Бързи въпроси и отговори по темата КЪРМЕНЕ....

• 42 879
  • 754
  •   1
Отговори
# 510
споделиха ми, че добър вариант за разранени гърди е мазането им с мед и марличка отгоре, имала съм такъв проблем и не ми е минавало с обичайните средства, та затова питам, чували ли сте за този начин...

# 511
  • София
По принцип медът помага при разранявания на кожата, но в случая задължително трябва да се отмие добре преди бебчето да суче.

# 512
Момичета, много ми е спешно - възможно ли е обезводняване на организма при кърмачка вследствие на кърменето и изцеждането и в какви случаи?
Благодаря предварително.

# 513
  • Sofia
mama&sladurana, мисля, че не... поне не съм чула такъв случай.
То ако се изостави жена, да не яде и пие и само да я цока бебе.... може и да може... иначе не ми се вярва.

# 514
Здравейте,
имам въпрос-кърмя само вечер,но от два дни имам страшен запек Blush Blush Rolling Eyes Rolling Eyes-не съм предприела нищо за момента като лекарствени средстав,за да не се отрази на бебо-пия течности,супи,Активиа-какво бихте ме посъветвали-рациново масло дали може newsm78
уфффффффф,че съм и с операция и малко се тревожа ooooh! ooooh! ooooh!
Благодаря предварително  bouquet

# 515
  • София
Овесени ядки, сушени сливи и кайсии, тиква. Или чаша топла вода сутрин на гладно. За рициновото масло не мога да кажа.

# 516
  • UK
Аз по време на бременност съм пила течен парафин от аптеката, в болницата са ми давали също, като съм лежала за задържане, така че едва ли е вредно и сега за бебчо. А пробва ли първо нормалните неща - круши, сушени сини сливи, тиква, такива неща? Може едно - две бебешки пюрета да изядеш Simple Smile Прясното мляко как ти се отразява по принцип, кафе малко?
П.п. Сега прочетох в една листовка, че не било препотъчително течен парафин по време на бременност, защото можело да предизвика контракции, защо са ми го давали тогава  Crossing Arms Иначе за кърмене не намерих противопоказания.

# 517
Всички възможни налични неща са пробвани-мляко,топла вода на гладно,сушени сливи,кафенце    ..явно ще трябва да се прибегне до "тежка артилерия" Rolling Eyes Rolling Eyes

# 518
Браво MTV , ти си направо герой  Rolling Eyes Laughing

# 519
и доматен сок помага доста  Peace

# 520
# 521
Момичета, кажете ми моля ви от кога мога да започна да кърм само от една гърда на хранене. Ние сме на 9 дни и до вчера ядеше от всяка гърда по 10 минути, но тази нощ започна само от едната на хранене, и на следващото хранене от другата. Дали й стига на бебка и не е още рано.

# 522
Тея, ако бебето е спокойно и не плаче след хранене, значи се е наситило. Тогава можете да продължите на една гърда. Вслушвай се в бебето, то ти подсказва всичко. Ако е нервно, не може да заспи или се унася и често се буди, за да суче, значи не му стига. Щом самичко си определя, че се е нахранило от едната гърда - браво Simple Smile
Маякуб, аз имах големи проблеми със разранени зърна. Зълва ми ми даде едни домашно направени подплънки от пчелен восък, върху плат. Много ми помогнаха, топи се от топлината и заздравява бързо кожата. Пробвайте с мед, но непременно след сукане и измивайте преди да сложите бебето, защото медът е силен алерген за новородените.

# 523
  • Sofia
teg, mayadio добре те е насочила.  Аз лично винаги от една гърда кърмя.

# 524
Здравейте,
имам въпрос-кърмя само вечер,но от два дни имам страшен запек Blush Blush Rolling Eyes Rolling Eyes-не съм предприела нищо за момента като лекарствени средстав,за да не се отрази на бебо-пия течности,супи,Активиа-какво бихте ме посъветвали-рациново масло дали може newsm78
уфффффффф,че съм и с операция и малко се тревожа ooooh! ooooh! ooooh!
Благодаря предварително  bouquet

Рициново масло ми дадоха в Токуда до като кърмех, така че предполагам не е проблем

Общи условия

Активация на акаунт