Отговори
# 285
  • España (Плевен)
Добър вечер, мамчета...  wavey wavey wavey

След като ни изби едното зъбче сме много весели, игриви и засмяни. Чакаме си съседчето и то да се покаже, но то само се белее..

За захранването - мисля да изчакам след 1-ви Октомври. Тогава ще е на 5 мес. и 10 дни. Ще започна най-вероятно с морковче или картоф. Доста посягаме към играчките. Хваща и опитва.  Grinning Grinning

За косата - доста ми пада, но се рових в нета за инфо и разбрах, че няма да я спра с различните ми опити. Всичко си е по естествен път и щом се възстановя напълно смятам, че ще спре да си капи. Иначе и аз започнах да взимам витамини за коса и нокти.

За къпането - ние сме с обикновена ваничка и помощна приставка. Къпя си я сама в банята. Изплаквам с душа и хич не ревем. За сега е добре, но като дойде зимата не знам къде ще се къпем просто.

Ето ни вече на 4 месеца

# 286
Привет на всички!
Ние се завърнахме.Нова тема с 20 страници,писали сте по една на ден,браво!
Колажа е страхотен а най-лежарен мъж още не е определен.Кой е?Диди,Ройс,Елил?
Ще ви чета утре а сега лека нощ! newsm51
Кърмачески сутиен само навън,в къщи без.

# 287
  • Сопот, Пловдив
Колажа е страхотен а най-лежарен мъж още не е определен.Кой е?Диди,Ройс,Елил?

Най-лежерния мъж е Киън на мама Тути-Фрути, чак сега видях, че не  записано.

# 288
  • София/Варна
И ние се прибрахме от морето и вече сме в София. Последните две седмици Ясмин нещо е раздразнителна и сама си върна нощното хранене. През деня яде през 1,5-2 и съвсем по малко. Ужасно е любопитна и много се разсейва... Сигурно това е причината да си дояжда вечер, а и май доста я сърбят венците. Незнам кога ще стигнем 5 хранения на ден Thinking От седмица има желание да пие вода - отказва да суче, но водичка е си пийва между храненията по 10-15 мл. Аз твърдо съм решила да я изчакам да навърши 6 месеца, за да я захраня.

# 289
  • София/Варна
Между другото моя официален термин беше 15 април, а родих на 27 т.е. преносих с 12 дни. Аз си мислех, че термина ми е по-късно заради нередовния цикъл, но водите ми са били зелени, така че явно лекарите са го определили точно. Затова моето теле е най-лежерно при дамите. Ако я бяхме изчакали сама да си направи разкритието сигурно щях да бия рекорда по най-дълго раждане... Joy

# 290
Здравейте мами!
Време ми е за сън, но ...понеже късно вечерта ми е единственото свободно от "бебе на ръце време" и гледам да прочета и изпиша де що мога Joy
Ами кво да ви кажа за лежерният ми младеж.....с термин 17-ти, ако не бяхме отишли на 27-ми, за да предизвикат раждане, та да успеят да разберат, че след 48 часа, въпреки контракции и зор и мъка и чудо, все пак бебето по-надолу няма да слезе....та направиха секцио на 29-ти....Но си мисля, че ако аз не бях взела инициативата, Киън щеше да се роди готов за захранване с пюре и каша! Абе теле, как да не го обича човек!
Де и сега да беше лежерен..особено в съня си. Ех мечти! newsm78
Добро утро, лейдис! Хайде да нападаме палачинките на Ройс!!!!

# 291
Хаха като чух мамите да казват "теле" се сетих за една моя реплика докато бях бременна майка ме пита "Дали ще е Телец,бебето или Овен?(само да кажа,че тя е Овен и много и се искаше да е на нейната дата 18-ти,тъй като имаше вероятност да се роди по-рано тъй като прокървих още седмия месец и ми бяха казали,че съм имала контракции без да ги усещам,а мен цялата бременност беше един ужас с това кървене-първо се появи 2-я месец и ме изпратиха вкъщи със съмнение за спонтанен аборт и после след седмия месец с предупреждение за преждевременно раждане) И аз и казах"Не знам дали ще е Телец,но теле вече е!"(тъй като ми бяха казали,че е доста едничък)

# 292
  • Plovdiv - Thessaloniki
БигМама добре завърнала се, липсваше много твоя дух тук във форума!

# 293
Бебетата едва ли имат предпочитания към формата или цвета на шишето, но вероятно биха предпочели сладкият вкус на майчиното мляко пред неутралният на АМ  Peace

Много ти благодаря за отговора!  Hug
Доколкото знам на пазара се предлагат и сладки АМ, дали бих могла да взема такава, или не е полезно за толкова малко бебче. В началото по препоръка на педиатъра правихме АМ с глюкоза 5%, тъй като била по-чиста от преварената вода, и си хапваше без проблем.
Ще пробвам с чашка да дам добавката, като намеря подходяща. Пробвала съм да дам с лъжичка и дозатора на панадол, но нямаше ефект, всичко което не и харесва бива избутвано/изплюто. Sad

Дали мога да сменя млякото с милумил, ето какво намерих за него:
"Милулила е за злояди деца. По-сладко и ароматно АМ е.Ако детето няма проблем с храненето, не е хубаво да се дава от Милумила, защото е твърде калоричен.
Иначе е от същия производител, така че разликата в същинския състав едва ли е сериозна.
"

# 294
    Привет от нас , да ви споделя момичета вчера с такъв трепет направих картофено пюре и на беба не и хареса , усилията ми бяха увенчани с пълно разочарование , след което забърках набързо каша и я изяде . Напоследък нещо все върти муцуни , миналата седмица и направих сок от круша ,но съвсем бистър и него едвам го опита .
   Решила съм да не и давам нищо вече, поне една седмица  пък да  видим .
    Hug на всички овенца и теленца

# 295
  • София
Относно темата готови храни спрямо домашно приготвени, исках да кажа, че в предаването на Гала като захранваха, казаха че е най-добре с готовите пюрета да се стартира, защото те със сигурност са проверени за нитрати. Аз все пак от селото (в планината) съм запазила няколко чушки и картофи, които дори не са торени, така че в крайна сметка може да го пробвам с тях като му дойде времето.  Hug Hug Hug

# 296
Мацкиии, не знам дали знаете най-най-прекрасния магазин за детски дрешки в света, който НЕ ДОСТАВЯ в ЕВРОПАААААА #2gunfire #2gunfire

http://www.carters.com/carters

Много ме е яд, направо не мога да си намеря място. Нямам познати в САЩ, а и да имах, замесването с митниците просто не си заслужава....

Ех, и имат и намаление сега.....

# 297
Момичета, може ли да ме включите във фейсбук групичката - Катя Алексова

# 298
Мацкиии, не знам дали знаете най-най-прекрасния магазин за детски дрешки в света, който НЕ ДОСТАВЯ в ЕВРОПАААААА #2gunfire #2gunfire

http://www.carters.com/carters

Много ме е яд, направо не мога да си намеря място. Нямам познати в САЩ, а и да имах, замесването с митниците просто не си заслужава....

Ех, и имат и намаление сега.....

Ако имаше познати то по пощата като ги пращат е евтино мен свекърва ми ми праща...последния колет 3.5 кг с дрехи излезе 3-4 лв.

# 299
Много ти благодаря за отговора!  Hug
Доколкото знам на пазара се предлагат и сладки АМ, дали бих могла да взема такава, или не е полезно за толкова малко бебче. В началото по препоръка на педиатъра правихме АМ с глюкоза 5%, тъй като била по-чиста от преварената вода, и си хапваше без проблем.
Ще пробвам с чашка да дам добавката, като намеря подходяща. Пробвала съм да дам с лъжичка и дозатора на панадол, но нямаше ефект, всичко което не и харесва бива избутвано/изплюто. Sad

Дали мога да сменя млякото с милумил, ето какво намерих за него:
"Милулила е за злояди деца. По-сладко и ароматно АМ е.Ако детето няма проблем с храненето, не е хубаво да се дава от Милумила, защото е твърде калоричен.
Иначе е от същия производител, така че разликата в същинския състав едва ли е сериозна.
"
pepito21, здравей Simple Smile
Разбирам притеснението ти, че бебка отказва този вид добавка. За изборът на нова може би е добра идея да се консултираш с педиатъра на детето Peace

Към момента как е наддаването на Веси? Как протича кърменето ви, колко често суче и проявява ли по-голям интерес? Успяваш ли да приложиш комресия? По колко добавка приема?

Ще се радвам да споделиш как сте  Hug

Общи условия

Активация на акаунт