Чин, така е с храната по градинките, много хора уж от добрина дават, но пък се и сърдят като откажеш или направиш забележка. Лошото е, че и родители с малки деца го правят. Една приятелка така засрами едни, които предлагаха бадеми на детето й, почти набор на тяхното. Но те разбраха и се извиниха. И мисля, че друг път няма да го направят. А аз и друга случка съм имала - едно дете си взе от ръцете на Ния бисквита с орехи. Тя беше на годинка и нещо, другото даже май малко по-малко. Задържах й ръката и едвам привлякох вниманието на майката, която бъбреше с приятелка. Казах й, а тя като нацупи устни, като се закриви: "ми по принцип не й давам, ама ..... какво да направя сега, взела я е вече"
Не ми е работа да уча другите, но много й се ядосах тогава. Поне ми е спокойно, че аз правя каквото трябва. Ми ако беше алергично това дете!!! Пък за моите деца си отварям очите на 4 и внимавам. Но за тези 2,5 години се нагледах на какво ли не - майка дава с лъжичката на своето дете сладолед на абсолютно непознато, после пак на нейното ..... ей такива неща, дето не ги разбирам. Темата е дълга. Шунче, браво за юздичката, дано вече тръгнат гладко нещата и да се насладиш на едно дълго и хубаво кърмене!

Засега спирам с мисленето и плануването, че то смисъл голям няма. Дано до след 2-3 месеца Виктор сам си откаже нощните хранения, ама дълбоко ме съмнява
Днес като им кашем че щем го пъхнали в устата на динозавъра и вече ще се побъркат с нас!

Повярвай ми Дара те усеща и не й правиш услуга. Много си е добре детето. Разбирам, че си се наплашила вече, но щом няма температура, значи няма какво да се притесняваш. Не сме роботи.