Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 824
  • 745
  •   1
Отговори
# 330
ЗДРАВЕЙТЕ, момичета!
Аз си ви наглеждам редовно, нищо, че не се включвам много често.
Ние днес водихме Белослава на алерголог, заради вечните обриви по кожата й. За щастие не е алергична (тестваха я за 3 неща само..). Сега ще се мажем с Нахткерцен и ще пием малко хомеопатия, пък да видим дали ще се справим с атопичната кожа..

На този ден точно преди една година разбрах, че съм бременна.  Grinning Grinning Grinning Направо сега като се сетя как се чувствах тогава - то вълнение, радост, така не ми се ходеше на работа, нямах търпение да свърша, че да се прибера и да кажа на татито Simple Smile
Та така, дай Боже само такива хубави емоции  Simple Smile

Стискам и аз палци за Роско и за бързото му оздравяване  fingerscrossed

Относно цикъла - и при мен нищо, не че бързам да ми идва де  Wink

Ох, и ние не можем да свикнем още с новото време. Всяка нощ дечко се буди към 4:30 - 5 от глад. Няма биберон,няма вода. Трябва да се яде, иначе викат комшиите отдолу, че трябвало да я запишем на Евровизия  Mr. Green Mr. Green

След малко и ние излизаме, приятен ден от нас!  Hug

# 331
болна съм  newsm50 Confounded
добре че са баба и дядо и да помагат, че нямам сили да си гледам детето   Confused
вирус ли е, какво е не знам, но снощи беше ад, а днес се възстановявам  Rolling Eyes

# 332
Здравейте и от нас с бебока, който вече потвърдено си има колики Sad Днес бяхме до педиатърката и тя каза че коликите са се върнали. Добре че не послушах съвета и да започна соковете, че съвсем щяхме да го закъсаме.

За цикъла: и аз нямам такива екстри все още и не бързам да ги придобивам Simple Smile

Мецани, една приятелка ми даде координати на гледачка, която тя е ползвала преди почасово и е много доволна. Ако искаш ще ти дам координатите.

Rakkaus направо си за завиждане с този режим. Нашият режим е ядене в 8ч, после в 12ч, после към 4ч и после към 7ч. Ужас просто...

Нутела, на една приателка бебчето има такива петънца и им казаха че са лишеи. Ако правилно се ориентирам описанието. Дадоха и тридерм да маже. Питай педиатърката. А дали не са крусти?

Цвети* все си мисля да ти пиша, че ти е много хубава снимката и все забравям Simple Smile Много сте сладки Simple Smile

Стискам палци за Танчето и малкия мъж, дано скоро са вкъщи. И аз сега я чух и силно се надявам скоро да ни зарадва с добри новини.

Хубав следобяд от мен и прегръдки на всички!

# 333
Танче, дано по-скоро се приберете вкъщи и да няма повече тревоги  Praynig Hug

# 334
Привет  Hug
Ади, много съжалявам че си болна  Hug , дано скоро се оправиш  Praynig
Танче, мила имаш и моите стиснати палци Роско бързо да се оправи и да се прибирате вкъщи  Hug Praynig Praynig Praynig
Нутела, от това което описваш си мисля че има "бебешка кал" .Това нещо като едър пърхут ли е? Само отпред ли е?  Ние имахме токова нещо и я мазах 10дни с олиото на Себамед и изчезна.
Я споделете сега за срещичката и лекцията  Wink Много ми липсва да се виждаме в Мола   Hug

Да ви кажа, че откакто София се обръща с лекота по корем, започна и да спи така  Confused . Аз я слагам настрани след няколко минути се обръща по гръб и след малко се обръща по корем, и си се намества и така си спи само си обръща главата ту на ляво ту на дясно...
А днес докато си хапвах краставица реших да ѝ дам  Laughing - подадох ѝ в устата резен (отрязан на 4-тина по дължина) и тя веднага го лапна и започна да хапе с двете си зъбчета  Mr. Green Много беше сладка! Естествено нищо неоставих в устата ѝ , но тя си беше отстргала едно парченце  Laughing 

# 335
Здравейте момичета! Баща ми взе каката и с бебка се гледкаме. След малко ще омеся кайма за кюфтенца, пък мъжо ще ги изпържи. Днес ходих да черпя колегите следобед, че тя бебка ще проходи пък аз не бях почерпила още Grinning.
Относно режима и смяната на времето- като че ли не й се отрази- става в 6.30ч-7ч за хапване сутрин. После спинка до към 10ч и така. Общо взето си ми е кротка.
Фейт, честити първи зъбки. Моята принцеска май ще е мързелива като кака си, изобщо няма намерение да се обръща, не се и опитва дори.
Форест, според калкулатора и аз съм забременяла на този ден преди една година.
Танче, дано Роско се възстанови бързо и започне да си наддава както трябва Hug
Приятна вечер на всички майки и техните съкровища  bouquet

# 336
Танче  fingerscrossed fingerscrossed Flowers Four Leaf Clover Flowers Four Leaf Clover Дано скоро се приберете здрави и повече никога не ви се налага да влизате в болница!

Капризче Благодаря ти!  Hug  newsm51

Ади Хайде бързо да оздравяваш!

Мен хормоните са ме треснали.Ако не ме изхвърлят от нас ей ме на. Много ми е нервно, направо всичко ме дразни.Пък преди час щяхда ревна от умиление като видях Дани как се смее.Дали е защото уж трябва да ми дойде,а не ми идва??

# 337
  • София
Здравейте момичета!
Днес се оформи голяма разходка за Сашко и довечера сме на рожден ден. Дано бебчо от толкова емоции се умори и спи спокойно и непробудно.

Да се отчета за лекцията. Беше много интересна и полезна. В общи линии лекарката обясни как се прави масаж при запушени слъзни канали. Че трябва да се прави профилактичен преглед при детски офталмолог на 6 месеца и на 4 години (полагат се направления по здравна каса), за да се избегне късна диагноза мързеливо око и др. (външни признаци нямало). Отхвърли моите притеснения, че може да има проблем ако бебо постоянно се взира в крушките на тавана (все си мислех, че ще ослепее от силната светлина). Няма проблем и за светлината от ТВ (въпреки, че мен продължава да ме притеснява трептенето, но за това предполагам, че трябва да се пита невролог). Обясни, че далтонизма се среща предимно при момчетата, наследява се от майката и не се лекува. Било нормално бебетата да имат +2 далекогледство, но това се проверявало само чрез разширяване на зениците. Ми, това се сещам. Ако някоя мама има въпроси и са се обсъждали на лекцията ще отговоря.
Стискам палци на Танчето скоро да оздравяват и всичко да е наред! Praynig
Сега ще ходя да се оправям за ресторанта докато малчо спи на фона на прахосмукачката, че не се знае колко ще продължи
Лека вечер на всички  Hug

# 338
  • София
Добър вечер!

Ние с Йоанна цял ден скитаме по задачки; прибрахме се и пак задачки, но вече приключих.

Епона, много се радвам, че се видяхме, макар и за малко. Аз ужасно много бързах (защото следващата ми уговорка беше с банката  Mr. Green), сигурно си е проличало... Надявам се друг път за повече да се видим.

addy_1, да оздравяваш бързо!

Капризче, пожелавам на всички бебоците им да добият сънливите навици на Йоанна Simple Smile И да ви минат скоро коликите, ама този път за постоянно!

Нутела, Йоанна имаше същото нещо миналия месец. По препоръка на педито не съм правила нищо, изчезна си от само себе си.

И аз чакам някой да разкаже за лекцията, че ми е интересно...

# 339
  • София
Нутела, ако са крустички на Себамед има такъв шампоан, но все пак заведи Бамбина при д-р Вашева.

Форест, честита ви годишнина  Grinning

Фат, дано бързо да ти мине крака. При мен има постоянни болежки в коленете, но все не ми остава време да отида на лекар.

Франсе, аз доста закъснях за лекцията, но това което чух е:
- бебетата на тази възраст може да гледат телевизия;
-профилактичен преглед се прави на 6 месеца, след това на 4-та годинка;
- показаха ни правилния масаж за запушено слъзно каналче;
- очичките не трябва да се мият с отвара от лайка

Ади86, дано се справите с обривите.

Ади, дано да е само настинка и бързо оздравяване ти желая.

Капризче, ще съм ти много, много, много благодарна ако ми пратиш координати на тази жена  Hug

Фейтче, определено ми липсваше днес на лекцията  Hug Догодина живот и здраве ще се видим пак. Ама как хубаво си изкарахме бременността  Grinning

Стискам палци за Танчето и Роско. Не знаех, че са в болница. Раккаус, ако се чуете пак, прати й много поздрави от нас.

Лека вечер от мен и спокойна нощ  Grinning

# 340
Ох, спомени, спомени за датата на забременяването. А колко вълнуващо беше виждането на двете чертички...е определено ми е носталгично!!!

Фейт, зъбки - че и две. Браво! Дано са и здравички всичките зъбки на София.

А какво е станало с Таня, защо са в болница?

От днес и Сияна се обръща от гръб по корем, но за сега само в едната посока. Беше много изненадана като го откри.

Момичета, как сте с килограмите? На мен от 16 ми останаха 5 да свалям. Но както обичам да казвам "количеството може и да е същото, но качеството вече - не"

# 341
Привет, моята певица пак пее  Cry досега аморето и брат ми я мачкаха и дундуркаха и сега е пак мой ред, дано се измори и спи тази нощ  Praynig
Иначе това на главичката прилича на пърхот, не го пипам, само снощи с четка с естествен косъм изресвах косичката, ще видя, ако до понеделник не мине - ще ходим при личната лекарка. Благодаря ви за съветите   bouquet
Танче, бързо оздравяване на малкия, стискам палци скоро да се приберете вкъщи  Praynig
Спокойни бебчета и сладки сънища  Hug

# 342
Седнах да пиша,ама много ми се доспа и ще бъда кратка Tired
Танче,стискам палци по-скоро да се оправи Роско и да се прибирате вкъщи!
Ади ,оздравявай бързо!Дано не е грип.а само настинка!
Фатче ,дано кракът ти се оправи бързо!
Цвети* -хормони,хормони,ама недоспиването и стреса не са малки...
килограмите в момента са ми по-малко,отколкото преди да забременея,ама талията ми е доста по-голяма.А краката ми много странно отслабнаха - и на двата в момента имам някакви вдъбнатини,точно по средата на бедрата-все едно следи от стегнати чорапи  newsm78 Ама с тоя ревящ бебик не сколасвам да спортувам,само мускули на ръцете правя,че нали ми е шишко...
Хайде,лека нощ!Коки вече спи от половин час...

# 343
*Cveteto*, страшно много ти благодаря за подробния отговор и полезната информация! Линкът с позите за кърмене ми е изключително полезен, понеже видях пози, за които не подозирах.
За щастие при нас нещата .................................
Привет Фони,

Много се радвам, че Дани е започнал да суче по-спокойно и, че си намерила удобна за кърмене нова поза.
 Това, че пълни памперсите и е жизнен и енергичен е чудесно. Кърменето на поискване, което практикувате е чудесен начин майката да е близо и да откликва на потребностите на бебето от кърма и близост до мама, които могат да се променят в различните часове на деня, дни и периоди от развитието му.
 Бебетата могат да наддават с различни темпове. Много от педиатрите в България разполагат с таблици за растежа на бебето, направени след наблюдения върху бебета хранени с адаптирани млека, които често наддават по различен начин от изключително кърмените бебета.
 Чудесно си се сетила да предлагаш и втората гърда, за да може Дани да суче, ако има нужда от допълнително мляко.
 Въпреки,че някои храни и лактогонни чайове могат да имат ефект при някои жени и да спомогнат за увеличаването на лактацията, най-голям фактор за стимулация на гърдите да произвеждат мляко остава сукането на бебето. Тук важи правилото-колкото повече и по-често бебето суче, толкова по-голяма заявка се изпраща на организма на майката, за да произвежда нови количества мляко. Ако имаш съмнения в това дали кърмата ти е достатъчна за бебето би могла да добавиш още няколко кърмения за денонощие, дори с приоритет на нощните кърмения, когато нивото на хормона на лактацията Пролактин е високо. Добре би било и да се избягват прекалено големите (над 4часови) нощни паузи.
 Може би ще ти е полезна статията Как правим мляко
 Ще се радвам да споделиш как се развиват нещата при вас. Желая ви прекрасни кърмачески мигове! Hug

*Cveteto*, искрени благодарности за съветите! Днес бяхме на консултация - Дани е наддал 150гр за последната седмица, което според статията с темповете на наддаване за трети-четвърти месец е нормално. Педиатърката ни каза, че това е долната граница на нормите и след седмица ни чака пак за контролно теглене. Засега си оставаме само на кърма за мое щастие, на което аз много държа. Ще се опитам наистина да включа още едно нощно кърмене, защото тогава наистина ми се засилва значително кърмата.

Момичета за съжаление не ми остана време да ви чета днес, минавам само да се отчета как мина прегледът днес. Дано всички сте добре, ако има болнички, оправяйте се бързо! Прегръдки на всички  Hug Hug Hug
Лека нощ newsm46

# 344
Здравейте!След вчерашната консултация се оказа,че имаме лека форма на рахит.Вдигнаха ни капките по 4 на ден и ни изписаха калции.Иначе сме качили 600гр. и на 3 месеца тежим 6.650кг. и сме 66см. Дано до следващата консултация да имаме подобрение,че каквато съм паника ще откача  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт