Хайде МАЙ-че напъни се- по коремче обърни се! - Тема 7

• 30 038
  • 715
  •   1
Отговори
# 345
Гледам някои бебчета имат проблем с акането...нищо не мога да помогна, за съжаление.
За възрастен да беше, знам какви ли не изпрабвани и неизпробвани съвети, но в случая не вършат работа.
Моят син пък май мрази водата Sad
Къпането и преобличането са истински кошмар. Аз такова чудо не съм виждала.
Нещо съм го стресирала явно, че да изпитва такова неудоволствие от ваната. А така си мечтая за пляскащ бебок в коритце!

Вече с нищо не го мажа след къпане. То в тия жеги и това потене ми се вижда съвсем излишно.

# 346

Благодарч момичета   bouquet

Гери, сега видях темата за срещите и писах там. Някакво недоразумение се е получило, защото аз бях с впечатленито че съм проверила на 5-ти и никой не беше писал след мен. Оказва се, че това не е така и ти си писала още на същата вечер след мен..ама кой да види  Tired

Кажи ми, моля те, а ЛС от мен по повод срещата получи ли? Защото си мисля, че и ЛС ти пратих, но да не би и това само да съм си мислила, че съм направила, а да си е останало в сферата на добрите намерения....  ooooh!

# 347
Кък консултантите по кърмене: Маги от 2-3 дни има проблем със сукането- ние се кърмим горе долу на 3 часа от двете гърди по 5 мин. от едната и 5 от другата гърда. До скоро акахме почти на всеки памперс. От известно време започна да ме хапе ужасно и да суче не повече от 2 мин. на гърда. после пуска, хапе и реве..и  след малко пак същото правим по цял ден!Акането се разреди до 1 път на 3 дни и то със зор и голям рев от болки в коремчето!Възможно ли е вече да не и стига кърмата и да се налага дохранване?Ще я мерят чак след 2 седмици и не мога да съм сигурна дали наддава добре!

jenajena, ситуацията, която описваш може да е предизвикана от няколко причини - ще опитам да ги изредя и да подскажа някои идеи, които биха могли да помогнат. Понякога когато бебетата не достигат до задното мляко, а сучат предимно предно мляко от двете гърди, може да станат раздразнителни, защото предното /по-воднисто мляко/ може да дразни стомахчето им. Затова често се препоръчва кърменето да завършва по възможност със задно мляко, което е по-гъсто и не дразни стомаха. Може да опиташ да даваш на Маги да изсуква добре едната гърда преди да дадеш другата. Ако прецениш, че тя се дразни от по-слабата струя мляко и не желае да доизсуче добре първата гърда може да приложиш компресия на гърдата: http://www.youtube.com/watch?v=Wj9tLgYn-bA , така може да ѝ помогнеш с изпразването до край на гърдата. Често майки споделят, че кърменето в затъмнена и тиха стая, докато бебето е сънено помага то да изсуква добре гърдите.
Може млякото да е намаляло заради недоизсукване и това също би могло да дразни Маги, защото млякото е намаляло. За това може да опиташ да ѝ предлагаш да суче по-често, т.е. на по-кратки интервали от време и да се стараеш да изсуква добре гърдите. Може да сменяш първата гърда, едва след като усетиш, че тя е изпразнена до край.
Друга причина за подобно поведение от страна на бебето може да е не само бавно потичащото мляко, но и силно потичаща струя. Ако имаш по-обилно мляко и бебето се нагълтва бързо с предно мляко също може да е дразнещо за нея. В този случай би помогнало да изцедиш малко мляко преди да предложиш на Маги да суче.
Още нещо, което би могло да помогне е да опиташ да смениш позата на кърмене - например да опиташ да кърмиш в легналата поза, или по-изправена /при силна струя/, или пък да се наведеш над бебето, като гърдите са свободни над него /при по-слаба струя - използва се ефекта на естествено потичане на млякото/. Опитай и избери позата, според това как усещаш потичането на млякото -много ли е, или малко и това коя от позите ще се хареса на Маги, за да не пуска прекалено бързо гърдата и да изсуква повече мляко.
Хапането би могло да е предизвикано от няколко причини. Може да хапе, защото изглежда да и растат зъбки, то тогава вместо да иска да суче може да ѝ предложиш играчка за дъвчене или нещо студено за хапане. Може да ѝ дадеш играчка за дъвкане след захапване или когато е била на косъм да го направи.
Може да хапе, за да ѝ обърнеш внимание докато суче. В такава ситуация може да помогне, ако си фокусираш вниманието върху нея, докато я кърмиш - това би ти помогнало да разбереш кога тя възнамерява да започне да хапе. Ако въпреки това, бебето хапе, може да бъде от полза внимателно да я отстраниш от гърдата си и да ѝ кажеш, че така те боли и не бива да го прави. Колкото и да е малко бебето то усеща отношението на мама и чувствата ѝ. А от друга страна спирането на кърменето се счита за най-ефективния начин да се научи бебето, че кърменето и хапането не трябва да се съвместяват. Когато тя пусне гърдата, може да я махнеш от гърдата си за малко – може да са няколко секунди или няколко минути  - ти може да прецениш според реакцията на бебето колко да е като време.
Дано успеете с Маги да преодолеете този период с лекота и малка реорганизация на кърменето. Ще се радвам да ни държиш в течение как се случват нещата с преодоляване на тези неразположения.
Hug

Буба, честит рожден ден на патерица! Много здраве и само радостни моменти да има в живота ти!  bouquet

Днес ходихме на консултация и последна ваксина за сега. Нико си върви големичък и това си е. Вече е 7950 гр и 66 см. Държа се като истински мъж и плака само на боцкането. Иначе се усмихва и на сестрата и на лекарката и им пя, докато не го набодоха. Следващата ни среща с тях ще ее след 2 месеца и съм доволна, че няма да го бодат до годинката. Peace

# 348
  • при палмите и алигаторите,FL
Добър ден и от мен

Бубе, добре завърнала се Hug

Спасдиди дай сег аснимков материал,от почивката да я видим и ни е кротушана Ирка

lotxen мове пък като порасне да се кефи н акъпането, като има и играчки е друго.При нас, Соничка пищеше като я вадех от водата и беше ад обличането, затова и пропусках къпането всяка вечер, сега Моника обожава да бъде къпана, голям кеф ѝ е, а и след това не плаче.

Хоупи  имаш нет, а непишеш, не може така Naughty
Марта бенки  Моника няма, на Соник първата  излезе на 2 години, но ако те притеснява питай педитъра на Маги

Пфууууу, тоя постинг го пиша точно 3 часа и 45 минути #Cussing out

През това време установих че Моника си пада канибал Crazy, оставих я на спалнята и след малко какво да видя, цялата ѝ муцунка в кръв.Та захапала си тя палеца и си го смуче/дъвче, като го издърпах от устата ѝ се разсърди, но видях че кръвта идва от разранен палец, така е като го дъвче постоянно.Промих с кислородна вода и лепнах лапенка, сега я дебна да не изяде лепенката baby_neutral

# 349
Привет, привет!
Тук съм:) Завърнах се от Румъния и пуснах котва в Русе, че мъжът ми го командироваха до Германия и не ми се стои сама у дома. В събота заминавамен за морето. Снимки искам да кача, ама не мога Crazy търся си кабел за Никон или лаптоп, че и двете ги е помъкнал мъжът ми.
Бубе  Hug Hug Hug
Алекс - браво на Ирката  Heart Eyes да видим Аленита какво ще прави другата седмица Simple Smile
Полиии - мен да ме сънуваш как печеля лотарията:)
Надявам се Валентин да е направил подарък на мама пълен памперс, друго не се сещам и отлитам  Hug

# 350
Да, Бубе, писала си на лични Peace

През това време установих че Моника си пада канибал Crazy, оставих я на спалнята и след малко какво да видя, цялата ѝ муцунка в кръв.Та захапала си тя палеца и си го смуче/дъвче, като го издърпах от устата ѝ се разсърди, но видях че кръвта идва от разранен палец, така е като го дъвче постоянно.Промих с кислородна вода и лепнах лапенка, сега я дебна да не изяде лепенката baby_neutral

Въйййййй  #Crazy #Crazy #Crazy то бая смукане ще е паднало  Shocked

Бисквитка добре дошла!  Hug

Марта, Еди няма бенка, но чак сега се усетих, че няма... не бях се замисляла. Явно на хората впоследствие им излизат бенки. Въпреки че аз имам рожденна голяма на главата.

# 351
  • София
Добър вечер!
Честито на всички които са имали поводи за празнуване тези дни  Hug  bouquet

Жени, беше питала до кога мисля да кърмя, ами до 6-тия със сигурност. После  постепенно  ще я отбия със захранването.
  Елена нещо изтерясва тези дни. Държи се прилично и изведнъж нещо и става и почва да реве без видима причина. Нищо не я успокоява, ни цица , ни гушкане   Tired . Реве та чак се дере. После се успокоява и започва да ми се хили , луда работа  Crossing Arms
От утре нашият батко тръгва на детска градина ( до сега беше на ясла) та треска ме тресе и мен.
Май щях да пиша и още, но не помня какво , пък и да си призная нямам настроение за писане, май съм в депресия  ooooh!

# 352
Здравейте и от мен!
Днес ходихме с Анито на ортопед - ми добре си е детето, каза ми от петия месец да я слагам да седи седнала, а от шестия може да ползва и проходилка. Малко рано ми се струва, ама ще видим- то от детето зависи. Иначе посещението ни при ортопеда съвпадна с обедния й сън, налагаше се да я събудя, и това дете откачи. От три часа до осем и половина беше само рев, носене на ръце, и не ще да спи дзвера. Накрая я изкъпах, нахраних - то от много реване не си изяде и цялата порция мляко - и чак тогава заспа, естествено след още половин час киселене. Подозирам, че ще се събужда доста начесто тази вечер.
Марте, и ние нямаме бенки, ама си имаме родилно петно на крачето, и което е най-интересно, е на същото място, на което е и моето родилно петно.  ShockedСравнявах ги една вечер. Laughing При сина ми бенките се появиха след годинката.
Нанди, умно детИ имаш - казва ти да започваш вече с пАржолките, какво е то това мляко. Пфу... Laughing А сега сериозно, дано да мине по-бързо, и да не се наранява повече така.
Мария И, дано Валентин вече да е напълнил памперса. стискам палци.
А аз сега отивам да  wash 1ironing 1dishes, защото Нема време кога. После   bath Drunk smile3524
Нелили, и ние сме така, както се хили, надава боен вик, рев, почервенява, и после ти се ухилва през сълзи.

# 353
  • София
ДВ! Laughing
Първо да благодаря специално на Тони и Жени, които веднага се намесиха и се опитаха да ми помогнат с кърменето!  bouquet
Още не съм сигурна точно какво се случва, но скоро ще установя. Тези дни съм много изнервена и уморена и може и аз да и предавам отрицателна енергия на Магито! Sad
Днес направо ми идеше вече да се  #2gunfire Не знам дали има някой в депресия, ама аз съм пред истерия- Маги пищи неописуемо НАВСЯКЪДЕ- в кола, в количка, даже и на ръце! ooooh!
Аз трърча с  нея и Криси по кастинги и детски градини! ...И така до обяд
После се започна с ученика- Метро, Джъмбо и кварталната книжарница,нова чанта и тетрадки, моливи, и т.н и т.н. Получи нови обувки Геокс, който не му стават, та се наложи да ги сменям- кракът му пораснал от 33 на 36 номер #Crazy, а на височина е дръпнал с 8 см. #Crazy И точно реших, че съм свършила- обличаме униформата, а панталоните му седят като бермуди #2gunfire Два часа порих подгъви да закърпя положението, но униформата си плаче за нова( 200 лв)
После установих, че имаме да решаваме още 10 страници от ''ваканционното другарче'', но се предадох- все пак ме чакат 5 гладни гърла!!! #Cussing out
 Понякога се чудя.. newsm78 , с кой акъл реших, че съм шесторъкия Шива и създадох толкова поколение- да са ми живи и здрави миличките! Peace

Буба Добре завърнала се и тук и в  USA-  дано всичко про теб е ОК!
 Само ние ли си имаме бенка? newsm78 Явно ще се ходи на лекар..
Нанди Тази твоята мома не я ли боли пръста като го яде? Миличкото то- представи си колко я сърбят венците!
Чакакме снимчици от Спасдиди!
За днес от мен толкова- ако утре оцелея след първия учебен ден пак ще съм тук и ще ви досаждам Mr. Green

# 354
ДВ

И на мен нещо не ми се пише много,много Mr. Green(Хоупова,това не е точка Wink)

Марте
,мани че аз постоянно следя за бенки и други щуротии моя Убавец,но още не съм открила Naughty Ама му се падна и на него шантава майка,чак не е истина ooooh!
По принцип притеснително ли е това...аз честно да ти кажа досега го следях по-скоро от естетическа гледна точка Embarassed

Нелли,стига бе!Ти след такава хубава почивка,сега в депресия изпадна ThinkingЩе ти спираме почивките тогава Naughty Дано отмине скоро Hug

Шени,ти пък обиколи света,че и детето помъкна с тебе Joy Айдеее чакаме снимки,не се оправдавай сега с кабели-мабели(да си се подготвила предварително) Wink

Алекс Hug

Буба,добре дошла Hug И ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН на патерици!Да си жива и здрава и много радост от тримата ти мъже Heart Eyes

П.П.Утре съм на 1001 изследвания и зъболекар(за разкош) Mr. Green Стискайте палци,чееее имам кофти предчувствия ooooh!

# 355
ДВ
И ние днес семейно обикаляхме по университети,ММ да предава чертеж,с болния си пръст,цяла нощ е чертал,и даскала го немаше,а моя милост да събира подписи за обходна бележка,че нищо не дължа на университета,ама...и мойте даскали отишли на конференция,пфууууу
И понеже малката се изнерви в колата,яхнахме количката и айде из двора на Университета,а младите студенти набор ('90....) ни гледаха с бебето все едно сме голи  #Crazy

За бенките-ние си нямаме,но и се появи пигментация на едното краче отвътре,много е слаба,и я показах на доки,тя каза че няма страшно,явно е нормално да се появяват после.
И аз като Луси само дебна за бенки,първо мислех,че има в косата,после взе че се изми  Joy

Добре завърнали се на Нелили,Алекс и Буба     bouquet

Елфи пак ни отсвири.

Хоуп как е цистита,излекували го?

Междувременно докато пишех спря тока Sad

# 356
  • Варна
Здравейте от мен!

Явно има нещо напоследък, луната ли, звездите ли, изригвания ли, не знам, ама гледам доста от нас са нервни по един или друг повод, свързан с децата. Дано отмине.

Мерси за загрижеността, момичета, за съжаление още нямаме пълен памперс, днес цял ден рева милият, а аз не знам какво да направя Cry. Чувствам се като най-некадърната майка, пробвах всичко /без мушкато, защото това вече ми се вижда безумие/ и няма резултат Cry.

Днес реших, че ще пробвам да дохраня, но понеже ме е страх да не се запече допълнително от АМ, тръгнах да търся Лактана Био, че имам спомен, че бяхте споменавали, че не запича. Да, ама не, не можах да намеря в големите магазини /Пикадили, Рода, Кауфланд/ до нас и не купих никакво ooooh!. На всичкото отгоре съм много смотана - отидох да купя някакво шише за дохранване /че в нас имам само малки авентски със силиконов биберон и той не ги ще/ и нали нищо не разбирам, взех на Чико едно шише с каучуков биберон, за 4м+, нали, викам си, с каучук ще го излъжа, на етикета пише колко наподобявал гърда, а у. И сега се позачетох и на кутията пише, че биберонът е за каши и пюрета. Не е с дупки, а с цепнатина като знака на мерцедес Laughing. Сега ще трябва утре освен мляко да търся и биберон с нормални дупки. Много съм зле ooooh!.

Та така, диването си остана без дохранване днес, честно казано не ми изглежда гладен, заспа си като пич пак, ама днес цял ден рева и аз нали не знам какво да правя, го слагам на гърда, понеже само така му запушвам устата трайно, та цял ден ми вися на гърдите. От време на време се напъва, пръцка ужасно миризливи газове, реве, мъчи се, мъча се и аз, масажи, термометри, държах го над тоалетната чиния докато ми омалеят ръцете и нищо Tired. Утре ще ходя при педиатъра, досега се консултирах с вуйната на мъжа ми, която е педиатър, че нашият е много смотан, ама вече изпробвах всичко казано от нея, та ще видя утре нашият какво ще ми каже. Усещам, че ще ме нахока, че не съм захранила, понеже той още от втория месец ми каза да давам сокове и аз досега кимах, ама утре ще трябва да си призная, че не съм захранила и сигурно и той ще ми се накара каква съм некадърна Embarassed.

Купих и един сок от круша на Хипп днес, пише, че действа слабително, но така и не му дадох от него, не ми се струва редно и сега просто се боря със себе си и не знам кое е правилно, кое не.

И така, спирам, знам, че сигурно много драматизирам и съм досадна с това нашето акане, но просто няма с кой друг да споделя и да срещна разбиране, майка ми ме нахока, че не захранвам, мъжът ми хич не е притеснен и си блъскам сама главата цял ден.

# 357
Мария, бих ти предложила да се свържеш с д-р Панчева, от Варненските ни консултанти е. Освен това е педиатър.. все ще те насочи как да постъпиш. Чак сега чета за това, че имаш някакъв проблем с изхождането на бебчо. Виж нейния тел. от консултантския списък в подписа ми и ако не можеш да се свържеш ми пиши (ако прецениш де)  Hug

# 358
Мария,Мариела и Хип Комбиотик и оправи запека,заради некви си пребиотици и пробиотици,ама и него го няма в големите вериги магазини,и в малките бебешки също.Ние го намираме във Вис Виталис и ДМ.
А с термометъра като опитваш свиваш крачетата,нали..И го прави на всяка смяна на памперс ако трябва.
Мен депресията ми поотмина,ама чакам цикъла   #Crazy одеве имаше няколко капки кръв по хартията,та си мисля,че тая нощ ще ме споходи  Praynig Praynig Praynig
Иначе и мойта дивачка "говори.говори" и като ме изгуби от поглед мрънка и започва да реве направо,и като ме види се хили.Иначе и според мен вече ги спохождат зъбки и им е зорно на децата.
Имате ли още колики и давате ли капки?Аз от няколко дни съм намалила дажбата на 2 пъти -сутрин и вечер,и като свърши шишето може и да спирам...

# 359
Това с темометъра и мушкатото не е съвсем ОК знаеш и хубаво поне, че последното не си опитала! А докато посетиш док се опитай да се успокоиш, та да може беб добре да си хапне, да тръгне едно хубаво млекце и да се похвалиш утре още в ранни зори Simple Smile Peace

Общи условия

Активация на акаунт