В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 189
  • 736
  •   1
Отговори
# 210
Добрютро.Намислете си по едно хубаво капучино.
Мерси за пожеланията момичета.ние не сме празнували,защото при нас няма кой да гледа бебка.Ходихме до кварталното кафе с приятели и пийнахме туй-онуй. Embarassed
Ани,мерси за рецептата.Имам една кутия Аптамил и ще пробвам.Как ти завиждам за морето. Party
До сега гладих,че и ние сме с източно изложение и е немислимо после да се занимавам.

На една позната в градинката едни баби и казали:Оти не го пуснеш да оди туй дете,ми в таа количка седи? И тя отговорила:Ми защото е на 7 месеца.
Чин,все се каня да те питам за колко парички пуснахте апартамента?Ние си търсихме нещо дулго време,но големи коптори. #2gunfire
Хеленче,аз съм родом от Плевен.Не мога да те мисля в тея жеги там. Hug
Кити,аз един път си намерих 2 кърлежа в.... гащите.Но тогава бяхме с кучето на разходка в Кайлъка и явно оттам,после кучето в леглото и така.Направо ужас. #Cussing out

# 211
  • София
Силвето го пожела, аз ще го визуализирам Wink

Хубав ден на всички!

Кажете защо е хубаво да къпем бебето със слънчева вода? newsm78

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 08:40 от Sleeping Beauty

# 212
Добр утро. Днес съм ранобудна, ама сигурно защото снощи спах цели 4 часа без прекъсване  Grinning
Шунче, и аз понякога държа по памперс, но не я оставям да спи така, защото леглото й е на метър от прозореца. Слагам тънко потниче и почти съм се отказала от завиването с каквото и да било, защото всичко се изхвърля със заучени движения и яростен замах. А уж трябваше до прозореца да й е по-хладничко вечер, ужасна жега.
О Силвия, аз това с гладенето нещо не го долюбвам. Две седмици събирам дрехи за гладене докато се престраша. Не стига, че не обичам да гладя, ами в тия жеги да го върша. Ама като свършат на Марти работните дрехи няма как повече да се скатавам и се жертвам.
А пък бабите са наистина ужасни. Хем не ги питаш, хем да си кажат. Преди два месеца някъде беше. Излизаме на разходка. Среща ме една баба с думите - на вън духа. Викам й нека си духа. Слизам долу, там друга баба, която ми вика - на вън е голяма жега. Викам й да ама духа  Joy Не ми се занимава с тях, нека си дрънкат каквото искат. Плюс това тук нали познават свеки и бабките все ме гледат на криво, че не я извиках да идва да къпе бебето  #Cussing out
И докато се натуткам с тоя пост Бюти ме изпревари за кафето. Бюти Hug

# 213
Оо,Деска и моите са от седмица поне.Не съм станала целенасочено да гладя.Просто бебка се събуди и аз я сложих в шезлонга в хола та поне таткото да поспи,пък и аз работа да отметна.Ама маймуната заспа след 20 мин,а аз гладих час и половина.Сега ме е яд ,че не спах и аз. #Cussing outПрецаках се.Хихи,като ме слуша човек ще каже,че съм голем мързел.Ми може и така да е,но сънят ми е по-важен от всякаква домакинска тегоба.Не си давам голем зор.  Embarassed

# 214
Ами много правилно. И аз така правя. Като усетя, че Йоана ще спи дълго време зарязвам работата и гуш при нея, че тя през деня спи на нашето легло, а не в кошарата си. Има време да си даваме зор, сега трябва да си почиваме  Peace

# 215
Добро утро!

Зверче, нямам идея защо антибиотик и хума не могат да се смесват!  newsm78 По скоро в хумата не трябва да се бърка с метална лъжица, че се губели от качествата й. Но за антибиотик не знам.

# 216
  • гр. Козлодуй
Здравейте, аз да ви питам нещо, че се притесних много преди малко. Като оригнах Борис той повърна, но в повърнатото имаше нещо кафяво, почти черно. Като го видях изтръпнах, но се сетих, че като баткото беше бебе веднъж повърна кръв и го водих веднага на лекар, но се оказа, че ми е възпалена едната гърда и той се е напил с кръв. Сега погледнах - ми едното зърно е разранено и като изцедих малко потече и кръв. Нощес го кърмих последно точно от тази гърда. От няколко дни той много ме хапе и ме болеше и явно така е станало, напил се е с кръв. Та възможно ли е това в повръщането да е от това и понеже е престояло е придобило по тъмен цвят. кажете ако ви се е случвало, че не искам да чета из нета и да се побърквам допълнително. Пък за късмет и тела ми е останал в чантичката на таткото и не мога да се обадя на никой. Борис в момента заспа и няма вид нещо да му има.

# 217
Здравейте, аз да ви питам нещо, че се притесних много преди малко. Като оригнах Борис той повърна, но в повърнатото имаше нещо кафяво, почти черно. Като го видях изтръпнах, но се сетих, че като баткото беше бебе веднъж повърна кръв и го водих веднага на лекар, но се оказа, че ми е възпалена едната гърда и той се е напил с кръв. Сега погледнах - ми едното зърно е разранено и като изцедих малко потече и кръв. Нощес го кърмих последно точно от тази гърда. От няколко дни той много ме хапе и ме болеше и явно така е станало, напил се е с кръв. Та възможно ли е това в повръщането да е от това и понеже е престояло е придобило по тъмен цвят. кажете ако ви се е случвало, че не искам да чета из нета и да се побърквам допълнително. Пък за късмет и тела ми е останал в чантичката на таткото и не мога да се обадя на никой. Борис в момента заспа и няма вид нещо да му има.
Спокойно - най-вероятно е от разкървавената гърда.
Прочети това:
Цитат
Помощ! В кърмата има кръв!

Кръв в млякото е сравнително често явление, когато има разраняване на зърната и макар да е стряскащо, за щастие обичайно не представлява проблем за детето.

Ако видите кръвта в изцедено мляко, няма нужда да го хвърляте. Ако все пак много се притеснявате и не ви се иска да давате на детето мляко, в което очевидно има кръв, можете да направите следното – оставете кърмата да се утаи (розовият слой ще падне долу) и след това внимателно излейте в чисто шише бялата част от млякото, като изхвърлите само розовата.

Макар да не е вредна за бебето, кръвта в кърмата може да дразни стомахчето и бебето да повръща по-често от обичайното връщане. В повърнатата кърма може да се виждат червени жилки кръв. При по-обилно кървене от зърната е възможно и в изхожданията на бебето да се появят кръвенисто-кафеникави нишки.

Внимание! Ако нямате видимо разранени зърна, кръв в изхожданията и в повърнатото е повод веднага да се свържете с лекаря на бебето!

Обичайно кръвта изчезва за 24-48ч, без да е нужно да правите друго освен нормалните мерки за справяне с разранените зърна.
Целият материал може да ти е от полза - разранените зърна не са нормално състояние, особено след първия месец.

# 218
  • Варна
Августа, точно същата я свършихме и ние с дъщерята. От 3-месечна е перфектна - тогава махна едното нощно хранене. Никога не е спала на нашето легло, даже сме коментирали, че нямаме като хората по някоя снимка как спим с детенце. В един момент установих, че ако седя до нея и я "приспивам" е по-трудно, отколкото да я оставя и започнах така - кърмя, слагам я в кошарата и излизам, заспиваше си спокойно сама. Е, да, ама не! Като падна през решетката и я махнахме и всичко се обърна. И понеже тогава ревнуваше, правеше сцени, сънуваше кошмари по едно време и за норматив цялта хубава работа със заспиването отиде на кино. Сега спи на спалнята в нейната стая, приспива я някой от нас, но ако се събуди посред нощ, тръгва да ни издирва и трябва пак да отиде някой. Изобщо не ми е ясно как ще стане да местим и брат й при нея ...  Confused  А на приятелките не се смей, че как се връща тъпканооооо  Simple Smile  И аз така много ербап бях, но май дойде Видовден.
Зизу, според мен на Калоян още си му е много плитка захапката, особено на едната гърда, обаче си наддава предоволно, а и мен вече не ме боли.
Моята коса този път не се сгъсти толкова, та се надявам да не е толкова страшно с косопада. Иначе предния път си беше зле, лошо ми ставаше сутрин като се среша и изхвърля една опашка почти.  Cry
Кити, аз бих заложила на сенник и комарник, а не на препарати. За след ухапване не знам дали са ОК да се ползват, може би има някой подходящ за толкова малки деца, но ако е само комар, не бих мазала. То си зависи и от реакцията на детето, де. А за бълхите .... досега не ми се беше случвало, но откакто се роди Ния, всяко лято намирам в хола бълхи. Предполагам, че ги внасяме с количката. Сега сложихме килим и дори да има, няма да ги видя, но пък количката изобщо не се кара горе, стои си в колата. Но Морската е пълна с домашни и бездомни кучета, нямам как да е иначе. Поне не са хапали детето (бълхите, не кучетата Simple Smile ). А Калоян има 3 точки нахапано от нещо, но не правят проблем засега.
За забелването - аз смятам да не правя нищо. изчетох доста неща и стигнах до този извод.
Чин, ако държите Нико под мишничките, не виждам причина да се притесняваш. Важното е да не натовариш ставите и костите с много тежест, но щом ти го държиш, самата позиция на тялото не ми се струва никак тревожна. Пък и не го държиш с часове, че главата му да притиска гръдния кош.  Peace
Лелеее, голям пост спретнах. Личи си, че моето мече взе да се кротва по малко, но аз нищо не съм казала ..... че обикновено аха се похваля и става страшно. Брей, докато го напиша и се събуди  Mr. Green

# 219
  • гр. Козлодуй
Ана2 благодаря ти. Сега като прочетох всичко май виждам къде е проблема. Понеже яде дълго време и като го гушкам той се поти, и се нерви, и му излизат капчици пот по главата. Затова напоследък го кърмех легнала, като го оставях легнал по гръб, без да го докосвам и явно му е било трудно да захапва зърното, а от там явно е бил и непрекъснатия рев от няколко дена докато се кърмим. Освен това като се нахрани и заспи ме ползва за биба, но аз не издържам дълго и се опитвам да се освободя, което е трудно, защото той много здраво стиска, и в момента на издърпването на зърното много ме болеше.
 Дано всичко се оправи по-бързо, че в неделя пътуваме за морето и само това ми липсва - млекоцентралата да се развали Simple Smile.

# 220
  • Sofia
Здравейте! Ние сме с клъцната юздичка вече! Не знам дали рева от клъцването, защото 15-20 мин преди това опищя цялата болница явно от глад (въпреки че само час и половина по-рано беше ял). После в колата хапна доволно и заспа, може и от изтощение да е било.
Но ще трябва да се учим на хубаво захапване, защото пак едва-едва си отвори устата. Струва ми се, че въпреки плиткото захапване, не ме боля тоя път или поне да е боляло по-малко.
Ана2, не ни каза да правим никакви упражнения за езичето?! Дали е проблем това?

# 221
Здравейте, момичета!
Ние се върнахме от едно малко пътешествие с бебко. Не че беше чак толкова дълго, но 300 километра с бебе са си пътешествие. Само колко багаж се събра в колата за тези 3 дни, леле!
Иначе на него много добре му понесе пътят, спа си през цялото време в кошчето за кола, въпреки че не е най-удобното място на света  Mr. Green
Ние другата седмица сме на ваксините за втория месец, педиатърката му предписа превантивно фенистил на капки 2 дни преди и след. Не помня да е обсъждано някой взимал ли е такива капки, знам за панадол след ваксината, но това?? Имате ли впечатления?
Чета историята на Чин, много странно как непознати хора си позволяват да коментират и то в лицето на майката, но явно сме такъв народ, който обича за всичко да има мнение Simple Smile ooooh!
Шунка, стискам палци храненето да не е проблем оттук нататък, а удоволствие!!
Кити, бързо да се справяш с тези болежки, че бебковците натежават вече, а си искат гушкане Simple Smile))
Ири, и на теб стиснати палчета бързо да се оправя разраняването - аз също пробвах известно време да кърмя легнала, хем и да не се потим много, но май захапването е най-добро, когато е на ръце и да ти кажса, спрях я легналата поза, при нас с нея не успява хубаво да суче продължително време. Не че не става, но му се размества зърното доста често и е по-бавно и трудоемко цялото упражнение.
За слънцезащитните кремове - аз не съм му мазала засега, покривам количката с тензухче и така пробягваме ако сме на по-слънчево, чудя се обаче, кремче за лицето някакво дали да ползвам, засега само с термална вода го попръсквам отвреме на време..

# 222
Здравейте..

Силвия, апартамента не става за малко дете. Той е за двойка. Дадохме го за 160евро, има пералня, миялна машина, печка и хладилник. Всичко е ново, но е малко, достатъчно е за двама човека, но за бебе не става, защото всичко е едно голямо помещение, няма място за спалня, а има диван, който се разпъва.

Шунче, милият Макс..

Хоупфул, нали знаеш, че българина от всичко разбира...

Да дам отчет за нас. Днес пак си пропусна яденето в 6, яде чак в 9. Ходихме на ваксина, биха ни и в двете крачета. За 1 месец е качил 1кг (резултата от неяденето е 500гр по-малко от миналия месец), пораснал е 4см. Вече е 6 770гр и 63см.
Не плака, когато му биха ваксините, но сега ми се струва малко топъл, дадох Панадол и се надявам да е спокоен днес.  Praynig

Хубав ден.. и спокоен.

# 223
Чинче, браво на Нико! Явор е около 6 кг, утре ще разбера точно колко. Вие не правихте ли ваксина след нас миналия път - струва ми се, че трябваше да има поне месец между двете  Rolling Eyes
Шунчи, честито!!! Възможно е днес Макси да е по-поспалив или по-изнервен от обичайното, да суче по-често или по-рядко, това си е сериозен стрес като преживяване. Предполагам, че са ти казали, че можеш да му дадеш Панадол или каквото там обезболяващо  препоръчват и при ваксини. Упражненията е добре да ги правиш иначе - повдигане на езичето много хубаво нагоре, до края на раничката, за да се избегнат сраствания - най-малко три пъти на ден това, а може и преди всяко хранене. чудесно е, че усещаш разлика - обикновено е така и означава, че специалистът си е свършил работата - вие в Токуда ли бяхте? А за захапката - ще се учите  - то детето вече си има двумесечен опит по един начин.
Ири, вакуум се разваля, като пъхнеш показалец в края на устичката между бузката и венеца. Радвам се, че си открила причината за проблема  Hug Ако има нещо, което да питаш или те притеснява, винаги можеш да ми пишеш.
Хоупфул съншайн, фенистил е противоалергично, странен избор за ваксина  Rolling Eyes
Силв., и аз рядко се прежалвам да гладя Simple Smile
Хубав ден Simple Smile

# 224
  • Варна
Хм, това с превантивното взимане/даване на каквото и да било преди или след ваксина само на мен ли ми звучи странно? Мамите с по-големи деца? За каката никога не сме давали нищо, не е имало и реакции. Вярно, че сега се бие и Синфлорикс, доколкото разбирам, а и си е до дете това с реакциите, но ....... чак пък Фенистил ......  newsm78
А това за случайните познавачи на занаята "майка"  Mr. Green  може да е много дразнещо, но си го пускайте покрай ушите. Повече внимание се иска после, като тръгнат дребните и от всяка пейка започнат да ги захранват с каквото им дойде - ето, тогава истински съм побеснявала и още побеснявам. Пуканки, солети, зрънчовци, а веднъж с едно Зрънчо-подобно, но с фъстъци .... на година и нещо беше. Че и  се сопнаха на детето "ми на, майка ти не дава!".  
Преди няколко дни пък ни оплю една двойка лелки, които се спуснаха да вдигат от земята падналата Ния, при условие, че вървяхме с количката 10 крачки след нея, видяхме, че не се е ударила и само й казахме да става и че няма нищо. И въпреки неколкократното "госпожо, оставете я!" на мъжа ми, те продължиха да я дърпат, тя се изплаши, а накрая и на нас измърмориха, че вместо да им благодарим .......... е, за какво точно трябваше да им благодаря!?!?
Та така. Пък моето дете, дето беше известно в парка като "бебето по памперс", що реплики от баби/лели/стринки ми е докарало ...... така и не му метнах и аз една пелена, ужас! И като им кажех, че то и аз искам само по памперс, но не е удобно, се фръцваха  Mr. Green  Да плуват.

Общи условия

Активация на акаунт