Отговори
# 330
Като знам през какво минах, за да я кърмя. Включително рискувах да е недохранена. В момента изпитвам огромно удоволствие, когато я храня. От известно време нямам и никакви болки(да чукна на дърво). Сега мога да си я кърмя колкото иска, но знам, че е неизбежно включването на други храни  Simple Smile Дори по моя план вече трябваше да съм започнала, но все отлагам.

# 331
  • София
За мен кърменето е уникална форма на общуване майка-бебе и много се радвам, че успявам да го кърмя до сега. Не без проблеми разбира се, предимно вечер, но пък от 3-я месец насам е малко по-лесно. Имам едно АМ за всеки случай, но давам само в момент на голяма криза. В момента любимото му занимание е да ни гледа как ядем, мляска и даже ми придърпва ръката понякога, но не съм му давала нищо друго. Но е все по-готов човека, и все пак захранването ще го почвам лека-полека от 1 октомври. Не бързам особено, но от 1 ноември съм на половин ден на работа и ще трябва някак си да позаместваме поне едното хранене, а после и две и така...

От вчера много ме хапе при ядене и днес забелязах, кръв на венеца по едно време и явно ще си имаме зъбче. С какво да го мажа? Сега е добре, но докато избие може пак да имаме проблеми. Не му давам твърди играчки сега, че всичко лапа. ЛЛ каза нищо да не слагам, но аз се чудя дали да не си взема нещо за мазане на венеца!?

# 332
  ЕлБиЕн, има много гелчета на основата на локален анестетик- лидокаин- Пансорал, Калгел и т.н. Моите впечатления от баткото ни обаче са, че не помагат или много за кратко. За мен няма смисъл от тях, но всяко дете различно реагира, ако много искаш да опиташ нищо не пречи да видиш как ще подейства на Коки  Peace

# 333
Ами аз както казах на Кико му помага Пансорал-а,така,че не пречи да опиташ Simple Smile Иначе имаме и Дентокин,но съм му дала само едно хапченце,тъй като гелчето ни помага,а и докато го мажа ми смуче моя пръст и мисля,че в това се крие "тайната" на успеха на гела  Simple Smile

# 334
  • София
Благодаря ви, момичета.  Hug Hug Hug Сега е спокоен, не му давам твърди играчки, за да не го разрани пак.

# 335
Здравейте мами и бебоци!
Искам набързо да се включа по въпроса с гелчетата за зъбки. Тук в Канада не ги препоръчват, даже доста им се противопоставят, защото е имало много случаи на бебета, които са се задушили от тях. Т.е тези гелчета действат като успокояващо и анестезиращо на мястото, т.е като упойка. Това води до намалена възможност на бебето да гълта слюнката, а както знаем, при никнещи зъбки е доста обилна....и се задавят.
Аз лично дават леко охладени залъгалки за никнещи зъбчета. Хем успокояат, хем чешат!
За кърменето....за мен е удоволствие. Минах през перипеттии на болзенени зърна, запушени каналчета, но......се храним. Само ме измъчва честото будене. Даже вече съм на ръба....ама за това някой друг път!
Много прегръдки!
Имайте спокойна нощ!

# 336
  • София
Тути, не се ли кърмите легнали, за да можеш да си доспиваш. Аз лично така свикнах и никога не съм недоспала въпреки, че до скоро бяхме на 3 часа през нощта, след което изведъж минахме на 5 и даже веднъж направихме 9 часа пауза!!!

Ох, това за гелчетата съвсем ме отказа. Иначе според ЛЛ слюнката е достатъчен дезинфектант.

# 337
                                              През тъмните Сибирските полета!

1 част.

Тръгнахме за Сибир на 10.08,пристигнахме на 17.08 рано сутрин.Пътя до там не беше  лесен.Минахме през Урал, използвахме различни видове транспорт:влак,ферибот,кола,кораб,метеор.Целта на пътуването беше да вземем нашата бабушка,която остана сама преди една година и си няма никой освен нас.
Времето беше много ограничено,трябваше да подготвим документи и имаше доста тичане.Все пак успяхме да се видим с любими хора,братовчеди ,приятели и местно население.
Ходехме до река Об,гората,на пикник,да ядемшашлици,приготвени на в мангал.Брахме ягоди и гъби.
Даровете на природата:рябина,черника,брусника,кедрови шишарки,риба.
Забележителности:хотел,поликлиника,супермаркет,булевард,водопровод,църква,муз.школа,мост,училище,стари къщи,нови кооперации,руски машини,крепост.

Втората утре.Лека нощ!

Последна редакция: вт, 13 сеп 2011, 15:54 от big mamma

# 338
  • España (Плевен)
Биг Мама страхотна ваканция сте направили. С удоволствие чакам да видя 2 част.

# 339
  • София/Варна
Наистина страхотен фоторазказ! И аз чакам 2-ра част!Биг мама, а колко градуса е през август в Сибир? Виждам, че сте доста добре облечени.

# 340
  • София
Биг Мама, много ми харесаха вашите снимки. Много сте сладки и е толкова е красиво там!!! Бабушка в БГ ли я доведохте? Как е ръката й? На Джо хареса ли му там? А на Криско? Линкът за руските машини е сгрешен, но пак се ориентираме!!!  Hug Hug Hug Аз за първи път виждам метеор #Crazy

# 341
Биг мама, страхотен разказ. особен ми хареса фотоса с местното население Simple Smile Метеора, всъщност е като кометите на морето, май.Като дете пътувахме винаги от Несебър до Варна с комета. Имам хубави спомени. Сега май пак ще ги пускат.
Бабушка много прилича на сестрата на моята баба.
Колкото и трудно и изморително да е било пътуването ви завиждам, защото там се виждат нови и различни неща, а не в излъсканата Европа!

# 342
  • Plovdiv - Thessaloniki
БигМама  newsm10 Как се отрази на Криско смяната на климата и как се чувствате след завръщането? Сега имаш за още един човек да се грижиш - ти наистина си супер мама!

# 343
Big mama историята е страхотна,предполагам почивката също нямам търпение да видя и втора част уникално е всичко  Hug

# 344
Big mamma страхотни емоции сте имали. Много впечатляващ разказ с нагледен материал - страхотно.  И аз чакам с нетърпение втората част. Липсваше много твоята духовитост тук Hug

Общи условия

Активация на акаунт