Отговори
# 255
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН РОИС   bouquet Много здраве и хиляди усмивки на Симон Мартин да те радват всеки ден.

Ние също се къпем в анатомична ваничка и с пелена, за да не се пързаля още от самото начало и с всеки изминал ден къпането е по–лесно, защото бебчо става все по стабилен. Алекс много обича да се къпе и пада голяма радост.

# 256
Мацки, идеше ми тая нощ да си отрежа главата. #2gunfire
Снощи пих тъмна бира, макар да знам, че на Андрей газираното и бирата му дейтват зле. Не знам защо реших, че от еднабира нищо няма да му стане.
Е, стана му - будеше се през два часа с рев, коремчето му куркаше ужасно, имаше газове, а аз хем го кърмех, хем ми идеше да ревна, щото от глупост съсипах и неговата и моята нощ.

Сега е добре, разбира се, но аз от недоспиване вече усещам как полека-лека започвам да се побърквам. Имам сърцебиене, идват ми мрачни мисли на главата и понеже не сме още в София, се разнообразявам основно с интернет, а това не е най-доброто решение, защото изтичам всички новинарски сайтове с коментарите, а това определено може да докара човек до лудост.

Андрей от два дни яде през 4 часа
, но нощем яде през 3. Беше спрял да се буди нощем, но откакто сме по пътищата, става нощем отново. Иначе наддава смело, като гледам по бузите.

Най-забавното беше, че видяме случайно педиатъра ни на плажа Simple Smile

Целувки на всички и честит рожден ден на Ройс.

# 257
  • España (Плевен)
Добър вечер на всички...  и Честит Рожден Ден, Ройс!!! Много здраве на теб и на малкото бонбонче..  Hug Hug 

Аз влизам да се похвалим, че вече си имаме зъбче. Струва ми се, че е рано, но здраве да е... 

Изчезвам, че много ми се спи...

# 258
  • София
Мами, отдавна искам да ви питам, вие кои книги за отглеждане и възпитание на деца четете. Аз лично имам следните:

1. http://www.book.store.bg/p21259/blizo-do-bebeto-vasilena-dotkova.html (много сладка книжка)
2. Грижи За Бебето И Детето - Бенджамин Спок
3. Две книги на Джина Форд (много полезни за режима и хрането на детето и други практически съвети)
4. Изкуството да бъдеш родител Д-р Фицхю Додсън (препоръчана тук от една мама, в момента я чета и ми харесва)
5. Отровните родители (също препоръчана тук от една мама, но още не съм я чела)

и някои други по-стари и разни по-специализирани книги. Моля ви споделете и вие кои книги не бива да пропускам.  Hug Hug Hug

# 259
http://www.amazon.com/What-Expect-First-Workman-Publishing/dp/07 … 162699&sr=1-2  - тази свекърва ми ми прати и книгата за бременността на същата авторка и сега тази Simple Smile

По-късно мисля да мина на Емил  или за възпитанието" на Жан-Жак Русо и следвашата от предната поредица Simple Smile

Последна редакция: нд, 04 сеп 2011, 22:08 от AngelsWish

# 260
Колко трябва да наддава за седмица? Нещо голяма разлика дава спрямо кантара при док., но и там я мерят с дрешките, според него не наддавала добре. На последния преглед - 01.08 (на 3м и 5 дни) беше 5900 и 60 см, наддала само 350 грама, а според домашния кантар имаше разлика от  580 грама. В кой месец трябва да удвой рожденото си тегло?
Забравих да кажа че понякога много мрънка докато седи на гърдите (и си играе с тях) и постоянно подритва, това дали е сигнал че не тече мляко?  Rolling Eyes
Още един глупав въпрос как да разбера дали бебка не харесва АМ или не й допада шишето?  Embarassed
Пробвала съм да дам кърма с това шише - пие я, но само ако е прясно изцедена, иначе ако поседи повече в хладилник (но не и пове4е от 12 часа) не й харесва, има странен аромат.
Преди малко стоя на гърди, показа само 50гр и не искаше повече да стои, започна да мрънка; АМ също не иска, избутва с език каквото изтече, и в момента ми се кара, иначе си хапе ръцете. Sad
pepito21,
Средното седмично наддаване на изключително кърмените бебета от 0-4 месеца е 110-180 гр. Обичайно удвояват рожденото си тегло около средата на първата година.
Тъй като различните кантари могат да дадат известни разминавания е добре да изтеглиш Веси, да речем утре, при еднакви обстоятелства ( без дрехи, със сменен памперс, преди хранене - както си избереш  Wink)  и  след 5-7 дни спрямо утрешното теглене, за да се отчете реалното наддаване при измерване на един и същ кантар. Така ще си сигурна в грамчетата, измерени на твоя кантар и е добре да се ръководиш по него  Peace

Пишеш, че не иска мляко от шишето. Много майки се справят успешно с дохранването с алтернативи на шишето, като например - чашка и клипче, спринцовка-дозатор; лъжичка (изглежда доста трудоемко, но повечето бебетата се справят  добре с приемане на кърма от лъжичка); може да опиташ да предложиш неразливаща се чаша с мек накрайник. Ако бебето се храни със спринцовка или капкомер е добре то да е поизправено, а не легнало и млякото се подава между бузата и венеца  внимателно, на малки порции, за да не се задави бебето. Тези варианти на хранене може да звучат по-трудоемки от шишето, но пък доста майки споделят, че се справят успешно с малко тренировки, а и помагат на бебето да запази способностите и интереса си да суче от гърда Simple Smile
Тези методи са полезни когато при някои кърмачета се случва бебето откаже да пие от шише.
Предлагам ти една  статия по този въпрос - Нежно приучване на бебето към шише

Разбирам притеснението ти, че бебка не иска да стои и да суче от гърдата. Често се случва бебетата дохранвани от шише да се дърпат или дразнят от гърдата. Бебетата хранени от шише бързо свикват млякото да потича веднага, без да полагат големи усилия да сучат. Плавно, с повече търпение, настойчивост и увереност, нещата биха могли да се случат  Peace. Вариант ли е да опитваш да кърмиш в различни пози и да видиш дали интересът към гърдата би се променил? М
мислиш ли, че е възможно  описаното от теб дърпане и нервност да се дължи на кърмаческа стачка или друго неразположение на бебето? На тази възраст някои бебета преминават през периода на усилен растеж когато имат естествена нужда от повече кърма, от друга страна се впечатляват от всичко заобикалящо ги Simple Smile
Може да пробваш да сложиш шарен шал или гердан на врата си, които да задържа вниманието й към гърдата; кърмене в затъмнена и сравнително тиха стая. Доста майки споделят, че успяват да кърмят, докато носят люлеейки бебето. Голям ефект има и кърменето в сънено състояние.
Още две статии по въпроса, надявам се да ти дадат допълнителни идеи, които да ти помогнат да се справиш със ситуацията:
Кърмаческа стачка: когато бебето казва “НЕ”
Бебето ми е неспокойно или плаче докато го кърмя – какъв е проблема?

Цитат
как да разбера дали бебка не харесва АМ или не й допада шишето? 
Бебетата едва ли имат предпочитания към формата или цвета на шишето, но вероятно биха предпочели сладкият вкус на майчиното мляко пред неутралният на АМ  Peace

Ще се радвам да споделиш дали някой от предложените варианти е сработил при вас. Добре е ти самата да се чувстваш спокойна и уверена в себе си  Peace

# 261
  • Сопот, Пловдив
Благодаря за пожеланията момичета!  Hug Диди, да го видим къде се е запилял тоя джентълмен и коко време ще му отнеме да ме намери.  Laughing

КАТИ, честито ви зъбче!

Аз преди време четох една мноого стара книга за отглеждане на бебета, но не за да процедирам изцяло по нея, а за да си харесам някои неща. Не помня нито книгата как се казва, нито автора, но е българска. Имам една книжка, която ми подариха в родилния дом на Анастасия Лира, но съм я чела отгоре-отгоре. По скоро май чета в нета, когато ме заинтерсува нещо, а и гледам какво коментираме Априлките и оттам също черпя инфо.

# 262
Кати, честито зъбче! Хайде на пуканките  hahaha

Роис, ще дойде той, в момента събира смелост и цветя  Mr. Green

Съни, ама какъв мъж е Андрей, една бира да го мъчи! Сега сериозно - моля те пази астралния ни близнак в добро здраве и настроение! Ако трябва отидете до плажа за консултация с педиатъра  Joy   grinning039

Аз чета, ама не особено концентрирано What to Expect the first year, Спок, книгата на Перну и още някакви хаотични неща из нета.

Ние днес пак имахме 5 хранения и сън от почти 3 часа. Явно така ще е Simple Smile

# 263
  • София
AngelsWish, ще се опитам и аз да си намеря тази книга за възпитанието.  Hug Hug Hug

Ройс, май и на мен 90% от четенето ми е в интернет. Peace

# 264
Привет мамчета!!!
Да ви се похваля-днес за първи път дадох на Никол пюре от морков. Беше много смешна. Не остана очарована от пюрето, но си хапна две лъжички. Ще видим утре как ще е.
Хубав и усмихнат ден на всички   bouquet   bouquet   bouquet

# 265
И аз реших последно с морков да захраня, но се чудя като отворя пюрето и дам две лъжици от него, после дали мога да го съхраня в хладилника за следващия ден? И колко време може да седи отворено пюре в хладилник?

# 266
На мен в магазините ми казаха,че можело един ден да престои в хладилник,но аз му ги правя няма ли да ти е по-удобно да купиш морковчета и да му направиш съвсем малко за да е прясно на другия ден и аз имам въпрос ние вече си хапваме стабилно днес изядохме половин часа от 250 мл. пълна с пюре,но пак пи около 80 грама мляко колко е количеството за едно хранене и само ние ли сме с вълчи апетит? newsm78

# 267
  • Сопот, Пловдив
На мене ми казаха 48 часа за готовите пюрета. Като отворя едно днес, следващите два дни давам пак от него. Така пише и на опаковката. Аз вече дадох от готовите на Gerber - круша и морков. И двете му харесаха много. Има го докоментиран на снимка как се е омацал с моркова.  Grinning

# 268
  • Варна
На пюретата на Хип си пише 24 часа.

# 269
Аз дадох на Hipp пюре. Утре пак ще дам от това бурканче и след това го хвърлям. На етикета пише да се ползва 24 часа. Може би различните пюрета са с различна годност.

Общи условия

Активация на акаунт