Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Има ли хора,които говорят с мъртвите?

 • 27 095
 • 111
 •   1
Отговори
# 45
 • Мнения: 76
И какво става точно с кръга, задавате въпроси и ви се отговаря ли как?

Василиса,потърси в нета за дъски" Уиджа" (Уиджи,ouija) със сигурност си гледала филми,използващи такива дъски за викане на духове.

# 46
 • Мнения: 3 371
съжалявам, но за мен подобни неща/диалози с починали/ са разтройства на психиката, или експлоатация мъката на близките , а не феномени. ванга не е познавала всичко и е много спорен 'феномен'.

--------
хора, покрусени от мъка са готови да повярват на невероятни глупости, от рода на диалог с мъртвите. това е следствие на любовта им към починалия и е компенсаторна и защитна /че са направили всичко, което са могли /  реакция.

измамите са обикновено от рода на : да, той/умрелият  Crazy/ каза, че вече е добре и всичко е ок с него. цели утеха и нищо друго. а, да, и да им вземат някой лев Wink

# 47
 • Мнения: 2 237
Аз съм говорила само с баба ми, но в нещо като сън....И аз не знам какво беше, но помня всяка нейна дума.Знам, вучи ви глупаво и няма да повярвате. То и аз едва си повярвах ама ....стана. Имах много силна връзка с нея, много се обичахме, ужасно много.....Преди да почине беше болна и не можеше да говори. В нощта когато почина, аз я изкъпах и облякох. Бях съкрушена. Такава мъка не може да се опише. Тогава я сънувах. Дойде в една бяла красива роба, лицето и излъчваше странно спокойствие, с разпуснати коси. Спокойна и смирена.И някак не беше стъпила на земята а сякаш се р ееше педя-две над нея. Каза ми " Много ти благодаря че беше до мен. Ако знаеш колко ме беше страх само ! Но ти беше до мен неотлъчно и аз се успокоих. Един красив едър мъж дойде да ме веме. Не знаех кой е той и ме беше страх, но като те видях до мен тръгнах смело. Благодаря ти мило мое дете че в последните ми мигове беше до мен" Само да вметна, че тя почина на 6 май, предположихе че мъжът е бил Св. Георги. След погребението, на което аз се побърках от плач, тя пак дойде. В същия вид. Каза ми, че е стояла там, до мен. Описа ми точно къде съм стояла аз. Попита ме защо толкова съм плакала, нямало защо. На нея сега и било леко и спокойно.  Мина известно време и пак я сънувах. И все с тя бяла роба, все в тоя вид. Беше в двора на къщата ни, пак се рееше някак си над земята. Не посмя да ме приближи. Започнах да я разпитвам, тя не си отваряше устата, но аз я чувах. Каза ми че е е "някъде" но и тя не знае къде е това, че живеят в нещо като бели къщи както на земята, но не точно същите, че се вижда с роднините си, но хората там били разделени, едни живеели в тези бели къщи а другите на друго място. Каза че тя е с майка си, а дядо ми и баща и били на друго място. Каза, че не може нищо да ми каже повече защото и забраняват. Забранявали и и да говори с нас, но тя каза "Аз съм до вас, виждам ви и ви чувам, но вие мен не можете, не е позволено". Заръча ми да се пазим, каза че в скоро време няма вече да я има и да продължаваме сами от тук нататък. Къде отива не пожела да ми каже...........Заръча ми да предам някои неща на татко, да се пази, да не тъгува и тн.Това беше до 40-я ден. След това спря да идва. А аз абременях, нещо което никой лекар не очакваше. Дойде пак когато родих, весела и щастлива. Казах и "Бабо, имам бебе !" а тя каза "Знам", усмихна се и просто изчезна. Това беше. Повече не дойде. Сестра ми я беше сънувала, казала и че си отива и няма вече да е с нас, много да се паим и подкрепяме.

Знам колко нелепо звучи всичко. Но ми се случи. Да, беше сън, но доста реален сън. А и си казахме неща които нямаше как тя да знае от някъде или аз......Да си призная, беше ме страх. Дълго време спях на лампа.....Дали съм говорила наистина с нея ? Не знам.....Знам само че я видях бяла, красива и спокойна и това ми стига.

# 48
 • Мнения: 16
И аз мога да говоря с баба ми, но става непланувано, т.е. тя идва когато си иска,
казва нещо и си тръгва, понякога ме успокоява, друг път ми казва събития, които ще се случат,
различно е. Понякога я сънувам, но понякога я чувам през деня, когато съм будна.

# 49
 • В.Търново
 • Мнения: 5 820
blizna4e,вярвам ти!Вярвам,че наистина си имала контакт с баба си!Аз все по-рядко сънувам моята баба,може би защото вече е надалеко?! Rolling Eyes Понякога си мечтая да я сънувам,защото така някак си съм отново с нея! Sad

# 50
 • Хасково
 • Мнения: 370
Всичко , което сте сънували в будно или заспало състояние е плод на вашето въображение , така мисля. Не съм скептик . Някоя беше казала , че е сънувала баба си , която  и е благодарила за грижите преживе. Това е и се искало , това е сънувала. Съня нищо не доказва , не се заблуждавайте, необятен е човешкия мозък. Колко му е да кривне малко настрани ....

# 51
 • Мнения: 1 782
Това с кръга и стрелката звучи смешно чак.

Смешно за невярващите. За вярващите не е.  
 
Фактът, че доценти и професори са били впечатлени, сам по себе си не е доказателство, че се провежда "разговор" с починали близки. За мен способността да усещаш, чуваш и влизаш в контакт със сили извън нашия материален свят не се свежда до приложения от теб метод. Може да е забавно, по детски любопитно, но нищо повече. За мен.  

Именно-забавно, любопитно, но не и ползотворно. Това обяснявах и аз. Вярно, че никак не е сигурно, че така разговаряме с умрелите. Ако някой посвети живота си на това, можем да го смятаме за проява на нездрав разум.

# 52
 • Мнения: 1 782
vl, а ако имам въпроси, мога ли да ги задам чрез теб? Rolling Eyes

Отдавна не практикувам това. Написах го по-назад. Интересно ми беше в началото на 90-те, когато ми го показаха.

# 53
 • Мнения: 1 720
blizna4e, разревах се от историята ти  Sad
Каквото и да е- важното е, че ти си се успокоила. Аз лично не вярвам, че е просто сън, колкото и невероятно да звучи.

# 54
 • Мнения: 5 711
Това с дъската го има в един от любимите ми романтични филми:)
http://www.youtube.com/watch?v=gejk0yaw6r8
1:50 min.

Иначе не, не познавам такива хора, и аз не говоря с мъртви хора..

Обаче майка ми преид няколко години беше сънувала татко, казал й " Ани, иди да ми пуснеш тотото" ( той все пускаше тото милия..) И тя като ми каза, аз реших, че това е послание от татко, който ни казва, да отидем да пуснем тото, че ще печелим. Скочихме ние, всички пуснахме и брат ми, и ние, и мама, обаче нищо не спечелихме, а по-уверена не съм била в живота с, бях се навила много.

# 55
 • Мнения: 326
 Това със сънищата не го вярвам. Според мен близките на починалите ги сънуват, защото подсъзнанието им работи, и насън се освобождават и преработват емоции.

# 56
 • Мнения: 5 711
Да, така е, но понякога може би ти се иска да е нещо повече.

В нощта, когато почина свекърва ми, легнахме за малко и аз я сънувах, каза само една дума "Забавлявайте се". Има нещо вътре в мен, което ме кара да съм сигурна, че това не беше просто сън.

# 57
 • Мнения: 326
 Да, така е. Някой хора залитат по мистиката, след като загубят близък човек. Аз не вярвам и в задгробния живот, нито в разговорите с мъртви. Според мен хората са склонни да вярват в тези неща за да преборят собствените си страхове от смъртта и неизвестността, а и защото не искат да си представят, че един ден всичко ще свърши завинаги. Надявайки се и желаейки техните починали близки да са все край тях, хората си създават митове и вярвания. Така се преборват с тъгата, стреса и страха. А е и много успокояващо да вярваш, че починалите ти близки те наблюдават, пазят, и могат да влизат в контакт с теб. Не мисля, обаче, че зад тези вярвания се крие нещо повече от психологически механизми за справяне с безпокойството и стреса.

# 58
 • Мнения: 366
Отилия, има възможности на човешкото съзнание, които не са били проучвани все още, та не е много сигурно дали онова, което ние наричаме подсъзнание не работи понякога на друга честота..измерение го наречи дори.
Лично за мен е по-добре някои неща да останат неизвестни.

# 59
 • Мнения: 169
На половината въпрос,почти ми отговорихте.Хайде сега по нататък:
"Какво мислите дали е възможно да се разговаря с мъртвите и познавате ли такива хора?Споделете моля,ако сте ходили при някой с такива способности."
Някой чувал ли е за конкретен човек и предполагам е ходил при него,колкото и налудничаво да звучи.Кой е той или коя?Къде е?
Не ми се вярва,някой макар от любопитство и с недоверие,никой да не е бил при такъв човек.

Общи условия

Активация на акаунт