АВГУСТовското човече в парка се разхожда вече!

• 36 387
  • 727
  •   1
Отговори
# 300
Здравейте и от нас!!!леле колко време не съм писала тука ooooh!ама така като гледам колко бавно върви темата,май не съм само аз Laughing
какво ли да ви разкажа-Елица е добре,не наддава много ама нали ми е мома-трябва да е фина и грациозна Simple Smileно пък е спокойно бебе-спи почти цяла нощ,а и през деня доста време.няма колики и затова не давам нищо освен малко Бебезан,защото тя много си го харесва smile3503
и днес в тоя студ излязохме,количката вече е екипирана със зимното чувалче и детето спа през цялото време навън,а като я извадих беше топличкааааа,загрята.....
желая ви хубав ден и спорна седмица въпреки студеното време навън Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes

# 301
Привет и от нас  Hug

tsutseto, мерси и честита ви люлка, имаш си отмяна сега  Grinning

happymama, браво за вашия режим! Ясен задължително се буди към 2-3-4 ч за ядене, само един-два пъти е издръжал до 5.30. А за ръчичките, и нашите са студени нощем, но аз го отдавам на това, че ги държи по-дълго време неподвижни, а не че му е студено. Но не се и опитвам да му ги завивам, заради опасноста от задушаване.

Тук е слънчице, и мисля да поизлезем малко, да лапнем чист въздух.

Хубава седмица на всички  Hug

Здравейте и от нас!!!леле колко време не съм писала тука ooooh!ама така като гледам колко бавно върви темата,май не съм само аз Laughing

Ванче, ами поправете се де
Mr. Green

# 302
  • Бургас
При нас пък времето е кошмарно Tired Студено! Вали! Има гръмотевици!!! Ураганен вятър за десерт! А ние следобед трябва да излизаме, че сме на ортопед и ми се свива сърцето как изобщо ще го изкарам Ивко навън Rolling Eyes До колата и после до лекарския кабинет и обратно не знам как точно да процедирам newsm78 В колата трябва да сме със столчето, но май е по-добре бебко да е в мен завит в някакво одеало и така да го пренеса до колата и там да го нагласяме в столчето Thinking

# 303
Уууу, много духа днес в Пловдив и ще си стоим вкъщи. Брадата, най-добре наистина да го носиш ти увит в нещо, поне според мен... и по-набързо да влизате-излизате  Simple Smile
Александър от 5 часа сутринта е буден - яде, после се хили и ми говори, после го хванаха коликите, чак сега заспа на включен аспиратор! А моята глава ще се пръсне от недоспиване и от този шум, но както се казва - мене кучета ме яли, важното е детето да е добре Mr. Green
Мисля днес и аз де се обадя за преглед при ортопед. Имало някакъв Янакиев, който идвал по домовете за прегледи, носел си и ехограф. Уж бил добър Wink Дано всичко е наред на детенце  Praynig
Отделно от това мисля да му запиша и час при някой добър педиатър в Пловдив, ей така за всеки случай. Че нашия док не знам защо, ама не ми вдъхва 100% доверие. На моменти психясвам и ме блъска съчмата..... hahaha
Мисля да легна и аз да поспя, колкото толкова  Laughing

# 304
  • Германия
Моят пораснал Ивко от 2 дни е едно малко изчадие Twisted Evil Или кранчетата пускат по-малко или той е станал цицоман Rolling Eyes Преди се нахранваше за около 15-20 минути и или пускаше цицата с блажен омазан вид или заспиваше там. Ама сега по-малко от час не стои, а уж с порастването ставали по-силни и можели и за 5 минути да си дръпнат нужното количество... Суче си нашият от едната, пусне я недоволен или почва да я плюе, премествам на другата, като междувременно го оригвам или поне опитвам, после се повтаря пак същото (към 20-25 минути на гърда), пак на първата и така докато ме заболят зверски и двете и го дръпна или докато най-накрая поспре Confused Не знам дали трябва да се притеснявам или е някакво временно явления newsm78 Памперси имаме 1- 2 средно наакани, 2-3 зацапанки и 2 мнооооого наакани - от пишлето та чак до подмишниците отзад Mr. Green Пишка поне по 5 пъти минимум също. ЛЛЛ, моля за мнение, плийз Praynig
Хмммм, фаза на скок в растежа, може би? Ако лентичката брои вярно горе долу съвпада. 2 месеца +-10 дни е обичайната, и (слава Богу) краткотрайна буря и после отново изгрява слънце и всичко утихва и на мама и тати им бива демонстрирано някакво ново умение. Wink Затова и с малко повече търпение нещата се нагласяват и гърдите също отговарят адекватно на търсенето чрез повечко производство. От фирмата-производител на пампите направо да ви дадат отстъпка за оборота, който им прави Ивко, викам аз  Laughing Laughing Laughing  Hug

# 305
  • София
Здравейте! След като вчера си стояхме вкъщи цял ден, днес реших да излезем...постояхме около час и половина, беше студено но поне не духаше.
Брадата и angel5, дано бързо мине този период и ние сме го минали. После ми дойде и имах намаляване на кърмата, сега пък сме в "стачка"...абе няма лесно. Хубавото е, че тези периоди отминават и само търпение и следване на интуицията оправят нещата. За сега поне удържам фронта да видим до кога.
Йоанка се наспа и ще папкаме, до скоро!

# 306
Привет от нас с беба Ани Simple Smile

Не сме се включвали тези дни.... ама нещо времето все не стига  Rolling Eyes

И нашите колики още не са отминали, не са постоянни като в началото, а само на моменти.... но  някак са доста по-силни.... има моменти, когато ми става толко мъчно като гледам малката как се гърчи в ръцете ми и пищи, че ми иде да ревна с нея.... ама поне тези моменти са рядко... Дано минават вече гадните колики  Praynig

От 10-тина дни насам увеличих количеството АМ, въпреки изричните препоръки на педито да не го правя - е НЕ съжалявам - детето е по-спокойно, не мрънка на всеки 2 - 2.5 часа, а дори изкарва понякога и по 4 часа м/у храненията, започна и по-спокойно да спи - май си ми е било гладно зверчето Simple Smile Та за пореден път се убеждавам да не слушам педито  Joy

Хрисичка, ние от 1 седмица се радваме на активната гимнастика. Нашата е на Бертони - Котето, бедна е на играчки, но аз закачам още и Ани им се радва... е максимум на 20-тата минута и е омръзнало, ама пак е нещо Simple Smile

Арианка, този Ентерокинд - как се използва? И как го комбинираш с Инфакола?

И на моята кукла и харесва навън, въпреки студа. Като е опакована добре почти веднага заспива в количката, а носа и става червен като на Рудолф - иначе, вратле и ръчички за топли Simple Smile

И последно - каква марка пелени използвате?

# 307
  • София
Привет дружина, аз нещо го загазих с един мъдрец, който умишлено оставихме със моята зъболекарка да се развали съвсем (че беше толкова разрушен, че нямаше начин да го оправим) и сега май моментът наближава да го изваждам...ама моята зъболекарка не се занимава с вадене, та се назландисвам...и се ориентирам къде да ида. Някой да си препоръча зъболекаря  newsm78 По възможност да е в София  Mr. Green

Ентерокинда го разтварям в малко водичка (1 ч.л. вода и 2-3 капки ентерокинд), дава се половин час преди или след ядене, на билкова основа е. А Инфакола го давам непосредствено преди ядене.

И у нас застудя и тази нощ дори на мен ми беше студено с пижамата с къс ръкав. Момчил беше с вледенени ръце нощес, но понеже си спа непробудно си мисля, че му беше добре. Иначе в Джъмбо съм виждала едни термо-пижами, които се броят за чувалчета. Имат си и ръкави и крачоли, тип гащеризон, може да е удачен вариант, но не съм пробвала.

Уф, за ортопед и аз все още се ушумолявам, не съм записвала час...ама то с това постоянно тичане по лекари миналата седмица сили не ми останаха.

Та такива ми ти работи у нас...

# 308
Vilito_s по колко АМ изпивате сега.Аз също имам чувството,че по някой път му е малко.Относно пелените ние сме на Памперс,нещо ми се струва в последно време, че Premiuma 2 ни пропуска.Сега съм взела 3.Преди тях бяхме с жълтия памперс.

Арианка какво е това Ентерокинд?

# 309
  • София

Арианка какво е това Ентерокинд?

хомеопатични капки

Ние сме на Либеро, второ бебе гледам с тях и не бих ги сменила!

# 310
  • Бургас
Пепеляшче, благодаря за успокоението - ха дано да е растежна криза и да свърши скоро, че ни ръце, ни гръб, ни гърди ми останаха вече Praynig И викаш, да звъня на Памперс, а Twisted Evil hahaha

Та ползваме Памперс бели и Бейбилав от ДМ, като има от нашия размер - доволна съм и от двата вида с лек уклон към Бейбилав Peace

И да споделя, че минахме успешно прегледа при ортопеда - всичко е наред при Ивко и трябва да ходим чак след като проходи Party Flutter

Сега отивам пак да 'раня дИтето, че издава звуци като тюленче малко Mr. Green

# 311
Въпросче към живеещите в София: водихте ли вече бебето при ортопед? При кого и работи ли със ЗК? Иначе, ми препоръчаха Драганов, но той не работи със ЗК, а аз бих искала да използваме издаденото ни направление.

Относно пелените, в началото ползвахме Памперс (Premium Care), после Либеро и Пуфис. Най-зле бяха Пуфис, а най-доволна съм от Либеро, които смятам да ползваме и занапред.

# 312
  • Германия
....
ЛЛЛ Все още бебка е изцяло на кърма, но се замислям вече за вода, заради климатитиците, които така изсушават въздуха, въпреки допълнителните екстри. Мога ли да разбера дали й е необходима допълнителна вода по някакъв начин?
Приятен ден на всички
happymama, чудесно е, че бебката е на кърма. thumbsup Чрез нея получава и храната и водата  Wink Затова и се казва, че като засучат в началото, бебочетата утоляват жаждата и след това със слизането на поредната порция кърма идва и основното ястие. 
Бебката вероятно ще те търси да суче по-често, ако е жадна.  Чрез чести и кратки сукания кърмачетата си осигуряват достатъчно прием на течност. Давайки вода, разбира се, че ще получи допълнително течност, но...водата би заела мястото на кърмата в коремчето и би забавила следващото кърмене. А дали наистина ще помогне срещу сухотата на въздуха...
Може би ще помогне, ако намериш подходящ начин да "надвиеш" сухия въздух и да помислиш за достатъчно, но не прекалено овлажняване на въздуха в стаята ви.
И предполагам си го знаеш, но нали повторението е майка на знанието  Blush ти познаваш най-добре детенцето си и можеш да се ориентираш по еластичната и розова кожа, влажните лигавици, добрият тонус и...редовно напишканите пеленки. Ако времето навън го позволява, редовното проветряване и най-вече разходките на чист въздух са благодат за организма (както бебешкият, така и майчиният) и го тренират да се справя по-леко с предизвикателствата на есенно-зимния сезон Hug

# 313
Арианка, мерси за инфото  Hug

Аз преди ходех в 1 клиника в Дървеница на зъбар - мисля, че работят и със здравната каса. Ако искаш пиши ми на лични за координати.

Цуцето, сега пием по 120 вода+4 лъжички АМ - май става около 130-135 мл.

Ние днес сме на ортопед - в частния кабинет на Алексиев  - стиснете по едни палчета Simple Smile)  Препоръчан ми е от познати, които са ходили при него, четох доста добри отзиви в нета.... и не на последно място - кабинета му е в съседния блок Simple Smile

За пелените питам, защото като попиване съм доволна от Памперс, но пък те са шорочки м/у крачетата и се набират и не мисля, че и е съвсем удобно.... Пробвахме Пуфис, но дупето все мокро....  Искам да пробвам и други марки, ама в глупавата Билла  зареждат само гигантски пакети, и честно казано не ми се рискува

# 314
  • София
Ние днес сме на ортопед - в частния кабинет на Алексиев  - стиснете по едни палчета Simple Smile)  Препоръчан ми е от познати, които са ходили при него, четох доста добри отзиви в нета.... и не на последно място - кабинета му е в съседния блок Simple Smile

И аз водих големия при него, но тогава още приемаше в Горна баня. Той обаче не работи с касата в частния кабинет или се лъжа  newsm78
Доволна съм от отношението му, но не сме имали и проблеми де...сега и Момчил при него трябва да заведа.

Общи условия

Активация на акаунт