Денем дяволче, нощем ангелче, що е то? Ама разбира се – ФЕВРУАРЧЕ! (36)

• 33 340
  • 738
  •   1
Отговори
# 135
  • Burgas
Значи мойта теория,,никакъв плаж след 15 август"май излиза правилна newsm78 прави ми впечатление,че всички гадни вируси на морето почват около средата на август,значи другата година моя съвет е планирай те почивка на море преди 15.08,ако ви е възможно.

Как са болните дечица днес?Ради как е малката,дриска ли още много?В краен случай ако не можете да го овладеете това дрис,може да дадеш половин ампула гентамицин от 40мг,ама все пак питай лекарката,на мен нашата лекарка ми го изписа.

# 136
  • Бургас
Привет.  Hug

Прочитам какво пишете,ама все докато се наканя да драсна някой ред и трябва да ставам.

В момента правя една пилешка супа,пека мъфини с бадеми и чакам Димана да се събуди,та през това време се настаних на компа с чаша кафе(студено мляко с нес кафе, по-точно) в ръка.

Ел,Бръмб,съжалявам за неприятностите.  Hug

Аник,може и да е вярно това за края на Август месец. Аз съм го чувала и от други места, пък и имам няколко познати болни дечица покрай мен.

Съквартиранта и мен ме дразни от време на време. Изръсва някаква тъпа забележка,ама чувствителната ми натура не може да подмине, седя и анализирам. Как ми се иска да съм непукист понякога.  Whistling Ама не съм. Сигурно на определен етап от брака ще ми минава лесно,ама трябва живота да ни побрули още малко. Охх,много дълбоко стана.

Новото при нас е ,че Димана не иска да сяда нито в количката,нито в триколката.  ooooh! Тръгнем ли пеша влиза във всеки магазин,чиито врати са отворени, разглежда ,излиза, сяда на прагчето или на стълбичката пред магазина, отпочива си и тръгва. Та така,докато реши да каже :"мамо,земи ме" и мама я взима иначе следва истеричен рев. Та предотвратявам рева,напук на болките в кръста ми.  Mr. Green Вече избирам по-кратки дистанции,та временно решихме проблема. Ако мъжа ми е с нас,тогава може и по-дълги.

Прави опити и сама да се храни. Ако някоя манджа не иска да я яде от мен,дам ли и лъжицата сама,тя си хапва. Половината съдържание отива по дрехите,но пак е по-добрия вариант отколкото да не хапне хич.

Иска редовно да пие от чашата с бира на баща си ,сякаш има някакво съкровище в нея ,почва да вика неистово "биа,биа,биа" , та докато не близне и не се кротне малко. Баща й взе да си слага бирата в порцеланови чаши,да не се вижда.

Та ,изводът е,че децата си имат характер вече ,знаят какво искат и гледат по всякакъв начин да го постигнат.

Хубав ден !  Hug

п.с.Пак си смених подписа, нещо май имам нужда от промяна.  hahaha

# 137
Аник,дриска Аля още да,но днес сякаш е една идея по добре от вчера де,за сега 4 пъти от сутринта,но си е водно де Sad но за разлика от вчера дето само за 5 часа е дрискала над 10 пъти,направо...Мисля ако до утре няма промяна да зв да питам за Гентамицина.

# 138
ех, ама значи Sad все се увеличават болничките Sad
ради, мяу, добър план за действие ти е написала, дано успееш да го приложиш или пък по-добре, изобщо да не се налага и малката да е напълно здрава от утре!
ел, бръм, щом намирате сили да го обръщате на майтап, значи сте майки-героини  Hug
аз реших, че от утре ще съм на диета за 3 дни  Embarassed, звучи незначително малко, но е само плодове и чай, а и има и 2 дни захранване, така че, може да ги броим за 5дена. ако не пиша да седмица-умряла съм от глад, да знаете. дано успея, че много ще ме е срам иначе. не може повече да се продължава с това ядене   Crossing Arms
отивам да наглеждам малката, целувки на всички, най-вече за ради и али  Hug много се измъчиха милите Sad

# 139
Добър вечер Hug
Ел,Бръм съжелявам за провалените почивки Hug Да са живи и здрави малчовците,догодина ви пожелавам само приятни емоции по време на почивката!
Деси и Сияна е същата,види ли отворена врата или стъпала,трябва да се влезе Crazy
Опити да се храни сама не прави,но пък на обяд яде само ако види,че слагам солета в лъжицата и CrazyСлагам и по една трошичка,но иначе не близва.Какво му стана на това дете не знам!
Амели успех с диетата Peace
Ради дано скоро Али се е оправила напълно!
Наистина ли гентамицина го изписват и при разтройство newsm78
Хайде лека и спокойна нощ от мен! Hug

# 140
# 141
  • Всеки ден трябва да се инжектираме с малко фантазия, за да не умрем от реалност: Рей Бредбъри
Sunny Sky, благодарско за каЙвето  Hug

Уфффффф, аз се наспивам и ставам в 7, а тия моите (и тримката) още спят  #Cussing out Кога ще ядем и ще излизаме, че вече ми писна в къщи ...

# 142
  • София
Добър ви ден!   bouquet  bouquet
След съботата и неделята съм пълен сдух, имам работа за целия китайски и индийски народи взети заедно, оф да тръгват тия деца по училища и ясли, че... Mr. Green Mr. Green
Ради, съжалявам да прочета, че Аля пак е болничка, миличкото то! Много да я нацелуваш от мен, изпращам ти много позитивна енергия!  Hug Hug
Пухи, да, наистина се лекува разстройство с амбула гентамицин, това е практика от преди 30 г, вероятно и ти и твоето миО сте лекувани така като деца!  Peace Peace Логиката е, че гентамицина трепе в червата разните му гадини и се успокоява положението там. Аз също съм лекувала така Софи, миОто, за себе си нямам спомен. Цунки на Сиянка, на Калина фонтанелата е също по-малка от 1 ст, ще се затвори, споко!  Peace Peace
Ел, Бръм... съжалявам за провалените ви почивки! Те хората са го казали - с деца на баня да идеш, че да ти изядат сапуна, и вашето същото  ooooh! ooooh!
Съни, мерси за чудното кафенце! И Калина не е особен фен на количката, но я оставям за малко рев вътре и тя спира, просто нямам избор, че дископатията ми и без това се разбута и всяко грешно движение води до доста неприятно схващане.  Crazy Crazy
Мяу, браво на вас за изследванията. И моя васерман, да не повярваш, е отрицателен  Laughing LaughingНа мен ми остава само пкк, че искат да е "по-прясна" от 7 деня, та мисля утре да е денят Х.
Остава ми фризьора за Софи, изгладих тоалета, подвързах малко тетрадки за 16 и 17, трябва да измисля тоалет за Калина, да понапазарувам, и искам да се гръмна с 2 думи.  Crazy Crazy Поне успях, в отсъствието на двете, да поизхвърля изпочупени играчки, които не си ги даваха, да подредя гардеробите и да опразня бюрото, което Софи за около 2 г беше запълнила до пръсване с боклуци  Laughing Laughing
Желая ви хубав ден, а аз по задачки!   bouquet

# 143
Днес имаме годишнина от сватбата -почерпете се  Hug

Ел,Бръм ама и вие какви почиви сте изкарали  Rolling Eyes Hug
Ради дано бързо и мине на Алята!А и на всички болнички  Praynig
Мен Явор вчера ме изненада много приятно,точно се бяхме събдили и той дойде при мен в леглото и ми вика "мами.....(1 мин. тишина) бичам те "  Shocked Blush .10 мин. мигах на заето.Вярно,че от мен го е чул,ама не съм очаквала да го каже.

# 144
  • Burgas
Мики честита ви годишнина,да сте живи и здрави и още дълги години заедно  Hug

Също мога да кажа за гентамицина,на Ивето много й помогна,беше дрискала около 7-8 пъти за около час и нещо и се обадих на лекарката и тя каза да й дам,след като й го дадох още само веднъж ака и после секна,на другия ден дадох още една ампула на два пъти по половин и положението беше по добре.

И Ивето от няколко дни изявява желание за се храни сама,долу-горе успява,много се цапа ама няма начин така ще е,иначе няма как да се научи.

Вчера направо ме побърка какво й стана не знам,голямо пикаене и все в гащите,значи има дни нито веднъж не се напикава,а вчера....днес е добре за сега,не се е напикала нито веднъж,ще видим до довечера как ще е.

Как са дечицата тръгнали на ясла?

# 145
Привет пак!
Сега да разкажа какво ми хареса в тая Турция, накратко. Първо тоя участък от границата до Мраморно море и Истанбул, противно на очакванията е доста западнал в сравнение с егейска Турция. Аз си мислех че цяла Турция си е така, но се оказа че само този участък е такъв. То е обширна равнина,  но населени места има рядко, личи си българския стил в тях, пътищата тепърва ги правят. По принцип навсякъде в Турция обикновения междуградски път е все едно нашите магистрали. Там където има единичен път второто платно е в усилен строеж. В тая част към България пътят е само в строеж, което е тъпо, но факт.
Надолу след като се мине планинската част е много красиво. Турция е много богата държава, няма необработено  и незасято с нещо поле. Всяко възможно място е използвано за нещо, ако не става нищо друго то поне маслини и смокини. Както после прочетох - Турция покривала сама 100% от селскостопанските си нужди. А пръстта е една жълта, песъклива, човек би казал - неплодородна, ама тия яко я поливат и всичко никне. Което ме накара да си направя извода тия от родопите да не мрънкат че нищо не се раждало и затова само тютюн гледат. Уж накратко щеше да бъде ама се разпрострях. Ето някои неща, от които трябва да се поучим:
1. Имат сигурно над 10 мобилни оператора. На фона на нашите разправии с нашите три, които очевидно са в картел и си правят каквото си поискат, това ми се вижда рай. И определено във всяка нормална държава така трябва да бъде.
2. Имат няколко доставчика на гориво, вкл. и лукойл. Видях над 20 различни бензиностанции, цените варират много  и можеш да избираш от повече варианти, не като тук - все са дистрибутори на Лукойл, цената е все една и съща. Това ме подсеща че и европейската част на Турция освен на населени места, хубави пътища е бедна и на бензиностанции. В егейска Турция са през 5 км максимум. Населените места са едно след друго и най-малкото село е с поне 10000 човека население. Понякога направо преливат от един в друг град, не можеш да разбереш къде им е границата.
3. Третото хубаво са им пътищата. Както написах - като нашите магистрали са.
Кофтито са им самите хора, които си имат някакъв ориенталски манталитет. Иначе гледам ги доста се стремят към цивилизацията и след няколко поколения манталитета им сигурно ще изчезне.
Кушадасъ е все едно Китен и Приморско тук. Много народ, шумно, наблъскано, мръсно.. Не е моят тип курорт, но ходихме до Дидим - там е по-спокойно. Та предполагам че има и спокойни и чисти места, просто ние не уцелихме с това. Но пред цялото време ми влезе в главата спомена за един филм, май по книга беше, "Перла в короната" и ставаше въпрос че Индия е перлата в короната на Английската империя. Е, егейска Турция определено е перлата в короната на Византийската империя, в частност елинската история. Цялата им митология на гърците се е развивала на тази територия - Ефес, храма на Аполон, Халикарнас, това са само по-големите, а всъщност през 10км е осеяно с древни гръцки градове и крепости, които са уникално запазени. Това трябва да е голяма болка на гърците, че им е отнета тази територия и то с пълно право. Докато минавахме през Дарданелите си пропомнях похода на Язон и аргонавтите за златното руно, как са минали от там и т.н.
Това е. Пътят беше дълъг и уморителен, но определено си заслужаваше!

Мики, честита ви годишнина! Още дълги години да сте заедно, да се обичате , уважавате и разбирате!

# 146
  • София
ДД!  Heart Eyes
Мики, честита ви годишнина, да сте здрави и много дълги години обич и щастие ви пожелавам!   bouquet

Бръмби, Ел, много ми беше интересно да прочета за почивките ви!  Hug
Ради, как е Али?
Амели, успех с диетата!  Crazy
Мяу, да видиш, че не съм забравила - стискам ти палци за 15-ти!  Laughing И любопитството почти ш мъ умори.  Joy

Ние сме добре, мъжо работи усилено, а аз съм луднала по цели дни и по половин нощ кажи-речи съм сама с децата.  Crazy Mr. Green

# 147
 newsm03
Ей,ме на и мен!Живи сме,не сме много здрави,но го отдавам на зъбеникнене и се ядосваме един друг(вкл.и с татето Twisted Evil).Не ми остава много свободно време и честно казано не ми се занимава с писане,за което моля да ме извините,но само воайорсвам на балконЯ.
Искам да метна едно предложение - преди да ни е завалял снегът да вземем да се посъберем на една софийска срещичка,да се видим малко.Предлагам да спретнем една Борисова градина другата седмица по някое време.

# 148
Боби, ако е съботно-неделна срещата съм ЗА  Peace. Нали съм още работничка  Simple Smile.

Ел, смях се с глас, защото много добре разбирам как сте се чувствали, но и защото го описваш с чувство за хумор  Laughing Hug Hug Hug.
Бръм, въпреки всичко сте се разнообразили и сте видели нови места, за което ви се радвам  Peace.
Мики, честита годишнина! Много се обичайте винаги!  Hug  bouquet

# 149
Аз нямам претенции кога да е,само да се съберем.Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт