Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 117

  • 131 351
  • 746
  •   1
Отговори
# 315
  • Мнения: 1 173
Santi мексиканската паста е гъм пейст или тесто с Трагакант/Тайлоза което го прави еластично и да се разточва много тънко . Маршмелоуз тестото е сравнително жилаво , не съхне и може и да не успееш с Пачуърк ...ама и те са едни формички  ooooh! . Пробвай да разточиш колкото се може по-тънко , слагаш формичката в нишесте и тогава изрязвай . Не притискай много силно че ще си остане залепнала към тестото

# 316
  • Мнения: 98
Здравейте! Аз разписвам при вас на година по веднъж-дваж, но при такива чевръсти и сръчни торто првещи дами смея ли надам глас  Simple Smile Повече ви се възхищавам и слюноотделям!  bowuu поклон пред таланта и уменията ви!
Не съм съвсем начинаеща, но опита ми е скомен. Решила съм да направя изненада торта на детенцето си което скоро има рожден ден и съм се насочила към покритие с бял шоколадов фондан, до сега само с РМ2 съм се пробвала, получаваха ми се покрпокритията, но искам да сменя вкуса и и не съм наясно  мога ли да използвам кувертюр (каква е разликата с шоколада)?
Харесах  си и още едино покритие, но е с натурален шокплад, а аз държа да ми е бяло, мога ли да го направя с бял поколад и тази доза достатъчна ли е за покриването на 28см?
 Шоколадово тесто с маршмелоус
100 г. натурален шоколад
90 г. маршмелоус
40 мл. течна сметана
1 ч.л. масло
100-120 г. пудра захар
1-2 ч.л. ром (или есенция по желание)

Съжалявам че така нахлувам и хвърлям по някой въпрос но съм особено прецизна и старателна особено като е за малкото човече .... държа да се спрвя и то добре,  без помоща ви мисията е невъзможна

# 317
  • Мнения: 3
Здравейте,
спешно (за събота ще ми трябва) търся силиконов калъп за бебе - ето този вид:



но в cookibooki е свършил, в aromashouse въобще го нямат а за други магазини не се сещам.
Случайно да ви е попадал пред погледа докато ровите насам натам?!

# 318
  • Мнения: 307
Абе мами получава се. Значи разтворих едно степче в 150мл вода и му сложих маслото и на котлона да  заври. После му сложих и брашното и бърках. Сложих степче портокал, за това тестото ми стана оранжево. Ами по този начин си става. Ако трябва фондан за покритие в някакъв цват по-голямо количесто става.


На вкус е като степчето даже не съм го дозамесвала с пудра захар. Просто си става. Ще сложа и снимка.

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 16:00 от sinapovaaya

# 319
  • Мнения: 148
Patio,виж във Ксеркс.Мисля че там го мернах

# 320
  • Мнения: 1 173
Здравейте,
спешно (за събота ще ми трябва) търся силиконов калъп за бебе - ето този вид:



но в cookibooki е свършил, в aromashouse въобще го нямат а за други магазини не се сещам.
Случайно да ви е попадал пред погледа докато ровите насам натам?!
Освен някой от София да се отзове и да ти направи една отливка

# 321
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 438
Patio, няма и в Ксеркс и в Хитрини......... Звънни на Кукибуки и ги питай дали няма да имат тия дни - възможно е! И са мили така че.........

sinapovaaya, кое тесто правиш?!

# 322
  • Мнения: 307
http://www.mycookingbookblog.com/?p=150   Ами ето това.
И във водата още в началото сложих степчето и така няма нужда от ванилия, защото си има вкуса на степчето.


А за бебето питай на кадемлия 6 мисля, че го мернах там. Има и телефони тук http://hranitelno-vkusova.targoviya.catalog.bg/product/%D0%BD%D0 … D0%B0/18423/14813

Последна редакция: вт, 15 ное 2011, 17:07 от sinapovaaya

# 323
  • Мнения: 24
Здравейте момичета Simple Smile и тук да попитам дали има някой от Пловдив, който да иска да си поръча нещо от Аромасхаус, за да си разделим доставката Simple Smile

# 324
  • Мнения: 3
Благодаря на всички,
наистина ако има някой в София който иска да помогне, бих била много благодарна Simple Smile
А и мамата на бебчето също Simple Smile

# 325
  • София
  • Мнения: 1 073
Здравейте,
спешно (за събота ще ми трябва) търся силиконов калъп за бебе - ето този вид:



но в cookibooki е свършил, в aromashouse въобще го нямат а за други магазини не се сещам.
Случайно да ви е попадал пред погледа докато ровите насам натам?!
Освен някой от София да се отзове и да ти направи една отливка
Mr. Green Mr. Green Mr. Green

А някой в Щатите да ми направи вейнъри?  Mr. Green Че според някои в София аз нямало да мога.  Laughing

# 326
  • Мнения: 11
Разкажете ми как точно се прави отливка, че опитах една главичка на момиченце  и не се справих нещо...

# 327
  • Мнения: 33
Ле-ле колко страници са се изписали - дано да не изпусна някой.  Laughing

Ласкова жестока е идеята и изпълнението на тортата с рибата, а на Рапунзел кулата е една от най-хубавите, които съм виждала!

Иглика333 барона е страхотен - то лицето му, шапката, дрехите - просто всичко е супер изпипано. Поздравления!!!

Момичета, следих цялото предизвикателство, но не посмях да се намесвам и коментирам. Всичко, което видях, обаче - много, мнооого ми хареса - възхитителни торти сте направили.

Свещичка да знаеш, че съм влюбена в гейшата ти , а пък брейкъра е като жив -  много готина муцуна си му избарала  Mr. Green

Рая и се присъединявам към всички и се прехласвам пред красотите ти. Нямам думи, колко нежни и естествени са ти цветята - вярно сигурно много търпение и спокойствие се иска

Ванилия мноого ми харесва романтичната ти тортичка и цветчетата и

Вал просто няма как да се изразя, та да не звучи прекаленно захаросано /но какво да направя като това мисля/,  - не мога да се нагледам на творенията ти и това си е...... Тази ретро кола е уникална до последното си захарно болтче, а и много ме кефят дрънкащите кутийки. Купата също е супер реална - а тревичката много мекичка изглежда /личи си, че е поддържана  Mr. Green/

Ванчето и ти ме срази с тази сватбената - уникална е! Орхидеите са много, много красиви и нежни! По-предната торта с компанийката е супер весела, шапка ти свалям за идеята - много са готини тия дето се подават из под масата.....  Laughing

Мари_ета много са сладурски мъфинчетата - страхотни са и гъбките, и маргаритките, и мечо, но най-много ме радва калинката.

БианкаД Възхитена съм от есенната ти торта - страхотни детайли! А пък листата много естествени си ги докарала.

Дитсан много са хубави животинките на тортичката за момиченцето.

Бени2 много гладко си я покрила тази тортичка, аз още си се мъча с това упражнение  hahaha

Мишока много успешни фигурки

Албена отново прекрасни тортички ни показваш, на мен най-много ми харесва тази с розовото цвете

Фотка много, много е нежна тортата за майка ти! Да ти е жива и здрава мама още дълги години.

Туната еееее, браво!!!!!! Страхотна е първата ти торта с фондан! Много гладко и хубаво си я покрила.   bouquet

А аз най-накрая се престраших да ви покажа една торта, която правих септември. Замисъла и идеята ми, бяха съвсем различни от крайния резултат, но...... какво да се прави  Laughing А пък и толкова неприятности си имах с няколко непознати за мен като качества фондани/ то бяха едни свличания, едни разкъсвания.../, че накрая даже и съм благодарна, че все пак имаше торта  newsm17 Знам, че имам много кусури /приемам критики всякакви/, но долу горе се получи добре. Блатовете са шоколадови по една веган рецепта /много добре се получиха/, а кремовете -  ментов и шоколадовия на Буболинката.



FlowerGarten cake by Rumi_T, on Flickr[/img][/url]


П.С. Извинявам се за тъпия въпрос, но не мога да намеря, как да скрия целия този линк дето се появява до снимките или пък да напиша нещо друго вместо него?

# 328
  • Тракийка в Софийското равно поле....
  • Мнения: 438
Разкажете ми как точно се прави отливка, че опитах една главичка на момиченце  и не се справих нещо...
От Ванчето http://van444eto.multiply.com/video/item/45/45

# 329
  • Мнения: 22
Патьо,писах ти на лични! LaughingЧети бе,девойко!!! Mr. Green HugИмаш бебето!!!

Общи условия

Активация на акаунт