"Златна есен тук е вече, с глас се смее ЮНСКОТО човече." - тема 7

• 24 776
  • 737
  •   1
Отговори
# 135
Добро утро!Чета ви почти постоянно, но нещо се разболяхме всички и нямам много време.Бюти виждам че имате същия проблем като нашия, още докато беше Денислав на 20 дена се вкарах в един филм с пилорна стеноза няма да ти казвам какъв, той не акаше въобще, повръщаше и почетох малко в нета и му сложих диагнозата и се започна едно ходене по доктори, сега продължава да повръща, понякога повече, понякога по малко.Ти кърмиш ли го, защото аз намирам някаква зависимост от това което съм яла.Също така имало значение как си родила, нормално или секцио за изхождането, него долу горе го овладяхме и така, сигурна съм че всичко ще е наред ако мога да помогна с нещо съм насреща  Hug

# 136
  • Sofia
Ваче, то е по-скоро като кисел, защото е с вода, иначе пак се прави по същия начин и в същите пропорции и си стяга добре.
Аз пък си купих кухненско кантарче да си правя още сладости  Crazy

# 137
  • София
Добро утро  Simple Smile

Магнет, много те прегръщам  Hug

Виктор се наспа, но не и майка му, поне не съвсем  Crazy
Зверче, и моя младеж от 4-5 нататък се буди през един час, вече всяка нощ и това е откакто го почнаха зъбките. Така че питай педиатъра дали са тръгнали, може и при вас това да е. Няма начин, коликите  ги изтърпяхме, и този период ще мине, само че той май е доста по-дълъг. На мен ми се струва, че вече ми ръбка нещо на пръста, та ще видим, дано да пробият скоро.

Хелън, и аз събирам вещи, вече по-малко отпреди, но си пазя и теста, и лентичката от болницата и първите дрешки и чорапки. Някой ден (след второ бебенце евентуално), ще ги дам на някое бебе и ще се разделя завинаги с тях и май отсега ми е мъчно  Crazy Абе смеех се на мъжа ми на майка му, че му пази пелените, а пък ей ме на и мен.

Аз бой съм яла и то много, от майка ми, и според мен често пъти без причина. Далеч съм от мисълта, че никога няма да посегна на детето си, въпреки че се надявам, но май не съм особено търпелива, а и знам какви са трудни децата понякога, ама това, което аз съм видяла силно се надявам да избегна.

Аз вчера се боядисах, днес съм на козметик  Flutter.
Приятен ден на всички.

# 138
Добро утро момичета

Вчера новините бяха добри - майчето имаше контролен преглед и и намалиха лекарствата... а и вестите около ММ са добри...
Благодаря на всички за стиснатите палчета  Hug

Магнетче
-  Hug такъв е живота мила..дано тати не се мъчи...близките ни остават живи в сърцата ни.

Пеперудка - голям кеф си е кротко бебе в кенгуру, нали! Wink Ние вчера пак се разнасяхме с часове с кенгуруто - толкова е кротичък, даже спинка вътре и гледка гледка - голям любопитко  Heart Eyes

Ани
- ама хубава екскурзия сте си направили! И сте много сладки  Simple Smile

Кити как си днес?

Хелън - майка ми пази много от детските ни дрешки..и едни мои плитки...Аз също пазя много неща имащи емоционална стойност за мен. На малките съм им направила едни специални кутии в които и аз слагам нещица като първи чорапки, къдрици от първото подстригване, теста за бременност, рисунчици...за мен тези нещица са безценни

Шунче - ама недей така..и аз искам тортааа! Blush

Зверче - може от зъбките да е. Пробвай да мажеш венците с дентинокс, а?

Хайде на Борисовата градина? Аз мисля след малко да метна малчо в кенгуруто и да се възползвам от последния ден на циганското лято ...

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 09:28 от heberlea

# 139
Добро утро!
Магнетче, мила Hug, изпращам ти цялата си сила и всичката положителна енергия, както ти го направи за мен в един много страшен момент! Бъди силна, мила, близките ни си отиват от тук, но отиват там, където няма болка и страх, и от там вечно бдят над нас и ни закрилят.
Момичета, днес успях да накърмя два пъти - в 7 и в 9 ч., моля се чудото да стане, защото Калоян е отвратен от АМ и снощи повърна повечето от това, което му натъпках... Явно се съчетават лактационна криза с кърмаческа стачка, страшно е направо. Знам, че гладно бебе не е останало, каквото и да яде, и чак се чудя защо го изживявам така драматично, ама явно съм си психарка...
Идеята за консултант по кърмене е чудесна, но де тука такъв в нашето село... Снощи мъжът ми съблече Калоян по памперс и ми вика - я му виж бутовете дебели и се опомни, това е от кърма всичкото, не от два пъти по 50 мл АМ... как ще ти качва по кило всеки месец, нали на 1 г. ще е като първокласник. Отделно, имах едни неприятни емоции около негови постъпки, на пръв поглед незначителни, ама бая ме бяха натоварили неприятно тия дни, та седнах и направо му казах какво ме дразни, та днес не ми е толкова смачкано, дано тръгнат нещата Praynig

# 140
Добро утро! Кафе?

Kaто се заговорихте за спомени и предмети... като положителния тест и лентичките от "ол-инклузива", както им викаме с жена ми... Ми дойде на ум да ви питам, какво направихте с пъпчетата на бебоците? Защото ние още не сме решили...

Хеберлеа, ние днес имаме уговорка за минисреща в Южния парк, та и Борисовата в повече ще ни дойде Simple Smile

# 141
  • София
Добро утро!

Благодаря на всички за подкрепата, днес съм по-спокойна.  Направих няколко контролни кърмения, снощи хапваше по 135 грама, тази сутрин само 75, сега ще видя на следващото дали ще компенсира.  Така или иначе, явно не е от преяждне, защото това, мисля, са нормални количества за тази възраст Rolling Eyes
янита, благодаря ти, мила Hug  Радвам се, че и при вас не се е оказало нещо сериозно Hug  За връзката с това, което ям - и аз започнах да си мисля дали няма нещо такова, защото определено има дни, в които е много силно, и други, в които само лекичко връща newsm78  Ще изчакам търпеливо консултацията в понеделник, надявам се да не ме наплашат повече...

Магнет, много съжалявам Sad  Прегръщам те силно, дано намериш сили да се справиш с това Hug

хеберлеа, днес има мини среща в Южния, засега аз, зверчето и бг-тати сме желаещите.   То не пречи да си направите мини среща в Борисовата, де Laughing

кити, оправяй се бързо Hug  Има разни вирусчета сега, но май не са сериозни, дано мине леко при теб и на Дара да й се размине Hug

Това с пъпчетата е хубав въпрос!  Нашето засега е "хвърлено" вкъщи Mr. Green

# 142
бг-тати - на мен южният парк ми е много труден за стигане...жалко, щеше да е приятно да се видим и с такъв ентусиазиран тати! Peace

ние сега се кърмим...после се обличаме и тръгвам - още се надявам някоя мама да се присъедини

# 143
Добро утро!

Мамо Звярке, и тука има консултант - Марина се казва, но не съм й взела координатите. Мога да се разтърся, но та е бременна или току що родила и не знам дали ходи по домовете. Ако се обадиш на такъв по телефона също може да даде съвет. Но щом има кърма, има надежда!  Peace

Ей, хора какви неща пазите само.  Laughing Аз също пазя някои дреболии, но повече гледам да се разчиствам. А това което наистина може да ме разплаче по отминалото време, са дисковете, които правя за моите деца. Особено като си пусна кръщенето на Иван и като чуя песента в началото, която е сложил оператора и винаги реввам.  Rolling Eyes

За обувките  -  имам едни буйки още от Ивко, понякога ги слагам на Никола. Още е по чорапки само, но пък има и хубави терлички с  муцунки. Имах такива за Ивко, ако намеря и за Ники ще взема.

П.П Пъпчетата и на двете деца не ми дава сърце да ги метна някъде. Така и ще си останат у нас. Освен ако по случайност не попаднат някъде. Да им е на късмет!

# 144
Привет, Дами и Господа! Simple Smile

Ана2, Мамаманджа! Simple Smile)))))) Супер казано! Simple Smile)))))))     bouquet

Хелън, аз рядко пазя предмети, не че не съм сантиментална, дори сега след раждането често приплаквам като се сетя за нещо отминало и щастливо (в това отношение старческата деменция и следродилните състояния много си приличат!!!:)))) - например като гледам снимки или дискове (аз обичам да правя филми с камерата, да ги обработвам с музики и пр.)... но основно гледам да съм щастлива тук и сега - постоянно си повтарям, че настоящият момент е най-щастливият... И си рецитирам мислите на Майка Тереза, ще си позволя да ги копна тук и да поздравя всички с днешния ден! :

НАЙ-ХУБАВИЯТ ДЕН
Майка Тереза

Най-хубавият ден - днешния.
Най-голямата спънка - страхът.
Най-лесното нещо - да се заблудиш.
Най-голямата заблуда - че друг е виновен за неуспеха ти.
Най-трудното - да постигнеш мечтите си.
Най-непостижимото - да угодиш на всички.
Най-глупавото нещо - оправданието.
Най-голямата грешка - да паднеш духом.
Най-голямото поражение - да се предадеш без бой.
Коренът на всички злини - егоизмът.
Най-хубавото развлечение - работата.
Най-полезното нещо - опитът.
Най-безполезното нещо - мързелът.
Най-лошото поражение - отчаянието.
Най-необходимото - домашното огнище.
Най-верните приятели - родителите.
Най-големите дарители - учителите.
Най-добрите учители – децата.
Най-големият ти враг - ти самият.
Най-опасният човек - лицемерът.
Най-лошият съветник - гневът.
Най-коварните чувства - омразата и завистта.
Най-голямото щастие – да си полезен на другите.
Най-големият успех - да изкорениш недостатъците си.
Най-неприятния недостатък – лошото настроение.
От какво не можеш да избягаш - от проблемите.
Най-първата необходимост - общуването.
Най-краткият път - правилният.
Най-дългият път - да се водиш по чужд акъл.
Най-красивият подарък – прошката .
Най-добрата защита – усмивката.
Най-приятното усещане - вътрешният мир.
Най-голямото удоволствие - изпълненият дълг.
Най-голямото разочарование - предателството.
Най-обезличаващото - подражанието.
Никой не може да ти отнеме: образованието, опита и спомените.
Най-важното нещо, което носиш със себе си - умът.
Най-доброто лекарство – оптимизмът.
Най-мощната сила на света – вярата.
Най-стимулуращият дар – надеждата.
Единствената реалност – любовта.

Чинче, много ме впечатли това с хербаризирането на лист от подарено от любимия цвете!   bouquet    Аз досега хербаризирам само намерени от мен и семейството четирилистни детелинки...Simple Smile

Ваче, и моята Гери лъже безогледно, много я бива за актриса май, но вече е седми клас и е станала все по-обиграна. Иначе си имаме доверие и си споделяме повечето неща, но ей така, за спорта - или за да скрием някоя нежелана оценка (докато не я поправи) Simple Smile)) Голям срам брах веднъж, първи клас беше, когато отидохме със семейството на съдружничката ми за един Великден на хотел в Хисаря. Гери и нейната щерка - с пет години по-голяма от моята бяха в една стая - за да сме си сами ние, големите (всяко семейство в отделна стая, разбира се). Та мойта калпазанка да вземе да ОТКРАДНЕ и СКРИЕ в багажа си скъпия джиесем на каката. И се прави, че нищо не знае! Родителите на момичето започват да му се карат, че го е изгубила, мойта Гери го търси с тях и пр. и пр. Докато не се сещат да й претърсят багажа! (на мен нищо не ми е казано, аз си се моткам с мъжа ми).... И излиза наяве лъжата и кражбата! Чак тогава ми го сервираха - почукаха на вратата, ние спяхме следобеден сън, и ми се оплакаха... Такъв срам не съм преживявала преди това! Ама деца, какво да ги правиш!:))) Много е тънка границата и трудно да се поддържа баланс...

Тати, и аз още не съм хвърлила пъпчетата и на двете щерки, още се чудя! Simple Smile

# 145
Магнетче,бъди силна! Hug
Аурора,мерси пак за поста.Все са ти хубави и полезни в някаква насока. Grinning
Били, Heart Eyes
Само аз ли хвърлих пъпа на 1та седмица още? newsm78
Мойта Матея голяма маймуна започна да става.Вече вика,крещи постоянно.То докато разбера какво иска изредя всичко-то цица ,то Ам ,то вода,то памперс,то люшкане-гушкане,то слагане в леглото.Нъц-е сега след 2 часа мръцане заспа,ама не много дълбоко.Очаквам пак включване Crazy

# 146
Добър ден от нас.

Чакам снимки от срещата, ако правите де  Hug

Мама Звярка, давай в същия дух и ще успееш да се справиш с проблема.

Аз още не съм хвърлила пъпа на Йоана. Моя майка го пазеше дълго, после аз реших къде искам да го хвърлим и заедно свършихме тази работа. Смятам на Йоана да го пазя докато стане достатъчно разумна, че сама да реши.

Всички болни да оздравяват бързичко.
Аз ставам, че трябва да правя ревизия на касиерката, че ще издава фронта.

# 147
А н и, засега се справям с огромната помощ на Ана2, и в момента ако има друг консултант може би ще се колебая кого да слушам повече - всеки има подход. Благодаря за идеята обаче! Всъщност, ти вчера също ми помогна, като ме подсети да си помисля за стресови изживявания. Е, намерих ги, не точно стресови, но такива, които оставиха неприятна емоция и чувство за неразбиране и изтикване на втори план. Та може и освобождаването от емоцията да е помогнало.
Майчета, Калоян пак не е акал от събота, пръцка и се напъва, сега повърна от напъване. Имам глицеринови свещички, дали е правилно да сложа? Последните три пъти така е акал - през 8, 4 и 5 дни. Педиатърката нищо не каза по въпроса, освен, че може би е гладен и затова. Масаж и гимнастика не помагат.

Последна редакция: чт, 06 окт 2011, 11:20 от Мама Звярка

# 148
Влязох уж за малко да погледна само какво правите, че бебо от снощи е в ужасно настроение, нещо с коремчето ще да е, трудно ака, не може да се успокои и с изпитани методи като носене изправен, ениуей...
обаче прочетох за проблема на мама звярка, че чак до първата страница се връщах назад да видя какво е казал този педиатър и леле, как ми се ще да го/я хвана за косите едно хубаво. УЖАС, как може лекар да нарече кърменето експеримент. Много се ядосвам, мама звярка, не можеш ли да го разкараш...такива точно коментари са в основата на стреса за майките и после, защо нямало кърма.  Twisted Evil
Всичко си ти е идеално и като наддаване, мен ме предупреди лекарката, че този месец можело и само 200 гр. да наддаде, децата почват повече да се движат и нормално разходват повече енергия. Мисли позитивно, знам колко е трудно в такъв момент. Много хубаво са те посъветвали всички, но ако мога и аз да кажа 2 неща от моя скромен опит досега:
ами, имах поне 10 пъти такива чуденки и кризи с намаляло мляко. Мож еда помните миналата седмица покрай сватби и недоспивания, че се оплаках, че май намалява млякото. Не бях спала 72 часа, едва имах време за ядене, да не говорим за емоции и стрес - еми не ми спря млякото. Организмът на майката е страшно силно нещо, не го подценявай и имай силна вяра в себе си!!! И аз като повечето от нас тук май, случва се да мисля, че не му стига и реално има случаи , когато не му стига. Но това че еднократно в денонощието е останал леко по-гладен - нищо фатално според мен!
Имало е и има вечери например, когато го усещам, че не се е наял, опитва да поплаче, но го загълфиквам, и след 2-3 часа ако се събуди пак кърмя. Даже го меря, примерно и виждам, че е изсукал само 75 мл. и може ако има да изсуче още толкова. Но гледам да не се панирам от тези ситуации и после към 2-3 през нощта, когато е и пикът на напълването на гърдите (поне при мен) си суче огромни количества. Сигурна съм , че ще се нормализират нещата . А и нещо друго - при мен поне действа като почна да пия чайчета за лактация и такива храни - подсъзнателно се настройвам явно, ч ете ще подействат и наистина - това има ефект. Но най-важното е увереността, че досега всичко ви е вървяло чудесно и няма как изведнъж толкова рязко да спре кърменето.
И пак за педиатърката - на моя близка й предписаха АМ заради едно от тези "пробни кърмения" при лекар. Детенцето на 1 месец изсукало 80 мл. "САМО" за тези 30 минути, в които били в кабинета - и край - оттам насетне АМ почти на всяко хранене, за да допълват до 120-150 мл.  #2gunfire В такива случаи си казвам, боже, аккъв късмет, че съм намерила такива форуми като този и че съм прочела за консултантите по кърмене и въобще за кърменето, че има хора, които да помагат, защото е адски трудно сам да се ориентираш и да се справиш, като се изпречи пред тебе някой "авторитет", дето не е прочел нищо ново откак е завършил медицина преди 100 години.
Айде, че пак се отплеснах, не искам никой да отегчавам с разсъждения, защото вече и с тази тема преливаме от пусто в празно, ама какво да се прави - мила родна картинка...

# 149
Здравейте.

Бг-татти, много благодаря за кафето.
Пъпчето е в нас, чудя се още къде да го хвърля. Баща му иска да го хвърли в телевизията, дядо му в радиото или театъра, защото цял живот е бил радио водещ и актьор, баба му иска да го хвърлим в болницата, да станел лекар, само аз и моето семейство нямаме претенции към детето.  Wink

Бюти, това са нормални количества, но пък Никола винаги ми връща, къде повече, къде по-малко. Ако наддава добре, то  Лора е от "щастливо повръщащите"

Хеберлеа, радвам се, че стиснатите палци са помогнали Wink

Шунче, сънувах я тази торта, ще ходя да търся крем  Crazy
Честито кантарче.

Аурора  Hug

Хубав ден, по-късно ще се включа пак...надявам се адекватно.

Общи условия

Активация на акаунт