Първи сняг дойде, отмина, крачи смело ЯНУАРСКАТА дружина - 23

• 33 481
  • 737
  •   1
Отговори
# 195
  • В две тъмни очички
Пуснах обикновена и стерилна урина днес....резултатите - довечера обикновената след 3 дни стерилната, да видим ще изолираме ли нещо!

Жекова, ципрофлоксацин не мога да пия докато кърмя Tired иначе и на мен ми помага много

За храните, тъй като нито аз, нито ММ сме обременени с алергии, смятам на малката да дам всичко, което е полезно разбира се! Тя като порасне сама ще си определи кое харесва и кое не! Ако трябва да й дам това, което аз ям....та тя трябва да яде само сандвичи и шоколад!!!  Mr. Green

Бебеш,  ти си знаеш, ама ако все пак искаш да чуеш и мнението ми, аз бих дала месо на децата! Рано или късно те ще искат да опитат и представи си направят го когато не са до теб и има остра реакция....не е ли по-добре предварително да знаеш дали са алергични?  Thinking

Ноеми
, не се заричай...може само да прегребеш като тези през това прекрасно кътче....Това си е достатъчно!

Биричке, аз давам на малката купешки неща! В крайна сметка пилета нямаме, зеленчуците също привършват...така че освен купешки няма какви! А и ти сама каза в ДК не знаеш от къде са....Аз лично не се притеснявам!

Което ми напомня да кажа - ако имате притеснения - накисвайте за 24 часа зеленчуците във вода !!! Така ги пречиствате!

# 196
  • София
Ние нямаме откъде да взимаме нищо домашно,готвя на бебка и на баткото със същите зеленчуци с които готвя и на нас-от пазара,от хипермаркетите...с другите продукти,които използвам е същото-месо,плодове-всичко е купешко с неясен произход,нямам друг избор ooooh!

# 197
Готвя на Кали със зеленчуци от м-на, в момента няма други. А и в ДК не готвят с домашни.

# 198
Хора,не се претрисайте толкова много за нитратите.
Първо те са в допустимите граници
второ като се накисната храните голяма част от нитратите си заминават
И трето,ако отглеждаме децата си в златна клетка,то ще има проблеми когато излезе от нея.
Еволюцията ни е направила по-издържливи или по-скоро приспособими към средата на живот.
Едно време ядохме хубава храна,сега ядем буклуци,ама сме живи,не сме умрели. Peace
Хубаво е да заложим на чистия продукт,ама ако не е на 100% еко от градината на баба,не мисля че е фатално.По-добре пресен купешки зеленчук,от колкото .......нали знаете Laughing
Готвя на Кали със зеленчуци от м-на, в момента няма други. А и в ДК не готвят с домашни.
Така де и аз това казвам. Laughing
..................
Един поздрав и от мен! Grinning

# 199
За храните, ами аз ... всичко си ям  Embarassed, и на децата всичко предлагам. Само чипса го ям тайно от тях.  Joy  Joy  Joy
 Joy Тонита много се смях, но във връзка с това да ви кажа как се ядосвам на някои майки, които като си изведат децата на площадката и като почнат да вадят бейк ролс, солети, чипс и всякакви такива неща много ме хваща яд...защото аз не купувам на мартин такива неща и той миличкия гледа и лигите му текат и няма, няма се присламчи към някое дете да яде, та хем ме е срам, хем се ядосвам...

Ноеми, аз имам брат и сестра с 8 и 9год. разлика, аз съм най-малката. До едно време, само слушах какво си говорят вечерно време, от един момент нататък започнах и аз да се включвам, въобще весело беше, но наистина идва момент, когато си има нужда от самостоятелна стая.
 Идеята за анкетата и на мен ми хареса

Елч, смятам да гласувам на балотажа, всъщност досега винаги съм гласувала.

Ивайла се разрева, до после...

# 200
Захранвам Тея педагогически и отсипвам от нашето ядене. Купувам всичко от производители.

# 201
Адис, още не съм давала солети и бейк ролс, но и аз ще съм от майките които ще дават на децата си.  Hug  Чипса ще е в един по-по-следващ период, надявам се чак когато тръгне на у-ще и тогава няма да мога да я опазя.  Sad

# 202
Храни не мисля да ограничавам, освен джънка, но подозирам, че няма да успея дълго да я опазя и от него. По-добре да опитва по малко и с мярка, отколкото да се крие и да си харчи всички спестени пари за чипс и вафли. Тук мисля (поне при нас беше така), че по-голямо влияние оказват братя/сестри, отколкото родители. Мен брат ми успешно ме отказа да ям храни, които иначе хапвах.

По въпроса със стаите нямам мнение засега, когато станат две ще го мисля, но мен много ме е страх от тъмното. Винаги ще си мисля, че детето го е страх. Ние с брат ми спяхме в една стая някъде до 4-5 клас (той е с година и пет месеца по-голям) и когато започнахме да спим в отделни стаи, по цял ден го молех да си оставим вратите отворени през нощта.

Ще гласувам на балотажа, въпреки явната липса на избор. По този повод, Тути, тази ваканция беше предвидена от началото на годината още - "есенна ваканция", не е заради изборите.

Сори за спама, ама не мога да не се оплача за местните избори. Преди време по медиите се дискутираше дали собственика на джип с рег. номер ОВ 4444 АР е овчар. Е сега вече си получиха отговорите - не е овчар, кмет е - на цяла община с овце  Sad

# 203
Вчера му дадох сухар в ръката.... От тия, дето му слагам в попарата... Ми само като го пипна и така се отврати, че направо го метна на земята...  Mr. Green Едва ли скоро ще проядем бисквити и солети... Освен ако не са гумени...  Twisted Evil

# 204
  • В две тъмни очички
Ноеми, в предишния пост забравих да напиша това , което исках за стаите!
Та, аз имам брат и сестра и тримата сме с по 2 години разлика! Докато не навърших 14 (на 15 се изнесох), не ми пречеха, та даже напротив, много се радвах, че живеехме в една стая и тримата! Независимо, че сме разнополови! Може би зависи и от темперамент, защото аз например не се срамувах да се разхождам само по прашки из къщи (и все още го правя). Нито от баща ми съм се срамувала, нито от брат ми, да не говорим за мама и сестра ми.... Та донякъде и то до голяма степен си зависи от децата! Ако се разбират няма нищо по - хубаво от това да са заедно и да си правят компания. Разбира се, ще дойде и моментът (около 5-6-7 год възраст) предполагам, когато ще започнат да се бият, но това пак не е причина да не спят в една стая. Това е само период! Аз с брат ми не съм се била, ама със сестра ми....ела да видиш какво ставаше!  hahaha Беше голям екшън....еххх като си спомня  Mr. Green Но въпреки това се радвах, че сме в една стая....
Да обобщя - смятам, че съжителството със брат/сестра в една стая зависи много от взаимоотношенията на децата (което също е повод да са в една стая), но до определен момент,да кажем 13-14-15 год възраст при разнополови и около 16-17-18 при еднополови!

# 205
Мамите с по-големи деца, кажете, кога по дяволите ще имаме малко мира?  Crazy
Като навършат 18.  Laughing Те ще си станат по-самостоятелни като тръгнат на ясла/ДГ, но няма да имат нужда от по-малко внимание Simple Smile

За храната - аз не ям месо ( почти), Алекс също.Най-вече, защото аз не го ям.Иначе му предлагам, в къщи се готви с месо (ММ яде), но Алекс яде само кайма и това е. Риба - много рядко.На Дани не съм предлагала никакво още.

Дейзи, от Ловеч ли си? Гледах го ОВ 4444 АР - я  Laughing

# 206
Пепита, може би не съм се изразила правилно, аз нямам нищо против майките, които дават такива храни на децата, но имам против това, че го правят на детската площадка, където е пълно с деца, които като моето са лишавани от тях. И аз съм давала преди, но имах големи проблеми с храненето с него и в един момент спрях да купувам такива неща...е, предполагам че като тръгне на у-ще, сам ще си купува, но все пак от сега се опитвам да обяснявам що е то здравословно хранене.  Peace

Момичета, Ивайла докато имаше период в който беше намалила храненето и проявяваше бая капризи към него, сега като й се отворил един апетит..., преди малко изяде близо 300гр. кисело мляко,   ooooh! което от известно време прояде чисто, за което много се радвам. От едната крайност в другата...какви количества изяждат вашите бебоци, че незнам да се притеснявам ли с тези грамажи, да не вземе да й се разшири стомахчето  Whistling

Какче, май ти беше споменала за дк вълшебник, и въобще, ако някой има отзиви за нея да сподели. Мислех да взимам от Ози , но тя е от 1год. възраст.

Бебеш, Люба, четох за тези продукти тогава, но незнам защо съм толкова скептично настроена към тях...

Alluria, Рал, все забравям да ви попитам, как се чувстват децата в у-ще, адаптираха ли се вече?

# 207
  • Пазарджик
Ха,Ноеми размечта и мене Grinning

За ДК,не съм сигурна дали готвят с пресни зеленчуци ,по скоро с консерви newsm78,а за млякото в нашата приготвяли десерта с сухо мляко Нидо или Лактан.

Дейзи,аз за 31.10 се кахъря,за 01.11 си почиват и без балотаж.
Бубе,бързо да минава това чудо,знам ,че е много неприятно. Praynig
Еления,хубав поздрав,много сладък Вико  Heart Eyes
Бире ,то аз не мога да ям сухар,много е твърд.Ако искаш пробвай го с бисквити на Плазмон(стопяват се в устата)или чичи бебе с банан-Нели много ги обича.

За яденето вън,аз въобще не го одобрявам, заради децата които не могат да ядът определени храни по различни поводи(алергии,родители,пари)Вбесявам се когато,някое дете(там където си играят моите деца)дойде с Макдоналдс в ръка(в Пз няма,само извън града) и всички почнат да подсмърчат ,че искат.Да не ме разбере някой погрешно,аз купувам на Таня от време на време.

А за вредните храни,гледам да контролирам количеството.Иначе смятам ,че личния пример е най ефективен,децата гледат от нас и няма как да им забраним сладолед,ако ние ядем(примерно)

# 208
  • В две тъмни очички
Моля за съвет вещите в областта, понеже лекарката ми вече не е на работа, а в лабораторията нищо не ми обясниха, освен да изчакам другите изследвания!!!

Пиша само резултатите, които не са в норма (Изследване на урина):
Белтък - следи
Левкоцити - доста
Еритроцити - доста
Бактерии - доста
Епителни клетки - единични
Други(за урината седимент) - урати

Да пия ли нещо, да не пия ли?!?! ДА чакам ли, да не чакам ли?

# 209
  • Велико Търново
Бубе, а антибиограма пуснаха ли ти?
До тук е ясно, че имаш кръв във урината, и бактерии - вероятно те са причината за цистита. Няма да се размине без антибиотик, но какъв? без антибиограма ... някой широкоспектърен сигурно, лекарят ще ти кажа такъв, който да става за кърмачки.

От това, че нямаш кациеви оксалати (поне не си писала, че са изолирани), а само урати, означава, че дискомфорта не е от пясък или камъчета в бъбреците.

Общи условия

Активация на акаунт