Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 806
  • 745
  •   1
Отговори
# 375
Добро утро, момичета Hug
Насладете се кафенцето

Мецани, аз също храня София с Томи Типи. Ама тя не е мерило, пие от където дадеш Wink Но не ти пречи да опиташ. Може пък да се излъже Жорката Grinning

Относно спането -  през нощта София си спи в креватчето. През деня в количката и на нашата спалня. Но скоро мисля да я уча да спи в креватчето и през деня. Ще започне да се върти и ще е трудно да я опазя от приземяване на пода Wink

Епона, за записване на час в Токуда на регистратурата ли трябва да се обадя?  Embarassed

# 376
# 377
Здравейте дами Simple Smile Как искарахте уикенда? Аз съм болна, нещо синузита ми се е обострил и носа ми тече, главата ме боли, просто не е истина... Снощи дребен за първа нощ от 2 седмици спа непробудно, без да ми се буди на всеки час. Само веднъж се събуди за хранене около 4ч и после спа до 9ч. Добре поспахме с мъжа ми. Дано този сън стане правило, а не изключение, защото вчера за първи път откакто съм родила си признах пред себе си, че не мога повече.

Обаче с коликите не можем да се оправим. Дайте съвет какво да даваме, различно от Биогая, Инфакол и Колийф.  newsm78

Мецани, писах ти на лични телефона на гледачката. Аз не съм я ползвала, но чух добри отзиви за нея. Сега чакам контакти на още една, която може да гледа деца по цял ден, а не само почасово. И за нея чух добри отзиви. Гледала е близнаци преди това и майката била много доволна.

За обръщането: Ники се върти от корем на гръб отдавна, но тези дни започна и обратното. Обаче го прави само като е ядосан. Като му омръзне да лежи по гръб и аз не го взема на ръце и започва да си извива гърба и да прави мостове и се преобръща. Много е учуден какво му се е случило, гледа известно и време и после се обръща обратно.

Аз му дадох да пробва банан. Много беше смешен, как го засмука, но нищо не направи в крайна сметка, защото аз бях по-бърза и му го извадих от устата. С тези колики мисля да изчакам със захранването повече време, за да не ги предизвиквам повече с новите храни.

Благодаря за инфото от лекцията. Много интересно е било явно. Много ме е яд, че не мога и аз да ходя. Едно, защото нямам кола и друго, че Ники е доста ревлив и ще озвучим лекцията повече от лектора вероятно.

Ади, много са хубави дрехите, които си споделила.

За килограмите: аз съм мноооого. След като родих, бях свалила 10 кг от 12-те качени, обаче сега съм качила 5 и изглеждам като топка Sad Трябва да се отслабва, но да видим кога... Има ли някаква диета за кърмачки? Знаете ли?

eli88 стискам палци да преборите бързо рахита.

Смърфиета, честито ви зъбче.

Ох, принцът се събуди. После ще дочитам. Целувки от нас!

# 378
здравейте и от мен,от няколко дни не бях писала ,защото в четвъртък пострадах,излезе ми една пъпка,аз  я стисках,4е се наложи чак до хирург да се ходи,естествено не уцелих точния предписа ми антибиотик,да пия двойна доза а аз се оказах алергична от него,че кръвта почна да ми се натравя,че по спешност при друг хирург,който си свърши навреме и съвестно работата,за което съм много благодарна/др.Проданов/,разбира се на частно в лайфа,но след като ме приеха веднага и ми включеха системи и и венозно лекарства, че успях да се стабилизирам.Сега пия антибиотици по 500 мг на 12 часа,и започвам да се оправям, че иначе не ми се мисли какво щеше да стане с мен.естествено бебка много ми липсваше тез два дена в болницата но сега сме си тук,вече ще имам време да пиша и чета.Приятен и ползотворен ден на всички!

# 379
Utro, благодаря за линка Hug

Капризче, бързо оздравяване!
Кремена, важното е, че си попаднала на свестен доктор, макар и от втория път.
Танче, стискам палци скоро с Роско да сте в къщи и всичко да е зад гърба ви!

# 380
Здравейте  Hug

nikolita, благодаря за кафенцето   food010 вече го приполових  Grinning

Днес бебчо е много послушен  Heart Eyes Събуди се в 10часа, хапна и сега си ритка и гледа телеизия. И познайте къде спинка... newsm07 в кошарката  newsm44 Аз разбрах къде ми е била грешката...вчера реших да го приспа на ръце преди да го сложа да легне Simple Smile и подейства разбира се...досега направо като се наядеше и го слагах в кошарката и разбира се той негодуваше  ooooh! Дано да е така както аз си мисля и вечерта пак да си спинка там. Е иначе се пробужда на 2:30-3 само след последното хранене спа около 4часа  Crossing Arms Дано скоро започне да прави по-дълги паузи  Rolling Eyes
Иначе тати ми е много послушен аз докато си взимах душче днес, той изчисти хола  newsm79,  направи кафенца и изми чинийте  1dishes   Mr. Green За мен остана само да пусна пералня  Heart Eyes
За килограмите - аз ги свалих почти +0.5-1кг съм, номи се иска да сваля поне още 5кг. Сега съм63-64  Confused
За Витамин Д - от два дена давам по 1 капка  Wink Педи ми каза още преди 2месеца да ги почна и предният път ми каза да увелича дозата на 2 капки, но аз бях решила лятото да не давам капки  Peace Аз като прочетох, че Франсето давам по 3капки и малко се   Shocked Сториха ми се доста, но щом нейното педи е посъветвало така  Peace
Капризче  Praynig дано скоро се оправиш  Hug
Честити зъбчета на Фейт и Смърфиета  baby_neutral Малко глупав може да ви се стори следният въпрос, но усещате ли зъбчетата като кърмите?  Thinking  Моето зверче нали е по-лакомо и много силно засмуква и се чудих дали, ако му избие зъбче няма да ми разрани зърната  newsm78
Кремена  ooooh! през какво си минала  Hug Добре, че бързо са реагирали в лайфа и вече си си вкъщи и си  гушкаш малката принцеска  Peace
Лек ден момичета  Hug

Последна редакция: пн, 07 ное 2011, 12:08 от besyto

# 381
Добър ден и от мен!

Kremena добре, че навреме са се оправили нещата, дано се възстановиш бързо! Винаги съм се чудила, защо частните лекари си вършат работата, а държавните не, нали всички са завършили медицина...

Капризче и ние имахме много силни колики. На нас много ни помогна Lefax, няма го за съжаление в България (поне аз във Варна не го намерих). Като нямах Lefax прилагах една народна рецепта, която много и помогна. Взехме от село борина, запалваш едно парченце и с излизащия пушек опушваш биберона (или опушваш лъжица и капваш малко мляко или чай вътре и потапяш биберона хубаво). Получава се вид естествен въглен. За няма и 5 минути почваше да пръцка и спираше да плаче. Ако искаш опитай, дано ви помогне и на вас.

За килограмите: и аз имам още, но лекарят ми каза, че докато кърмя нямало да ги махна, природата си знаела работата (държи запас в случай, че настане глад бебето да не остава без ядене - така ми го обясни). Диети не са за препоръчване, понеже организмът така или иначе все още е заслабен. 9 месеца растем, 9 месеца се събираме, спокойно всички ще си влязат пак във форма Simple Smile))

Лек и успешен ден!

# 382
  • София
Здравейте!

Всички имате много поздрави от Таня; Роско е много по-добре и наддава стабилно и най-вероятно съвсем скоро ще ги изпишат!

Кремена, ужас, какви неприятности са ти се случили. Добре, че все пак си попаднала на свестен лекар и сте взели мерки.

Капризче, много кофти с коликите... На нас Колийф ни вършеше чудна работа, но след като на вас не ви помага, не знам друго... Дано скоро ви минат. А на теб бързо оздравяване!

За спането: през деня Йоанна спи или в коша на количката (зимния), или в креватчето си. През нощта спи при нас на спалнята. Но общо взето й е все едно къде ще спи, поне засега няма място, на което да не е искала да спи.

За обръщането: от корем по гръб можем, но от гръб по корем - не съвсем. Опитва се, но не й се получава много-много.

За килограмите: още 2-3 са ми останали. Шушка, аз пък знам, че от кърмене се отслабва много (разбира се, ако не ядеш за 2ма, а само за себе си). На мен доктора ми каза, че излишните кг, които се трупат по време на бременността, служат за производството на кърма, така че ако след раждането се храниш нормално (без лишения и без тъпчене), тези килограми се стопяват от само себе си, тъй като организма ги ползва, за да произведе млякото. Аз съм жив пример - почти 10 кг съм свалила за малко повече от 3 месеца без никаква диета и никакви упражнения (ако не броим разходките). Но сигурно си е до организъм Simple Smile

# 383
Каприз4е,ние сме много доволни от биогая,нашите колики само с нея се оправят

# 384
  • Стара Загора
Привет!
И ние минахме през тежка хрема - страшно много секретчета, инхалации, аспириране на нослето сумати сиропи и капки за нос, но Слава Богу се оправихме Simple Smile
Мецани - и аз мога да препоръчам Томи Типи, още от раждането сме с такива шишета и сега мисля и бибка да и взема на тази марка
Капризче - аз съм много доволна от Бифиформ, само с това си оправихме коликите. Дава се 1 път на ден (препоръчително е вечер) и е пробиотик
За обръщането - Емито все още не може, защото май май и тежи много дупето  hahaha опитва се, аз също и помагам да се търкаля на леглото, но за сега един-единствен път се е обърнала сама от корем по гръб
За спането - през деня спи, където я хване съня - на спалнята, на активната гимнастика, на люлката, а през нощта в кошарката. При нас проблема с нощното спане е друг - около 1 час след като заспи започва да реве с все сила ... не знам защо става така и това е всяка вечер, няма пропуск  newsm78
Честити зъбчета на Фейт и Смърфиета Simple Smile
За килограмите - много бързо си възстанових моите без диети, от самосебе си и съм много щастлива

Да ви питам вие слагате ли малките бебоци в седнало положение? Емито постоянно се джаска в опити да седне, вдига главата и краката едновременно и се мъчи  Joy

# 385
Здравейте
Искам само да се включа по темата за коликите
Аз съм давала: чай от копър, индийско орехче, колийф, еспумизан, лефакс, биогая, минах на диета без никакви плодове и зеленчуци, заради киселините, нооооооо нищо не помогна, освен .... печената тиква с много захар, консумирана в стабилни количества от мен. Хапвам и на другия ден детето се изпръцква и изаква.
Не знам дали би помогнала на други, все пак организмите се различават, но на нас засега това ни помага да освободим напрежението в коремчето!
Хубав ден на всички!
 Laughing

# 386
Привет Simple Smile

Юлско бебе, радвам се че се завърна Simple Smile Надявам се бързо да се оправите и дано това да ви е било всичкото боледуване тази зима, че като гледам що народ са болни....  Hug

Капризче, На моя племенник много му помогна чая на Хип с трите билки за колики, който се дава от 3тия месец  Peace

Кремена, доста ти е минало през главата тези дни !! Дано повече не се повтарят тези истории!!!  Hug

Само да кажа, че аз давам по 2 , а не по 3 капки Вигантола, но предполагам, че вдругиден на прегледа ще ни ги качи, защото няма логика през лятото на 2 и през зимата пак... ама ще видим де, то това са си някакви мои размишления. В интерес на истината , така ине я питах защо от начало ни даде толкова много, предполагам , че ни е голяма фонтанелата, но ще я питам на прегледа.

За обръщането - все още само от корем по гръб, но има време Simple Smile

За спането - спи си предимно в леглото, рядко се случва другаде, а аи аз гледам да си я пренеса там. Иначе на разходките спи в количката, а другото място където често спи е механичната люлка Wink

За килограмите
- аз нали отслабвах през цялата бременност и сега пълнея !!  hahaha Явно ми е писано да съм слаба и стройна само докато съм била бременна  Crazy И аз като Ракаус знам, че се отслабва от кърменето, защото сме трупали по време на бременността, но при мен се получава обратният ефект   Blush

Диадора и моята кукла все така се набира, все едно коремни преси прави. А като я дигам така за ръчичките нагоре и тя надига и крачетата. А същото го прави и като я сложа на възглавницата за кърмене  Laughing

Ох, Руми от вчера нещо е кисела, тя не само ми от няколко дни де, добре че на таткото му се размина пътуването днес, че малко да помогне. Малката за сефте от не знам колко време ми заспа в ръцете, че бяха иначе яко ревове! Направо съчувствам на всички майки, на които им се налага да го вършат това упражнение ежедневно  ooooh!

Айде аз да бегам да чета...  

# 387

Здравей Фони,
 Благодаря ти за отговора ти!  HugРадвам се, че наддаването на Дани е  в рамките на приетото за обичайно за бебетата на неговата възраст, които са изключително кърмени! Чудесно е, че държиш той да получава само кърма и се надявам добавянето на още едно или повече кърмения за денонощие да даде позитивен резултат.
 Ще се радвам да ни държиш в течение и да сме ти от полза,ако имаш нови въпроси! Спокойни и щастливи кърмачески мигове!  Hug

*Cveteto*, отново много ти благодаря, че си така отзивчива! Подкрепата ти значи много за мен  Hug С Дани сме много добре и мисля, че последните дни си похапва много хубаво! Сърдечни поздрави и до скоро   bouquet

Здравейте, момичета! Стискам палци всички болнички да се оправят бързо! Много се радвам, че при Танчето и Роско нещата се нормализират и всичко е наред  Hug
Юлско бебе, дано и вие се оправяте бързичко.

Да кажа и аз по темите.
За спането - Дани спи по около половин час между храненията, най-често непосредствено преди следващото хранене. Вечер обаче става доста активен, вчера заспа пак чак към 2:00, след като хапна за последно. Последните му две кърмения преди дългия сън са много на често - през час и половина-максимум два.

За килограмите - много, много ми е трудно свалянето. Откакто свалих около 10 кг в месеца след раждането, не съм мръднала надолу-даже качих два-три отново =/ А имам да свалям още поне 10 кг.

Дани току-що се събуди и ме гледа жално и гладно от скута на татко си, така че ще трябва да ви оставя засега  Crazy

Само да ви питам знаете ли кога най-рано можем да се регистрираме в система на столичните детски градини. Днес се рових доста в сайта им и стигнах до извода, че още е много рано и отсега не мога да кандидатствам за ясла за септември 2013 г. Наистина ли е така и можем ли да се запишем директно в ОДЗ-то, което сме си избрали?

Целувки и до скоро,
Фони

# 388
Привет  wavey

Много съм изморена днес  Crazy Майка дойде днес - утре си тръгва. Съответно аз съм с километричен списък от задачи  ooooh! Ходих днес да купя подарък на мъжо, че утре има имен ден  Blush И разни други задачки, за утре програмата пак е натоварена, че до ранния следобед трябва да свърша, но няма да ви отегчавам.

За обръщането, опитва се от гръб по корем, но не успява самичка за сега  Blush

За килограмите, аз съм +1 от преди да забременея. Трябва да си стягам корема, но все не остават време и сили за коремни преси  Crazy

Габи много обича да засмуче юмруче, а със свободната ръка да се заскубе  Laughing Голяма е скица  Laughing Аз само вадя юмручето и освобождавам косичката, че както има плешиво петно от лежане, явно е решила да се фризира допълнително  Mr. Green

кremena8302 , много неприятно преживяване...дано всичко е наред скоро  Hug

На болничките бързо оздравяване  Praynig

Лека нощ  smile3507

# 389

По този повод имам въпрос към ЛЛЛ:
Боян заспива около 19:30 като е ял преди това. При следващото му събуждане, което е по-различно време от ден за ден, го взимам при нас на спалнята, хапва и заспиваме. След това често съм толкова скапана, че изобщо нямам идея колко пъти и колко продължително яде през нощта. Събужда се около 8 без да иска да суче (гърдите ми не са и особено пълни), а огладнява чак около 10-11. После яде около 14 (но някой път пропуска), около 16:30 и съотвенто пак около 19:30. (Някой път иска и да посуче малко между упоменатите основни часове). Бих искала да попитам дали този режим е здравословен? Най-вече ме притеснява това, което се случва през нощта. Би ли могло това, че през нощта прекарва често и дълго време на гърда да му навреди по някакъв начин?
(Само на кърма е, не предлагам друго. Нямаме засега проблеми с наддаването или изхождането.)
Ще съм ви благодарна за консултацията за пореден път!

Здравей Епона,

Режимът на хранене на бебето, както и сама си забелязала би могъл да се променя както в различните дни, така и в различните периоди на развитието му.
 Стомахчето на Боян вероятно вече не е чак толкова мъничко и би могло да поеме на отделните хранения по-голямо количество храна, което да го държи сит за по-дълъг период от време. От друга страна някои бебета в един или друг период биха могли понякога да предпочетат хранене "накуп". Това означава, че в определени части от деня те могат да сучат на по-чести интервали, по-активно, набавяйки си една голяма част от нужните им количества мляко, а през останалото време да сучат на по-големи интервали.
  В периоди на зъбоникнене много бебета също така биха могли да станат "нощни птици" и предпочитат да сучат често през нощта.  Mr. Green
С прорязването на зъбчето бебетата обикновено се успокояват и биха могли да прекарват повече време в нощен сън.
Чудесно си се ориентирала да спите заедно с Боян, за да можеш ти самата да се наспиваш повече, а той да е по спокоен,а честите нощни кърменията да протичат "като на сън" Simple Smile
 Ако Боян има всички признаци, че се храни добре(поне 5-6 напишкани памперси, влажни лигавици, добър цвят и вид на кожата, добро наддаване) и е жизнено и весело бебе би могла да се опиташ да му се довериш за това кога и колко има желание да суче. Всяка майка най-добре познава своето бебе и ако все пак имаш притеснения дали бебето ти получава достатъчно мляко винаги би могла да се опиташ да добавиш още едно или повече кърмения. Много бебета не отказват да посучат когато са сънени или в по-лека фаза на съня си, така че би могла да се възползваш от тези моменти.
 Надявам се да съм успяла да отговоря на въпросите ти!
Желая ви сладки кърмачески мигове и усмихнати есенни дни!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт