ЮНЧЕ гладно виква: "За Хелуин ще папам тиква"!

• 35 740
  • 740
  •   1
Отговори
# 360
Добро утро!

Честит рожден ден на Вещи и таткото на Чин! Весел празник днес!

Ваче, следя часа, за да имам представа през колко време се храни през нощта Нико. Снощи пак не направи 6 часова пауза. Яде си човека през 3 часа, а към сутринта през 1,5-2. Голям гладник. Тази нощ в 3ч след като се нахрани и пак не заспа. И се почна едно ритане. ЕЕе, станах , сложих го в креватчето и ..... той заспа от раз, както прави през деня. Като си надуши кревата и заспива бързо. И нали там няма кой да рита, какво да се хаби!  Laughing

Тина, Сиси_дас, бързичко да се оправят дечицата! И всички други болнички , ако има.
Днес времето пак е чудесно.  Peace

Давате ли на децата едни такива чесалки пълни с течност, която се замразява в хладилника? Имаме вече 2 такива и се чудя дали не е време да ги вкарвам в действие!

# 361
A н и, ние й даваме, но още не я изстудяваме чесаталката, иначе тя доста си я бута в устата и се занимава с нея.

# 362
Добър ден! Grinning

ТинаТ и аз като Ваче се изненадах, че си дала едновременно Ефералган и Панадол, това би било приемливо само ако дозировката на двете не превишава еднократната доза за Парацетамол, но обикновено се дава само едно от двете или се редуват. Дано днес сте по -добре Hug

Ваче това петънце сигурно е екзема, ти вече знаеш какво да правиш Hug Аз снощи си открих точно такова на мен, и се оказа, че е от сутиена (винаги съм с него), точно от там минава лентичка, която е по- грапава и нещо се е раздразнило местенцето, ама гледам не минава веднага. Много гадно Tired

А н и и ние имаме такава чесалка, ама моя нещо хич не я тачи, нещо не знае как да я използва правилно и си предпочита  ръцете  Mr. Green Обаче напоследък е много нервен заради тези зъби и ми се струва, че скоро ще се пови първото зъбче Heart Eyes

# 363
  • София
Добро утро!  Благодаря за закуската и кафето, силве!

Ей направо ви завиждам на мамите с количките - аз вече не смея да излизам с количка с това моето момче. Все сме с кенгуруто  Confused малкия се кефи, обаче аз не смея да седна с него, та издържам около 2 часа обиколки. И все пак днес съм намислила да го водя на Борисовата градина като се събуди - към 11ч. Ако има и други желаещи за разходка - ще се радвам да си видим  Simple Smile

И ние сме така - вече изобщо не си правя труда да изнасям количката, само кошницата за кола, ако ходим някъде с колата Wink  Спрях да се впечатлявам и ядосвам...  Ще изкарвам летния кош май вече.  Вчера говорих с едно момиче, което има същата количка и си ползва летния кош още от третия месец, защото и нейното момиченце не искало да лежи в другия.
Иначе ние ще ходим към Борисовата след лекцията.  Сигурно към 12.30 ще сме там.

Тина Hug  Бързо да се оправя малчо Praynig

Хайде дано всички болнички днес да се похвалят с добри новини.

Ваче, като екземичка звучи петънцето.  Не се притеснявай чак толкова.  То това че вие нямате такива неща за съжаление не е гаранция.  Ще й мине на малка Ралка Hug  Ако не й мине обаче я води да я видят, че разните му дерматити са толкова разпространени напоследък ooooh!

Толкова от мен, да не разводняявам нещата.  Хубав ден!

# 364
                                               Добро утро.

Ние днес се събудихме със сняг.Около 5см. е натрупало, ама е доста студено.Ще видя как е следобед, навличам мацката и ще излезем, дори и за половин час.

Честит рожден ден на Вещи.Жива и здрава и пиши по-често.  bouquet
 Честито и на таткото на Чин.   bouquet

И аз не мога да спя през деня.Не ми се отдава и това е.А и Даниела не спи много.

Ани, ама за какво ти е да гледаш час за хранене? newsm78Хич не гледам, ами бутам цицата и продължавам да сънувам. EmbarassedИмам часовник до мен на нощното шкафче, показва колко е часа на тавана.
Ти си отговорила вече де. LaughingЧесалки и аз имам от тези с течността, но още не съм пробвала да ги слагам в хладилника.

Тина, дано да е по-добре детенце днес.И внимавай с медикаментите.Ваче хубаво ти е казала.То вярно, че човек се панира, но трябва да се внимава. Hug

Ваче, туй дето го описваш на екземичка прилича. newsm78Добра тактика си намислила, пробвай да видиш как ще се отрази.

Даниела и тя е с червени бузки.Не много, но днес преди да излезем ще я намажа с вазелин.На мен устните ми веднага се зачервяват и напукват от студеното. Confused

Хеберлея, аз вземам и количката като излизаме.Слагам я в кенгуруто, и по някое време я прехвърлям в количката.Пробвай.Вярно, че е малко трудно и количка да буташ, ама...
 Аз с близнаците месеци наред не спях.Като призрак бях станала, но сега с Даниела се наспивам.Добро бебе излезе.

Днес и аз ще се пробвам да излезем с летния кош, че ще искам да я пъхна в чувала.Иначе мира няма в зимния.Надига се постоянно да се изправя, ръмжи, нерви се.Хем да погледа снега малко. Mr. Green

Хубав ден.

# 365
Добро утро!
Силве, благодаря за кафето! И аз си направих капучиното и сядам.
Ето влизам да се похваля, че Стефи вече е добре (Бюти Hug). Вчера дори излизахме трите в парка. А няма да Ви казвам какви бяха алеите. Едва се движеше количката от паднали клони и листа. Но цял ден почистваха Simple Smile.
Честит рожден ден на Вещи и таткото на Чин! Да са живи и здрави  bouquet
Тина, дано малкият е по-добре днес и скоро да оздравява Hug
Ваче, за петънцето не знам какво може да е. На Теди понякога кожичката й на краката отпред е по-грапава, но не е като петънца. Овлажнявам я с млякото на Бюбхен и след няколко дни минава. Но да ти кажа за неакането. Не се притеснявай, щом Ралка не се сърди. Като правиш масажче на коремчето, ако не е твърдо, няма проблем. На Теди най-дългият период с неакане беше 8 денонощия, но дори тогава не беше крива, и коремчето не й беше твърдо. Наистина е добре да помислиш и за някакви пробиотици за регулиране. А за тиквата - аз мисля да започна с нея захранването, точно поради тази причина.
Ани, аз не съм купила от тези чесалки още. Струват ми се по-големи. А съм забелязала, че играчките, които са по-големи, не може да ги налапа добре и много се ядосва. Имаме едни дрънкалки жираф и пеперуда - като й ги дам, не знае как да ги налапа и почва да вика. Затова вече не й ги давам често. Занимава се с биберона, който яде от всички страни - основно дръжката му Laughing.
За нощните хранения да се оплача, че вече са твърдо 3. Първото към 23ч.(което преди пропускаше), второто към 2,30-3ч. и третото към 5,30-6ч. После спи докъм 7 и 30, час и половина будува, и към 9 отново сън. Затова ще излизаме вече след храненето й към 11ч., когато е и най-топло.
Точно си написах отговора, и малкото бебе се събуди. Но голямото още спи Laughing.
Приятни разходки  bouquet

# 366
Пеперудке, при нас като е студено, при теб е топличко, а тук като се стопли , при теб идва зимата!  Laughing

Хеберлеа, това за телефона до главата и мен ме притеснява  Crazy, но като една видна форумка ви чета и през телефона като си легна, че да не взема да пропусна нещо!  Flutter Форума преди всичко!  Rolling Eyes Peace

А, и мойто се размърда! Ще се стягаме за навън.

# 367
И аз да се разпиша предиобяд, че после малко разходка и след това ще поработя докато бебка спи.

Клавдия, и аз към любопитките - дай да видим.

Чин, да е жив и здрав татко ти.
Вещи, честит рожден ден. Много зраве, щастие и късмет.
Ваче, дано мине това на Ралка и не излезе нещо сериозно.
Ани, аз давам чесалката. Още не съм я охлаждала в хладилника, но гледам, че Йоана се забавлява с нея.
Снощи мазах с мазилото на Бочко за зъби. Ами по-малко мрънка от предната вечер. Не знам дали са зъби обаче. Ваче, пробвах с лъжицата, ами тя така я засмуква и ближе, че въобще не мога да й я опра до венеца. Голяма борба пада и реших да не пипап повече. Ако довечера пак е нервна ще я намажа пак с Бочко-то.

# 368
 Деска, като мажеш с Бочко не усещаш ли с пръста си, ако има зъбче, веднага ще разбереш  Wink

Моя син още спи, и аз като никога чакам да пише някой във форума, ама май всички са излезнали на разходка. Аз сигурно по-късно към 13 часа, че да съчетая и вземането на баткото от градината. Снощи и той с диария, и му дадох да пие Сребърна вода, щото нищо друго нямах, и то взе че му помогна май, сутринта вече се изходи нормално  Thinking Малко съм скептична ама прилагам и положително мислене към водата и така давам. Това от онзи филм, май Ваче го беше пуснала, как водата имала памет  Crazy Mr. Green

И нещо напоследък взех да мисля над това, че моя син като е гладен не плаче, много рядко и след 4 часова пауза, както ще стане и сега суче по 4-5 мин. Инетресно ми е как се наяжда това дете с толково малко не знам. Ана2?! Май резултата в края на месеца няма да ми хареса, ама пък пълни памперсите Thinking

# 369
Добро утро  Laughing Имам 1 бърз въпрос, какво давате на бебчетата ви когато имат сополки.Благодаря  Hug

Да усещането е прекрасно,ето я и нея  Heart Eyes Heart Eyes Във вестник Уикенд

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 12:15 от klavdiq7777

# 370
Нилата, и аз съм тук. Йоана заспа, разходката я отлагам малко.
А за зъбчето - или няма нищо и затова не усещам, или аз не мога да разбера, защото докато мажа пръста ми бива сдъвкван и осмукван постоянно. То ще се чуе, няма начин.

Клавдия, браво  Grinning

# 371
  • Sofia
Здравейте!

Вещи, честит рожден ден! Много щастлива и здрава да си, а и любимите хора около теб!  Hug

Чин, честито и на твоя татко (пропуснала съм къде пише, но явно и той има рожден ден)! Да ти е жив и здрав и дълги години да се радва на внуци, че и на правнуци! Simple Smile

Ваче, кофти с това нещо на гръбчето, дано мине скоро. Идеи нямам какво да го правиш.
А този Мерц след колко време забеляза подобрение в косопада?
Май и аз ще взема да си взема, че такива валма пускам, не е истина. Едно време пак такъв косопад съм имала, но съм забравила и сега съм потресена.

Ей, днес час и половина спокойствие имам, не мога да повярвам!  Sunglasses

# 372
Здравейте мамита. Изкарвате ли бебчетата навън тези дни? Някоя мама има ли опит с ревливо дете? Пробвала съм тактиката да го оставя да си реве, но един път по часовник му засекох 40 мин. не млъкна, гласа му пресипна, целия в сълзи продължава да се дере. И като го хване кризата не знам какво да го правя.

Да са живи и здрави рожденниците настоящи и тези, които съм пропуснала.

Чин, да те питам нещо - понеже видно си студентка, получи ли тази помощ за майки-студентки и в какъв размер?! Честито за взетия изпит.

И още нещо към мамите с мнооого опи - когато бузите на детето са зачервени, а носа студен, по кое да се ориентирам топло ли му е или студено?

Съжалявам ако се повтарям с предишни постове, но признавам си не чета всичко. Тези дни времето се много хубаво и гледам да използвам всеки подходящ момент, за да извеждам дребния навън.

Вчера бяхме на консултация. Равносметката до тук е 7,800/63  newsm78 аз, викам не е дебел.

Клав, аз слагам само физиологичен разтвор. Обаче зависело от сополките. На моята кума бебка в момента е с настинка и има гъсти, зелени сополи (извинявам се за цветущото описание) и им изписаха капки за нос, някакви хомеопатични били. И ние сме сополиви, но предполагам вече се оправя хремата на Васко, защото вече не са течни сополките, ами засъхват.

Извинявам се ако съм досадила. Лек ден и приятни разходки на всички мами, които плануват такива. Болничките да се оправят бързо. А за рожденниците - живи и здрави, и ни'кво "умната" днес всички руси са техни (без влагане на лоши чувства към блондинките).

# 373
  • Sofia
Още спи детето, а сега някой дупчи нещо си с бормашина, ще ми го събуди!  #Cussing out

Деси, ние излизаме навън, дори за малко (30 мин.), но трябва да си взимам голямата от училище. Вчера беше супер приятно, даже го бях понавлякла май, поне космонавт не сложих.  Crazy Днес даже ще водя каката на балет, така че 1 час ще обикаляме в градинката до мин. на земеделието. Добре му се отразява свежият въздух навън.
За реването - не го оставяй, щом 40 мин. реве без прекъсване, явно има нужда от нещо, а не е лигня. Пробвай ядене, приспиване, гушкане, каквото го кара да млъкне. Но всяко нещо предлагай малко по-дълго, защото като влезе във фаза, може да откаже и това, от което има нужда.  Crazy На мен примерно ми се дърпа много, като реве за сън, но продължавам да приспивам, после от рев минава на ъньъъ, ъньъъ и пак се дърпа малко, но накрая се отпуска.  Simple Smile

Все забравям да питам - има ли някой друг, дето бебето да го сграбчва с нокти, докато кърми? Как, да му се не види, да го избегна това? Ако се опитам да му откопча ръката, поне за пръста да ме хване, не ще пък да яде. А той сграбчва, натиска с ръка, с уста дърпа... #Crazy

# 374
  • София
Кити, това ще да е... гъбички  Wink От зъбките, НЕма се пУашиш както се вика  Grinning
За петънцето на Ралка сега говорих с приятелка, тя каза, че нейното момиченце и то така е имало. Сменила е козметиката. Ще видим тук ден два и ако няма подобрение ще я карам при докторката.
За Био Гая, честно казано препдочитам да не давам такива неща. Сега са много модни и те, ама ще видим натам. Засега няма причина поне. Ще се опитам да регулирам стомахчето естествено. Ето днес Ралка е една дрисла.. от сутринта изака всичко  Wink
Сашата се оправи вече. Тя гледам почва да си боледува като голямо човече. Ей, голяма е разликата  Wink

Тина, много гадно... би трябвало да свали Т и ако вдига да е пак, ама цяла нощ си е кошмар. Милото дете  Sad

Ани, явно има криза на растежа в момента. Пак ще почне да си прави паузи.

Вещи, Честит Рожден Ден!!!  Hug

Шунче, не е веднага подобрението, ама на 2-3 седмица започва видимо да поспира косопада. Е, не спира съвзем. Те трябва да се изпият 6 месеца, за да има траен ефект или по-скоро да смяташ, че няма проблем.

Отивам на рожден ден на моя приятелка сега.

Общи условия

Активация на акаунт