В смях и гукане щастливо расте малкото ЮНСКО дете! - тема 4

• 24 179
  • 736
  •   1
Отговори
# 240
  • Варна
Аз ползвах един софтуер и водих такъв дневник на малката, но после нещо се прецака и останах дотам. Все си мисля оттогава да си преровя постовете в нейната отчетна и да го допълня.  За него пък хич не ми е останало време да започна даже. А трябва  Embarassed  
Чин, така е с храната по градинките, много хора уж от добрина дават, но пък се и сърдят като откажеш или направиш забележка. Лошото е, че и родители с малки деца го правят. Една приятелка така засрами едни, които предлагаха бадеми на детето й, почти набор на тяхното. Но те разбраха и се извиниха. И мисля, че друг път няма да го направят. А аз и друга случка съм имала - едно дете си взе от ръцете на Ния бисквита с орехи. Тя беше на годинка и нещо, другото даже май малко по-малко. Задържах й ръката и едвам привлякох вниманието на майката, която бъбреше с приятелка. Казах й, а тя като нацупи устни, като се закриви: "ми  по принцип не й давам, ама ..... какво да направя сега, взела я е вече"  Close  Не ми е работа да уча другите, но много й се ядосах тогава. Поне ми е спокойно, че аз правя каквото трябва. Ми ако беше алергично това дете!!!  Пък за моите деца си отварям очите на 4 и внимавам. Но за тези 2,5 години се нагледах на какво ли не - майка дава с лъжичката на своето дете сладолед на абсолютно непознато, после пак на нейното ..... ей такива неща, дето не ги разбирам. Темата е дълга.
Шунче, браво за юздичката, дано вече тръгнат гладко нещата и да се насладиш на едно дълго и хубаво кърмене!

# 241
  • София
Привет  Simple Smile

Благодаря на всички за споделените мнения и опит  Hug Засега спирам с мисленето и плануването, че то смисъл голям няма. Дано до след 2-3 месеца Виктор сам си откаже нощните хранения, ама дълбоко ме съмнява  Twisted Evil И след някой друг месец може пак да мъцна по въпроса  Simple Smile Иначе при нас е изпитано - 2-3 пъти съм давала през нощта АМ и спи кажи-речи двойно повече.
Само да питам Ани2 - ако все пак въведа едно нощно хранене АМ как се очаква да се отрази на кърмата?

Ваче
, не се навивай за проблеми с шийката. Ти нали така или иначе ще ходиш на профилактичен скоро, така че спокойно, не го мисли. Аз се чудя дали мога да си самоназнача твоя прием на Мерц дражета. Ще ги купя днес.

Деска, как ми припомни... Ами то съвсем скоро ще стане една година, откакто сме забременели... И моят цикъл последният, беше на 31 август, ама то нормално, нали бяхме с един термин  Simple Smile Толкова вълнуваща беше тази една година  Heart Eyes

Чин, Хелън, хвърлили са ви в джаза, дето се вика... Ако човек е с по-здрави нерви, даже са забавни тези бабки и лелки.

Шунче, дано вече нямате проблеми с кърменето  Hug

Моя приятелка ми подари първи дневник - така се казва - ама още нищо не съм попълвала, подсещате ме, че то се забравят някои работи.

# 242
Аз и за двете деца имам такива дневници. Тях си ги водя, но много ме мързи да пиша в тетрадка. А наистина има още какво да се пише - случки, реплики. На Ивко му записвах само думичките които казва, като се учеше да говори и кое какво означава.

Сега ми се обади една мама от отчетната тема и ми каза че в МОЛ Варна е позициониран динозавър. Влизаш от вътре и го разглеждаш - сърце.. как диша. Решихме сега да минем през Варна по път за Сл. бряг и да го видим. Утре ще пиша дали ни е харесал.

П.П. намерих линк:
http://www.mallvarna.com/bg/news/1027/Гигантски-динозавър-пристигна-на-паркинга-на-Мол-Варна.html

Отивамееее!
Вчера свекърите като разбраха , че сме водили Никола на цирк.. #Crazy Днес като им кашем че щем го пъхнали в устата на динозавъра и вече ще се побъркат с нас!  hahaha

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 17:34 от А н и

# 243
  • Sofia
Здравейте,

Ей два дена не мога да ви изчета, личи си че повечето са се завърнали от почивки. Ние пътувахме малко и се завърнахме запознах Дани с мойта мама, тя не го беше виждала до сега.
Четох четох, много неща и накрая нищо не ми остана в главата.

Моя малчуган не иска да спи и това е 40 мин - до 1 час на ден и какво ли не правих. Вече и биба му давам като се уморя. А малкия така е захитрял, кротува си отпуснат в мен (аз се надявам че спи) а той леко притворил очи и се кокори насам натам. Знае че като се размърда мама няма да го носи и хитрее.

Шунче, май с теб ще се съревноваваме за най манекенското бебче. Стискам ви палци от тук нататък всичко да е наред и да се храните безпроблемно и леко.
ЧИн, браво на юнака дано този път мине безпроблемно ваксината.

Деска много добра идея даде за дневника аз все си записвам но за разказ не съм се сетила.

За мъжката помощ и аз ще кажа помагат ми с готвенето или по скоро си помагаме. С къпането на бебе и миенето на дупе го оставям на него като си е у дома и не работи, да прибавя и малко гледане на бебе.

И мойа коса пада ужасно от около десетина дни,

Ирето, честита ви годишнина!

Ей, пак мрънка,  а само преди 5 мин бях до него.
приятна вечер от мен.

# 244
Здравейте пак! Да не повярваш, Явор спи вече 15-20 минути и ние даже поиграхме малко "Не се сърди, човече" с Румен, но му писна бързо и реши да готви наденички (които ужасно приличат на флумастери:) в една от моите тенджери.
Мейдънли, за колко голяма пауза говориш? Ако говориш за 6-часова пауза, обикновено децата си я правят сами (без значение как се хранят) - и в нашата тема има бебета с такива нощни паузи. Много кърмени бебета правят големи паузи между третия и шестия месец, но с почването на зъбите буденето нощем си остава. Между другото, според изследванията лекият бебешки сън е добър за тяхното здраве, това предпазва от синдрома на внезапната бебешка смърт и затова бебетата обикновено лесно се будят.
Ако говориш за пауза над 9 часа, при последващо захранване това ще намали доста количеството приета кърма, което не че е кой знае колко страшно, но все пак кърмата има доста преимущества пред адаптираното мляко като състав и ако има кой да те замества нощем, по-скоро бих предложила да изцеждаш кърма през деня, а нощем друг да я дава.
Най-общо - дали ще се отрази сериозно на лактацията отпадането на нощно хранене след петия месец - само по себе си при запазени дневни кърмения - едва ли. Както казах, по-скоро балансът кърма - друга храна твърде бързо ще се промени, което ще намали твойто производство, но не би трябвало да го спре. Ако не ти е дошъл цикълът, вероятно ще дойде.
Даги, 800 за месец не е на долната граница, спокойно. А как сте тези дни?
Ани,  Joy

# 245
Здравейте момичета Hug Оффф Дария нещо киха днес през час два и се притеснявам да не се разболее.случва ли се и при вас?Пазя я,но знам ли.Иначе и аз си имам дневниче,защото съм сигурна,че някой ден ще й е много интересно да го прочете Heart Eyes
Ирето честита годишнина,много любов  и хубав подарък ти пожелавам Sunglasses
Кити ние открихме в ПИБ детски влог,ех условията за тези влогове не са кой знае какви,но просто знам,че някой ден ще има спестен лев,ако не ни удари инфлацията Laughing
Ани и ние имаме намерение да прескочим до Варна до 30-ти и задължително ще отидем до мола ,че свекито да се втрещи каква снаха има Joy
Ще дописвам после,че пак забравих половината неща,нова съм Laughingще ми отнеме време да вляза в ритъм Mr. Green Mr. Green

# 246
Влизам с два бързи въпроса, че пак се вкарах в приключения:

1. От вчера меря температурата на Дара, защото доста спи- върти се около 35.3-36.0- не знам какво да мисля newsm78

2. От няколко дена усещам странни придърпвания (болезнени) в гърдите и пак не знам дали това е нормално newsm78

# 247
  • софия
Здравейте,
Ние се завърнахме от вилата,най-хубаво си е вкъщи, макар и ужасно топло, там се завивахме с одеяла Rolling Eyes
Чин дано Нико е спокоен тази нощ Praynig
Кити моя съвет е да не си взимаш крос тренажор , когато родих Дани си взех много ми беше трудно ужасно се натоварва сърцето с този уред, продадох го преди 3 месеца на безценица, чисто нов.
Анн2 когато ни споделяш моменти за твоите дечица взе едно случки от моя живот чета, много приятно ми става, може би защото батковците са ни горе долу на едни години HugХубаво е че сте завели Румен да поплува и Дани много бича но уви няма да му се отдаде тази възможност Rolling Eyes
Утре сме на ваксина стискайте палци, Praynig някой педиатри ги бият отделно двете ваксини така ако има реакция си личи от коя е а и не се товари организма, но за съжаление нашата ги бие заедно.
Хубава вечер.

# 248
Здравейте!
Нямате изчитане. Утре, ако остане време, ще наваксам, но засега съм само до 11 страничка. Много пишете Grinning
Деска, когато идвате до Варна, ще се радвам да се видим Hug Аз живея в Аспарухово от 2003 г.
Августа, и Вие като идвате към Варна, може да си направим една разходка. Пиши, когато ще идвате Hug

Искам да Ви питам нещо. На Теди открих, че на темето й отзад, над тила, има плоска част на черепа. Като кръг. Нормално ли е това и имат ли и Вашите бебета нещо такова. Не се сещам при Стефи да е било така, а сме на консултация чак на 13 септември, когато ще го покажа на педиатърката. Мислех си, че може да е от спането, но тя не спи с главата нагоре, а винаги е на една страна.

И да Ви кажа най-новият номер при нас. Вече от десетина дни се научи да се обръща от гръб по корем. И е много бърза. Но проблемът е, че като я оставя вечерта, да заспива сама, се обръща по корем и не може да се върне. И започва да реве. Затова новата ни игра е да ходя да я обръщам. Понякога го правим по 5-6 пъти, докато ми писне и започна да я приспивам. А точно беше свикнала да заспива сама, като си гледа въртележката над леглото.

А проблемът с акането продължава. Последно се изака на 7-ят ден след като предният ден й бях дала Дуфалак, а после й помогнах и с термометъра. Направо в чудо се виждам с това акане веднъж седмично. От 2 дни започнах да й давам Бифидус на Аква Сорс. Някой ползва ли го? Препоръчаха ми го майки, които го дават на бебенцата си и са доволни. Педиатърката каза да опитаме и с него, а преди беше на БиоГайа.

Това е от мен. Съжалявам, че не мога да коментирам темите, но ще се включа като Ви изчета. Дано да успея да пиша, преди да заминем за Априлци в неделя. Не знам дали ще мога да се включвам от там. Лека нощ  bouquet

# 249
Кити, това, което ще ти кажа е да спреш да се панираш и терзаеш.   Naughty Повярвай ми Дара те усеща и не й правиш услуга. Много си е добре детето. Разбирам, че си се наплашила вече, но щом няма температура, значи няма какво да се притесняваш. Не сме роботи.
Шашнала си се много, ако спи, защо спи, ако не спи, защо не спи. Радвай се на детенцето и остави параноите.

Хелън, и Нико на тези месеци беше колкото Алекс, последните две седмици е качил много малко.

Вова, да не напипваш втората фонтанела, нали освен тази отгоре има и една по-малка отзад на тила?  Thinking

Никола едва преди малко заспа, а винаги след храненето в 20ч си заспива без проблем.  
Дано да е спокойна нощта...

А сетих се нещо. Хеберлеа , доста мислих за Панадола, вдигането на температура и за това трябва ли да смъкваме температурата, когато е предизвикана от ваксините.
Реших да звънна на частния педиатър и да го питам нужно ли е след ваксина, температура под 38 градуса да се смъква, като му казах точно това, което ти спомена.
Отговори ми, че това важи за възрастните хора, в действителност температурата "лекува" наистина, но малките бебчета трябва да се пазят и да не вдигат висока температура, защото мозъкът им не е развит добре.

Забравих:
Цвети, ще стискаме палци утре, дано на Симона и понесат добре ваксините и не плаче много.   bouquet

Последна редакция: чт, 25 авг 2011, 22:27 от chin

# 250
  • Cyprus, Пловдив
Добър вечер,на неспящите Simple Smile
Ани сама стигнах до извода,че причина за повръщането са ваксините,може и да греша,но пък иначе ще да е голямо съвпадение и аз не ги долюбвам ваксините,но ММ не е на същото мнение,дори твърди,че са полезни  Wink
По този повод да помоля за стиснати палци за утре-още 2 ваксини  Praynig
Бyxта тук ми казаха да не давам нищо превантивно,дадоха ми за всеки случай сироп за температура,но изрично ми казаха да давам при нужда,т.е,ако вдигне температура.Бих заложила на нещо хомеопатично по-скоро като превантивна мярка
Чин браво на батко Нико,дано в спокоен от ваксината през ноща
Шунка честито ви клъцване и дано оттук само задобрявате в кърменето
Относно дневниците и аз си имам и ми е много интересно да си го чета и с изумление разбрах,че съм захранена на 1 месец с домат  Mr. Green искам и на Яни да направя,но се чудя дали ще му е интересно след време  newsm78
иРеТо честита годишнина и още много години да празнувате на този ден   bouquet
tzvetihc успех и на вас утре,да кажеш как са минали ваксините
Лека и спокойна вечер  Hug

# 251
Здравете! Hug
Признавам - не съм изчела всичко, но реших първо да пиша, че не се знае кога ще чуя уааааааааааа и ще трябва да скачам ooooh!
Момичета, аз отново с моите питания EmbarassedОт няколко дни моето момченце е доста неспокойно...Почти не спи, по цял ден е на ръце...Това не ми пречи особено, освен че вече не си чувствам гърба де...но мен кой ме гледа...но мъника отказва да яде вечер...за 21 дни е наддал 500 гр...мисля си че кърмата ми вече не му е достатъчна, днес пробвах да му дам Фризолак...отказа ми и него...Суче по 5 мин...Дали му е достатъчно да се нахрани newsm78 Ще се побъркам вече, как да разбера дали е гладен...След баня му давам да суче, не повече от 2-3 мин на гърда и рееев...Набутвам бибата и е готов да заспи...да ама гладен...
Оле, Чин, като прочетох за календарчето...та моят Жоро е 5 320кг и е дъръг 61 см...Сигурно е най-слабото бебе тук във форума...Днес с пълна сила усетих как си се чувствала, когато ти е спряла кърмата...Когато реших да пробвам с Фризолака, през цялото време си мислех за теб...беше ми много мъчно...сега като ми отказа не зная какво да мисля...да се радвам ли или...дали не ми е болно детенцето, та не иска да яде...Дано Нико се чувства добре Praynig
Ставам, чеееее... Hug

# 252
Инсайд, Нико също имаше период, в който не искаше да яде. Възможно е заради жегите да не иска да хапва. Той правеше същото с шишето. При нас това се случваше, когато го боли коремче- тогава го вдигах да се оригне и след това продължавахме да се храним. Втория път, в който той отказваше да яде така и не разбрах причината. Просто имаше период, в който беше много лаком, може би дойде момента, в който сам реши да се ограничи малко.
Сега яде само с 10мл повече, (от периода, в който беше много лаком и ядеше по 7пъти)а намали храненията и се храни 5, максимум 6 пъти на денонощие.
Правихте ли пробно кърмене, защо не пробваш да изцедиш, за да видиш дали имаш достатъчно кърма?  Hug
Тежко е, но и децата на АМ растат живи и здрави, а щом отказва и АМ, може би наистина е от времето..  Thinking

# 253
Чин, колко време Нико се държеше така - отказваше да яде? И ние се съмняваме, че е от  болки в коремчето...
Цвети, ще стискаме палци утре за Симона... по-малко сълзички и дано всичко да е ОК...
Момичета, вие давате ли панадол преди ваксините...Аз до сега не съм, но лекар /не нашата педиатърка/ ме посъветва да давам 30 мин преди ваксината...

# 254
Insaid, по-нагоре сме писали за Панадола. Аз лично давам след ваксината.
При нас това беше около 2 седмици, когато причината така и не разбрахме, а ако е коремче- нека почива и  после пак на гърда.. 

Общи условия

Активация на акаунт