Лятото горещо, много е добре МАЙ-чето на плажа дупето пече! - Тема 6

• 27 595
  • 705
  •   1
Отговори
# 600
menyanthe , миличка напълно те разбирам как се чувстваш, защото и аз се чувствам така в момента.  Hug При нас обаче е обратното, Деа не иска да цока и само нервничи, а днес и аз съм сама и вече съм толкова изморена, че едва гледам. Но какво да се прави, това е положението...

# 601
Ох, МениАнте, Мисс Монк, направо ви съчувствам! Дано скоро се решат проблемите ви, че никак не е добре нито за вас, нито за децата ви - вашето настроение и чувства се предават на децата.
 МениАнте, вдишай дълбоко, успокой се, кажи на малката "ей сега да видиш мама какво хубаво млекце ти е направила и се опитай да и бутнеш с лъжичка, както са те посъветвали, или пък редувай лъжичка и шише...  Praynig Praynig Praynig spoko spoko

Започни някак на игра, или пък с песничка ако и пееш ...

# 602
Менианте  Hug може с капкомер да опиташ, дали няма да се получи? Друго не се сещам за съжаление. Прегръщам ви и двете!

# 603
  • До морето :)
За кърменето - и ние сме само на кърма  Grinning От скоро й давам и от двете гърди, че нещо понамаля. Уж й стигаше от едната, ама като й дадох другата и като невидяла  ooooh! Иначе нали се кърмим легнали и само я прескачам и заобикалям  Laughing И ми е голям кеф, вече като не болят гърдите си е друго. Сега нещо ми драска, сигурно зъбчето все повече се опитва да избие, ама се търпи. Пък и се е научила да ми хване зърното и да дърпа  hahaha
За приспиването - аз така и не успях да я науча да я държа на ръце  hahaha Сега ако я взема, започва веднага да се върти, да я пусна  Mr. Green Иначе заспиваме легнали и аз задължително трябва да се правя на заспала  hahaha Хваща ми ръката, или чаршафа, или калъфката на възглавницата и така заспива.  Mr. Green Ако съм я "изтървала" и се е разкривила - слагам я в шезлонга върху спалнята, пускам си някой филм и започвам да люлея и да гледам (иначе много се изнервям и тя ме усеща. Тогава става мазало  Mr. Green ) Елито реве 2-3-4-5 минути и пак заспива  Whistling В количката, за да заспи трябва много да друса. Върху камъчета се приспиваме или блъскам количката в някой бордюр (тя и затова се разскърца вече  Embarassed )
Адашче, радвам се, че на малката нищо й няма. Ние хем не обикаляме много-много спалнята, но и ние паднахме вече веднъж. Ама така растат децата
Пиша от 18:30 и най-накрая довърших.  Crazy

# 604
  • София
menyanthe много неприятна ситуация, опитай с лъжичка, друго не се сещам. Пийни нещо, сега като не кърмиш, за да се успокоиш

spasdidi, jenajena трябва и аз да ви почерпя

На мен кърменето не ми е от любимите занимания, радвам се че при вас е така. Аз все още кърмя със силиконовите протектори

Акането ни е 1-2 на ден

През зимата и на мен не ми се мисли какво ще правим, по mall-овете не ми се обикаля с количката

Лека вечер

# 605
Хайде и аз накрая да се разпиша!
Срещата беше супер!Наистина трябва по-честичко да го правим това упражнение Peace
Алекс ти верно си за почерпка.Как ни изчетка  Laughing хихихи Голяма свежарка си!А семейството ти е страхотно!
Шени наистина е най-шумната майка.Естествено в добрия смисъл.Нашите деца на аванта слушаха Laughing
Менианте,Монк дано скоро се нареди всичко!

Кърменето и на мен ми е приятно,за разлика от началото.Сега ми е гот!
Приспиването е най-успешно в количката и на разходка.Или пък кърмейки се.Понякога и сам си заспива.На ръце не заспива.

Марти днес става на 3 месеца!Утре сме на консултация и ще видим и резултатите какви са Grinning
Днес бях на гости и "употребих" кантара.Излезе,че Марти е 7100,да видим дали и утре толкова ще го измерят.А пък майка му е 60,5 кг. или 4 кг. отгоре.

О,забравих да се оплача за акането!При нас е 1 или 2 пъти на НОЩ  ooooh! в 4-5 се започва едно напъване и пъшкане,голям зор.Това е от 10 дни някъде,дано си дойдат нещата на мястото.

# 606
Spasdidi (бтв аз го четях доскоро spasIdidi), следващият път си доведи шофьор, че голямо пиене ще падне. Много си мила, а и семейството ти е супер (само да кажа, че мъжът и занимаваше големите деца, играеше федербал и фризби и носеше кафета едновременно, а дъщеря и помагаше къде с каквото може на всички майки в нужда)

Момичета, ако някоя има проблеми със самочувствието, вече знаете - бъркате по 2-3 коктейла на Алекс и ще ви изкара Памела Андерсън, Анджелина Джоли и многоръкият Шива в едно.

menyanthe, кураж мила. Успокой се и пробвай с друго мляко. Разреди го повече и ползвай по-голям биберон, за да тече по-лесно. Нямаш ли някоя близка позната, от която да вземеш няколко дози кърма (ако имах налични, с удоволствие бих ти помогнала)?

А пък Дани прегракна. Много странно, уж не е ревал вчера повече от нормалното... няма температура, не виждам секрети, не кашля, но звучи като разгонен котарак на края на силите си... Ако и утре е така, ще минем през доки да го види.

Лека вечер на всички...

# 607
Spasdidi (бтв аз го четях доскоро spasIdidi), следващият път си доведи шофьор, че голямо пиене ще падне. Много си мила, а и семейството ти е супер (само да кажа, че мъжът и занимаваше големите деца, играеше федербал и фризби и носеше кафета едновременно, а дъщеря и помагаше къде с каквото може на всички майки в нужда)

Момичета, ако някоя има проблеми със самочувствието, вече знаете - бъркате по 2-3 коктейла на Алекс и ще ви изкара Памела Андерсън, Анджелина Джоли и многоръкият Шива в едно.

newsm10

# 608

Ти що мислиш съм я избрала за сватя ?!  smile3502

# 609
Върху камъчета се приспиваме или блъскам количката в някой бордюр (тя и затова се разскърца вече  Embarassed )

newsm62  hahaha hahaha hahaha

Ама блъскаш количката в тротоара и тя заспива???  Tired Crazy

Ние пък се приспиваме с лашкане на едно място и след това трябва да ни е тихо и да не друса... Определено Едито го разбрах, че предпочита спокойствието... телешка работа...  Mr. Green Grinning hahaha

# 610
  • Варна
mеnyanthe, дано скоро спре да стачкува малката. Опитай се първо ти да се успокоиш и пробвай с лъжичка или да й дадеш млякото в затъмнена стая, може като я гушнеш и й го дадеш на тъмно да се излъже, че е от твоето newsm78.

Гери, и моят хубостник е същият - иска да спи, ама нъцки, от няколко дни се кокори и не спи следобед, а днес и сутринта не спа. Излязохме навън с количката - същата работа, да е поспал максимум 20 минути, през останалото време се кокори. На ръце не го нося - мързи ме, а люлеене мрази. То нашето легло няма функция за люлеене, но нали му купихме една люлка на Фишър Прайс, дето е с 8 степени на люлеене, с мелодии и светлини.... Е, седи в нея само ако НЕ се люлее, иначе издържа макс. 10 минути. Дори най-ниската степен на люлеене го дразни. Мъжът ми и той е бил така като бебе, на него пък са му били взели люлка за спане, без опция за застопоряване и се наложило да я вържат да не се люлее.

Някаква инсомния го е хванала това дете, и тази вечер едва го приспах, друг път вечер в 9-9.30 след банята се трупясва, а днес започна да ми чурулика и да се хили Laughing. На мен обаче ми писна да го дундуркам и да ми стои на гърдата и го оставих в креватчето му. Помрънка, почурулика и заспа сам накрая.

За акането забравих да пиша одеве - моето диване беше голям посерко, на ден по 10 памперса не му стигаха, но от около 2 седмици ака само по 2-3 пъти на ден, а понякога само веднъж, аз естествено се притесних в началото, но явно е нормално в един момент да започне да ака по-малко. Но пропуск нямаме, само 1 ден не беше акал през деня и вечерта преди банята така се оака, че беше омазан буквално до ушите Mr. Green.

Ох, никой не ми отговори, явно сте пропуснали, кажете ми, какви лекарства и прочие вземате като тръгнете с бебе на път. Аз съм приготвила Панадол, Риванол, спирт, спрейчето за нос, капките за колики може да взема, нищо че няма вече колики, но не се сещам какво друго да добавя newsm78.

# 611
  • при палмите и алигаторите,FL
Хоупи, кат каза сватя, се сетих че моята съвсем се изгуби в тия  изгубените newsm50
Maria_I , вземи и термометър за всеки случай, а лекарства винаги можеш да купиш отнякъде/аз не съм носила лекарства, в малките градчета на аптеките винаги е имало телефон и ако се наложи звънкаме и собств. се появява да ни даде лекарството, и консултаций сме получавали така или пък има денонощни гишета/.
Сега и тук е мястотот да напиша две неща, дето все си ги мисля, ама пусти мозък нали кърмата  изтича/оправдах ли се Sunglasses/

Хоупи, благодаря за обяснението за акта за  раждането   bouquet

Нели, една молба към теб там в началото на темата, да ме поправиш че съм с две чавета, то срамота стана, от кога се каня да те помоля, ама все забравям

# 612
Мария, щях да пиша за аптечката и забравих... тааа аз бях му приготвила панадола, спрейчето, аспираторчето, термометър, ножичка, гребенче и това само... но няма да е лошо да му вземеш и риванолче, не е излишно... щях да му купувам на детето и Био гая като пристигнем на почивката, че нали в хладилник трябва да стои, обаче се оказа, че минахме и без нея... честно казано, аз разчитах на това че и във Велинград има аптеки и бебета и щях да си намеря всичко необходимо ако се наложи... за нас с баща му бях приготвила повече неща - за гърло, глава, цикъл и незнам си какво още.
Айде дано не ти потрябват такива медикаменти! И да си прекарате добре на почивката...  Peace

# 613
Менианте, мис Монк, дано преодолеете бързо и леко тази криза с кърменето  Hug
За приспиването- на разходка в количката като я подруса и отнася плувката. Поне една полза да има от тия разбити улуци  Laughing Като излизаме с кенгуруто само лекинко си обляга главата назад (щото аз я слагам с лице напред, че сме малко агенция "Кака Райка"  hahaha и искаме да зяпаме всичко) и разбирам, че е заспала. После си я обръщам, за да и е по-удобно. Вкъщи като почне да мрънка и давам да сукне и заспива. Ама и ние дремем по 15-30 минути и сме кукуряче пак  Crazy
За сухата кожа- и на Рая кожата на лицето беше суха и започнах да я мажа с хидратанта на Биодерма, с който и мажа тялото след баня. Супер доволна съм.
За крустите- и аз ползвам шампоана на А-дерма и съм доволна.
За акането- нищим го за пореден път май  Wink След период от около месец, в който Рая акаше на 3- 4-5 дни, че даже се на;агаше да прибягвам и до термометър, сега си е "редовна" и ака през ден, при това по едно и също време  Wink
Нелка, и нашето пръцко мирише яко  hahaha Пък е и едно звучно-о-о  Joy Ама човещинка си е  Joy

Момичета, разкошни снимки сте направили на срещата. Ми вие всички сте като манекенки бре  Grinning А бебоците ми напълниха очите и сърцето  Heart Eyes

Мария, ние за повече от 3 дни не сме пътували, но взех панадол, термометър, Еспумизан.

# 614
Добър вечер! Но като чета, тя май не е много добра за някои Майчета.
Стискам палци при Менианте и Мис Монк нещата да се оправят скоро и всичко с храненето на бебоците да е ОК.

За приспиването - и Максим напоследък спи малко навън около 30мин, после се стряска от нещо и край, после започва едно мрънкане. По обяд сме си вкъщи, да си спи в леглото. Днес например си заспа сам докато си гукаше на въртележката, но пък вчера заспа за 20мин после почна да мрънка и пъхах 100 пъти биберона в устата. В общи линии си заспива сам и по обяд и вечер... най-много да промрънка 1-2 пъти като падне биберона, или си го измъкне сам от устата. Сутрин след храненето към 6ч. си се трупясва до към 8-8.30ч. И има още 2 пъти сън до обяд и надвечер, обикновенно около 30мин, но днес например спа много, по час и половина, което ме озадачи и мислех че няма да заспи лесно вечерта, но си заспа на 5мин като го сложих в леглото. Направо разкош  Heart Eyes

За акането - отдавна си ака по 1 път на ден. Имало е и няколко пъти да не ака по 3-4 дена.... Не съм прилагала нищо, нито термометри, нито сапуни, нито мушкато.... Детето си успява само. Вярно е че мирише кофти като е на повече от 2 дни  Sick.
Златка, това, че не ака толкова често, не означава че не стига кърмата и не качва. Максим си качва идеално, даже повече от необходимото, само на кърма е и ака ориентировъчно всеки ден или през ден.

Мария, аз на почивката взех само Панадола, ако вдигне Т.

Общи условия

Активация на акаунт