ЮНЧЕ гладно виква: "За Хелуин ще папам тиква"!

• 35 741
  • 740
  •   1
Отговори
# 375
Деси, ние изкарваме Йоана всеки ден. Ето дори току що се прибрахме, за да спи (на обяд не иска да спи в количката и това е). И в много студено пак е на вън. Дано и занапред да съумея да запазя този режим.
За топло и студено аз се ориентирам по носа и частите на тялото под дрехите/завивката. Ръцете са й винаги студени като сме на вън. Пипам вратлето да е топло и крачетата, но не стъпалата, защото те пък са й винаги влажни.
Шунче, много емоционално хранене имате  Hug

# 376
Мдааа , като е хубаво времето и тук опустява! Wink
Вещи ,честит рожден ден! Hug
Болничките скоро да оздравяват! Тина Т, хубаво  че сте свалили температурата !
desi.mert, не оставяй бебчето толкова време да реве, аз поне не бих могла. Права е Деси , щом реве така истерично , не е от глезотии , явно има нужда от нещо и не му е комфортно.
Ваче ,и Венцислава имаше едно такова петънце на ръчичката , но без да е зачервено или нещо такова. Просто е грапавичко на пипане. За  сега не третирам с нищо ,но и аз реших да сменя праха и  вечер не мажа  с олио, та да видим. 
Малката нещо се позакашля от време на време , но интересното е, че е само докато спи.... През останалото време не кашля. Възможно ли е да се дави от плюнки?!? newsm78
И друго.. все ще пиша и забравям- докато избиваха зъбките мажех с Калгел- успокоява , но за около 20тина минутки само.

# 377
Здравейте.

Влизам да почерпя. С една почерпка, 3 заека Simple Smile

Taтко ми има рожден ден. Нико става на цели 5 месеца (кога мина това време) и си взех днес изпитааа... Simple Smile

После ще се включа по-адекватно.

Деси Мерт, аз съм студентка задочно обучение. Може би ПаО ще ти каже ако е взимала такава помощ.

Шунче, Никола не е цицоман и цица не сграбчва, щото не кърмя, ама да видиш лицето ми какво прави..  Crazy

Ваче, обикновен вазелин? Ще пробвам.
Какво ще е това на гръбчето? Аз имах лишейче на ръката, мама ме мажеше с един мехлем, който тя прави от зарасличе, лайка, невен и здравец. Но пък Ралка е още мъничка.. дано мине от само себе си.
Слав не ми дава да участвам в никакви конкурси със снимки на детето. Може би е и прав...

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 16:05 от chin

# 378
Честити месечинки  Grinning Grinning На Владис сополките не са течни,не са и и зелени,а само леко хърка Сега пак и ги махнах,мазнички и бели са,но утре ще се консултирам и с докторката

# 379
  • Sofia
Чин, честито и за изпита и за месечкото! Simple Smile
Ама ти за втори път ни черпиш с обици!! Crazy Joy

За мен бебешките/детските конкурси са лоша идея. За всяка майка нейното дете е най-красиво, аз не бих си причинила кофти емоцията моето дете да не бъде сметнато за "най-красивото". А и почти всички бебета са такива сладури, няма толкова първи места по конкурсите.  Crazy

Рая, май е възможно, и нашият вчера се задави, а нямаше от какво друго.

Моят младеж се нагледа на готини мацки, миналата седмица Китина, днес МамаАнина.  Mr. Green

# 380
 Чин, честито на Нико.Вярно, кога минаха пет месеца...Честито и за изпита.  bouquet

Шунче, много хубаво си го казала това за бебешките конкурси.Споделям мнението ти.

Май на Даниела искат да избиват два зъба.Като две малки бобчета са от вътрешната страна на долния венец.Хапе много настървено ръце, чесалки, играчки.Не се криви, но и не спи спокойно през деня. newsm78

Днес се сблъсках със сериозен проблем.Като тръгнахме да излизаме, облякох я аз с космонавта, нахлузих и шапка и ръкавици и...ядец.В летния кош на количката, то милото направо се заклещи.Не може да мръдне.Седи с ръце напред и се нерви.Викам си ще вземам кенгуруто, ама и там ядец.Аз с дебело яке и тя с все дрехи зор я натиках.Същата история.Като Робокоп седеше.Като се замислих-ми как ще го извеждам детето?Ни така става, ни иначе.В крайна сметка видях, че не е толкова студено, свалих космонавта, сложих и едно по-тънко яке, аз облякох един суичър и така я понесох.Вие как се справяте с това? newsm78

Честита месечинка и на Явор на Ана2.

Последна редакция: чт, 20 окт 2011, 19:09 от Volna peperudka

# 381
И аз да седна днес...то обикаляне на парка, на улици на пазар...Оги сега пак е с баба си - ще вземе да ми хареса  Wink. Допреди малко се вихрих в кухнята - отдавна не бях готвила толкова...но готвенето ме успокоява, особено да съм сама и не ми се налага едновремено с това да полюшквам бебо или да се опитвам да се спася от помоща на Бела  Simple Smile

Чин - честито  - за всички хубави поводи!   bouquet

Шунка - моя синковец така ми надра гърдите и врата вчера, до кръв! Хваща и мачка  SickВсе гледа да се хване за нещо.. обаче докато днес беше зает с яденето - му орязах ноктите- сега поне се търпи.

И да ви кажа един общителен - усмихва се на продавачките, даже ги заговаря Wink в метрото така се взира в седналите пред нас, че докато не започнат всички да ни се усмихват не спира. Да видим как ще е като порасне - кака му и сега не ще и не ще да си каже дори името на непознат, крие се зад мен и гледа лошо. Понякога направо съм си умирала от срам пред приятели и колеги. Иначе в къщи не млъква и за минута...или пък ако посвикне с някого - тежко му.

Сега затварям компа, тв-то и почвам да гледам в една точка  Sunglasses

# 382
  • София
Върнахме се от РД-то. Видях си колегите. И те видяха мен. А Ралка видя пъълна маса с ядене и пиене.  Twisted Evil После минах пред магазина и напазарувах пюрета. От тиква на ХИП 2 броя и 2 броя картоф с тиква. Поблазних се и взех една ябълка на Гербер. Сега дадох на Ралка да суче, после малко пюре, ама то малко, малко, тя като задърпа изяде половината бурканче  Rolling Eyes Дори аз просто го затворих, иначе щеше да изяде цялото. Понеже е пила сок от ябълка реших,. че няма много да я забъркам ако дам пюренце малко. То милото страшно го хареса. Утре й набутвам на обяд тиква Wink Какво ще ме посъветвате? Ако й дам една седмица всеки ден по 1/2 бурканче тиква после мога ли да дам следващата седмица картоф с тиква? Така ще мога после да дам морков и т.н. И после почвам да си правя аз пюретата като опита разни неща.

Вова, коремчето й не е твърдо и аз затова не се безпокоя  Wink
Саша не ми е била така и затова се озадачавам.

Хеберлеа, и аз обичам да готвя. И  мен ме успокоява. Напоследък, обаче го правя все много късно вечер  Confused

Чин, честита месечинка!  Hug Hug Hug

# 383
Чин, честито и за изпита и за месечкото! Simple Smile
Ама ти за втори път ни черпиш с обици!! Crazy Joy

За мен бебешките/детските конкурси са лоша идея. За всяка майка нейното дете е най-красиво, аз не бих си причинила кофти емоцията моето дете да не бъде сметнато за "най-красивото". А и почти всички бебета са такива сладури, няма толкова първи места по конкурсите.  Crazy
Joy  hahaha нищо де, вземете тези виртуални обеци. Хахаха, на мен на сладки ми приличаха.  Sunglasses

За конкурсите съм абсолютно съгласна.

Пеперудке, оф, и аз това си го мислих онзи ден в големите студове тука. Нико въобще не обича да го навличам, какво ще правим не знам.

Ваче, аз четох, че може. Даже така мисля да направя. Утре давам на Нико тиква, следващата седмица картоф с тиква.

Честита месечинка и на Явор на Ани2.

# 384
Здравейте мамчета и тати  Hug

вчера не съм писала, но както се казва - то няма нищо ново Wink
Честити месечинки на Нико на Чин и Явор на Ани2  Hug - много здраве и само хубави моменти с бебоците ви пожелавам Simple Smile. Чинче, честит рожден на татко ти, да е жив и здрав и още дълги години да ви радва  Hug. Мерси за обеците  hahaha
Вещи, честит рожден и на теб - с пожелания за здраве, успехи и сбъднати мечти Simple Smile
Клавдия, браво на Владис  Hug. А за сополките - пръскам Стеримар, слагам Сребърна вода и тегля с помпичката, дето се дърпа с уста.
Ваче, аз доколкото разбрах смяташ цяла седмица да даваш само тиква, така ли?  Rolling Eyes. Събирам информация, затова питам  Peace. Браво на Сашата, дано не се разболява пак.
Шунче, Алекс постоянно рови с едната ръка, дърпа, дере, чудо е  Laughing. Че и се научи да хапе и да не ти казвам понякога как стиска  Crazy
Хеберлеа, и аз обичам да готвя много, но откакто се е родил малкия все бързам и нямам време за моите кулинарни творения  Grinning
Пеперудке, Алекс пък много мрази шапките - как се дере като му я слагам, не е истина  ooooh!. Той изобщо мрази обличането, та май ще имам същия проблем...
ТинаТ, как е Краси днес? Скорошно оздравяване  Hug
Деси.мерт, аз не мога Алекс да го изтрая и 3 минути да мрънка... Все успявам да го успокоя ако ревне, ама той не реве, спокойно дете е. Та тук не мога да помогна, но си мисля, че е както казват момичетата - иска си нещо детето.

Утре сме на консултация, но май детето има малко сополи. Не е болен, може би аз се притеснявам излишно, но все пак... Да искам ли отлагане на ваксините  newsm78. Тя педиатърката ще каже де, но ми е притеснено пак да не се разболее....

# 385
Здравейте!

Честит рожден ден на Вещи и таткото на Чин!

Пеперудке на мен Мишо ми изглеждаше така- като робокоп. Ама той таман проходи и ръцете му така опънати, не може да ги сгъва, с краката стъпва странно.  ooooh! Crazy

Чин ако не бяха казали, че са обеци аз даже нямаше и да разбера. ooooh! Видях ги и ги помислих за сладки и после като прочетох се върнах да ги огледам! hahaha

Тина как е Краси? Да се оправя бързо сладура! Hug

Ние днес като сме излезли в 11.30 и чак в 18.30!Взех Мишо от градина и си продължих разходката. Доста пообиколих. Чак краката ме болят.

# 386
desi.mert и моето бебче много плаче и може с часове да реве. Ние обиколихме сума ти доктори и накрая всички заключиха че просто е ревлива. Тя ревеше истерично с часове дори когато я носехме и два пъти даже бяхме в спешното, направо ни изправяше косите. Може би е било от колики, незнам. Сега продължава да реве, но не чак така обикновено като я поразнасям и подрусквам млъква след известно време. Когато и се спи също е така реве и хем и се спи хем не иска да спи, та около час преди да заспи се цупи и реве. Моята докторка даже ми се кара че я нося, вика ми ще я оставяш да реве нищо няма да и стане, ще реве ден два три и накрая ще спре, но аз нещо немога да я оставя жал ми е, въпреки че съм 1000% сигурна че се лигави. Така че няма страшно има и такива деца, но все пак ако се притесняваш може да се консултираш с доктор.

# 387
Здравейте!
Страхотен ден днес, цял ден изкарахме навън, малко по магазини, малко мол, малко в градинките. Даже направихме и един цок в кварталната градинка, много беше хубаво времето и не ни се връщаше вкъщи. Абе големи скитни!

Искам да питам има ли майки, които са кърмили без голяма нощна пауза, на поискване, по 7-8 пъти на ден и им е дошъл цикъл. Аз кърмя така и страшно се изненадах, че ми дойде онзи ден. Досега не съм забелязал аот това да ми намалява кърмата, но да видим...Споделете ако някой е в същата ситуация, моля ви.
Чин, Ани 2 - честито петмесечковци!! Леле наистина адски бързо лети времето!
Деси мерт, аз взех такава помощ за студентки - 3 хиляди лв. е горе долу. Питай ако нещо.
Шунче, ние докато се храним, хваща по мен каквото докопа - обикновено презрамките, ако няма нищо, пляска с ръце в опит да стисне нещо, понеже нали гърдата трудно ще я хване. През нощта задължително се вкопчва в презрамките на нощницата ми Simple Smile

Ох, ще бягам, че ме чака вечеря...

# 388
Helen Пратих ти мейл със снимки на Мимито, незнам дали си го получила ?

# 389
Минавам да ви почерпя за месечинката на Явор - благодаря за пожеланията...

Честито и на Нико, и на вещицата.
Хоупфул съншайн, цикълът може да се възстанови и при често кърмене. Виж това.
Деси.мерт, не бих оставила бебе да реве 40 минути  Hug
Честито първо пюре на Ралка вече не толкоз малка Simple Smile
Бюти, бяхте ли на лекцията?
Тина, как е сега Краси?

Днес бях навън почти цял дени  съм свръхуморена, прощавайте, ако пропускам нещо. Лека.

Общи условия

Активация на акаунт