Венеция-3-та тема

• 71 054
  • 744
  •   1
Отговори
# 600
poliesa, не се нахъсвай за лошо време. И нас тази година трябваше яко да ни вали, 4 дни дъжд. Но валя 2 пъти само през нощта.

За ресторанти, препоръчвам района Канареджо  Peace.

# 601
 Hug
poliesa, не се нахъсвай за лошо време. И нас тази година трябваше яко да ни вали, 4 дни дъжд. Но валя 2 пъти само през нощта.

# 602
Hug

[Привет от пресна венецианка!Благодарение на тема 1 и 2 осигурих на мен и съпруга ми перфектно и романтично престоя си в сърцето на Венеция.Относно прогнозата се очертаваха 2 слънчеви дни/вярно/ един със слаб дъжд/определен за Мурано и Бурано,но цяла вечер и нощ валя романтично и обилно/ и един ден без валеж/27.10/ и резултата беше aqua alta.Много ми се ще да бъда полезна както всички бяха такива за мен.Мога да дам info за цени - хотел,храна,летище,забележителности,транспорт,емоции Laughing Laughing Laughing

# 603
Hug

[Привет от пресна венецианка!Благодарение на тема 1 и 2 осигурих на мен и съпруга ми перфектно и романтично престоя си в сърцето на Венеция.Относно прогнозата се очертаваха 2 слънчеви дни/вярно/ един със слаб дъжд/определен за Мурано и Бурано,но цяла вечер и нощ валя романтично и обилно/ и един ден без валеж/27.10/ и резултата беше aqua alta.Много ми се ще да бъда полезна както всички бяха такива за мен.Мога да дам info за цени - хотел,храна,летище,забележителности,транспорт,емоции Laughing Laughing Laughing
Ох момичета на мен ми се очертават 2 дъждовни и 1 облачен дни CryКогато вали незнам ще стане ли добра разходка ooooh!Друго е ,когато е хубаво времето.Как е през aqua alta?Наостровите по добре да ходя ,когато вали или?

# 604
За островите е по-подходящо дъждовното време.Поне при мен така се получи.1.Бях кръстосала цяля Венеция при слънце.2.Когато решиш да обиколиш островите имаш възможност да обиколиш с вапоретото цялата красива Венеция/препоръчвам карта на actv за 24 часа/.А иначе aqua alta е атракция,която много мои познати съжалявят ,че не са виждали,но 1м. и 23см. е доста.Дано при теб да нямя,защото дори и си с гумени ботуши всички туристи вървят по едни тесни мостчета.Магазините и кафенетата бяха наводнени,но пак е красиво.И да не носиш ботуши там се продават едни като за еднократна употреба доста над коляното.

# 605
Poliesa,преди малко споделих със съпруга ми за писаното.Той е на мнение да не плаша никой,който пътува.Това не е била моята цел разбира се.Просто Венеция според мен място ,което винаги и по всяко време може да бъде видяно/потъпкано/.Това за високата вода е мое мнение.Ние спахме между Риалто и Сан Марко.И като знам колко изчетох заради Кралицата на Адриатика Thinking Thinking ThinkingЗа този град трябва да си готов.Моят съпруг беше стъпвал във ВЕНЕЦИЯ 4 пъти.Но той я видя с мен и я почувства с мен Hug Hug HugСтрахотен гид съм.

# 606
  • Пловдив
Здравейте!
Знаете ли дали децата на възраст 7-11 години ползват някакво намаление за транспорта (имам предвид картите ACTV за вапорето,автобуса от летището до Венеция и т.н.)?

# 607
Здравейте!
Знаете ли дали децата на възраст 7-11 години ползват някакво намаление за транспорта (имам предвид картите ACTV за вапорето,автобуса от летището до Венеция и т.н.)?

За тази възраст не.

# 608
  • Milano
Sonata, Poliesa те ''би'' по acqua alta. Днес в 9,30 е била 149 см. 70см е било в най-ниската 4аст на Сан Марко. 70% от града е наводнен. За утре се о4аква 120см в 9 4аса. Дано си е купила гумени ботуши. Ужас. Хи4 не ми се вижда романти4но.

# 609
Sonata, Poliesa те ''би'' по acqua alta. Днес в 9,30 е била 149 см. 70см е било в най-ниската 4аст на Сан Марко. 70% от града е наводнен. За утре се о4аква 120см в 9 4аса. Дано си е купила гумени ботуши. Ужас. Хи4 не ми се вижда романти4но.
Вярно ли?Горката poliesa!Това ,което видях /високата вода/ беше в последния ми ден във Венеция и газ на вапоретото за Piazzale Roma.Дано не е разочарована и нека разказва ,че гледам билети и хотели за януари.Много е магнетичен този град newsm76 newsm76 newsm76

# 610
  • София
Според мен аква алта е страхотно преживяване! Едва ли има много места, където можеш да видиш подобно нещо. А и водата се оттича много бързо, ако не вали постоянно.

# 611
  • Milano
Според мен аква алта е страхотно преживяване! Едва ли има много места, където можеш да видиш подобно нещо. А и водата се оттича много бързо, ако не вали постоянно.

Да, ама не се е оттекла хи4 бързо. Имало топъл вятър scirocco плюс незнам си какви други фактори, които благоприятствали задържането на водата.
Дъжда би трябвало там да продължава.
Аз ли4но предпо4итам да мога да гледам, снимам на спокойствие,а не да съм задължена да вървя по дървените пътеки, защото има хора зад мен.

# 612
Само виж в новините.Този път е много водата.Сан Марко буквално е наводнен и празен.Столовете на най-старото европейско кафене Florian плуват.А точно там слушах Вивалди.

# 613
# 614
  • срещу двата комина :)))
малеееее  Shocked

Общи условия

Активация на акаунт