Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 830
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Да кажа за срещата в Южния парк: Последно се разбрахме утре 12ч. на входа на П.Тодоров и Нишава или ремонтирания вход, с градинките и езерцето.
Ще дойдат Мецани, Лудесита, Нутела, Усасуно (надявам се така се произнася), очакваме и Ракаус да се включи Simple Smile
Ако има и други желаещи ще се радваме   bouquet

# 241
Здравейте мами! Аз отдавна не съм писала, но все не остава време. Ние бяхме малко болни и аз и дребния. За щастие вече сме добре. Биха ни вторите гадни двойни ваксини и му станаха бучици на бебчето ми и на двете крачета. Вече минават, но правихме компресчета няколко дни Simple Smile

От няколко дни е много кисел и неспокоен. Спи по малко, буди се с плач. Прилича ми на колики, но не свива крачета, а изпъва телцето на дъгичка. Решила съм да не давам нищо за сега, дано да мине.

И на мен ми се идва на разходката в Южния утре, но нямам кола, така че ще пропусна. Весело искарване на вас Simple Smile

Фейтче, честито ви зъбче. Аз все си мисля, че е рано още, но явно не е Simple Smile

Аз сега съм на тема захранване, никак не ми е ясно кое как става и колкото повече чета, толкова по-неясно става  Joy

Такива работи при нас. Прегръдки на всички и до скоро   bouquet

# 242
Привет Simple Smile

Фейтче, направо сте за медал, както казва  Цвети , с това второ зъбче !!! Simple Smile И аз ти завиждам, макар да знам, че сме далече още от историята със зъбите, си представям какво ще е  Whistling

Цвети*, дано скоро да се покаже и вашето зъбче и да сте все така спокойни.

При нас днес беше супер временце !!! Излязохме на кафенце, а аз бях само с кожено якенце и то отворено , а като седнахме на слънце в кафенето и се наложи да се съблека само по боди с дълъг ръкав и една поло без ръкави!! Супер време направо !! Сега малко бебка спи  и аз да ви погледна и да попрегледам темите за държавния , че не остана, а слетобед пак сме по улиците !!!

Да споделя, за яденето и и ние минахме през този период, да не кажа, че не сме го загърбили все още. Ами тя просто много се разсейва! А иначе, от много рано почнах да я слагам да се храни надигната на възглавничката, защото по този начин, после няма нужда да се орига Simple Smile Сега вече и давам докато кротува малко поне, ( а това докато изцока бързата струя от едната гърда), а след това и давам другата и колко си изяде , толкова. Опитвам още няколко пъти да и предложа и като видя , че не иска, значи се е наяла. Пък ако скоро се разреве на глад, давам пак и така Wink А и от както бях на една много интересна лекция на семинара на ЛЛЛ във Велинград, вече не засичам време на малката , единствено грубо отбелязвам, кога е яла последно, но и за това не се впрягам, все пак тя сама ще ми покаже кога иска пак да яде Wink

Слънчев ден на всички  Hug

# 243
Здравейте Hug

Фейт, добре сме Grinning Тук времето е прекрасно и правим доста дълги разходки на чист въздух.
Честито ви озъбване Grinning Да нацелуваш адашката Heart Eyes
Нутелка, дано бързо разминат коликите и да не се връщат повече.
Цвети*, дано избива бързо зъбчето, за да не мъчи бебо.

За срещата в Южния да ви пожелая весело. Ние ще пропуснем този път,  малко далече ни идва от Банско Grinning

За вигантола - давам по 1 капка дневно по препоръка на педито.
За гладенето - гладя и мисля да гладя. Изглеждат ми смачкани дрехите както на София така и нашите, ако не са изгладени. Е, някои дрехи нямат нужда от гладене, тях ги пропускам Wink
За водата - понякога преварявам чешмяна, понякога давам Девин розова(само я затоплям до нужната температура).
За стерилизацията -  веднъж дневно стерилизирам всичко - шишета и залъгалки.

Хубав следобяд ви пожелавам Hug

# 244
  • София
Да кажа за срещата в Южния парк: Последно се разбрахме утре 12ч. на входа на П.Тодоров и Нишава или ремонтирания вход, с градинките и езерцето.
Ще дойдат Мецани, Лудесита, Нутела, Усасуно (надявам се така се произнася), очакваме и Ракаус да се включи Simple Smile
Ако има и други желаещи ще се радваме   bouquet

Там съм Simple Smile

# 245
  • София
Здравейте момичета! Hug

Ей, добре че влязох, че за малко да пропусна срещата. Имах уговорка с една приятелка, но няма да пропусна шанса Сашко да се срещне с връстниците си , че и майка му малко социални контакти да има Grinning Надявам се и други да се включат, ще сме като малка армия от майки с колички  Mr. Green

За вигантола: заради бързото нарастване от по над кило и половина на месец ни изписаха по 2 капки. Давам му ги  с лъжичка, в която предварително съм сложила инфакола. Иначе няма симптоми на рахит. Потенето го дават само по време на ядене, а моя ако се поти е предимно в количката и то по скоро не е потене, а му запарва на вратлето.
Температурата в стаята му гледам да я поддържам около 20-22, въпреки че като стигне 22 и му се запушва нослето през нощта.
За яденето и Сашко прави такива номера, но обикновено след 30тата секунда гледа и ми се усмихва и всеки опит за повторно захапване не водят до особен успех. Обикновено това става с лявата гърда, а с дясната минава на другата крайност - вчера направи рекорд яде и то наистина без много лигавене цял час #Crazy В един момент вече не си усещах гърба и кръста.
За водата - малкия не му давам вода и съответно почти нищо не стерилизирам освен залъгалките отвреме на време.
За гладенето - все още гладя всичко. Ще видя докога ще изкарам така.

Фейт, честити зъбчета. Пожелавам ти безболезнено избиване на останалите. PeaceКога ли ни очаква и нас.
Ох имаше и още но малкия ме зове . Wink

# 246
Здравейте!
С Коки бяхме нагости на баба и дядо в Русе.Ей,голяма радост беше!И за него и за тях...
И не че нямаше компютър и интернет,ама не ми беше до това!Прочетох ви набързо и почти нищо не запомних  Embarassed Да се включа и аз по някои от темите,все пак:
Фейт,честито за второто зъбче!Аз пък не ти завиждам,понеже  Коки и сега реве доста,а не мога да си представя какво ще е,ако и венците го болят!
гладене - все още гледам да изгладя всичко,макар да не ми е любимо занимание
вода -давам само по няколко капки преварена чешмяна,колкото да разтворя едни хомеопатични гранулки
вигантол - педи каза да давам по 2 капки,но доста често пропускам  Rolling Eyes Иначе Коки е с малка фонтанела,но не знам дали това е единствен критерий.Капя директно в устата(понякога не нацелвам  Laughing)
calcarea carbonica съм давала няколко пъти,при нас нямаше ефект,за съжаление.Opium  също не помогна.Сега изпробваме Bryonia, дано подейства  Praynig

искам да питам има ли други бебета,на които коша за кола им е малък?На коки краката му отдавна стърчат,а скоро и главата ще почне да се подава над ръба.Чудя се как ще го возим тогава?
И още един въпрос към мамите с повръщащи дечица -забелязвате ли вече някакво подобрение?

# 247
Здравейте момичета, супер, че се събрахме за срещата:)
И ние сме там, аз може би ще дойда с кумата ми, която имам бебенце родено на 15 август, почти юлче:)))
предполагам лесно ще се познаем Grinning
До утре и лека вечер на всички Hug

# 248
Привет, минавам само да кажа, че най-вероятно нашия тати ще е с нас, тъй като и утре почива. Ще поканя и една приятелка, също с юлско бебе да се присъедини, ако може. Голяма банда ще се съберем  Grinning
Ники, Капризче, следващият път се надявам и вие да се включите  Heart Eyes
Подадохме документи за паспорт на бамбина, дра се докато чакахме пред гишетата и в момента, в който аморето я гушна за снимка пред апарата - е няма такива стойки и такива погледи, много позира, направо се притесних - аз имам амбиции да е интелектуалка, пък тя от сега флиртува с обектива  Mr. Green

# 249
*Cveteto*, страшно много ти благодаря за подробния отговор и полезната информация! Линкът с позите за кърмене ми е изключително полезен, понеже видях пози, за които не подозирах.
За щастие при нас нещата се нормализираха и Дани отново започна на суче като цяло спокойно и вече почти не се извива (ако се случва, то е вече само в края на яденето). Много, много благодаря и на момичетата от темата ни, които се притекоха на помощ и споделиха, че и те срещат подобен проблем с извиване на вратлето назад, който минава сам след известно време. При нас нещата се оправиха вчера към обед. Сутринта веднъж кърмих Дани права, при което и той беше почти прав с извито вратле, но му беше удобно. Та аз си направих извода, че май това дърпане и извиване по време на ядене се дължи на това, че Дани от няколко дни прави активни опити да се обърне от гръб по корем. Когато го оставим по гръб, той почти винаги започва да се извива много, много на една страна и с минимална помощ успява да се обърне по коремче. Не знам доколко е логично, но това е обяснението, до което стигнах.
А сега да обясна за кърменето и наддаването при нас. Имаме около 8 кърмения на ден. Откакто времето се застуди и започнахме по-малко да излизаме, режимът на Дани се попромени. Преди ядеше последно към 22:00 и спеше до 3:00-4:00 или пък последно ядеше към 23:30 и после спеше до 5:00-6:00. Сега обаче яде последно към 0:30-1:00, заспива към 1:30-2:00 и спи докъм 6:00-6:30. Яде през около 2:30 до 3:00 ч, като го храня на поискване, но той сам си зададе този интервал. Като беше по-мъничък ядеше през около 2 ч, но сега издържа и до 3 ч, без да проявява признаци на глад. След ядене обикновено бодърства по около час, после заспива за половин-един час и вече е гладен.
Относно темповете на наддаване - Дани се роди 2,750. В деня след раждането спадна до 2,500 кг. После за месец качи 1,200 кг, втория месец качи килограм. Тоест в началото качваше много добре. През третия месец забави наддаването и за двадесет дни беше качил около 450 гр. И сега последно за месец беше качил 450 гр. В момента тежи 5,600 кг. В петък ще ходим пак на консултация. Дано тогава да е наддал 150-200 гр. Гледам, че и според таблицата, която ми прати, трябва толкова долу-горе да се качва седмично. Усещам, че от време на време кърмата ми се усилва, после намалява. Докторката ме посъветва да ям повече (макар и досега да ядях доста, без да се тъпча обаче) и сякаш има ефект и последните два-три дни кърмата ми се увеличи. Започнах тези дни отново да предлагам на Дани и двете гърди с надеждата на поеме по-голямо количество - след като изпие едната, предлагам и втората. Започнах също да го будя по-настоятелно и оригвам по няколко пъти на хранене, защото когато суче спокойно, много бързо заспива и това също може да е проблем. Иначе винаги на един и същ кантар го мерим в консултацията, изцяло гол, без памперс.
Памперсите винаги са му добре напишкани. Изхожда се по веднъж или два пъти на ден, обикновено обилно. Много жизнен си е и дори мисля, че по-слабото му наддаване последния месец може да се дължи на това, че стана доста по-активен - иска да е по коремче, да го държим в изправено положение или да седи в нас. Рядко е спокоен легнал, както беше преди.
Вода не пие, давам му невинаги по една капка буквално след ядене за изплакване на устата и това е. Други течности не съм му давала. Залагалка не иска, най-обича да си лапа пръстите, залагалката изобщо не го привлича и я плюе. Общо взето това е при нас. Непременно ще споделя как е наддал, като се премерим в петък. Много, много ти благодаря, *Cveteto*, за помощта!!!

Rakkaus, addy_1,aneliq_sergeva, the Faith,Цвети*, franseto, маргаритка, страшно много оценявам подкрепата и споделения ви опит  Hug Поуспокоих се, като видях, че не само при нас има такъв проблем с храненето.

Прегръдки на всички  Hug Hug Hug

# 250
Добро утро!

Да ви сервирам по един лактогонен чай Simple Smile
за гладенето- гладя всичко на детето което е позволено (активната гимнастика залепна  Embarassed ) сменям чаршафите веднъж седмично и спалния чувал .
вигантола - 2-те капки направо в устата (така ми каза лл,бил мазен и оставал по лъжичките), вече съм много добра в даването Simple Smile
стерилизацията до преди 2 седмици ст. всяка вечер шишета и залъгалки и преварявах вода (която моята не пие) и вече спрях . Сега само залъгалките всеки ден .
Играчките (плюшените) ги почиствам с кърпа със сребърна вода и после във фризера за дезинфекция . И всичко друго което не може да се превари отива във фризера. Само активната гимнастика няма как  newsm78 .
водата - изворна с розов етикет ,преварена
Много мрънкаме последните дни ..... и все на ръце спим . Не става въпрос за преспиване а за самото спане   smile3511 (вечер си спи в кошарата) Сега жално мрънка да я взимам,че много и се спи . И тя понякога се опъва назад,реве  докато суче .....  newsm78
Да попитам за зъбчетата  дали го има наследственото поникване (как го написах само) дали и на родителите на беб4етата със зъбчета (Фейтче) и тези на който им предстои са излезли в тези месеци ???И друг въпрос имах,но д го оставим за когато се сетя  Grinning
Лек ден от нас  Hug и нека слънчицето грее ,че пак да направим 2 часа разходка

# 251
Момичета, не се стърпях да споделя това с вас:

http://www.estestveno.com/pozi

# 252
Добро утро,

Да почерпя по случай четвъртата ни месечинка Laughing

За децата:

И за мамите:

Честити месечинки и на Никола, Калоян, Даниел, Иван, Кими, Михаил и Самуил Grinning

Хубав и слънчев ден ви пожелавам!

Времето е разкошно и отиваме на разходка след малко Laughing

# 253
*Cveteto*, страшно много ти благодаря за подробния отговор и полезната информация! Линкът с позите за кърмене ми е изключително полезен, понеже видях пози, за които не подозирах.
За щастие при нас нещата .................................
Привет Фони,

Много се радвам, че Дани е започнал да суче по-спокойно и, че си намерила удобна за кърмене нова поза.
 Това, че пълни памперсите и е жизнен и енергичен е чудесно. Кърменето на поискване, което практикувате е чудесен начин майката да е близо и да откликва на потребностите на бебето от кърма и близост до мама, които могат да се променят в различните часове на деня, дни и периоди от развитието му.
 Бебетата могат да наддават с различни темпове. Много от педиатрите в България разполагат с таблици за растежа на бебето, направени след наблюдения върху бебета хранени с адаптирани млека, които често наддават по различен начин от изключително кърмените бебета.
 Чудесно си се сетила да предлагаш и втората гърда, за да може Дани да суче, ако има нужда от допълнително мляко.
 Въпреки,че някои храни и лактогонни чайове могат да имат ефект при някои жени и да спомогнат за увеличаването на лактацията, най-голям фактор за стимулация на гърдите да произвеждат мляко остава сукането на бебето. Тук важи правилото-колкото повече и по-често бебето суче, толкова по-голяма заявка се изпраща на организма на майката, за да произвежда нови количества мляко. Ако имаш съмнения в това дали кърмата ти е достатъчна за бебето би могла да добавиш още няколко кърмения за денонощие, дори с приоритет на нощните кърмения, когато нивото на хормона на лактацията Пролактин е високо. Добре би било и да се избягват прекалено големите (над 4часови) нощни паузи.
 Може би ще ти е полезна статията Как правим мляко
 Ще се радвам да споделиш как се развиват нещата при вас. Желая ви прекрасни кърмачески мигове! Hug

# 254
  • там където ме зове сърцето!!!
Добро утро! Hug Heart Eyes
Хайде кафето от мен! Кога минаха 4 месеца , направо не усетих! Wink

Честито на София ,Никола, Калоян, Даниел, Иван, Кими, Михаил!
Да споделя и аз по темите :
вигантол -взех да давам като се сетя по 2к. от седмица насам  Embarassed
вода-ЛЛ още на 2м ми каза да давам не преварена .Давам от каната Брита ,изворна ,преварена от термоканата ,но пие по малко и то рядко .
За гладенето-не обичам това занимание ,но ми харесва как изглеждат дрешките и подредени и облечени като са изгладени. Mr. Green
За стерилизацията , вече не го правя , измивам шишетата и ги пълня с вода от термоканата
/биберона е вътре в шишето/ и така ги оставям да изстинат .

Общи условия

Активация на акаунт