Автоимунен тиреоидит на Хашимото (21)

• 59 040
  • 747
  •   1
Отговори
# 675
desdemona, при положение, че съм здравноосигурена не виждам пречка да си ползвам правата.
А за цикъла аз споменах, че имам и синдром, които пречи на пукането на фолукулите. За съжаление само с противозачатъчни имам редовен цикъл. Не знам какво ще се случва като искам да имам деца. От сега си знам, че ще отида в клиника по стерилитет да ме следят, защото мисля, че там са специалистите  Peace

Май всички сме здравно осигурени Simple Smile т.к иначе ще излезем извън закона, нооо това е  друг въпрос hahaha.
За другото и аз съм пациент в такава клиника  Wink така, че споко няма нищо, нито странно, нито страшно! Успех!

# 676
  • Русе
ileto , един съвет от мен: НЕ СИ ГУБИ ВРЕМЕТО С РУСЕНСКИ ЕНДОКРИНОЛОЗИ. Те са повече специалисти в областа на диабета, отколкото в областта на ендокринологията. И аз самата имах същото лутане като теб, ходих при двама - трима, вкл. и шефката на отделение, е няма да ти казвам как ме объркаха. Добре, че на време се усетих и се насочих към репродуктивен ендокринолог, особено ако се цели забременяване както при мен и теб. Най-добрите репродуктивни ендокринолози са Начев и Тодорова. Аз лично ходя при Тодорова, защото ми е по-близко да прескачам до Плевен, отколкото да ходя до София. Пожелавам ти да си намериш добър ендокринолог, да нормализираш ТСХ и да постигнеш така желаното забременяване, с безпроблемно износване и едно здраво бебче на финал  Peace

# 677
  • Русе

Ileto прочетох те внимателно, но не рабрах  Sick Защо от един момент както си на Еутирокс ти е спрян той и е вкл Тирозол  newsm78 А впоследствие и той ти е спрян ( а и се знае, че не се спира отведнъж, а трябва да си излекуван съвсем, т.с  да си в ремисия дефакто за да се спре приема му  Thinking) и пак си минала на Еутирокс, а към момента разбирам, че нищо не приемаш newsm78 #Crazy Обърках се, какво и защо при теб направо  Thinking
[/quote]

desdemona, сменят ми лекарства защото много бързо ми се сменя функцията на жлезата. Първо хипо при TSH 3.33 и на еутироск. Пих го 2 месеца и минах на хипер. После на Тирозол. След това TSH стигна до 10.5 и казаха да спра Тирозола. Без Тирозол 20 дни TSH - 3.22. Сега не пия нищо и чакам да ми дойде цикъла -  защото по времето когато не съм била на Тирозол не се пазехме ( а докато пия Тирозол не трябва да забременявам). Лакуващия лекар казва при тази стойност да продължа с Тирозол но с намалена доза. А в началото при същите стойсности ми предисаха на ТSH ми предписаха еутирокс. Та затова съм в чуденка, как да постъпя от тук нататък. newsm78

# 678
  • Русе
ileto , няма логика при завишено ТСХ да ти изписват Тирозол, понеже си с недостиг на хормона на ЩЗ, а с този Тирозол още повече се блокира функцията на жлезата. Аз именно когато слушах русенските ендокринолози, от високо ТСХ, преминах на ниско, а те ми казваха да продължавам да си пия същата доза. Оказа се, че в такива случаи, спирах за изведстно време Еутирокса, а после преминавах на по-ниски дози. Моля те, консултирай се с репродуктивен ендокринолог. Не е вързожно при ТСХ 3,22 да ти изписват Тирозол, а ти да целиш забременяване  #Crazy #Crazy #Crazy

# 679

Ileto прочетох те внимателно, но не рабрах  Sick Защо от един момент както си на Еутирокс ти е спрян той и е вкл Тирозол  newsm78 А впоследствие и той ти е спрян ( а и се знае, че не се спира отведнъж, а трябва да си излекуван съвсем, т.с  да си в ремисия дефакто за да се спре приема му  Thinking) и пак си минала на Еутирокс, а към момента разбирам, че нищо не приемаш newsm78 #Crazy Обърках се, какво и защо при теб направо  Thinking

desdemona, сменят ми лекарства защото много бързо ми се сменя функцията на жлезата. Първо хипо при TSH 3.33 и на еутироск. Пих го 2 месеца и минах на хипер. После на Тирозол. След това TSH стигна до 10.5 и казаха да спра Тирозола. Без Тирозол 20 дни TSH - 3.22. Сега не пия нищо и чакам да ми дойде цикъла -  защото по времето когато не съм била на Тирозол не се пазехме ( а докато пия Тирозол не трябва да забременявам). Лакуващия лекар казва при тази стойност да продължа с Тирозол но с намалена доза. А в началото при същите стойсности ми предисаха на ТSH ми предписаха еутирокс. Та затова съм в чуденка, как да постъпя от тук нататък. newsm78
[/quote]

Според мен, но аз не съм лекар, а само изказвам мнението си ...изобщо не е трябвало да ти се вкл в лечението Тирозол Crossing Arms Трябвало е да си бъдеш на Еутирокс! И при покачване или съот спадане на ст-ста на ТСХ и др хормони, да се коригира дозата на Еуриокса  Peace Иначе Петя 78 много правилно те е ориентирала! Аз също посещавам д-р К Тодорова в Плевен, но съм ходила и док Начев!

Последна редакция: сб, 10 дек 2011, 23:10 от desdemona

# 680
  • Русе
ileto , няма логика при завишено ТСХ да ти изписват Тирозол, понеже си с недостиг на хормона на ЩЗ, а с този Тирозол още повече се блокира функцията на жлезата. Аз именно когато слушах русенските ендокринолози, от високо ТСХ, преминах на ниско, а те ми казваха да продължавам да си пия същата доза. Оказа се, че в такива случаи, спирах за изведстно време Еутирокса, а после преминавах на по-ниски дози. Моля те, консултирай се с репродуктивен ендокринолог. Не е вързожно при ТСХ 3,22 да ти изписват Тирозол, а ти да целиш забременяване  #Crazy #Crazy #Crazy

Петя, благодаря ти за съветите. Да и за мен е странна тази терапия - аз знам, че TSH се смъква с Еутирокс. Ще се консултирам и с д-р Тодорова. Благодаря още веднъж.  bouquet

# 681
  • Русе
   Ileto, може ли да напишеш при кои лекари в Русе си ходила, да имаме едно на ум Wink
   Аз със малки забележки съм доволна от Киселова. Виждала съм как насочва към специализирани клиники в Плевен и София жени, на които не е успяла да помогне, а не просто да изписва разни неща и да губи времето на хората, опитващи се да забременеят.

# 682
  • Русе
   Ileto, може ли да напишеш при кои лекари в Русе си ходила, да имаме едно на ум Wink
   Аз със малки забележки съм доволна от Киселова. Виждала съм как насочва към специализирани клиники в Плевен и София жени, на които не е успяла да помогне, а не просто да изписва разни неща и да губи времето на хората, опитващи се да забременеят.
Мога да -  но на лично съобщение

# 683
Госпожица Лаленце да ти споделя и моето мнение по повод елтироксин по ЗК, аз не съм диспансеризирана, но майка ми след операцията е и до момента винаги ходеше при личната, за да й изпише елтироксин 100. Скоро й намалиха дозата на 75, което я накара да си взема опаковка по 50мгр.която свършав по-бързо, и да ти кажа цената на тази опаковка е 3.40лв., таксата за да идеш при личния лекар е 2.70лв. и като сметнахме че заради тези 0.70лв. не си заслужава тичането до болницата, чакането пред кабинета минимум половин час и възможността там да лепнеш някой вирус, защото пред кабинетите стоят и чакат предимно болни хора ни отказа напълно да ползваме тази услуга и направо й съобщихме за решението си, за да не се чуди защо ходи по-рядко. Е, ако вече се ходи за друго при нея се възползваме от възможността да го изпише, но специално за елтироксин при нея няма да се ходи. Права си, че е добре да се възползваме от правата си, защото не се оказват много, но понякога наистина не си заслужава.
Хубава и успешна седмица на всички!  bouquet Hug Hug Hug

# 684
Пепеляшчице, аз също не съм диспансеризирана, но моя приятелка е, обаче не при личният си лекар, а при ендокринолога, когото посещава!  newsm78 В такъв случай и отпада необходимостта да ходи при джипито си за да и изписва каквото и да е било, както и да си взема направление за ендокринолог, за тази цел просто посещава направо ендокринолога си, в см няма нужда от направления вече за специалист щом си диспансеризиран при ендокринолог! Може би от този тип права иска да се възползва Госпожица Лаленце  Thinking

# 685
  • София
Ами историята е следната:
Личната ми ми дава направление със зор всеки път. Този път ми даде цели два понеже бях с баба ми, с която си имат уважение иначе. И понеже мен не ме устройва едно направление за ендокринолог на две години предпочитам да съм диспансеризирана, а оттам разбрах и за хапчетата по ЗК. Та вече ще мога да ходя при ендокроноложката, когато аз преценя, защото тя се явява мой личен ендокринолог (на принципа на личен лекар), разбира се има ограничение, но със сигурност не е 1 път за 2 години. Отделно ще продължа да си посещавам Начев, но ако мога да се възползвам на ТСХ изследван по касата е добре дошло  Peace

# 686
Ами историята е следната:
Личната ми ми дава направление със зор всеки път. Този път ми даде цели два понеже бях с баба ми, с която си имат уважение иначе. И понеже мен не ме устройва едно направление за ендокринолог на две години предпочитам да съм диспансеризирана, а оттам разбрах и за хапчетата по ЗК. Та вече ще мога да ходя при ендокроноложката, когато аз преценя, защото тя се явява мой личен ендокринолог (на принципа на личен лекар), разбира се има ограничение, но със сигурност не е 1 път за 2 години. Отделно ще продължа да си посещавам Начев, но ако мога да се възползвам на ТСХ изследван по касата е добре дошло  Peace

Госпожица Лаленце, няма лошо да се ползваме от правата си защото сме си ги заслужили най-малкото, нооо не са точно така нещата с диспансеризирането! от това, което ми е известно знам, че когато си диспансеризиран към съотв ендокринолог, за  да ти пуска той нещо по ЗК трябва да работи с нея! А д-р Начев не работи по ЗК  Sick
Отделно от горното, имаш също правото на 2 пъти посещения в годината без да си платиш при еднокринолога, след тези 2 пъти пак си плащаш на общо основание и също толкова пъти той може да ти пуска по ЗК за изследвания ТСХ, др хормони мисля, че не се поемат от ЗК мисля, че и ФТ4 също беше заедно с ТСХ  newsm78 пО ОТНОШЕНИЕ НА ЛЕКАРСТВАТА ПОЕМАНИ ОТ ЗК СУМАТА Е НАПРАВО МИЖАВА ЗА ТИРОСКИНА/ЕУТИРОКСА ЗА ДА БИЯ ПЪТЯ ДО НЗК ДА СИ ВАДЯ КНИЖКА И ПР И ПР ЗА ТЕЗИ 3 ЛЕВА, КОЛКОТО СТРУВА КУТИЯТА С ТИРОКСИН, МОЕ МНЕНИЕ!

ИЗВИНЕТЕ ЗА ГЛАВНИТЕ БУКВИ, НО КЛАВИАТУРАТА МИ НЕЩО ПРЕВКЛ НА ДР ВЪЛНИ  Mr. Green

# 687
Абе хора, вие не се ли забавлявате, бе? Неделя вечер е! newsm68

# 688
  • София
desdemona, имах предвид, че Начев си остава моят ендокринолог, но мисля успоредно да се възползвам от правото си на прегледи и съответно изследвания по ЗК. А това с хапчетата го бях написала, защото честно казано се впечатлих и мислех, че и вие не го знаете. разбира се, че тази отстъпка е мижава на фона на парите, които даваме за здравеопазване.

Merelenda, на мен тия дни ми дойде повечко празнуването и забавленията, та сега се наслаждавам на спокойна неделна вечер.  Laughing
Поздравления ако има и други студенти в темата   bouquet

# 689
Аз да си призная с диспансеризирането не съм много наясно, майка ми уж е диспансеризирана, пък ходи при личната да й изписва тироксина, нямам идея как точно й стои въпроса с ендокринолога и и той какво може да й даде като талони по ЗК /следят я на 6 месеца, последния път спориха за ехографа, но накрая не я прати/. Споделих тая история с цените на лекарствата, защото до миналия месец майка ми ходеше при личната като й свършеше кутията, но беше на 100 и сякаш имаше повече смисъл, а и тя не се беше усетила колко е реалната цена на лекарството. От момента, в който мина на 75 и й се налага по два пъти в месеца да го купува седна и си направи сметка, че реално няма много смисъл да тича и чака при личната, когато е само това причината да ходи при нея, имайки предвид "икономията", която си прави. Но иначе съм на мнение, че където може и има смисъл трябва да си използваме правата, които и без това не са много.

Общи условия

Активация на акаунт