Ябълки и круши сладък сок наляха, ЮЛЧЕТАТА още на млекце стояха!

• 41 827
  • 745
  •   1
Отговори
# 390
Добро утро Simple Smile

Мъжът ми днес има имен ден  Heart Eyes

Майка ми вчера намерила някакво кафе вкъщи (ние кафе не пием...аз понякога 3в1) и си направила. Било странно на вкус, но все пак го изпила. Еее, цяла нощ й беше зле  Sick Не е за разправяне. Тя беше 3 дена в Кипър, та може и нещо хранително от там да й е станало, макар че като дойде беше ОК.
В 4:30 като се събудихме да храним Габи и мъжа ми каза 'Искаш ли да ти кажа нещо да се развеселиш' - Казах му 'Да' . Била съм го опипвала на сън, намерила съм му малкото джобче на блузата и съм бръкнала вътре и съм казала 'Внимавай да не изпуснеш банкнотата'  Joy Joy Joy Аз нямам никакъв спомен  Laughing

Още малко ще се помотая и излизам да си свърша нещата  Crazy

Лек ден на всички  Hug

# 391
Добро утро!
Имам въпрос към ЛЛЛ: Лаура втора нощ прави пауза от 8 часа, няма лошо - наспах се  Grinning, но гърдите ми много се препълват, а когато тя се събуди яде от едната и не иска повече (по принцип от средата на втория месец я кърмя от двете гърди на хранене, преди това бяхме на блоково кърмене). Втора сутрин се изчеждам и искам да замръзявам кърма. Тъй като досега не съм го правила, имам въпрос дали мога да събирам количество в хладилника от деня и вечер да замръзявам в едно пликче кърмата от деня? Сутрин изчеждам по 70-80 мл и мисля през деня, ако успея още 30-40 мл да събирам ще е чудесно!
Предварително благодаря за съвета!

Форест, честит ти празник на половинката, да ти е жив и здрав, много да те слуша  Grinning
Юлско бебе, добре си се завърнала, бързо оздравяване
Мецани, успех с шишетата  Praynig и аз днес пак съм на зъболекар, а малката като й замириша на зъболекар и пищи, така че тази нощ пак ще е весело  Cry
Хубав ден от мен!

# 392
  • Бургас
 Hug Здравейте на всички майчета и на малките бебоци. Може ли и аз да се присъединя към вас? Казвам се Миглена и имам дъщеричка Траяна, родена е на 21.07.2011г. от Бургас съм.

# 393
*Cveteto*, благодаря ти за отговора! Ще се доверявам на Боян за нуждите му. Мен по-скоро ме притесняваше дали да не преяжда с това постоянно нощно хранене, а не дали му стига...  Blush Значи нищо няма да променям аз и ще се ръководя само по него.  Peace

Аз също да почерпя, че и моят мъж днес има имен ден!
Форест, честито на твоя! Жив и здрав да си носи името!
Честито и на всички останали именници! (От бебчетата особенон май имаме доста празнуващи днес...)

Последна редакция: вт, 08 ное 2011, 10:15 от Епона

# 394
Добро утро !
Честити именници !!! Да си носят името със здраве !!!   bouquet  Благодарим за почерпката Simple Smile да са ви сладки мъжете като лакомствата от почерпката!!!
Почти не съм спала -цяла нощ цокахме. Струва ми се че вечер не и се спи ......
Толкова от безплодната ми глава Simple Smile когато презаредя ще пиша .
Меги ,добре дошла ! Разкажи колко пораснахте за тези месеци, вечер спите ли и каквото прецениш .
 И много  Hug за всички болнички и скоро да се похвалят с оздравяване !

# 395
  • София
Добро утро!

Честит имен ден на всички празнуващи днес, да са живи и здрави имената им и късмет да им носят!

Меги, добре дошла!

Много скапано време днес Sad Но все пак ще поизлезем поне за малко, че имам да си пазарувам това-онова. Усмихнат ден на всички!

# 396
Добро утро!

Честит Имен Ден на всички празнуващи днес!
Форест, Епона, да са ви живи и здрави мъжете!

..................................................
В 4:30 като се събудихме да храним Габи и мъжа ми каза 'Искаш ли да ти кажа нещо да се развеселиш' - Казах му 'Да' . Била съм го опипвала на сън, намерила съм му малкото джобче на блузата и съм бръкнала вътре и съм казала 'Внимавай да не изпуснеш банкнотата'  Joy Joy Joy Аз нямам никакъв спомен  Laughing
...................................................

Joy

Да се отчета след консултацията в събота - на 3 месеца и 10 дни моята девойка тежи 6,150 кг и е 60 см. Сложиха й и втория Пентаксим (или Инфарикс ли беше), вдигна съвсем лека Т вечерта и слава Богу това беше, че миналия път два дена се мъчи бебка с висока Т. Другата седмица ще слагаме втория Синфлорикс. Не знам със сигурност дали има връзка с ваксините, но от два дена вечер и призори я мъчат много силни колики.
Чета, че вашите бебоци вече се обръщат, а моята мома даже и опити не прави. Та питах педи-то и тя каза да очаквам след 4-тия месец. Ама то как да се пробва детето като по цял ден е забито я в кошницата, я в количката. Рядко се съгласява да стои в кошарата, а за активна гимнастика ме е страх, че каката ни е огън негасен и ще вземе да я смачка.
За спането сме малко като катунари. През деня заспива където и да е. През нощта от време на време си спи в легълцето, но като започне призори да мрънка я взимам при нас. Но като се случи няколко сутрини подред и каката да ни гостува и сутрин осъмваме четиримата на спалнята аз и мъжа ми изкривени и недоспали и се местим с беба в спалнята на широко.

Меги_Траяна, добре дошла   bouquet

# 397
Честит празник на всички, на които покровител е Архангел Михаил! Бъдете много щастливи и обичани!

Епона,Форестче,честит имен ден на мъжете ви! Да са ви живи и здрави и мнооооого послушни  newsm51

Меги_Траяна добре дошла и от мен!  Hug

Smile'S чудесни резултати отпрегледа! Ние на 4м. бяхме колкото вие сте сега  Whistling А за обръщането - ми ние сме почти на 5м. и чааак сега почва даправи някакви минимални опити да си смени положението на тялото.До обръщане обаче не го докарва.

Момичета,някоя получила ли си е майчинството след подаване на декларацията по чл. 50 и чл. 51? Аз гледах в НОИ моя статус на документа, виждам че е обработен, пише, че по случая са почнали плащания, ама няма никой в банковата сметка още  Blush А до миналия месец можех да видя на коя дата щеми преведат парите...

Аз за пореден път установявам,че между нас Дани спи идеално.Снощи се събуди в 12 с писъци и веднага го сложих при нас, еми какво да ви кажа - спа до 4:30 без да мръдне, яде и пак заспа на момента.Събуди се окончателно в 7:30.Притеснявам се само,че ще му създам навик да спи при нас и няма да иска да спи сам в леглото си  newsm78

Хайде да яхвам прахосмукачката  newsm79

# 398
Здравейте! Днес моето зверче има имен ден! Честити именниците на ilianabebo,  Jen,Meg_, Bulechka™,angelica*, niа, orchidblossom,Cvetomila_H,cvetka 1, rumi_m2001,diadora1010 и Vyara_87!Да са им живи и здрави именцата. Нека Архангел Михаил ги пази и закриля newsm32 Heart Eyes

Сега да споделя Simple Smile вчера ми дойде  Cry е хич не ми се искаше, така свикнах без цикъл.   Rolling Eyes Точно преди 1година научихме за бебчо  Heart Eyes Помня колко странно и объркано се чувствах тогава, а сега съм на седмото небе  newsm76
Меги_Траяна, добре дошла! И аз съм от Бургас и родих на същата дата  Rolling Eyes

Смятате ли да купувате бънджита на вашите бебоци? Ние след малко ще се сдобием с това:

Дано бебчо го хареса  Praynig

Ставам, че бебчо заспа в ръцете ми  Mr. Green

# 399
Привет момичета,
ЧЕСТИТ ПРАЗНИК НА ИМЕННИЦИТЕ! ДА СА ЖИВИ И ЗДРАВИ И С ГОРДОСТ ДА НОСЯТ ИМЕНАТА СИ!

Меги – добре дошла   bouquet
При нас от вчера положението е ужасно, Християн не спира да плаче и с нерви си чеша венците, постоянно иска да има нещо в устата, но същевременно плаче. Давах Кал Гел, но няма ефект, днес ще взема и Денто Кинд, има и една дъвкалка, която се изстудява в хладилника, но също не помага. Вече не зная какво да правя и как да му помогна.
Аз все още не съм взимала майчинство, трябваше на 3.11 да ми подадат декларацията, но не я виждам. При болничните листове ли трябва да е отбелязана  newsm78, а пък осигуровките са ми внесени за 10 месец

За обръщането – обърна се няколко пъти и сега вече не го прави, на нова вълна е ... иска да седи и се набира, повдига си малко гръбчето.
Относно килограмите – вмъквам се вече в старите ми дрехи, малко в корема ме стягат. Имам още 3-4 кг, не съм спазвала диети, а през бременността качих 18-19 кг.
Относно спането – само и единствено на спалята. В креватчето седи точно 5 минути и започва да плаче. Последно го приспивах 5 пъти и както го сложа в креватчето рев, от тогава спрях и да се опитвам.
Аз съм в голяма дилема, дали да извадя летния кош? Християн още от бебе отказва да седи в зимния, просто иска да наблюдава. Поради тази причина се возим само в коша за кола, но започна да му умалява, още повече като го облека по дебело и му е тясно. Позицията на седалката на летния кош е една, но пък се регулира наклона, така че да не пада тежеста изцяло на тазовите кости, на указанието пише че не се препоръчва ползването преди 6 месечна възраст. Просто не зная какво да направя, а почти нямам избор. Смятате ли че е голяма грешка да започна да го возя в него. Все пак ще се консултирам и с педиатърката или ортопед. Но моля и за вашето мнение.
Хубав ден   bouquet

# 400
Привет Simple Smile

Честито на всички, които си имат именници и именничета днес !Да са ви живи и здрави и много да си ги глезите    bouquet

Юлианче, и на мен ми се иска вече да вадя летния кош, макар Руми много да си кротува и в зимния, но наистина е най-добре да се пита лекарката!

Меги , добре дошла Simple Smile може да споделиш малко данни за твоето съкровище, че да може да се впише на първата страница Wink

Ох, на нас малката вчера ни разказа играта... Честно съмнявам се да са зъби, макар много да се лигави и все а се борим да не слага ръцете в устата, не чувам коремчето да къркори, че да са колики.... та в крайна сметка си мисля, че си е просто ревлив период и се примирявам! Утре сме на преглед и ако има нещо се надявам ЛЛ да ми каже.
Иначе да се оплача, че вчера ходих до социалните да видя какво стана с парите за студентвото дето чакам ( подала съм ги на 8ми септември) , та то беше едно ровене по папки и обикаляне по кабинети, че да ми кажат, в крайна сметка, че една от служителките е направила техническа грешка и ме пропуснала. Та сега го пуснаха и ще ги чакам на края на този месец!  #2gunfire а така ни трябва сега тези пари.... ама кой да се замисли ... както и да е... ще си чакам чинно и това, като някой не си върши работата, други ще страдат!  Crossing Arms

# 401
*Cveteto*, благодаря ти за отговора! Ще се доверявам на Боян за нуждите му. Мен по-скоро ме притесняваше дали да не преяжда с това постоянно нощно хранене, а не дали му стига...  Blush Значи нищо няма да променям аз и ще се ръководя само по него.  Peace
Здравей Епона,
 Кърмата е много нежна, лесно и бързо усвояема храна за бебетата. Тя обичайно се преработва от храносмилателната им система  за около 40 до максимум 90 минути, след като е попаднала в стомахчето на бебето. Кърмачетата, които се хранят от гърда обикновено имат и добре изграден усет за това колко и как да сучат, за да задоволят глада си. Когато са много гладни биха могли да сучат енергично и ефективно докато напълнят стомахчетата си, а ако имат желание да сучат за успокоение или удоволствие биха могли да продължат да сучат по-леко , поемайки съвсем малко или незначително количество мляко.  Изследванията показват и че кърмените бебета са с по-нисък риск от затлъстяване или прехранване .
  Peace  Hug

# 402
честито и от мен на всички именници,да сте живи и здрави!ние днес направихме една разходка от 2 часа,че времето не е за изпускане,сега спим и после отново навън,хубав ден от мен!

# 403
Привет, мамчета!
Честито на всички празнуващи днес!
Поръчах си от Мататама блуза за кърмене с дълъг ръкав, ето тази: http://www.matatama.com/drehi-za-karmene/Bluza-s-dalag-rakav-1#, номер L, днес пристигна и се оказа, че ми е тясна на гърдите и не мога да я използвам. Ако някоя мама има интерес - нека ми пише на лични, просто няма какво да я правя за съжаление и май ще трябва да се ориентирам към шаманската колекция, нищо че ще станат нещата след повече от месец  newsm78

# 404
Имам въпрос към ЛЛЛ: Лаура втора нощ прави пауза от 8 часа, няма лошо - наспах се  Grinning, но гърдите ми много се препълват, а когато тя се събуди яде от едната и не иска повече (по принцип от средата на втория месец я кърмя от двете гърди на хранене, преди това бяхме на блоково кърмене). Втора сутрин се изчеждам и искам да замръзявам кърма. Тъй като досега не съм го правила, имам въпрос дали мога да събирам количество в хладилника от деня и вечер да замръзявам в едно пликче кърмата от деня? Сутрин изчеждам по 70-80 мл и мисля през деня, ако успея още 30-40 мл да събирам ще е чудесно!
Предварително благодаря за съвета!

Здавей nut_ella,
    Както сама си забелязала сукането на бебетата в различните периоди на развитието им би могло да бъде различно. Понякога биха могли да сучат по-често и да не се задоволяват само с едната гърда, а понякога някои бебета  биха могли да правят по-големи паузи в различните периоди на деня и да им стига количеството млякото само от едната гърда. Ако бебето наддава добре, има поне 8 кърмения за денонощието, пълни редовно памперсите(поне 5-6 напишкани за денонощие), има влажни лигавици, хубав цвят и вид на кожата и е жизнено и енергично, вероятно всичко е наред и би могла да му се довериш относно това колко и кога желае да суче.
 Споделила си, че в резултат на по-големите нощни паузи гърдите ти се препълват и ти ги изцеждаш, за да ги облекчиш. Чудесно е, че се интересуваш как да съхраняваш изцеденото мляко.
 Ще си позволя да вмъкна цитат от статията Указания за съхранение на кърма , който би могъл да ти отговори на въпроса за събирането и съхранението на изцедената кърма.
Цитат
Докато първоначално се мислеше, че майката трябва да охлади прясно изцедената си кърма, за да я смеси с преди това изцедено и изстудено мляко, последните проучвания показват, че можете да изцеждате директно в мляко, което е било в хладилник или във вече изстинало такова, ако млякото е прибавено в 24 часов период от изцеждането на първото мляко. В този случай би трябвало да следвате препоръките за съхранение, базирани на времето и датата на първоначално изцеденото мляко. Можете да изцеждате директно в мляко, което е било съхранявано на стайна температура, ако направите това до 10 часа. Това мляко след това би трябвало да се използва.
 Можете да добавите прясна кърма към такава, която вече сте замразили, ако първо сте я охладили за около половин час и тя е по-малко количество от тази, към която я прибавяте.

В споменатата статия са описани и други указания за съхранение и замразяване на кърма, които биха могли да са ти от полза.
 Добре е да се има впредвид, че прекаленото изцеждане на гърдите би могло да ги стимулира да произвеждат твърде голямо количество кърма, което ако не се изсуква от бебето или изпомпва би могло да създаде условия за хиперлактация и свързаните с нея дискомфорт и риск от запушвания на млечни каналчета.
  Насреща сме, ако имаш още въпроси ! Peace

Общи условия

Активация на акаунт