Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 830
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
Привет!

Ух, ние също сме в такъв ревлив период. Понякога така пищи направо и нищо не го успокоява. Много ми е жално... Или е скок в растежа, или венците.... Или и двете... Хем много се плюнчи и си чеше венеца, хем иска да яде много начесто, дори през нощта... newsm78

Без гръб и ръце съм. Даже гръбнакът ми най-редовно изтръпва, много странно усещане.  Tired

Днес ми се искаше да дойда на срещата, но имах час за доки.

Фейт, на 3ка сме, но нещо май много му се отпечатват и скоро ще минаваме на 4ка. Само дето имам две кашончета с 3ки, които ще ми останат непипнати, та ще се чудя какво да ги правя, но не ми се ще да носи нещо, което му стяга. Вие как сте?

# 271
Мецани - дано по-скоро се оправи Жорко, и ние имахме такъв период, но също се сещам че и когато бяхме с вируса беше по същия начин, постоянно беше кисел и плачеше, а то го е боляло ушенцето. Сега също сме в кисел период, предполагам че е заради венците, постоянно чешане е, нервира се, изплаква, сънят му също не е спокоен.
Днес на срещата беше много приятно, дано времето се задържи така хубаво че да имаме още срещи.

Лека вечер от мен   bouquet

# 272
Да не пропусна да се включа и аз
То от цял ден носене на ръце и гушкане не ми остана време.
Честити месечинки на малките сладури!И моят Коки става на 4 днес.Да са ни живи и здрави и да са много щастливи дечица!
Ние още сме в ревлив период,снощи ,ако не беше се включила и бабата да помага направо не знам...  #Crazy сигурно днес щях да имам пришки на гърдите,защото лично аз само с цица успявам да го успокоя,когато е много кисел. И биба не иска ,отново Sad
За носенето на ръце-постоянно сме така напоследък (то кога не сме били?),а ако искам да го приспя,освен че го държа на ръце трябва и да подскачам като луда из стаята.Почнахме и разходки да пропускаме,че не иска да стои в количката,а не мога да го нося в една ръка и да бутам количка с другата...Днес обаче го приспах е слинг и ако свикне да го нося така-това ще ни е резервен вариант за разходки...Но сигурно ще трябва предварително да се увивам и така да излизам,че голям зор с тези 5 метра плат
Дано скоро всички ревливи бебоци да се успокоят!Пък за спането с едно око и едно ухо-ще е така още доста време.Аз вече се чудя АЗ как ще се науча да заспивам без бебик.Като успея да го монтирам в неговото си легло спя много по-неспокойно!
Фейт-за заспиването на гърда знам от приятелки със същия проблем,че с времето се променят нещата и бебчовците сами почват да се приспиват (но понякога след доста време)
Спокойна нощ на всички!Моят малък бозайник заспа и се надявам да се се буди в следващите 2-3 часа!

# 273
Ей,да му се невиди тъпата реклама на Ротарикс!Рефрешнах страницата и бебик скочи до тавана!

# 274
  • София
Юле, надявам се за следващата среща да съм на линия. Между другото, времето го дават да е хубаво до края на седмицата.
Ако и утре продължава това непрестанно пищене, ще отидем при педиатърката.

Епона и ние сме на 3-ка, но следващият пакет мисля да е вече 4-ка  Wink

Форест, Жорко също реве при всяко обличане, а най-много пищи след баня. Ужасно е. Ако може все гол да стои, най-добре ще  Laughing

Цвети, надявам се не бъркам, нали вие имахте куче? Ако да, ревнува ли от бебето?

Фейтче, много целувки на София  Hug

Притеснявам се да не е рефлукс. Извива си назад гръбчето, понякога повръща  по малко след хранене, а и сме имали 2-3 повръщания на фонтан. Може да свързва повръщането със сукането от гърда и заради това да се дърпа, знам ли. Споделих опасенията си с педиатърката на последния преглед, но тя ми каза да не се притеснявам щом детето качва добре на тегло - вече сме 7кг.

# 275
  • София
Напълно съм съгласна, че преминаваме през едни и същи фази. В една статия за кърмаческите стачки май беше, пишеше, че през третия месец има две седмици, които са като меден месец и после, айде пак на въртележката Crazy Утре ще се срещна с една 10месечна госпожица и ще видя какво ни чака  Laughing
Мецани, липсваше ни на срещата. Ще те чакаме на следващата. Току виж малкия като е в компанията на толкова бебоци да е по-спокоен. Може да сте дует с Лаура. Тя ни пя почти през цялото време Heart Eyes
Моят Сашко си беше кротък и поспалив на срещата, така като се прибрахме и почна да мрънка и да иска мама постоянно да го занимава и дундурка. Болките в гърба и кръста вече са нещо обичайно и дори ми е странно като не ме боли. Към това можем да добавим и изтръпване на ръката и крака, когато се кърмим и приспиваме едновременно.

Ех, докато напиша и "в темата бяха публикувани 3 нови отговора."

# 276
Добър вечер   bouquet
Честити месечинки на всички малки бебенца, да са живи и здрави! Ники, имате ли вече сняг в Банско да идваме с шейните?  Grinning
Значииии малката бамбина днес ме побърка...както Маргаритка писа днес пя през цялото време докато се разхождахме, накрая вече я гушнах и така вървяхме, а пък аморето буташе количката. След това ходихме в Бриколаж и Практикер и там беше спокойна, само разглеждаше шарениите и тръбите, голям кеф, но като се прибрахме вкъщи...лелееее, нещо страшно беше, не пеене, крясъщи направо. Вечеряхме като си я подавахме на масата, а резултатът - цялата омазана в горчица и салата, направихме баня, много беше щастлива, след това се смя и пя щастливо и от 22ч до преди малко не си се обяснява, сигурно и на съседната улица са я чули, не иска да яде и пищи така, че се задушава и не може да се поеме дъх. Успокои се след като правих "рррррррр" докато не ми изтръпна устата, след това яде и заспа....
Извинявайте, намрънках се и аз, дано скоро да минава този период, иначе и мен ще ме хване ревливата треска и ще ни изгонят от вкъщи  Mr. Green
Отивам да подремна, че не се знае до кога ще спи малката и дали после няма цял рецитал да ми изнесе
  bouquet

# 277
Добро утро  Hug

Да сложа едно кафе, че много недоспали и изморени мами  Crazy

Значи аз няма какво да добавя към вашите "мъки и тревоги" с бебчовците - ние сме в същото положение  Crazy

Мока,
звукът на компа ми е изключен от години  hahaha Само като ми дотрябва звук го пускам.

Ние тази нощ се опитахме да спим заедно уж за по-спокойно. От една страна добре, че не ставах да стоя седнала на леглото да кърмя и да ми клюма главата над детето  hahaha Но пък се изкривих на спалнята като той беше до мен и се кърмехме легнали. Аз го взех към 2ч де, когато се събуди и изкарахме до 7 сутринта с 2 кърмения.

И при нас е доста проблемно излизането, защото не иска да стои в количката, а доста трудно вече да го носиш с една ръка /и увит в дебело одеало/ и да буташ количка. Баща му почива 3-4 дни и такова разнасяне падна, от днес аз да му мисля  Whistling

Купихме си вчера зимен костюм. Реших да не е космонафт, а панталон и яке, че е по-практично и няма да му умалее бързо.

Приятен и спокоен /не ревлив/ ден ви желая   bouquet
Да използваме още малко слънчевите дни. Ние сме по 5 часа на вън  Crazy

# 278
Добро утро  Hug
Вижте на какво попаднах : За да създадете положителна нагласа още на толкова невръстна възраст, трябва да се постараете да откликвате на потребностите на бебето, винаги когато то Ви сигнализира. Откликващата майка създава в детето представата, че светът е добър и, че средата е благоприятна.  Когато бебето е на възраст под 2 години за разглезване не може да става и дума. Тогава е времето да обгрижвате мъничето и да му се радвате, без притеснение, че може да прекалите и да си възпитате един бъдещ глезан, свикнал да задоволяват всяка негова прищявка.

# 279
Добро утро,

Бързо да ви минават ревливите периоди.
София е изключително кротко бебе. Коликите ни подминаха, имаше само няколко кризи, но с Инфакол спасявахме положението.
Реве само като е гладна, получи ли манджата всичко е наред. Няма значение от шише или гърда, цока си. Смуче залъгалка от втория си ден.
Когато й се доспи се чува едно - мрън. Взимам я, гушка се в мен и заспива. Вчереното заспиване е без моя помощ. От както сме в Банско живеем в една стая и тя без проблем си спи на телевизор. А преди това спеше на тихо в спалнята.
Обича да се вози в количката. Махнах коша за новородено и така се отвориха нови хоризонти за гледане. Преди това гледаше само моята мутра и тавана на коша. Вдигах го заради падащите кестени. Когато реши, че й е писнало да лежи по гръб пак едно - мрън. Взимам я, разглежда и после доволно си лежи в количката или на леглото.
Буди се по 1-2 на нощ да хапне, често играя през нощта, но при положение, че кротува през другото време, не се оплаквам.

Поспалана, ей това обяснявам на всички около мен, които твърдят, че гушкането на бебе води до разглезване.

Хубав ден ви пожелавам!

Ние се оправяме и отиваме на разходка на площада в Банско. Вчера изкараме 5 часа там Embarassed

# 280
Здравейте, момичета!
Минавам набързо да питам има ли мами от София, на които им се ходи на лекцията в The Mall за зрението на бебетата? А мисля да отида с бамбина, ако има и други желаещи - да се съберем по-голяма група Simple Smile
Отивам да приспивам малката, че от сутринта играем и пеем заедно Simple Smile

# 281
  • София
Aни, кога е тази лекция?

Ники, сакаш размяна на бебета  Laughing

# 282
Здравейте на всички юлски мамита.Моята бамбина вече от месец е на сокчета и вече мислим за пюренца, днес сме на конултация и ще видим какво ще каже педито.

# 283
Мецани, в петък от 10,00ч. на ет.2 в The Mall е лекцията. Да ходим, а? Пък ако наследниците ревнат - ще обикаляме с количките по етажите Simple Smile
mimi543, има ли бамбина колики от сокчетата, сподели как се се чувства детето?

# 284
Здравейте момичета. Не знам за вас, но аз вече съм на ръба на силите си. Това безсъние направо ме разбива. Дребният ме буди на 30-40 мин тази нощ след 3ч и то с такъв рев, че направо ме разби. Сутринта уж беше спокоен за малко и после пак се почна, рев, рев... Към 11ч го нахраних и легнахме да спим, какво спане, на 15-тата минута ме събуди с рев, като видях че само 15 мин съм спала и ми се дорева.... И няма успокояване. Явно му се върнаха коликите, защото изпуска газове. И като свърши се отпуска и се поуспокоява. Успявам пак да го приспя и след малко пак така... Абе ужас е... Започнах капките пак, дано помогнат и да успокои малкото човече, за да поспим всички вкъщи. И разбира се всичко това е придружено с доволно много време, носене на ръце...

За вигантола: давам по 2 капки разтворени с малко кърма с лъжичка

Мецани, как е при вас днес? Дано е по-добре.

forest_veil и мен ме боли мястото, където ми биха упойката за секциото. Мислех, че е случайно, но явно не съм само аз...

Нутела, и на теб не ти е лесно. Като те чета направо лошо ми става. Зареди се с търпение и това. Последното май за всички нас се отнася.

Николита, имаш бебе мечта. Направо приказка. Трябва да дава уроци на другите бебета  Stuck Out Tongue

Хайде лек и усмихнат ден сладурани.

Общи условия

Активация на акаунт