Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 810
  • 745
  •   1
Отговори
# 360
кremena8302,и отзад ни е съвсем леко сплескана,но е от лежането,не се притеснявай.На моя племенник също му е така,а нищо не му е казала лекарката.Ако обича така да спи е заради това.

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 07:20 от eli88

# 361
Привет Simple Smile

Ние вчера задружно с брата на мъжа ми, жена му и племенника се разходихме до Пазарджик и разгледахме малката зоологическа градина и парка на Острова Simple Smile Беше много приятно , а и времето беше супер ! Кофтито беше, че като се прибрахме ( отидохме у свекърите) малката не знам, защо (може би защото племенника се разрева и беше голяма лудница да го увещаваме) като наду гайдата и тя и по никакъв начин не можем да я успокоим. Викам , абе тя отдавна яде време да яде, тъкмо и да се успокои, ама Ц, тя като я сложа на цицата реве още повече - а а з направо се притесних, до сега никога не е ревала така, особено на цицата . То нали там се успокоява по принцип. Та голям зор. Сменихме пампито и айде газ да си се приберем у нас, тя в колата кротна и после като си се прибрахме се нахрани без проблем. Ама тая лудница май и дойде в повече ( пък и веднага след сън..)

Смърфиета, чеситити ви зъбчета!!! дано всички имаме такива лесни зъбчета Wink 

За обръщанто по гръб
, преди седмица се опитваше сама, без да съм и показвала, но вече нещо не й е интересно ине се е пробвала. А иначе като я сложа по корем и забива носа и надига дупето и се опитва да лази ( ама е малко трудно със забита муцунка    Laughing hahaha)

Айде ние ще се оправяме, пак да ходим на гости ( то си е така през почивните дни) Wink
Слънчев ден на всички  Hug

# 362
Къде е колажа?
Гледах в албумчетата, но не открих.

# 363
*Cveteto*, искрени благодарности за съветите! Днес бяхме на консултация - Дани е наддал 150гр за последната седмица, което според статията с темповете на наддаване за трети-четвърти месец е нормално. Педиатърката ни каза, че това е долната граница на нормите и след седмица ни чака пак за контролно теглене. Засега си оставаме само на кърма за мое щастие, на което аз много държа. Ще се опитам наистина да включа още едно нощно кърмене, защото тогава наистина ми се засилва значително кърмата.
Здравей Фони,
 Благодаря ти за отговора ти!  HugРадвам се, че наддаването на Дани е  в рамките на приетото за обичайно за бебетата на неговата възраст, които са изключително кърмени! Чудесно е, че държиш той да получава само кърма и се надявам добавянето на още едно или повече кърмения за денонощие да даде позитивен резултат.
 Ще се радвам да ни държиш в течение и да сме ти от полза,ако имаш нови въпроси! Спокойни и щастливи кърмачески мигове!  Hug

# 364
Да се включа и аз, не съм писала и чела от маса време. Надявам се да започна да наваксвам.
Нас са ни хванали едни болести едно чудо. Каката от както се разболя от яслата, на която ходи два дни за по три часа, така не е сме оздравявали. Предават си го с малкия, аха да се оправи единия и другия пак започва, дядо си и нас ни заразяват на два пъти, но ние бързо го пресичаме, но те милите нямат този късмет. Вече съм половин фармацевт. Каката уж се оправи и мислех миналия месец след 4 седмичен престой да я пусна на ясла и в неделята преди това като ми вдигна 39, 7 и направо побелях, та така си беше денонощно 5 дни, разбира се вече опряхме и до антибиотика. Малкия пък е на инхалации от не помня вече кога. Сега уж се оправя от антибиотика (тя) и той пак се разсополиви и разкашля Tired.
Та това са ни "новините". Надявам се, че всички сте добре и ще наваксам.

# 365
  • София
Привет от мен  Grinning

Аз от вчера вече съм с 1 зъб по-малко в устата  Mr. Green Прибирам се аз и си мисля, че моите мъже вече са се нахранили от шише, да ама не. Детето гладно пищи, аз - скапана, тати помага с едното око, щото с другото гледа мач... абе изобщо идилия. Вчера пробвах да дам АМ от шише  с каучукова биба - не стана. Смених с биба на Авент пак не стана, а не можех  да го накърмя бебчо, защото още не ме беше пуснала упойката. Чудя се какво ще правим с приучването да цока от шише, защото на мен ми се налага спешно да си оправя зъбите  newsm78

Франсе, понякога на децата навалицата от хора не им понася, Жорко реагира по същия начин като Руми - чак вкъщи се успокоява.

Юлско бебе,дано бързо да оздравеете и повече настинки да не ви ловят  Simple Smile

п.п. този пост го пиша повече от 1 час, познайте защо  Laughing

# 366
  • София, св. Троица
Мецани, Капризче   Hug като ви чета искрено ви съчувствам... Това само ръце не е работа  ooooh! И вече дребчовците стават все по-тежички  Naughty и си е зор...
И аз съм с болки в гърба, гадна работа... И спането с едно отворено око и ухо също изморява... Ама пък само като се усмихне Софи и си казвам  че си струва  Heart Eyes А и нали скоро ще лазят, ходят, ще се изморяват повече и се надявам  Praynig Praynig Praynig да спят повече  Wink Laughing
На мен проблема ми е че Софи заспива само на гърда  Embarassed и какво ще правим като спра да кърмя... идея си нямам.... може би някой от ЛЛЛ ще помогне...
А за скайпа - винаги съм онлайн, ама не винаги мога да говоря  Rolling Eyes Да нацелуваш Жорето  Wink

Здравей the Faith,
Много майки и не само те,  Peaceси задават подобни въпроси – винаги ли ще заспива на гърда?  Thinking С времето някои майки установяват, че независимо колко им е пораснало кърмачето кърменето за заспиване е най-бързия и удачен вариант за тях, особено когато искат малко тишина и спокойствие, други майки пък откриват и други начини за приспиване – гушкане, пеене, носене, масаж по гръбчето, а има и бебета, които просто си заспиват, докато си играят в кошарката. Всъщност едно и също бебе може да премине през всички тези (и още всякакви други) начини за заспиване. С всеки изминал ден те растат, променят се и с това се променят и навиците им. Hug

На този ранен етап от развитието си, Софи вероятно прекарва повечето време в спинкане, гушкане и сучене и за това е съвсем естествено да се приспива с кърмене. За нея кърменето е и храна и забавление, развлечение, утеха, щастие и приспивателно Crazy. По-късно, както сама си отбелязала, когато започне повече да се движи, да пълзи да се изморява повече би могла да заспи и само ако е гушнеш. Когато проходи вероятно ще е толкова заета да обикаля и изследва света, че може да пропуска и кърмене и заспиване просто, защото няма да има време, за да се занимава с такива "банални неща"  Sunglassesи е напълно възможно ти да предлагаш кърмене, а тя да тича след някое интересно листо в градинката. Hug  jumpuu

Всъщност, повечето майки предпочитат да спрат кърменето бавно и постепенно. Така от една страна организма на майката има възможност да се адаптира, а от друга страна за детенцето периода на отбиване би могъл да премине неусетно, без излишен стрес. Междувременно и детето и майката са усвоили и продължават да усвояват все нови и нови начини за общуване. Ето защо и необходимостта от кърменето, по един естествен начин, просто отпада. Hug  bouquet

# 367
Леле... скапах се днес.
Имах един подарък ваучер от The Mall за 10 лв и реших да си купя зимно яке с тях.Но докато намеря яке, което да ми харесва на визия, на дължина и да е до 100 !!! лв се видях в чудо.Обиколих мола 3246544654 пъти (за общо 3.5 часа) и накрая си купих.И познайте - тъкмо с купих и разбирам, че този ваучер може да с ползва НАВСЯКЪДЕ където приемат Мастър Кард!!!! Умрях  #Cussing out И като ми стана едно криво .. нищо де, поне якето си го бива.
Иначе  днес съм адски разсеяна. Влизаме с мъжо и бебето в един магазин за хранителни стоки.Мъжа бута количката с бебето - аз количката за пазар.Трупкам си аз в количката, разглеждам си стоките и по едно време се усещам,че ми я няма количката....докато я намеря къде съм я оставила....  ooooh! Плащаме си сметката,мъжа излиза с бебето, аз излизам с пазарската количка, охраната търчи и вика "госпожо,госпожо,количката, моля Ви" Ей, щях да умра  Embarassed Crazy hahaha Е,извиних се с навика да бутам коли1ка на излизане  Blush
Та така ми мина общо взето деня намен ...

Мецани   от личен опит препоръчвам шишетата на Томи Типи.Виж бибата на шишетата - като майчината гърда са и бебетата мноого добре я понасят.А за зъбите - така ще е .. на бебетата ще растат, нашите ще падат и така  Joy

Julsko bebe   Tired  дано скоро се отървете от тия болести! Пиши как сте  Hug

Отивам да полегна,че краката ми не ме държат вече  Mr. Green

# 368
Aidin,   bouquet
Много ти благодаря за отговора  Hug
Силно се надявам и при нас така да се стекат нещата и Софи безпроблемно да се откаже от гърдата с течение на времето. Защото сега наистина ми е трудно.... Дори днес след като се наяде излязохме с количката, неуспя да заспи и трябваше да я сложа пак на гърда...

Мецани  Hug , дано Жорко пропие от шише, че ще се видиш в приключение  ooooh!
Юлско бебе, добре дошла отново в редиците  Wink ама каква е тази Т?! Ужас направо  ooooh!

нямам повече време да пиша

# 369
Здравейте майчета Simple Smile Май е време и аз да се включа след дълго отсъствие  Rolling Eyes Ние с малчо сме добре  Heart Eyes

Юлско бебе дано мъниците се оправят по-бързо и скоро да не ви се лепят вирусчета  Hug
Дано и Танчето и Роско са вече добре Simple Smile Гушвам ви и ще очакваме скоро да се включите  Hug
Мецани много мъчно ми стана като прочетох за кученцето ви  Cry Дано скоро да си вземето ново и малкото юначе да му се радва и да растат заедно  Hug
Днес направихме много дълга разходка с кенгуруто до солниците в Бургас  :tired. Близо 6 часа бяхме навън  Crazy Имаме приятел, който работи там и беше много любезен да ни покани и да ни разведе наоколо. Е бебчо спа почти през цялото време  Heart Eyes събуди се само докато тати му прави масажче newsm32 Обаче елате го вижте сега  Crazy Вика си момчето аааа, ааааааааааа, ааа и иска внимание, а ние с тати сме капнали и нямаме сили за каквото и да било.  Tired Катерихме се по пирамиди от сол, влизахме в басейните със сол Simple Smile супер си изкарахме  Rolling Eyes чак сега като седнах усетих колко съм се натоварила Tired
за захранването - моето педи ми вика след 4 месец почваме захранване, но аз и казах, че не възнамерявам да започвам, тъй като бебчо е изцяло на кърма и си наддава изключително добре  Peace Все пак  се надявам да се кърмим поне до 6мес.  Praynig
Моето зверче преди време също много се въртеше и мрънкаше докато се кърмим, но един ден реших да предложа и другата гърда и оттогава не сме имали проблеми  Whistling Кърмим се 10мин общо...много е лакомо мишлето   baby_neutral
за обръщането - още не го прави, няколко пъти го засякох да се обръща настрани, но все още му голям зор да се обърне по гръб  newsm32 Иначе много обича да гледа телевизия   Heart Eyes
за спането - не е от най-поспаливите  Crazy даже понякога ме изумява ( както днес като спинка 5часа), но навън винаги е спокоен де  Peace През вечерта се събужда на 3 часа, понякога и на по-малко.
Не мога да се оплача от моето мъниче  Heart Eyes Послушен е Simple Smile През деня повече будува, но прави и една пауза от 2-3 часа, през които спи. Гледаме го на 20-22 градуса и мисля, че е добре...иска ми се вечерта да пада до 18, но ме е страх да не настине  #Crazy 

ooooh! Исках и по други тема да се включа, но забравих Simple Smile Сега смятам да пийна една биричка и да се излежавам   Mr. Green  cheers
Сетих се  Mr. Green Имам един единствен проблем с бебчо и той е, че не иска да спи в кошарката...Сега спи в шезлонга, до мен на леглото, но не и в кошарката  ooooh! Само докато го сложа и започва да плачка...Как излъгахте вашите мъници да спинкат в кошарката? Онзи ден го приспах там, но след като се събуди да папка повече не искаше да заспи там   ooooh! Това е от мен  Hug Надявам  се болничките по-бързо да се оправят дано не е много дълго

# 370
  • София
А за зъбите - така ще е .. на бебетата ще растат, нашите ще падат и така  Joy

хахахах абсолютно

Цвети, точно към Томи типи съм се насочила. Още утре ще купя и ще се мъчим да зацокаме от шише.

besyto, браво на вас, много хубава разходка сте си направили  Simple Smile

Ох, ако можеш го отучи да заспива в шезлонга, че на една моя приятелка момченцето й продължава спи в количката, а той вече на 1г и 10 месеца. Жорко през деня спи на нашата спалня и в количката, а нощно време си е в креватчето. Последното кърмене го правим легнали на спалнята и така заспиваме, после разбира се го местя. След нощното хранене веднага заспива на ръцете ми и пак успявам да го сложа в креватчето.

Хубава вечер на всички, отивам да къпя малкия Мрънчо.

# 371
Привет!   bouquet

Ето нещо интересно:

Токуда организират безплатни прегледи на слуха на бебета между 10 и 14 часа на 26.11 и 17.12. Изисква се предварително записване.

А гледахте ли за горката 19-годишна родилка, починала заради лекарска грешка? Направо някои "лекари" са за  #2gunfire  #2gunfire  #2gunfire . Мир на праха ѝ и много сили за семейството и за малкото ѝ момченце.  Praynig

За спането: много обича да заспива в ръцете на тати, заспива на цица, в количката, няколко пъти се е случвало и сам в кошарата, докато си играе с играчките. Вечер като заспи (обикновено на цица) и си спи в кошарата до следващото събуждане, когато го взимам при нас на спалнята и така си откарваме до сутринта.

Всички болнички да се отървават по-бързо!

По този повод имам въпрос към ЛЛЛ:
Боян заспива около 19:30 като е ял преди това. При следващото му събуждане, което е по-различно време от ден за ден, го взимам при нас на спалнята, хапва и заспиваме. След това често съм толкова скапана, че изобщо нямам идея колко пъти и колко продължително яде през нощта. Събужда се около 8 без да иска да суче (гърдите ми не са и особено пълни), а огладнява чак около 10-11. После яде около 14 (но някой път пропуска), около 16:30 и съотвенто пак около 19:30. (Някой път иска и да посуче малко между упоменатите основни часове). Бих искала да попитам дали този режим е здравословен? Най-вече ме притеснява това, което се случва през нощта. Би ли могло това, че през нощта прекарва често и дълго време на гърда да му навреди по някакъв начин?
(Само на кърма е, не предлагам друго. Нямаме засега проблеми с наддаването или изхождането.)
Ще съм ви благодарна за консултацията за пореден път!

# 372
Привет на всички! Влизам да се похваля, че тази вечер моето момченце за пръв път се обърна по корем. Докато го приспивах, си изпусна бибата на една страна и в опити да си я пъхне отново в устата, се озова по корем. Беше много вълнуващо -- татко му и батко му веднага скочиха да го видят. Дано все пак не е било само случайност. Тъй като беше сънен, не ми се искаше да го мъча с повече опити, но утре непременно ще се пробваме отново.

Относно шишетата -- и аз съм с две ръце за Томи Типи. Тъй като ходя на лекции, два пъти в седмицата се налага мъжът ми да гледа малчо и да го храни с предварително изцедена кърма. Формата на биберона наистина наподобява гърда и бебо го приема без проблеми.

Относно спането -- бебчо от самото начало спи в нашето легло. Изобщо не ми се искаше да става така, но на няколко пъти през първия месец така сериозно повърва в съня си, че първия път едва го спасихме. Нослето и гърлото му така се бяха напълнати с повъртото, че милото не можеше дъх да си поеме. Много се изплашихме тогава, дълго плаках и го гушках след това при мисълта какво можеше да се случи. На следващия ден купихме помпичка за нос и при следващите среднощни повръщания бяхме подготвени. Но именно за да можем бързо да реагираме, когато се задави, решихме да спи при нас. Така и при най-малкото помръдване веднага проверявам как е. От това разбира се си разбих съня. Ох, много ми се спи!!!  helpuu

# 373
Извинявам се за тъпия въпрос, но зад кой ник се крие Янина Стоянова?
оказа се, че имаме общи приятели  Mr. Green

# 374
Здравейте!   Hug

Записвам се при вас... Много много ме няма при отчетните, но имам юлско бебе само на кърма и все още се колебая как и кога да го захранвам... За протокола, имам и по-голямо дете (на почти 4 години), но то беше на АМ и нямах особен избор с начина на захранване... Ще ви чета...  Peace

Общи условия

Активация на акаунт