни хареса и ще се прави пак, лесно и вкусно е
Трохи за поръска нямах, защото изядоха частта от блата, оставен за декорация, още преди да стане на торта...та сигурно и като кекс мога да го пробутвам... Laughing Laughing Laughing

# 262
  • Мнения: 19 639
И аз я направих. Блатът е много хубав. Може да се направи като кекс и да се яде така. На торта на нас не ни хареса. Заквасената сметана има ужасен вкус и кремът не става хубав. Има вкус на кисело мляко и както и да се опитвах да го подобря, не се получи. Може би ако се смеси с бита сметана или нишестен крем, ще се премахне вкусът на кисело мляко. Дозата е много голяма за тричленно семейство.
Следващият път ще направя половин доза само блат във форма за кекс.

# 263
  • Мнения: 9 294
Може би ако прочетете коментарите 2-3 страници назад, бихте избегнали вкуса на киселото мляко. Аз я правя с маскарпоне и още толкова разбита сладкарска сметана и никак не се усеща. Но и ползвам заквасена сметана на Боженци, която няма нищо общо с тези на Мегле и лидълските Пилос, които удрят отвсякъде на кисело мляко.

# 264
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702
Аз я правих с 50:50 филаделфия и заквасена сметана. Страхотна е! Много се хареса на всички вкъщи, следващият път знам кое да 'доизкусуря' - по-тънки блатове и повечко крем.
 Мислех и използвам идеята на зеления блат, да се направи и един червен и белият крем и да стане трибагреник. Нямам време да експериментирам сега, но някой ден със сигурност.

# 265
  • Мнения: 49 044
Аз сложих малини в средния крем и горе долу стана трибагреник  Flutter Поне децата така решиха

# 266
  • Оптимист по принуда
  • Мнения: 12 702
Ще пробвам  Hug

# 267
  • Мнения: 19 639
Мерси,Пепчо! Ще пробвам с маскарпоне.

# 268
  • Мнения: 14 534
След толкова хвалебствия, нямаше как да не я направя. Аз направих крема с 600гр. заквасена сметана /400гр. на Бор Чвор и 200гр. на Данон, ако има значение/ и 250гр. крема сирене /на Ведро/. Крема сиренето и захарта /около 7-8 с.л. кристална захар/ разбърках хубаво с вилица, докато стане като крем. После прибавих сметаната и обърках, колкото да се смесят. В сместа за блатовете, вместо 2 ч.ч. захар, сложих 1 1/2 ч.ч.. и 300 гр. спанак, предварително разбит с 3/4 ч.ч. олио /и него малко намалих/. Получи се не много сладка, лека торта /нормално сладка за моя вкус  Mr. Green/, която се изяде още същия ден. Вечерта беше много по-сочна и вкусна, т.е. колкото повече отлежава, толкова по-хубава става. За съжаление бързо свърши и не успях да разбера на другия ден каква прелест ще бъде.  Crazy Наистина е разкошна тортичката! Днес си взех пакет замразен спанак, защото скоро пак ще я правя. Благодаря на авторката за интересната идея.   bouquet
А ето и моето произведение:



И парченце:

# 269
  • Мнения: 49 044
Аз я правих и с крем нишесте, и два пъти без крем, като кекс- на децата им харесва много с крем нишесте, или без крем. На мен най- много ми харесва оригиналната рецепта. Много успешна рецепта

Общи условия

Активация на акаунт