Първокласници 2011/2012г.

• 38 285
  • 750
  •   1
Отговори
# 120
За съжаление нямам скенер у дома. Това с триъгълниците се чудя броят ли се и подтриъгълниците....

Броят се- да. Това са и скритите уловки на този вид задачи.

# 121
  • София
То че се броят се броят, ама тук в това русенското за 2010 г. http://math-bg.com/wp-content/uploads/2011/06/ZM-2010-1kl-U.pdf задача 4 според мен отговорът е 6 триъгълника (и този с очичките), а не 5 както го дават в отговорите, та затова се чудех...

Тя, като се загледах май са си 5 триъгълникаы аз съм в грешка Embarassed

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 17:38 от bora

# 122
То че се броят се броят, ама тук в това русенското за 2010 г. http://math-bg.com/wp-content/uploads/2011/06/ZM-2010-1kl-U.pdf задача 4 според мен отговорът е 6 триъгълника (и този с очичките), а не 5 както го дават в отговорите, та затова се чудех...

Ще се радвам някой да качи задачите.
bora аз виждам 5 триъгълника.Детето също видя пет.

# 123
  • Варна
И аз ще се радвам някой да ги качи - иска ми се да препитам Симона. Simple Smile

# 124
  • Sofiа
Привет,
и ние сме от завърналите от турнира. Нямам скенер, но за тези, които пожелаха да видят задачите, качих снимки ето тук:
http://virtualvalery.snimka.bg/other/13smt.632113.all
При нас турнира мина без особено вълнение. Нашият син на 5тата минута си занесъл листа на квесторката и казал, че е свършил Whistling Жената го накара да се върне и да си провери задачите. Проверил ги и след малко пак и заресал листа с коментара, че е ги е проверил 3 пъти и няма какво повече да проверява, та жената му взела листа и му дала да чете вестник Crazy
И аз като TanyaMG мисля, че задачите са малко по-нестандартни и различни от тези в помагалата, както и от задачите от Коледното състезание. Като цял обаче ми допадат. Харесва ми това, че моливчето дава пределно ясна насока къде се очаква да се напише нещо, което снижава до минимум вероятността да не се разбере условието на задачата. При нас не са давали никакви насоки по задаччите.
 Имах затруднения да разбера какво се прави на 10та задача, но моя син ми я обясни Mr. Green Показа ми решенията на всички задачи в колата Преди малко. Сгрешил е броя на триъгълниците на 5та задача - аз ги изброих 6 бр. С останалите не е срещнал затруднения.
задача 9 е да се нарисуват едни малки триъгълници, квадрати, кръгчета, а според мен някой от първокласниците не са развили чак такъв краснопис
Според мия син няма нужда да се рисуват всичките фигури, а само последната - там където е моливчето Wink
Важното за мен е, че детето каза, че му е било много забавно и има желание да ходи на още математически състезания Hug
Рапорт даден Mr. Green

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 18:07 от Valery

# 125
  • Sofiа
6 ги броя аз триъгълниците: част от лявата и дясната страна на най-долния от големите формира още 2 по-малки с долните страни на 2ри и 3ти, а втория от големите формира още един с долната страна на 3тия.
Надявам се, че успях да го обясня Crazy

# 126
Благодаря за снимките, Valery. Simple Smile

Задачите са абсолютно съобразени с първокласниците на този етап. Все пак се смята, че на състезания ходят по-бързонапредващи.  Simple Smile

# 127
Valery браво на Боби! Hug  Дано се е представил добре.А квесторката колко време го е държала после преди да го пусне?
10 задача е лесна. Според числото което е написано в ромбчето,трябва да са и точките на калинките и редовете на книгите.
Мерси за задачките!  bouquet

# 128
6 ги броя аз триъгълниците: част от лявата и дясната страна на най-долния от големите формира още 2 по-малки с долните страни на 2ри и 3ти, а втория от големите формира още един с долната страна на 3тия.
Heart Eyes съжалявам ,но не разбрах. И милото ги преброи 5.
Момичета, моля да се включите в преброяването на триъгълниците. Grinning

Задачите са страхотни,детето се справи без проблем за 5 мин. Доста се чудя за КМТ дали да ходим.
Малкия като разбра ,че днес е имало състезание и това са задачите само ми мрънка ,че не сме го завели.

Последна редакция: сб, 05 ное 2011, 18:25 от Тя

# 129
Детето каза-6, учителката и тя, аз също ги преброих толкова. Simple Smile

# 130
  • Sofiа
Ами около 20 минути го е държала, защото не знаела къде сме, а той не си носил телефона за да ни се обади. Питала го дали знае номера на някой от нас и накрая му дала днешния вестник да чете статия за Любо Пенев Grinning
Ние през това време стояхме на двора и около 10 минути преди края на обявеното време ни намери, та тя ни разказа как е протекло състезанието. Той не обича да дава много, много обяснения. Каза само, че другите деца се смяли като му дала да чете вестника.

Благодаря за снимките, Valery. Simple Smile
Задачите са абсолютно съобразени с първокласниците на този етап. Все пак се смята, че на състезания ходят по-бързонапредващи.  Simple Smile
Аз не мисля, че в тази възрастова група, че и даже 2ри клас идеята на състезанията по математика е да са за по-бързо напредващи. Всички задачи от състезания ми изглеждат напълно съобразени с взетия материал. В нашия случай са даже леко назад, защото в училище са взели цифрите до 8. Може би от 3ти, 4ти вече започват да стават с "по-състезателен" характер.

# 131
  • Sofiа
Heart Eyes съжалявам ,но не разбрах. И милото ги преброи 5.
Момичета, моля да се включите в преброяването на триъгълниците. Grinning

Задачите са страхотни,детето се справи без проблем за 5 мин. Доста се чудя за КМТ дали да ходим.
Малкия като разбра ,че днес е имало състезание и това са задачите само ми мрънка ,че не сме го завели.
Ами може и аз да съм в грешка newsm78 Сега като прочетох отново вие май коментирате бойката на триъгълниците от Русенското състезание, за което bora, е дала линк (там са 5), а моето обяснение е за задача 6 от 13СМТ.

# 132
  • Варна
Valery, мерси за задачките. Hug

Казвали ли са им условията или всеки е трябвало да ги разбере сам? Защото именно това затрудни Симона на някои от задачите. Иначе бързо се справи. Триъгълниците и тя ги преброи 5, за мен са си 6. Peace

# 133
Valery, почти всички би следвало по програма да са стигнали до цифрата 8. И да, има по-бързонапредващи по математика и други, които трудно се оправят и със смятането до 8. Simple Smile Логично е, и родител, чието дете изпитва трудности по математика, дори и на този етап, да не го праща из състезания и олимпиади. Simple Smile

# 134
Valery   Hug задача 6 от 13СМТ  са 6. 
Ние сме стигнали по математика до 6, но си смятаме до 20.

Общи условия

Активация на акаунт