Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 6 161
Здравейте мамчета! Simple Smile
Ами това ме интересува, да чуя и вашето мнение по този въпрос. Ходили сме на партита и сутрешни, и следобедни. Даже партито за първия рожден ден на дъщеря ми беше сутринта... Не беше никак зле, особено децата, нямаше сръдни на тръгване и т.н, както и вечерно - малко се преуморяват. Но пък за родителите е доста по-трудно сутрешното парти, по отношение на приготовленията...  Thinking
Какъв е вашият опит и какво парти сутрешно или следобедно предпочитате и за коя възраст на детето става дума? Hug  bouquet

# 1
 • гр. Пловдив
 • Мнения: 6 178
аз винаги предпочитам следобяд, защото така празникът за детето е по-дълъг
като гостите са разотидат още от обяд и детето остава с едно чувство, че направо рождения си свърши
а като е слеобяд - пък са приготовления, пък е скачане и подскачане докато дойдат гостите и някакси хубавите мигове стават повече
после особено ако е вкъщи, ами мен само балоните ми взимат 3 часа, ядене, приготовления, трябва да стана от 3 сутринта
ако е навън може и да се прежаля /и съм го правила/ за по-ранен час, но вкъщи трудна работа

# 2
 • Мнения: 698
От двете опции, предпочитам следобедното парти. Съгласна съм с Ерин, че ако е сутринта, ще мине някак бързо и децата няма да го усетят.

# 3
 • Мнения: 8 840
За първи път празнувахме с деца на четвъртия му рожден ден, но в клуб.Преди това- у дома привечер, но без деца, затова само за децата ще пиша.

У дома нямам възможност за много гости, по тази причина каним децата в клуб.Два пъти сме празнували сутрин- около 10-10.30 до обяд.Избрахме този вариант по следните причини:
-В заведението, което иначе е много хубаво се пуши, а като е първи час моите гости не пушат и не е запушено от предишни.
-Рожденият ден на детето ми е през октомври, ако избера следобедно парти ще се стъмни.Избирах сутрешно за да ми е слънчево, светло на празника.И да няма много слънце, поне ще е светло.
-Децата се налудуват, обядват/ винаги поръчваме пица, то не че има кой знае какъв избор/ и докато се приберат става време за следобеден сън.Отспиват си след играта.
-Не ни се губи празничността, защото сутрин е партито/ обикновено избираме съботен ден, а "на деня" празнуваме с близки, иначе ми е трудно и на работа и детско парти/,следобяд детето спи юнашки сън, а вечерта разглеждаме подаръци ,снимките които сме си направили, коментираме, преживяваме отново празника.

Но тази година клоня повече към следобедно празнуване.Само по една причина-децата вече растат, повечето ходят на някакви съботни занимания-спорт, танци ит.н.Така има опасност някои да не дойдат или да дойдат съвсем в края.Има и работещи в събота майки, за които ще е трудно да доведат децата сутрин.

Или- за мен е за предпочитане преди обяд, но следобедното парти е по-практично откъм организация.

# 4
 • Мнения: 194
Аз предпочитам предиобедно - от около 10.30 - 11 ч. до към 13 - 13.30 - за деца от 2 до 5 години. Следобяд повечето деца спят - не става. А вечерта - след 17 часа е по-ангажиращо  за родителите, а и децата се превъзбуждат. След 5-6 години сигурно ще предпочитам следобедно, или вечерно.

# 5
 • София
 • Мнения: 9 453
Чисто практично, ако не ползваш кетеринг, сутрешното парти в къщи е доста трудно за организация, поне според мен.

От друга страна чисто финансово ще ти излезе по-евтино Peace

# 6
 • Мнения: 3 574
Сега ни предстои четвърти рожден ден и ще е пак като предишни години. Преди обяд на торта и кафе идват бабите с подаръците. Обядваме сами, обеден сън и после към клубчето където пристигат гостите.

# 7
 • София
 • Мнения: 7 078
Ако ще си приготвяте сами черпнята, то следобно парти е по-удачният вариант.

# 8
 • София
 • Мнения: 878
До сега само веднъж сме празнували вкъщи - беше сутрешно. Доволна съм, нещата си ги приготвих предишния ден, вечерта като легна надухме (напомпахме) балоните, останалите неща ми бяха приготвени, само сутринта по чинийките масите и готово.
Съгласна съм с Дзвер, че сутрешното излиза по-добре финансово!

# 9
 • София
 • Мнения: 33 496
За по-малки деца, празнуване у дома преди обяд.
За по-големи, т.е. градинска възраст и нагоре може следобед или привечер. Ние все сме ходили на следобедни партита, които прерастват във вечерни Simple Smile Просто защото родителите не могат да се наприказват Simple Smile

# 10
 • Мнения: 4 556
Вторият и третият рожден ден на дъщеря ми бяха сутрин. Съображенията ми за този избор бяха, че на 2 и 3г децата са малки, спят следобед, всяко по различно време. Активната им фаза е сутрин, тогава са най-заредени и могат да приемат по-добре превъзбудата, от която след това да си починат със следобедния сън.
Ако детето не успее да поспи на обед заради приготовленията и очакването, следобедно-вечерното парти ще е пълен провал, детето ще е изнервено, ще се разплаква за най-малкото нещо, а е възможно и много от гостенчетата да са в същото състояние.
Конкретно за моето дете горното важи с пълна сила, затова на 2 и 3 години избрах сутрин.
Тази година ще е следобед.

# 11
 • Мнения: 16 864
До сега сме празнували винаги сутрин. И рождените дни на които сме ходили също са били около 10-11ч начален час.
Така децата се наиграват, обядват, торта и след това се прибират да спят.

# 12
 • Мнения: 5 079
Първия рд на дъщеря ми празнувахме сутринта - в 10. Някак много набързо ми се стори, докато се събрахме и се разиграха децата, трябваше да се прибират да обядват и да спят.
Тази година го направихме следобяд, беше по - спокойно и за нас, като приготовления, и дечицата полудуваха повече. Grinning
За по - голямо дете вече е без значение часа. Grinning

# 13
 • Мнения: 2 472
Вкъщи за първи път празнувахме тази година РД на дъщеря ми и партито беше вечерта, но и децата бяха между 4 и 10 години, така че не се умориха много.
А РД на сина ми ги празнуваме в детски клуб, винаги сутрин, защото е роден през зимата и вечер, когато е най - студено, не ми се ще да ангажирам родителите (между тях има и такива с които само се поздравяваме) и децата да идват.

# 14
 • София
 • Мнения: 279
Вкъщи сме празнували само първата годинка. Всички останали до сега в детски клуб. Винаги следобяд, привечер - допада ми повече, отколкото сутрин. Винаги се съобразявам със сина ми, но и с приятелчетата му, които са поканени. Всички спят следобяд, така че нагласям часа според това. Освен това има дечица, които са на детска градина, родители, които са на работа...та така. Последния ни РД беше от 18.30 часа вечертта. Стана голям купон и понеже бяхме последен час в клубчето ни оставиха още доста време да дивееме.

Общи условия

Активация на акаунт