ФЕВРУАРски дребосъци вече правят маймунджалъци - тема 18

• 30 076
  • 747
  •   1
Отговори
# 615
БРАВО МИМИ ЗА ИЗПИТА.СЕГА ПОЧИВАЙ, ЗАСЛУЖАВАШ СИ Hug
ВОДА - ДА ВИ КАЖА В НАШИЯ МАГАЗИН МИ ПРЕПОРЪЧАХА МИХАЛКОВО РОЗОВ ЕТИКЕТ, МАЙ ОТСКОРО СА ГО ПУСНАЛИ. НЯКОЙ ИМА ЛИ ВПЕЧАТЛЕНИЯ?
ДНЕС ОСТАВИХМЕ СИМЕТО ПРИ БАБА МУ И МИСЛЕХМЕ ДА ГО ПРОБВАМЕ ДА ГО ОСТАВИМ ТАМ ДА СПИ, НО КАТО ОТИДОХМЕ КЪМ 20:30 ДА ГО НАКЪРМЯ И ТОЙ МИЛИЯ КАТО МЕ ВИДЯ И ЩЕШЕ ДА ХВРЪКНЕ, КАТО МЕ ЗАПРЕГРЪЩА И ЗАЦЕЛУВА, НЕ МЕ ПУСНА НИКЪДЕ ДА МРЪДНА, ТА СИ ГО ВЗЕХ И СЕГА СИ ЗАСПА С ЦИЦИНКА В УСТА. НЯМА МАЙ СКОРО ДА МОЖЕМ ДА ГО ОТУЧИМ, НО АЗ И НЕ БЪРЗАМ, КОГАТО МУ ДОЙДЕ ВРЕМЕТО ТОГАВА. ЗАСЕГА СЕ НАСПИВАМ, ТАКА ЧЕ ВСИЧКО Е ОК.
РАДВАМ СЕ, ЧЕ СА ВИ ХАРЕСАЛИ ЗАГЛАВИЯТА! ЧАК И АЗ СЕ ИЗНЕНАДАХ ОТ СЕБЕ СИ Joy ТАКАВА МУЗА, ТАКОВА НЕЩО МАЙ ПРЕЗ ЖИВОТА СИ НЕ СЪМ ИМАЛА hahaha
И ДА ВИ СЕ ПОХВАЛЯ, ВЧЕРА МИЛОТО КАТО ВЗЕЛО ЗАПЛАТКА, МИНАЛ ПРЕЗ МОЛА И МИ КУПИЛ ПАРФЮМ, ЧЕ СУТРИНТА МУ СЕ ОПЛАКАХ, ЧЕ МОЯ СВЪРШИЛ. МНОГО МЕ ИЗНЕНАДА Wink bowuu

ЛЕКА НОЩ, ЗАХАРОСАНКИ!

# 616
Добър вечер мацки,
И аз все се каня да пиша и не успявам. Основно поради факта, че с ММ сме малко на нож относно компютрите. Този път май аз прекалих със забележките, ама какво да се праве с тия избухвания моите все някой го отнася  Sad Та цяла седмица вече вкъщи от лаптоп и компютър той не пипа нито едното и аз да не остана по-назад и аз гледам да не пускам и основно ви зачитам през телефона. Абе...щура работа сме.
Изпуснах някои месечинки, например сладката Краси, както и рождения ден на Зелда, изпита на Мими - радвам се, че всичко е минало благополучно, а на празнувалите и празнуващите днес - много радост и щастие.
Искам да ви споделя две неща. Бяхме при педи онзи ден заради едно червено петно, което се появи на Ники на едната топчица. Изписа Тридерм и сега мажем. Та използвах случая да я попитам за ушната кал. Абе все ми се струва, че много има това дете и нали все ги чопли тез уши и се бях навила да купувам онзи Аудиспрей, който го рекламират по ТВ. Е, добре че не купих, защото педи каза, че се консултирала и с УНГ и са казали за бебета и малки деца категорично НЕ, защото им били много тесни каналчетата и можело от такива спрейове да се избута ушната кал назад и да създаде големи проблеми. Освен това било хубаво да си има ушна кал...точно защо не разбрах. Та реших да напиша ако има и друг, който се е чудил като мен по въпроса.
Другото нещо, за което  ми дадоха акъл е тези силиконовите четки за зъби за бебета, които са от 0 месеца и се слагат на пръста. Моя близка ми каза, че като почнала да ползва четката на децата й по-бързо избили зъбчетата и по-безболезнено. Аз вече няколко дни ползвам за Ники, не съм убедена колко е голям ефекта, но поне не му е неприятно и се умирява по време на процедурата, може би го облекчава детето.
Стана дълго, а още не съм споменала по темите. Аз също стерилизирам още по веднъж на ден, макар  че и Ники всичко бута в устата. Давам розов Девин от 5тия месец, а преди това преварявах. Той си пие вода от самото начало - води, чайове, но сок не ще. Ще пробвам да му го разреждам и аз, може да му се услади.
Яребичка, заглавията наистина са много свежи, аз съм за онова с любопиткото - много ни нацелваш с него  Laughing
Като ви слушам за гинекологични прегледи, само аз ли още нямам цикъл  Rolling Eyes Нали казват след първия да се ходи ...

# 617
Привет отново по никое време и от мен! Mr. Green
Благодаря на всички за отговорите ви,отностно водата! Hug Сега реших да пробвам с тези преходните чаши и имаме известен напредък! Peace
Gatofilia и аз не съм се оциклила още! Peace Но така,както е тръгнало,ако кърмя още 5-6 месеца и не ми идва през това време.... newsm78 Та си мисля да отида този месец на един контролен преглед.
Дейзи- отностно кръвните изследвания- тук също не ги правят в 6 месец,дори и консултация нямахме на 6 месеца,викат ни сега на 20 за ваксина. За кръвни изследвания доки нищо не е казвал...засега.
Заглавията са супер всички!И аз съм за последното.
Мими-честито за добрите резултати! Hug
Стерилизирам и аз веднъж на ден- по навик! Залагалките вече почти не ги изполва,стерилизирам си помпата,защото всяка вечер се цедя и на следващия ден му давам изцедената кърма с кашата и плодово пюре.
Яребичка- страхотен жест!Браво на мъжлето ти! Simple Smile
Четка за зъби още не съм купувала,но мисля тия дни да се снабдим. Утре ще има 25% намаление на всичко бебешко в един магазин и на него се точа и за пюрета,каши и термус,че ми липсва като сме навън за кашите smile3508
Вода- аз давам и преварена и една бебешка,която обаче е доста скъпа,ползвам я засега защото имах талони за отстъпка,но като свърши минаваме само на преватена.Поне чешмяната ни вода тук е много хубава,така че не се притеснявам да му давам от нея.
Катуци- честито ви столче!Със здраве да си го ползвате и много да папка Симето в него!
За кухнята- благородно ви завиждаме-тук не се предлага и затова пюренца!
Това засега от мен-толкова си спомням от обсъжданото Embarassed
Някой искаше снимка на озъбено бебе.ето една прясна от днес Mr. Green

Лека нощ и приятни сънища от нас с Крисунчо! Hug

# 618
здравейте, влизам да попитам мамите от Варна, да ме ориентират къде се намира магазина на стокке-или адрес дадат.

# 619
Добро утро.Къде сте всички?От снощи никой не се е разписвал.Да взема да ви предложа по една кафенце, току-виж се разпишете...

Ние сме добре - това за всички,които са ни мислили.Баткото ни тръгва на градина...Бебо все още няма зъбки.
Честито на всички озъбили се и на всички месечинковци и с поводи,които пропуснах
Тони, страхотен малък Крисунчо.
Вода - не пием
Цикъл- откакто почнах да пия хапчетата и ми дойде- реших че се дължи на тях, ама пък Тони още не е, та може и просто съвпадение да е. Сега ще видим, дали и как ще идва
Стерилизация- от много време,изобщо не стерилизирам.
Анилеви, нямам думи за лекарите вече.Радвам се,че всичко е наред.
Лори,Елена, ще споделите ли моля какви упражнения ви правят на рехабилитацията за килнатата главичка? Венци ми се струва,че започна да я килва и той. Този месец сме на контрола,ама ми се ще ако мога да избегна оставането в Пловдив за рехабилитация там....

# 620
Ади, на нас главно ни масажират ръчичките-иначе гръбчето масажират за отпускане на главата и ръчичките-казаха, че бобчето си я държал постоянно главата щръкнала. Иначе го слагат на края на леглото, само главата се е  подала изъвн него и леко издърпват главичката и после я въртят на ляво на дясно. Отзад също масажират вратлето.

# 621
здравейте, влизам да попитам мамите от Варна, да ме ориентират къде се намира магазина на стокке-или адрес дадат.

Улицата се казва "Архимандрит Филарет" за номер не се сещам, намира се зад "Теранова" . Управителката ми е приятелка, ако може нещо да помогна?>

# 622
Здравейте мацки, май наистина сте се отдали тези дни на ативна почивка, никой не се вясва тук - даже и Стани взе да ни забравя, а и компанийката от Мим взе да ми липсва  Embarassed

Аз да си кажа че досега преварявам водата на Ради - девинска изворна, но като чета че не преварявате май и аз ще започна да си спестявам тази процедура Simple Smile

Зъбки още нямаме и по този повод на питам Gatofilia каква е тази четка за зъбки, ако може снимчица да сложи, че да видим и да си купим и ние, не че в наше село ще има де, ама ще потърсим

Лори,Елена, ще споделите ли моля какви упражнения ви правят на рехабилитацията за килнатата главичка? Венци ми се струва,че започна да я килва и той. Този месец сме на контрола,ама ми се ще ако мога да избегна оставането в Пловдив за рехабилитация там....
[/color]
и ние се нареждаме към любопитните за упражненията, особено за свитите юмручета, тъй кото мойто чаве не иска да пляска с ръце, ами пляска с юмруци  ooooh!

на Аг преглед и аз не съм ходила все още, лекаря ми каза на 6-ти месец, ама нещо ме мързи май май

и аз ви кажа вчера от безпомощност какво направих  Embarassed - бяхме на гости в една позната и ММ с нейния излязоха за малко, а наш'та щерка като ревна и няма утешаване. На масата имаше в една купичка зрънчо (тип кроки) и аз и дадох да си дъвче че да млъкне, ама предвид ситуацията с носене, друсане и пеене като не успях с това поне успях. Та така, и ние сме от захранените с боклуци вече  Rolling Eyes Явно много я мъчат милата тези венци, много я сърбят и всичко лапа и дъвче и така се успокоява

# 623
Здравейте мацки, успяхме да тръгнем и ние за морето, малко със зор, ама стана ...
Мими, честито за изпита .... честито и на всички останали с поводи от отминалите дни
Бързам да пиша, че малката чака за лаптопа и вече ми е сърдита ..
Явор се справя добре с баба си и аз съм спокойна, вече се отпуснах и смятам активно да си почина тези дни и да "заредя батериите".

# 624
Бендж ОБИЧАМ ТЕ! Страхотна работа ми свъши Hug
Иначе ние сме добре, но ме помързява да пиша тези дни-Бобо си хапва яко-сам си отказа млякото на обяд и вече сме заменили ядене и ние. На втората закуска и следобедната хапва млечен крем-каквото му направя-грис, грис с овесени ядки, киселче или готова млечна каша-редувам, но фаворитът му е кисел с АМ.
Вчера му дадох телешко и му излезнаха едни големи червени пъпки  Sick та ще поизчакаме с телешкото.
Още не съм го слагала в проходилката, все отлагам, но съм я приготвила за миене- сглобена в коридора.
Ходим на рехабилитация-вече не плаче-сменихме каката масажистка. Страхотно съм доволна не мога да опиша разликата-някак става по очовечен  Blush  как само се изразих-като мъничко човече.
Честит Рожден Ден на Зелдичка!
Страхотни бебоци, а Крис колко е пораснал сладкия.
друго Бобо втори път падна от спалнята-минал е цялата спалня на дълго и падна между гардероба и спалнята, та не можах и да го извадя  Confused Но нищо му няма-твърда му е главата, сигурно от олеовита от Виена  Crazy Тони  Hug
Тези дни пък една вечер приготвям се да лягам и бобчето се разрева, пъхам бибата и той се унася и я изплюва цялата в кръв. Поглеждам го отблизо и както е легнал настрана под  устичката петно кръв, бреее разтреперих се-събудих ме го, разсърдихме го, да му гледаме по гърлото, но се беше прехапал.
Зъбчета нямаме, но лиги текат.
Вече много малко ми се вие свят, страхотна шапка си излетох-ще я снимам да я покажа следващия път.
хайде много прегръдки от нас с Боби от Бобената Шушулка!

# 625
Еее, не може да не ви се похваля  newsm53
Моето детенце днес цял ден повтаря ма-ма-ма-ма-ма...  newsm44   ее, от време на време вкарва и ба..., но пренебрежимо рядко  Wink

Бобчо мисла, че Гатофилиа имаше впредвид ето такъв силиконов накрайник за малки бебешки зъбки

Криско е голям сладурчо  Party

# 626
добър вечер  Hug

Този силиконов накрайник го имам с дентинокс-а, но не съм доволна от пастичката, мажа си с пръст.
Иначе Светли днес е много кисел от зъбите. Имаме 2 долни и отгоре е тръгнал еднин, но не този, който е наред.
Много слаба активност тук. Добре че тръгнах на работа, че да се разписвам вечер.

Лека от нас!
А заглавията са супер.

# 627
  • Варна, морето, сините вълни...
Добър вечер!
Имам едно въпросче за бебоците които стоят седнали в количката, смъквате ли им за рачетата това отпред? Че се чудя как му е по удобно и кога се смъква надолу, понеже нашето още е вдигнато нагоре, както когато е легнал.

Лягам че утре пак сме на път Hug

# 628
  Вчера писах от телефона и не се публикува  #2gunfire Та :
  Надето и Катуци добре да си починат Simple Smile
  Катуци,малкият с апетит да лапа в столчето.
  Амидалке, много готино колело. Бая мацки ще сваля юнака от него  Laughing
  Евридика    bouquet . Много ти е добра табличката. Страхотна работа ще ми свърши.
  Гатофилиа и аз се бях амбицирала да му чистя ушите  Embarassed . Много ми изглежда ушната му кал, а педката каза, че било нормално за бебчета.
  Тотони ще го изям този ухилен зайо  Heart Eyes
  Дейзи евала за ма-ма.
  Бобчо сладка принцеса си имаш на аватарчето.
Мерси за отговорите за водата и стерилизирането.
  Лека и спокойна нощ на всички и лек път на Джобното ни Мими.
  Мим, къде си? Искам си мъжете,ей  Crossing Arms

# 629
Здравейте момичета и бебчета!  Hug

Ние се завърнахме на английска земя миналата седмица, а днес вече успях да ви изчета (то вие и не сте писали много). Благодаря на всички ви, които се сетихте за нас - дори в номинации ме включихте, което изключително много ме трогна! Наистина никога не съм попадала на толкова позитивна дискусия в онлайн пространството! Страхотни сте!  Hug

Ние си изкарахме чудесно в България - всеки ден плажувахме с каките, а малчо се отглеждаше по 2-3 часа от бабите. За мен беше рай тази почивка. Лошото беше само, че стартирахме с двудневна температура и си дойдохме с кашлица, но като гледам болестите по доста от дечицата са минали, важното е, че май са отминали.

Сега не съм особено адекватна и ще се изкажа само по една тема - за следродилната депресия. Очевидно всяка една от нас (или повечето) сме преживявали някаква форма на неразположение (временно), дали точно депресия не знам. Но нещата не бива да се подценяват, ако задълбаят, и ми се струва, че тогава мента, глог и валериан само няма да помогне. Тук специално много сериозно се отнасят към следродилната депресия, а и към депресията като цяло. Но хората сме толкова различни, че от разстояние съвети трудно се дават - най-добре да се произнесе (проверен) специалист.
Позволявам си да се включа по темата, защото съм човек, който доскоро мислеше, че депресията е измислено нещо - и аз съм имала черни моменти, но при мен лекарството винаги е било едно и е помагало безотказно - църквата чрез молитвата, изповедта и причастието. Но миналата година една моя приятелка мина през неколкомесечен много тежък период, на пръв поглед непредизвикан от нищо конкретно. Добре, че потърси помощ и си взе дълга почивка (аз пък съм наопаки - дай ми много работа, за да не мога да мисля за глупости). Сега, слава Богу, като че ли е значително по-добре. Но тя е толкова чувствителна милата! Та изводът от многото безсмислици, които написах неграмотно, защото бързам да си легна, е, ако усетите, че нещата излизат извън контрол и не сте на себе си, не се колебайте и търсете помощ! Никой не е застрахован и няма нищо срамно!  Hug

Ето, пак се отплеснах. Извинете и лека нощ!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт