ЮЛЧЕТА с любов и грижи обградени - "Добре дошли в Родени"!!!

• 32 620
  • 733
  •   1
Отговори
# 195
Честита месечинка на Йоанна  на мама Rakkaus, Георги на мама Slancheva84, Калоян  на мама the ladybird, Никола  на мама Aneliq423   ura

Ккристи: и аз откакто спрях инфакола бебо ако по-леко, освен това като му го давах, винаги повръщаше храната от следващото хранене  Confused
Щурчаки: весело изкарване на морето

# 196
  Здравейте и честито на всички с месечинки днес!   newsm51 smile3525 newsm51 smile3525
Раккусче Hug,благодаря за почерпката-да е здрава и щастлива Йоаннка! Heart Eyes
Хайде и ние в гупата с лигавенето и лапането на юмруци!Миленка Hug,и аз за зъби се сетих,но не е ли ужасно рано?!Гуш за Бела и за Матей! Heart Eyes
Джен,стана ми мъчно за Мишето,а си предсртавям ти какво си изпитала!За палжа-след първата година тук,ми паднаха всякакви задръжки и притеснения!А млеконадоя продължава да ми създава дискомфорт Crazy Mr. Green,освен това фризера е пълен с кърма и незнам какво да правя?!И на мен ми се плува,но сега на плажа е толкова претъпкано,че ще изчакам да поутихне малко сезона и ще сер възпоклзвам в края на септември или началото на октомври!! Wink
Имам въпрос към ЛЛЛ-започнах да ползавам колекторите на Медела и да събирам кърмата,вместо абсорбиращите подплънки!Макар,че своевременно ги изпразвам,като се понапълнят,зърната ми сега са постоянно мокри и при кърмене ,ги усещам по малко по-различен начин!Какво мога да направя,за да ги предпазя евентуално-мазането с ЛАНСИНОХ  достаъчно ли е?И още едо питане-относно сутиена-трябва ли да е стегнат или по-свободен?Благодаря ви предварително!
  Усмихнат ден на всички!  bouquet Hug  bouquet

Последна редакция: сб, 20 авг 2011, 13:35 от elisalou

# 197
Здравейте, момичета Hug
Не съм ви чела подробно, но ще наваксам, сега отивам да приспя Коско, че нещо само ме вика от другата стая Wink

Честито на всички празнуващи, да сте здрави и много щастливи!!! Hug  bouquet

Морето, тази година ще го пропуснем, но пък сме планували почивка на планина в хотел с басеин, тъй че няма да съм капо, а догодина живот и здраве може даже и за РД на бебо да сме на плажа!!! Ееех, мечтиииии newsm76

Последна редакция: нд, 21 авг 2011, 20:39 от ·٠•●♥☆Bulechka™☆♥●•٠·

# 198
Здравейте  Simple Smile

Като видях снимките и не се сдържах да не пиша, и двамата са големи сладури пу пу,  да са ти живи и здрави! А ти все едно изобщо не си раждала   bouquet

А имам и едно питане към ЛЛЛ:
Здравейте Simple Smile
Искам да ви попитаам за нещо ефикасно за увеличаване на кърмата?  От една седмица храня бебо с изцедена кърма от шише, понеже се оказа, че сладурчето суче от мен по педесетина милилитра, рядко малко повече, отделно и не знаех  къде се намирам от болки (зърната).Сегае по-добре положението, но се оказа, че имаме гъбички и педиатърката каза да продължавам да го храня от шише. ПИя лактогонни чайове, боза, бира, хапвам си, но без ефект, а кърмата ми си намалява с всеки изминал ден.  Благодаря ви  предварително! Simple Smile

# 199
Голямо затишие днес в темата!

Честита месечинка на Йоанна, Георги, Калоян и Никола!

Танче, снимките са прекрасни!Поздравления за хубавото ти семейство!

Аз тази година няма да стигна до морето, но честно казано хич не ми пука как им изглеждам на околните стига да имам въможност да топна дупе в моренцето!

# 200
  • София
Здравейте!
Честита месечинка на всички дечица Hug
Джен,браво за килограмите!  bouquet
И аз от днес съмна диета,да се възползвам докато няма хола около мен,че иначе все се изкушавам Embarassed
Аз снощи изпратих каката и таткото на море,и сега една седмица съм сама с малката.Днес бяхме навън до обяд,после си изчистих хубаво къщата и след малко пак излизаме Wink
Танче,снимките са страхотни,а ти наистина все едно не си раждала  bouquet
Момичета,пожелавам ви приятен и спокоен следобяд Hug

# 201
 smile3511 smile3511 smile3511
ей ще откача
това дете не се е спряло от 14ч насам, откакто се прибрахме
не ми дава да го оставя за 5мин  smile3515
а имам толкова работа....нали утре е питата
и майка е болна не може да дойде newsm61
сори за негативите,но трябваше да го изкарам някъде та да се успокоя що-годе

# 202
Eли, направи я на сапун. Без майтап! В кърмаческия форум със сигурност пише как става.  Една позната в подбно на твоето положение прави. Аз лично не съм го ползвала, но ми се струва голяма благинка за кожата Grinning

# 203
За сапун от кърма за пръв път чувам, но ми звучи разумно. Ако става, ще е наистина като маска за кожата.

Таня изглежда много хармонично вешето семейство и храма допълнително подсилва тази хармония.

Аз гимнастика правя, но ми е много трудно да се ограничавам с храната. Не че преяждам, но ако ми се прияде нещо не си го отказвам. И така един ден се чувствам по "стегната", друг - пухкава.

Аз пък от както спрях Инфакола - преди седмица почти, от 2-3 дни Сияна ака по 1 път на ден. Обичайната консистенция, но само веднъж, а и коликите й се увеличиха. Така, че - почвам го пак.

# 204
  • Варна
Здравейте! От много време не съм влизала, честито за новата ни темичка и най-вече за това, че сме се настанили в "Родени"  Hug Бях много ангажирана тази седмица, имах гости, правихме и кръщене на Ицката и така...все не оставяше време да ви нагледам. Днес изпратих гостите и успях да си почина, Ицката и той милия спа непробудно 5 часа и успях да си поизчистя и да дремна и аз. Малко съм притеснена, тъй като от 2 дни акото му е зеленикаво и доста рядко, даже и слуз ми се вижда, ака по цял ден (той по принцип винаги е така, всеки памперс му е наакан) и се чудя дали не е настинал., защото днес имаше и малко Т  newsm78  То ние верно не се спряхме, цяла седмица сме по улиците, по заведения, прибираме се късно вечер и е възможно да съм го простудила някъде. На всичкото отгоре, взе да си върши работата, когато му сменям памперса и по цял ден пера хавлии и чистя  Sad
Случвало ли ви се е бебчетата да акат зелено и слузесто?
Целувки на всички, отивам да ви чета!

# 205
Привет! Hug

Момичета, благодаря ви за прекрасните думи за семейството ми!!! Hug  bouquet

Аз съм готова за Погачата утре, да видим дали ще дойдат гостите, че или са бременни, или с 1,2 деца...

Исках и още да пиша, но... всичко ми изхвръкна от ума Embarassed

Пожелавам ви лека и спокойна нощ, а утре хубав и усмихнат неделен ден!!! Hug

# 206
Bo4inka и на моя бебо акито ми се вижда леко зелено и слузесто тия дни, но няма Т. Относно акането/пишкането при смяна на памперс, аз го преобувам върху гумирано дюшече, та поне лесно се почиства след малкия пакостник, освен ако не опикае и наоколо  ooooh!

# 207
Добър вечер. Не успях да ви изчета. Тези дни ми е много натоварено. Утре ни е и питата и съм луднала. Малкият реши да започне отново да се буди по 2 пъти на нощ, уж се будеше по веднъж, какво му става тези дни, побърка ни с това второ будене.

Надявам се утре след питата да успея да ви изчета и да се включа адекватно по темите.

Танче, само твоите снимки видях. Честита ви чиста молитва. Много са ти красиви и двамата сина. И ти много добре изглеждаш. Мисля, че си отслабнала от болницата Simple Smile Браво на теб Simple Smile

Прегръдки на всички мами и бебоци.   bouquet

# 208
Имам въпрос към ЛЛЛ-започнах да ползавам колекторите на Медела и да събирам кърмата,вместо абсорбиращите подплънки!Макар,че своевременно ги изпразвам,като се понапълнят,зърната ми сега са постоянно мокри и при кърмене ,ги усещам по малко по-различен начин!Какво мога да направя,за да ги предпазя евентуално-мазането с ЛАНСИНОХ  достаъчно ли е?И още едо питане-относно сутиена-трябва ли да е стегнат или по-свободен?Благодаря ви предварително!
Здравей elisalou
Колекторите за кърма наистина биха могли да са голямо улеснение за някои майки с обилна кърма.Добре би било все пак да се внимава с честота на тяхната употреба,а на зърната да се предоставя възможност да бъдат сухи и "дишащи".Прекалено честото излагане на влага би могло да е предпоставка за гъбични инфекции и е добре да се избягва.
 Би могла да използваш колекторите,когато има обилно изтичане на кърма,непосредствено преди кърмене,когато гърдите са напрегнати или по време на кърмене ако от гърдата,от която не кърмиш изтича спонтанно мляко.През останалото време би могла да използваш подплънки за гърди,изрязани парчета пелена или мек плат,които често да сменяш.Кремът за зърна не би могъл да създаде защитен слой и да предпази зърната ти от влагата.
 Споделила си,че усещаш зърната си по различен начин.Би ли описала как точно ги усещаш,забелязваш ли промяна в  цвета или  вида им,усещаш  ли парене или сърбеж в тях?
 Относно сутиена.Добре би било да бъде точно по мярка,удобен,без банели и пристягащи и притискащи части,за да се избегне риск от запушване на млечни каналчета.Ако е възможно и ако разбира се се чувстваш комфортно би могла в някои периоди през нощта или деня да ходиш и без сутиен,да оставяш зърната си на въздушни или слънчеви бани.
 Ако имаш още въпроси,не се колебай да ги зададеш!  Hug

# 209
  • Карлово
А имам и едно питане към ЛЛЛ:
Здравейте Simple Smile
Искам да ви попитаам за нещо ефикасно за увеличаване на кърмата?  От една седмица храня бебо с изцедена кърма от шише, понеже се оказа, че сладурчето суче от мен по педесетина милилитра, рядко малко повече, отделно и не знаех  къде се намирам от болки (зърната).Сегае по-добре положението, но се оказа, че имаме гъбички и педиатърката каза да продължавам да го храня от шише. ПИя лактогонни чайове, боза, бира, хапвам си, но без ефект, а кърмата ми си намалява с всеки изминал ден.  Благодаря ви  предварително! Simple Smile

cufti_23, за съжаление, когато майката храни с изцедена кърма, кърмата неминуемо намалява. Кърменето е и емоционален момент, за образуването на млякото са виновни хормони, които трудно се "стимулират" чрез допира на пластмасовата помпа. Може да опиташ да цедиш на по-малък интервал от време, както и да имаш поне 2 изцеждания през нощта, и по-точно в часовия интервал от 3 до 8, когато нивото на пролактина е най-високо. Докато цедиш да си представяш хубави моменти - бъдещи, настоящи или отминали - с бебето, да гледаш негова снимка или пък да цедиш в непосредствена близост до бебето. И при цеденето важи, че майката трябва да е отпочинала, спокойна, отпусната, може да си пуснеш любима музика, ароматни свещи.
Мислила ли си да върнеш бебето отново само на гърда? Кърмата е антибактериална и кърменето от гърда не е противопоказно при наличието на гъбички, има начини и майката, и бебето да се лекуват едновременно и да продължат да се кърмят. По-скоро храненето с шише е предпоставка за развитието на микроорганизми при недобра стерилизация или неправилно съхранение на частите на шишето.
Как определяш колко мл изсуква бебето от теб - с кантар всеки път или с пробно кърмене? Болката в зърната е възможно да е била породена точно от тази гъбина инфекция и след излекуването й да премине.
Ако желаеш да обсъдим как е протичало кърменето при вас преди шишето и евентуалната възможност за връщане към гърдата, както и ако имаш още въпроси - насреща сме.

Общи условия

Активация на акаунт