В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 184
  • 736
  •   1
Отговори
# 225
  • Sofia
Ана2, в Токуда бяхме. Не каза и за Панадол.
Каза, че няма нужда от нищо, следващите дни можело да има някакво налепче, но било нормално и означавало, че оздравява. Слюнката, а и кърмата действали оздравяващо и така. Аз малко не бях подготвена за такава лудница - беше едно голямо помещение с няколко екипа и няколко места за преглед, не е като да си седнеш насаме с доктора и надълго да обсъдиш това и онова. Но бяха много мили.
Ще пробвам с вдигането на езичето, не знам дали ще ме допусне така да го бърникам, но ще го потормозя още малко.  Laughing
Сега пак яде и набутвах малко повече в устата му, но бързо се отдръпваше, както си знае, след малко натиск обаче спря да се дърпа толкова.

# 226
ШУНЧИ, дано сега всичко е спокойно! И Макси бързичко да наддава!

ЧИН, браво на Нико, голям мъж!

Да се похваля- направих депозит и застраховка на Дара (обаче има грешка и сега пак Confused

# 227
Здравейте  Hug

Доста съм изпуснала Grinning Минавам само да се похваля,че вече сме си вкъщи  Wink Много добре мина полета, малкия беше много послушен, той от корема на мама си има тренинг Wink Едва се справяме със стълбите навсякаде #Cussing out Но пък за сметкана това сутринта се изненздах приятно с цената на памперсите- тук са по-евтини, взех премиум кеър те същите като тези който ползвам там  Laughing Това от нас, не могат да ни се нарадват всички, но пък аз съм доволна, малко почивка и за мен  newsm44 Не очаквах такава жега, дано разхлади малко Peace
Хубав ден на всички   bouquet

# 228
Здравейте,

аз пак успях да хвана някакъв слаб нет край басейна.

Зверче, преди време коментирахме, че Кити маже дупето на Дара обилно против подсичане заради антибиотиците. Аз казах, че откакто къпем сутрин и вечер Сиана във вода с хума, нейната кожа е перфектна и не съм ползвала крем против подсичане, но сигурно заради силните антибиотици, които Дара приема хумата може и да не е достатъчна.  Peace

Ани, ти ме питаше за сребърната вода - мисля, че й действа на Сиана добре, но докато сме тук и висим край басейна по цял ден, нещо забравям да я мажа  Embarassed

Аз обаче сега я мажа обилно със слънцезащитен крем на Мустела, въпреки че съм открила най-дебелата сянка под едно дърво + чадър, обаче на същата сянка и аз хванах тен заради вятъра. А и тя малко или много излиза от количката и усеща вятъра. Не искам да рискувам - кожата им е прекалено нежна още.

Шунче, браво! Дано скоро свикнете и се успокои Макси и няма повече болка!  Hug

В августовския брой на едно от бебешките списания четох за ваксините и че вместо Панадол, може да се прилага Шуслерова терапия. Аз се чудя какво да избера, понеже тук от вас чета и за Туя, та все още размишлявам по въпроса. Аз сложих само първата петвалентна и Ротарикса миналия месец - другата я отложих, ама сега ще трябва да я сложим на 9 септември - датата на последния ми цикъл  Laughing
Макензен, не съм видяла някаква особена реакция след Ротарикса, още повече, че я сложихме заедно с петвалентната - добре ги понесе и двете.

Чинче, браво на Нико - едно кило си е супер, а 63 см си е перфектно!
Аз по този повод се замислям - нали в един момент децата започват да наддават по-малко на месец. Има ли някаква таблица на предполагаемото наддаване по месеци някъде  newsm78

Кари, добре дошла   bouquet

Кити, и двете, браво, коя банка избра?

Ох, забравих много от нещата, които сте писали   Embarassed

# 229
Шунка - а дано вече всичко е наред с Макси!

Бухта
- ами аз не си спомням да съм давала нещо на Бела при ваксиниране, само туя веднъж. Не сме имали и сериозни проблеми де. Сега - ще видим как ще ги приеме тез 2 ваксини наведнъж...Чудя се защо е необходимо!  newsm78 Нали уж вече всички болести сме ги преборили... Както и да е...темата е много дълга. Що се отнася до превантивното даване на панадол и други температуро понижаващи - аз лично не мисля да давам, тъй като температурата в този случай е естествена реакция на организма, който се бори с многобройните гадини и си създава имунитет (дай боже). Ако попреча на това, може и да намаля ефекта на ваксината, а и да предизвикам забавяне на реакцията или превръщането и в латентна (т.е. да си тлее без организма да се е справил)....ще дам панадолче, ако дигне след 38.5 (дано не се налага ooooh!)

Чин, мамаАнели - екстра е Нико! След 2рия месец темпа на наддаването намаля, така че е напълно нормално

Чета но не ми се пише...че вчера ега ти деня, а толкова хубаво започна..и днес имам толкова задачки а дори за почивката ни не мога да направя резервации, че вече не си знам програмата за септември...

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 14:09 от heberlea

# 230
Оф и днес е жега, дано Йоанка следобяд поспи, че да почета малко.
Сутринта открих, че съм затрила снимките от изписването, добре че го има фейса и съм постнала там. Сега ще ровя на кого съм пращала, та да си ги събера отново. Не че бяха много, но пък са си спомен.
Чин, браво на Нико за наддаването. Супер си е бебето.
МамаАни, като каза последен цикъл се сетих, че моя пък беше на 31-ви август. Термина ми беше за 7 юни. Това означава, че тези момичета, на които им идва днес и ще бебеправят след това ще бъдат с термин 1 юни. Та почва се зачеването на юнче 2012. Ще им правим ли темичка?
Аз днес се върнах доста назад в спомените си. Започнах едно разказче да пиша за раждането на Йоана и ще си го допълвам постоянно. Така като поотрасне ще има да чете, защото аз със сигурност доста от нещата няма да ги запомня покрай ежедневието. Ето сега като разпитвам мама за доста неща, ми тя не помни, а пък така аз ще подсигуря историята на детето, без след време да си напрягам мозъчните клетки да мисля как точно беше.

# 231
МАМА АНИ, хубаво да си починете! Банката е Алианц, техните условия ми се видяха най-добри, сега ще отстранят и грешката- ами и двете,защото ме посъветваха да разделя сумата, за да съм по-оперативна newsm78

ДЕСКА, звучи много сладко

# 232
Сега пък и Фенистил ли решиха да дават превантивно за ваксините!? И аз Фенистила има логика да се даде, но всичко което се дава превантивно и след това е за улеснение на лекарите и в ущърб здравето на детето. Аз поне до тези изводи стигнах. Хеберлеа много добре го е обяснила за температуропонижаващите. Аз няма да се повтарям. Хаберлеа радвам се че си задаваш въпроса за болестите. Аз съм заложила на такава литература в момента. Предпочитам да знам всичко за една болест , а не да ме плашат само с нея.
Бухта и на мен са ми странно даването на панадоли и т.н. Но да си призная че на Иван съм давала. Но тогава само се доверявах на педиатрите и нищо не четях.
И вие сте имали случки с лели стринки ....  Joy  
Ох Ники мрънка ... ставам!

# 233
мами помогнете със съвет - препоръчайте приятен хотел във Велинград, да е подходящ за семейства. Предпочитаме неголям и не много скъп, по възможност с външен басейн ... нямам сили да ровя в нета, а отдавна не съм ходила натам....

# 234
Здравейте Hug

Да ви почерпя виртуално, че днес с мъжлето правим 4 години заедно Heart Eyes

Искам да питам за юздичката, и на Ивко е късичка, но ние вече не се кърмим, налага ли се да му я цепнат и на него. Дали ще му пречи като поотрасне? В понеделник сме на ваксини и ще питам доки, ама и на лекари не ми се искам да се доверявам на 100%, че все гледат най-лесното за тях да е Tired

Цунки на бебчовците Heart Eyes

# 235
Леле, Деска, как ми припомни - моят последен цикъл беше на 25-и август  ooooh! Направо изумих коя дата сме, нищо че сума пъти съм я повтаряла, като ходех на ехограф.
Кити, браво!
За температуропонижаващите - отдавна не давам нищо превантивно, на миналия път след ваксината давах Панадол, защото Явор вдигна температура. И сега е топло времето, направо ме е страх от ваксината утре.
Наддаването - първите три месеца средното наддаване е 800-900 гр, следващите три - около 600 гр, после по триста и последното тримесечие - по около сто.
Кари, добре дошла!
Шунче, давам си сметка колко ще ти е трудно да я правиш тази гимнастика, но пък едно срастване връща нещата на изходно положение  Confused
Ставам, по Нова дават "Убийства в Мидсамър"  Mr. Green

П.П. Пфу, не съм публикувала...
Ирето, честита ви годишнина!
Добре е да се клипне - пречи за изговора на някои звукове, зъбите обикновено са с портичка, езикът не е дост. подвижен - няма да може да свири на духов инструмент например (и при едни други специфични случаи на интимност пречи  Embarassed)

# 236
Ани2, точно на 25-ти мин. месец му бихме ваксините. Сега спи, дадох Панадол, но от време навреме проплаква силно.

Бухта, това с даването на храна по градинките е много голям проблем. Аз винаги питам родителите в градинката дали мога да дам на детето им, но примерно мъжа ми ще даде без да ги пита ако детето си иска. Не с лоша умисъл, а просто той не разбира, че родителите може и да не дават, за него е възпитано дори да предложи на детето да си вземе  Rolling Eyes

Мама Ани, аз имам едно календарче на Хип, където пише средни мерки за месеците, но точно не съм смятала.
За момчетата 3месеца пише, че трябва да са около 6 400 и 62 см. При момичетата малко по-малко.

Хеберлеа, мен ме е страх и затова дадох Панадол, но има много истина в твоите думи, не бях поглеждала от тази гледна точка.

Деси, супер идея, ние с братята ми имаме такива дневници, там са описани неща от първите ни дни до около 18 години. Сега са ни много интересни. Мисля и на Нико да направя- кога са свършили коликите, кога е проговорил, какво е казал, смешни случки, но все нямам време да седна да напиша.

Аз никак не съм се притеснила за наддаването на Никола, напротив, мисля че 1кг си е нормално, та дори можеше и по-малко. За щастие за сега върви едричък като баща си, но не ми се иска да става дундьо  Wink Пак си е малко над нормата, а и за майката, която има ...тези почти 7кг са си много.

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 15:42 от chin

# 237
Здравейте и от мен днес Simple Smile
Чин, много си е добре Никола - Алекс е почти колкото Нико, но си е доста за скромната му възраст от 2 месеца  Blush. Сега как си хапва?
Деси, много ми хареса идеята да се напише разказче, защото и аз като питам майка ми за много неща не си спомня, но пък ти си с момиченце - един ден Йо повече ще се интересува от тези неща. Поне моето скромно мнение е, че момчетата не ги вълнуват разказчета  Peace. Иначе аз ги умея тия неща - мога хубаво да пиша, може да го направя за себе си след време Simple Smile
Шунка Hug, дано нещата се нормализират вече нещата.
Кити, браво за застраховката. И аз много искам по някакъв начин да заделям някой лев отсега за Алекс, но  Blush за момента няма начин. Много ми се иска като стане на 18 примерно, или за бала, да имам някаква сума, която да си е само за него. За някои банки знам, че има такива депозити - имат си лихва и след 15-20 години можеш да ги ползваш - съответно всеки месец си внасяш.
Ирето, честита годишнина, много щастие, любов и разбирателство ви пожелавам   bouquet
Carry, добре дошли с Алекзандър Simple Smile Тука жегите не са спирали  ooooh!
silvia77Hug най-после някой съгражданин. Така ме е яд, че не мога да се видя с никоя от вас. Ти няма ли да идваш насам?
Бюти, не знам точно защо е хубаво със слънчева вода, но майка ми казва, че много ме е къпала с такава вода, за каляване и имунитет Simple Smile. Не знам дали е от това, но аз много, ама много рядко боледувам  Peace

# 238
  • Sofia
Aна2, може и сам да си я прави тая гимнастика, преди мало такъв рев му удари, че езикът му все нагоре и назад вдигнат.  Mr. Green

Много сладко с тия дневничета. Аз на дъщеря ми бях тръгнала да правя (от готовите албуми), но по едно време го зарязах. Тя обаче го намери преди 1-2 седмици и цяла вечер го чете, аз допълвах, каквото се сещах, беше й интересно.

Ирето, честита ви годишнина! Много любов и щастие!!
И ние имаме след 4 дни.... колко бързо минава времето....

# 239
ИРЕ, бъдете много щастливи!

Момичета, няма угодия- моята Дара само спи......... мерих температура, ръчичките са разпънати (макар вече рядко да ги държи нагоре, разперва ги настрани)..........

Общи условия

Активация на акаунт