ВМ-НВД 46 ЧАСТ

• 54 972
  • 737
  •   1
Отговори
# 420
michelangela simoni ти как си смяташ калориите. Имаш книжка с калориите на всеки продукт или като примерни менюта. Защото на мен не ми се занимава да гледам всяко нещо по отделно и се чудех дали нямаш някаква таблица да го наречем със различни яденета и техните калорийни стойности като например : 3 яйца + парче бекон 400 калории или нещо пдобно , което да улесни смятането? Мерси предварително.

# 421
Jana, аз съм със спкя. Не мен ми подейства много добре. Не съм ходила на контролни изследвания, но въпреки това се чувствам много по-добре.  Simple Smile И изглеждам много по-добре.
Би ли ми написала по-конретно какво се промени? А с това, че изглеждаш по-добре, имаш в предвид, че си отслабнала, предполагам!?  Wink

# 422
или нещо пдобно , което да улесни смятането? Мерси предварително.
www.fitday.com само ти ги смята. Регистрацията е безплатна и има всичко.

# 423
Фитдей. И аз там смятах в началото. След година вече нямам нужда. Имам ориентир.

# 424
Привет отново. Аз да споделя и да допълня към поста на michelangela simoni, че в този режим е много важно какво ти понася, кара де да се чувстваш добре и ти подпомага отслабването (ако това е една от целите). Много хора не хапват плодове, защото им се лепят или им вдигат нуждата от сладко. При мен не са проблем и си позволявам, а аз така или иначе не съм чак такъв любител и не ям и по много. Отделно когато ям плодове спира да ми се яде захар и сладичко. За пример - началото на есента бях режимна, но всеки ден хапвах поне по една голяма чепка черно ситно грозде и въпреки това си отслабвах.
Млечните продукти също са спорни - има хора, които не могат без тях, на други им се отразяват зле. Аз обожавам прясно мляко, но пия все по-рядко, забелязах, че ми се лепи. Кашкавали, сирена - без тях не мога и не ми влияят зле. Обичам зехтин и масло и си слагам в порциите, но не мога например да ям сметана или мас, беконът също ми е насила. Т.е. мазното ми се опира.
Ядките се препоръчват силно, а аз ядки не мога да ям, става ми тежко, лошо, издувам се, чувствам се много кофти.
И гледам да си дам нещо сладичко поне веднъж в седмицата, за да не сънувам (както бях почнала по едно време да сънувам сладкарски цехове и торти).
Алкохол - не мога да определя, аз пия много големи количества, но веднъж в седмицата максимум, ако излизам вечерно. Нямам навика да пия всеки ден и не съм се замисляла даже. Очаквам по празниците повече маси и вина, но те са неизбежни.
Успешна седмица на всички, извинете ме ако съм досадна, надявам се поне да е полезно за някой.

# 425
да, режимът е толерантен
но който иска резултати, гледа поне в началото да е стриктен
това е особено важно, ако си спрял да разбираш тялото си и действаш подчинен на мозък, натровен от захар
именно тук е силата на този режим - спира тази зависимост и помага на човек да започне отново да се вслушва  в тялото си и в неговите нужди

аз по принцип не пия и затова не мога да дам съвет, нито ми е ясно какъв е този зор непременно да се пие и затова ще ви спестя коментарите си

плодове и млечни също избягвам
плодовете ми стартират директно глада за сладко
млечните ми подуват корема ако са в количества над 100 гр за КМ или над 50 гр за сирене/кашкавал
също така не е подценяване факта, че сирена и кашкавали се подозират в повишаване нивата на инсулина, което в дългосрочен план си е опасно

# 426
а сега мнението ми за режима и учението
много здраве от мен на онези докторя, дето твърдят, че мозъкът имал нужда от 100гр В на ден за да можело да се учи
е, минах 2 тежки курса на CISCO, като собено вторият беше доста сериозен и тежък като обем и материя
изкарах 95% на теорията само на  ВМ НВХ

недостатък на режима: не се изморяваш, или по-скоро не усещаш умората през деня
не се налага да спираш четенето, за да зареждаш със захар, дето уж била гориво за мозъка
резултат: много често пропусках хранене и не правех почивки, в резултат на което след 8ч четене след кратка пауза умората изведнъж ме налягаше
но липса на концентрация заради липса на захар не съм имала

да добавя и че с този режим при мен силно намаля нуждата от сън, сега се наспивам с 6ч, а преди не ми стигаха и 10
този недостатък също ми помогна в тези трудни времена

а резултатът ми е един от най-високите
колегите ми са предимно момченца на 20+, уж много на ти с материята, повечето са между 70 и 80%, както и имаше и под 50%
а кака им, дето преди месец направи 40, ги би без проблем
 Embarassed

хайде лек и режимен ден
и слънчева и режимна седмица от мен
днес и утре съм у нас и заетостта ми е не много висока и ще имам време да ви досаждам
 Mr. Green

# 427
Jana, аз съм със спкя. Не мен ми подейства много добре. Не съм ходила на контролни изследвания, но въпреки това се чувствам много по-добре.  Simple Smile И изглеждам много по-добре.
Би ли ми написала по-конретно какво се промени? А с това, че изглеждаш по-добре, имаш в предвид, че си отслабнала, предполагам!?  Wink

Ами, промените са както при повечето момичета. Липса на вълчи глад и постоянно желание за сладко. Засищане с много по-малки количества храна.
Относно спкя. Откриха ми го няколко месеца по-рано, а симптомите бяха изключително рязко напълняване. След като разбрах диагнозата пробвах какво ли не, за да се справя с килограмите, защото бях стигнала първа фаза на затлъстяване. Cry Даже в един момент пробвах и да не ям. Резултатът беше, че за 2 седмици глад бях махнала около 2кг.  Също така ми бяха казали, че със спкя нямам никакви шансове да отслабна и да си примиря с това как изглеждам (мен не ме притесняваше толкова видът ми, а затлъстяването). Изпаднах в ужасна депресия, защото много се вслушвах в хорските приказки (НЕ го прави).
В момента, в който започнах ВМ-НМД почнах да се чувствам много по-добре. Депресията ми я нямаше след седмица, а килограмите почнаха бавно да падат. Специално това го пиша, защото наистина се чувствам много спокойна когато хапвам мазно. Сякаш режимът действа и на психиката. (не ми се смейте Simple Smile) Имай предвид, че тук нещата стават бавно, но поне за мен с проблемът, който имам е единственият начин. За 4 месеца свалих 13кг, т.е. не е както в някой други режими, където можеш и 20+.
Ако, ти имаш проблем и с цикъла не мога да ти помогна с резултати. Моят си беше редовен и сега продължава да е така. Ако се сещаш за друго, питай. Може на и лични.

P.S.: W.A.S.P, няма да им се даваш на малките, я! Поздравления за страхотните резултати. bouquet

# 428
...

Сякаш режимът действа и на психиката. (не ми се смейте Simple Smile) ...

P.S.: W.A.S.P, няма да им се даваш на малките, я! Поздравления за страхотните резултати. bouquet

мерси много

а за психиката е много вярно
преди бях кълбо от нерви непрекъснато
сега съм даже твърде спокойна
ПМС почти изчезна, само веднъж или макс 2 пъти годишно съм по-изнервена

иначе извън ПМС периода цари слонско спокойствие
човек трябва много да се постарае, за да ме вбеси Mr. Green

# 429
УАСП, честито и от мен!   bouquet
Бебочко, мерси за подробностите!   bouquet

Ей, като ви слушам и направо ми иде да скачам от радост!  Hug Дано и при мен се подобрят здравето, килата и самочувствието! А ко ме налегне и спокойствието, ще черпя!  Laughing
Учудващото е, че не съм месоядна (ям само рядко и по малко), но днес вече ми е осми ден и до рук нямам никакви прегрешения.  Peace

# 430
и една идея за есенна манджа - мусака със зеле

зелето го сварих добре предварително
телешката кайма я задуших с масло, чесън, лук, моркови, джоджен

в тавата за печене разтопих масло с червен пипер (вкл. и лют, че го обичаме), в което добре овъргалях зелето
смесих го с каймата
полях с 4яйца, разбити с мляко и пекох бавно и напоително

прие се чудесно от мъжете
а големият даже нямаше проблеми после с киселини, както има обикновено след зеле (той и затова го избягва и едва посмя да го пробва, асе оказа, че нямало страшно)

иначе заради непоносимостта на 1/2 към хляб вече пека картофи през ден и моите им станаха луди фенове
добре че е синчето да ги бели, че иначе нямаше да им насмогна  Joy

# 431

W'A'S'P' да те питам,
че четеш най-много от нас,

повлиява ли се артрит от ВМ?

# 432

W'A'S'P' да те питам,
че четеш най-много от нас,

повлиява ли се артрит от ВМ?

да, според споделеното из шведски форуми
личен опит нямам

# 433

благодаря ти  Heart Eyes
за мама питам

# 434
Аз искам да ви се оплача от кантари, сантиметри и всички подобни глупости. Бях прекъснала за съжаление ВМ НВХ от средата на лятото почти до сега. Резултатът - всичко свалено се върна светкавично - при мен винаги е така. Колкото и малко да отслабна, ако спра храненето и се върна към въглехидратите, напълнявам дваж повече, направо ми се реве. Когато за първи път започнах храненето през февруари бях 72кг при тъст 166см и изгубих между 3 и 4 килограма до средата на юли, защото не беше много затегнато и ядях млечни и се хранех с нормални порции. Освен това не ходех на фитнес всеки ден, което за човек с моите физ. данни е пагубно при отслабване и напълно спира процеса. Та, средата на лятото се върнах обратно към въглехидратите, не знам как стана, беше най-лошото решение, което съм вземала. След това върнах килограмите и не само, че ги върнах, ами направо съм се оляла! Днес се теглих след първата ми тренировка и кантарът ме изкара 78кг с дрехи и маратонки. Ако махна един кг, пак съм твърде много.  Направо ми се плаче! Не знам как е възможнода върна 10кг???? Дрехите ми не са ми омаляли, същите са си както преди, не са се и отпуснали - с една дума последните 3 месеца поне няма как тоооолкова да съм затлъстяла.  Помагайте! Дайте съвет как изведнъж да пречупя тия гадни тлъстини и да ги измета? Поне в началото как да ускоря максимално режима, така че до другия понеделник да имам минимум -1кг?

Общи условия

Активация на акаунт