Майска мама на бебето говори, а то се смее и гъргори! Тема 9

• 33 581
  • 726
  •   1
Отговори
# 75

Заплаших сержа, че ако Боримече каже и той на него МАМА и съм ги напуснала Crossing Arms Twisted Evil

newsm65 supermama Херич, утепа ме рано рано  Joy Joy Joy Викаш- да се ненадяваме на"Мамо"

Praynig за Венцулини........ или по-скоро за майка му, че да и мини психарията за докторите  Hug

# 76
Сумаааа....отиваме в чужда държава с Лусито и ММ-те Mr. Green Без деца...без мрънканици...на хойкане и на разврат Mr. Green
Е, прекалявате вече, наистина! Тясно ли ви стана тука, та извън страната ще бягате. Да не би все пак да се чува мрънкането на децата. Добре сте го измислили. Лусито добре, щото е поне с едно, а ТИ къде успя да пласираш две малки деца, та едното невръстно и неседящо още дори? Питам, щото наистина ме интересува, откога се чудя как точно да го наглася тва с двете деца, че да вземем да заминем и ние някъде. Сподели!

Мушенце, Максито е ужасно сладък! Да му изям трапчинката на голямата буза!

Нелка, чук-чук, добре, че се е разминал ТМ.

Ние сутринта бяхме на доктор, щото Никсъна се разбуха нещо повечко от сутринта. Изписа ни сироп Проспан, вит. С и физ. разтвор (но дето се впръсква, че е под налягане и повече овлажнява, отколкото този на капките, дето аз ползвам). Дано се оправи бързо, че как грачи милинкия.

# 77
Привет, привет:)
Ние с малката пуснахме котва при мама...Ми така де, малко и мен да ме поглезят. Mr. Green
Та, по актуалните въпроси
- Прилича на баща си, ма пък мъжът ми е 'убав, тъй че не ми прречи. От мен е само умния поглед и писаните вежди  Crazy някой каже, че по нещо друго прилича на мен, черпя го със сладолед:)
ММ ни запозна моето бивше гадже, бяха най-добри приятели  Blush Сега вече не са  Rolling Eyes
-бебето обича да спи на хладно, колко точно не знам, но е около 20градуса, завита с олекотена завивка. Ако е много топло или много студено се буди по няколко пъти.
-върнахме нощното хранене ooooh!
Честити столчета-молчета и други придобивки, болничките - оптавяйте се бързо  Hug
Луси - стискам палци, макар че съм убедена, че всичко с Венци е наред  Hug
Аз отивам да приготвям съставките, ако е писано днес ще правя тиквеник Heart Eyes
Усмихнат ден!

# 78
  • София
Най-накрая да се включа в нормално време.

Златка, най-важното е да не стигнете до обезводняване. Има прахчета за разстройство Хидрасек за кърмачета 10 мг (Нелли е писала и друго прахче), но ако си на кърма и все още няма признаци на обезводняване, най-важното е да кърмиш.
АМ допълнително натоварва стомахчето. Ако кърмата наистина не стига, тогава се препоръчва лечебна Хумана (както писа Хера), АЛ110 или модерния вариант Аптамил - lactose freе (в кръгли кутии).
Това, което можеш да направиш веднага е да сложиш във водата Хидратин Алфа. Това е съдържанието и на системата, ако се наложи да се влива венозно, използва се както превантивно, така и като последващо лечение. 1 прахче се разтваря в 200мл вода и се дава на бебето. Ако не иска да пие, му давай с лъжичка - 1-2 през 10-15 мин. Важното е да поеме течности.

Забварих да напиша Биогая - и нея я препоръчват повечето специалисти, при които ходихме. 1х5 капки на ден.

Предполагам вече си го направила, но най-най-важното е да отидете веднага на лекар. От опит знам, че всяка загубена минута може да е от значение!

Луси, разликата в млеката, освен съставките е, че всяко следващо е по-вкусно (май беше по-сладко). Ако си дала вече 2-ка след 6-ти месец, по-трудно ще му дадеш пак 1-ца, но не е вредно. (Поне така каза шефът на Инфекциозна болница).

После ще се включа и по другите теми, че алармата се събуди!

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 12:31 от Jira

# 79
привет,  Hug

ей много писали пак...
днес за първи път от 5 месеца, спахме с малкия до 10.00 часа. Но през нощта до към 3.00 беше  smile3541, след това му дадох да яде и го взех при мене, че вече ме мързеше да ставам, а той като откърти до 7.30 и тогава яде, поогледа се и айде пак нани до 10.00. Аз разбира се това и чаках  smile3521 smile3524 Мислех че няма да заспи пак, ей го на сега пак заспа  Sunglasses

Муше, по отношение на температурата: през деня гледам да е между 22-24 градуса, а през ноща е 19-20 градуса, въпреки това той се събужда, ама е топличък.
Еди спи с едно боди с къс ръкав и спален чувал, не му е студено, щото го проверявах и е топличък с него...  Peace
В най-големите зими спя на климатик, който е нагласен на 19 или 20градуса и съответно поддържа тази температура. Надявам се да му понася на малкия.  Peace
Максито е страхотен, много е пораснал и голям Убавец е да знаИш!!!  Peace Hug

Мария, много ти благодаря за инфото около десерА, ще видим кога ще ми дойде музата и да набъркам от него.. Аз още бъркам сладкиша, дето Марта ми изпрати, по простата причина че или забравям да потърся кокосово брашно или не намирам когато търся  Blush

Люси, надявам се всичко е наред при Венцито.. айде чакаме резултати имаш стиснати палчета и от мене  Praynig

По отношение на запознанствата: мииии  Blushтакова Blush ние с нашия мъж се намерихме или по точно аз го издирих в нета Blush, но по случайност имахме и общ познат, който довърши запознанството... тааа след писания в нета и по ICQ-то, в 3.00 посреднощ го викнах в къщи, че ми беше скучно  Blush, ама само толкова, той взе че пък дойде и се събудихме на сутринта гушнати, той с дрехите, а аз по пижама ... взех че го и целунах, че той само се канеше и до там... аа и забравих да кажа: на сутринта ни събуди майка му по телефона  Crazy
Май жените са решителните... аз бях луда глава само по дискотеките и по кръчмите.. ама всеки си намира майстора, таа и аз така...  Mr. Green Sunglasses

ММ ни запозна моето бивше гадже, бяха най-добри приятели  Blush Сега вече не са  Rolling Eyes

А така, браво на тебе, да скараш двете момчета  Twisted Evil

Сумаааа....отиваме в чужда държава с Лусито и ММ-те Mr. Green Без деца...без мрънканици...на хойкане и на разврат Mr. Green
Аууу и ни ви е срам  newsm09, да не вземете да се включите в някоя от темите за 2012та  newsm08

Аз да ви кажа, на мене взима да ми харесва майчинството - ми то кеф, седиш си на топло в къщи, излизаш само ако искаш и е хубаво времето, ако няма консултация разбира се. Най-омразното ми е да излизам когато вали, когато духа силен вятър, когато е супер студено и кишаво навън... Ще взема да продължа аз майчинството до 2015 - 2016  newsm47

за козметиката: а бе аз съм голяма шматка... мажех с тоалетно мляко, застуди се и реших да пробвам с олио - ГРЕШКА голяма - целия се изби - хем бях пробвала и пак така стана като беше на месец, хем сега пак викам айде застуди се ще пробвам пак - патка непоръбена... няма повече да погледна бебешко олио  ooooh! Crossing Arms
За сухата кожа: имахме такъв проблем - оправихме се единствено с това: http://zabebo.bg/products/losion-za-tyalo-s-bio-pshenichni-trici … maslo-t%C3%B6pfer

# 80
Привет и от нас Simple Smile
Днес цапахме в локвите, беше ад! Отвратително е това време!!!

Хидратин Алфа е хубаво, ама моите хлапета хич не го харесват, защото е леко соленичко- с айран пасва, ама.... за големи Simple Smile)

Много интересни истории със запознанствата прочетох Simple Smile
Ние с мъжо се познаваме цял живот, ама сме с много голяма разлика в годините- както се дърпах и не щях и да чуя за него, криех се, и разни други глупости, то какво стана....  Laughing Съдба човешка..... Ама сме си много добре двамцата- той е всичко, което искам Simple Smile)))) Хехе, преди 10 години спря цигарите заради мен  Laughing сега ми липсва ужасно много, а ще се върне след 2 месеца....... Sad за 3 седмици.... Все е нещо, де, предвид цялата ситуация Simple Smile

Ние засега сме на маслен радиатор, мажа Ясена с масло, мляко, мазило, или каквото е там на Бочко- ееейй, много съм доволна Simple Smile)

Хайде, хубав ден от мен Simple Smile

# 81
Коя марка каша с елда сте купили? Търся такава, дето е хубава, лесно се разтваря и няма бучки... Peace

# 82
Коя марка каша с елда сте купили? Търся такава, дето е хубава, лесно се разтваря и няма бучки... Peace

Купих елда на ХИП - безмлечна. Разтваря се идеалничко Simple Smile

# 83

Hug Благодаря!!!  bowuu

п.п. да не ни забравите:

готов за сън:

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 13:36 от Гери С.

# 84
И Павел яде нощем от 2 седмици насам и то по-скоро ме дъвчи  baby_neutral Но не се лъже с биберон или вода, пищи и плюе.
Аз за сега ползвам мляко на Чико и съм много доволна, мазно е и много дълго мирише. След като свърши ще взема олио.

# 85
за нощното ядене: три нощи ядем, останалите не ядем или обратното....  Crazy

# 86
  • София
Добър ден от нас!
За  запознаването с ММ работехме заедно. После се оказа, че сестра му е съученичка на моята приятелка. Според него аз съм го свалила  Crazy , но не е точно така разбира се  Twisted Evil , както и да е де , но е факта , че бяхме много , много влюбени  Heart Eyes .
За почистването на уши - чистя ги с клечка с ограничител, не бъркам на вътре  Naughty
За отоплението - с локално парно сме на дърва и въглища. От както застудя ММ го пали, че нали сме в планината и ще умрем от студ без него. Не знам колко  градуса е в къщи, не се съобразявам с някакви норми, гледам да ни е достатъчно топло  Peace
За мазането - ползваме Ексипиал липолосион неутрал , подходящ е за бебета и го дават за суха кожа. Води се, че е медицинска козметика. Докато бях бременна се мажех с него и много хареса. Няма никаква миризма и вредни добавки. Не мисля да го сменям
Лусииии какво му е на Венцулини ??? Стискам ви палци и дано нищо да му няма на детето  Praynig . Ейййй, веднага да ми се подиграеш за правописната грешка  Joy Joy Joy Joy  Ами случва се   Wink
За нощното хранене - от две седмици Елена яде към 22h и изкарва до към 6 -6,30h
Адашче, Господ е с вас просто . Преди се разминахте на косъм от пожарите, сега това . Дано винаги да бъде с вас  Praynig Hug

За почивката на Луси и Хера -  Angry  Imp  newsm50  fight hit nono wait  People No Good yahoo_49   Close  Sob  #Splat newsm61  smile3515  smile3516 newsm45  smile3518  smile3512  #Cussing out  мисля , че е излишно да коментирам  Crossing Arms

Щях да пиша и още, но ..... си забравих мисълта   Crazy

П.П.: Хера , Луси все пак ви пожелавам приятно изкарване и после искам да видя снимки  Wink

П.П.2: Еди и Максито са страхотни сладурковци  Heart Eyes

П.П.3: Забравих вчера да честитя на зълвата месечинка  Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed Embarassed . Мартаааа да я нацелуваш много, много от нас
Стана малко дълго, но.......няма да се извинявам  Naughty

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 14:07 от .::ladybug::.

# 87
Ох, да се оплача! Пак добре, че малкия Дявол! ММ докато отивал на работа и задната гума паднала в движение. Добре, че е гадно времето и е карал бавно. И е нямало други коли наоколо, че един Бог знае какво щеше да стане, защото се е въртял на пътя. И най-важното е, че на него нищо му няма, само с уплахата се е разминал.

Ей, Добре че всичко е ок и на мъжа ти нищо му няма!  Praynig

# 88
  • До морето :)
Направо ММ не знам какъв ангел-хранител има. Първо една постройка щеше да му падне на главата. Излязал и след 2 минути се срутила  ooooh! После пожара, сега това... Оказа се, че май са опитали да ми крадът гумите, защото болтовете били изхвърчали  Thinking Явно нещо са се отказали, но няма да се учудя. На комшиите преди 1 седмица им свалите 2-те гуми с джантите  Crazy

# 89
  • Стара Загора

Hug Благодаря!!!  bowuu
Същата и аз  bowuu Гериии опаковани сте добре за през ноща Mr. Green...и бедъра на татио виждам...пусти очи Mr. Green или освен да е твоя но да не си ходила на коло маска цяла вечност Joy
Искам да кажа, че с Лусито ни е заслужено хойкането...колкото и прехвалено да звучи Mr. Green
Сумааа не ме питай за организацията ooooh! на двете деца. Значи свеки си взе 4 дена отпуска....ще идва на вилата където живеем сега. В петък обаче баща ми ще води и ще взема големия на градината...та общо сумарно две баби и един дядо ще гледат 5 годишен и 6 месечен Mr. Green ОБаче това ни се случва за първи път откакто се е родил Борис да сме сами Crazy и НЕмисля да се записвам в друга тема за 2012г. Mr. Green Няма да ходим надалече....само до съседен Истанбул Mr. Green. Само незнам Лусито как ще удържи без Венци 4 дена....акъла ми не го побира Mr. Green И снимки ще има...надявам се да съм в кондиция за снимане...че то моето като цикъла стана Twisted Evil
Десенце в сряда или четвъртък как си за кафенце? Има ли на кой да оставиш Павката ако не е хубаво времето?
Направо ММ не знам какъв ангел-хранител има. Първо една постройка щеше да му падне на главата. Излязал и след 2 минути се срутила  ooooh! После пожара, сега това... Оказа се, че май са опитали да ми крадът гумите, защото болтовете били изхвърчали  Thinking Явно нещо са се отказали, но няма да се учудя. На комшиите преди 1 седмица им свалите 2-те гуми с джантите  Crazy
Направо! Нека да продължава да си го пази Hug

Последна редакция: пн, 17 окт 2011, 14:45 от Хера

Общи условия

Активация на акаунт