Първокласници 2011/2012г.

• 38 285
  • 750
  •   1
Отговори
# 105
При нас вратата не се отваря преди 8:50 и децата се събират в двора, както си беше и едно време при нас. Имахме физ.зарядка 10 мин и влизахме под строй. За децата от 1-ви до 6-ти клас тук важи този принцип в студ и пек /при порой влизат вътре/. Но за 10 мин всички са вече подредени и са си направили сметката кой кога ще дойде, с какво и пр. И тук си размъкват бебенца на дни, с кошници и колички. В 9 ч почват часовете. Няма тън-мън.
За ПГУ, както е Стефи, родителите ги водим до вратата на стаята, но то си е все едно нашата детска градина. Има и деца от групата му дето от колите слизат и сами се оправят до стаята.
Имаха миналата година специални занимания сами да се научат как да се оправят из училището, т.нар. разходка. Учат ги на самостоятелност.

# 106
  • В светлината на слънцето
Нашите се научиха да се ориентират из училището по време на лятната занималня, която им организираха. Сега нямат проблем - сами се оправят доста добре. Единствено не ги пускат все още сами до бюфета и до стола: до бюфета, защото всички вкупом преценихме, че на този етап нямат нужда от допълнителна закуска освен тази, която им дават, съответно не се носят пари в първи клас, а до стола ходят с учителката от занималнята.

# 107
А къде изчакват деца, които отиват доста рано поради ранното започване на работа на родителя?
При нас казаха, че стаята е отворена и няма проблем да си влезе вътре детето.

# 108
  • Чикаго / София
И при нас е както при немирница, децата се събират на двора и изчакват там отварянето на вратите на училището.  Студ, пек - навън са.  Единствено ако вали дъжд, има снежна виелица, или е под -5-6 Целзий ги пускат да влизат направо вътре.  Родителите си знаят и всички са подходящо облечени да изчакат навън 10-15 минути. Не виждам проблем в това.  Да не говоря колко родители с бебета има и стоят и чакат и те. Никой не се оплаква. Явява се малко екстра време за игра преди започването на училището.

# 109
  • София
Може, не споря. На мен ми се струва неудачно. В предучилищната в същото училище децата влизаха сами, сега в първи клас ги събират навън. -5 градуса ще е почти цялата зима сутрин в по- хубавите дни. в по-студените ще е -10,че и по-ниски.Няма да измръзнем, но наистина за мен е неразбираемо училището да стои отворено,големите ученици да влизат вътре, стаята на децата празна, а те да чакат отвън. Разпитах днес други познати, в техните училища не е така.

# 110
Неудачно е и според мен, при нас в началото родителите влизаха с тях, а от известно време сме до входа, но всеки влиза когато пристигне. И каква е ползата да се виси прав с раница на гръб, и после да има струпване на входа, в коридорите и т.н.?

# 111
  • Варна
И според мен е неудачно и неразбираемо малките да стоят навън. Rolling EyesСамо 1те вде седмици ги събираха навън и влизаха под строй.Вече всеки ,.когато си дойде си влиза,дори понякога и в стаята му вкарвам раницата. Simple SmileЧе защо ще почват час в 8.30 а, от 8.10 ще закисне там,да се разсъни по-добре на студа ли,айде нЕма нужда! Stop

# 112
  • Чикаго / София
Ако големите ученици влизат вътре, а малките стоят навън, тогава наистина няма смисъл. При нас всички са навън.  Другото е, че не влизат всички класове от един вход.  Предучилищната и 1ви клас влизат от един вход, 2ри и 3ти клас влизат от друг вход, 4ти и 5ти клас влизат от трети вход. Така не се получава струпване на вратите, а всички си влизат по класове под строй.

# 113
  • София
Големите ученици вече са в първи час, когато събират малките. Предучилищната идват и влизат малко по-рано. По това време са само първолаци.  Peace
Благодаря за мненията! Определено смятам да повдигнем въпроса пред директорката.

# 114
  • Пловдив
Ехооооооооо, има ли завърнали се вече от състезанието? Дайте отзиви, моля.   Simple Smile

# 115
  • София
Има завърнали се Simple Smile Децата получиха по един лист със задачите след края на състезанието, та въпросите и вълненията са по-малко. На мен не ми харесаха задачите, струват ми се по-трудни от коледното състезание. А иначе са с цифрите до 5. Няма как да сканирам, но сигурно скоро някоя майка ще го направи. Конкретно задача 5 е с едни ромбчета и кръгчета да съобрази, че се търси сбор по необичаен начин, не са имали подобна задача в помагалата, задача 6 е да се преброят триъгълниците, но фигурата е с много под-триъгълници, трудна ми се вижда,  задача 9 е да се нарисуват едни малки триъгълници, квадрати, кръгчета, а според мен някой от първокласниците не са развили чак такъв краснопис и 10 задача не ми се вижда много ясно, но изглежда дъщеря ми я е решила, защото ми я обясни добре.  Аз очаквах малко по-лесни задачи, каквито са правили в клас и евентуално 1-2 по-трудни, а на мен половината задачи ми бяха непознати като метод на представяне, или съм ги срещала само по 1-2 пъти в необичайни помагала. Не са им обяснили много добре какви са условията, или поне моето дете се нуждае от малко насърчение при съвсем нов тип задача. Не е решила всичко, но ще използвам да я накарам да не се отказва лесно. Е, това е моето мнение Simple Smile

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 17:00 от TanyaMG

# 116
  • София
Беше ни състезателното сефте днес, без някакви особени вълнения. Твърди, че решил всичко. Бяха им дали за вкъщи част от задачите - на един лист, а там били на лист и половина, та проверихме - според мен триъгълниците в задачата за фигурите - 6 та на домашното са 6, а не 5 както ги е писал. Лесни са задачките, до 4, струва ми се, че 5-та задача е леко затрудняваща, така каза и той, но в крайна сметка я решил бил, ще видим. Много грозно пише, та ще видим дали изобщо ще го разчетат. С химикал писали. Около половин час и малко и са изхвърчали. Скарали му се, че си написал името, те ги надписвали. Това е. Следващото е Коледното на 10.12.2011г. При вас как мина?

# 117
Много се радвам на всички завърнали се, дано децата са се справили!
Дано някой сканира задачите.

В нашето училище ми намекнаха, че не е желателно и за Коледното състезание да записвам детето, защото било малко. Там все, че децата са малки, се оправдават.- Simple Smile

# 118
Да, задача 5 е доста трудна. На мен ми трябваше известно време, за да схвана какво се прави.
Моят е омешал тази с цветенцата - не е разбрал какво да се прави и си е дорисувал по едно листо, за да му излезне бройката Mr. Green За другите не помни какво е писал  Crazy
Триъгълниците според него са били 5, според мен - 6.

# 119
  • София
За съжаление нямам скенер у дома. Това с триъгълниците се чудя броят ли се и подтриъгълниците....

Общи условия

Активация на акаунт