За помощите от БЧК

• 135 363
  • 744
  •   1
Отговори
# 630
# 631
  • София
Точно пък тия с помощите за първолаци да реват за помощи от БЧК...Над 50%, дори и повече не са социално слаби, просто се осигуряват на минимум и вземат помощи....чакат на опашките за подаване с маратонки за по 200 лв....жалко е и е смешно...
сега кой по няма право - онези с маратонките, онези с второкласниците, или болните деца с Телк - не зацепвам  Thinking
Написала съм точно и ясно - тия с помощите за първокласник!
Всъщност, ако трябва да съм обективна - трябва да ги дават наистина на крайно нуждаещи се

# 632
Знаете ли дали ще има помощи за семействата с дете с увреждане при раздаването до 27 май? Чух за Варна, че им дават, но на страницата на БЧК не видях да пише?

# 633
Защо не им се обадиш по телефона? Те ще знаят най-добре. Доколкото си спомням нямаше да се дават храни за дечица с ТЕЛК.  Peace

# 634
И аз знам, че нямаше, но днес случайно чух по тв, че дават във Варна. Не им се обаждам, защото ми е неудобно...излиза, че нахалствам за помощи. Щеше ми се да се информирам от Интернет, никъде не пише, вероятно няма, а нещо са сбъркали в новините

# 635
  • Бургас
Имам писмо от БчК,вземали сме помощ за първокласник и не знам на какво основание се сетиха Rolling Eyes

# 636
  • Mediterraneo
Основанието е, че може за този транш да сте правоимащи.

# 637
За ВАРНА  помощи от БЧК за деца с увреждания от 09,05, до 27,05. адреса е ул. Самарско знаме 1 - от 9 до 12,30часа. Има списъци с имената на родителя на детето и по тях дават. Има брашно, леща, спагети, компот, конфитюр, сок - общо 15кг.

# 638
Само във Варна ли има за децата с увреждания? Другите градове?

# 639
Сега погледнах в сайта на БЧК.
График за раздаване на хранителни продукти
Ако не е да се насочваме един друг, никой няма да ни потърси  Crazy.... и после нераздадени, но усвоени ще са даренията  #Cussing out

# 640
  • в полите на Балкана
Ето и групите правоимащи подпомагане от БЧК.  Пак от сайта им.

http://www.redcross.bg/news/view.html?nid=22877

# 641
До колкото виждам за деца с ТЕЛК не се полагат  newsm78

# 642
Ами полагат се - има вече раздадени такива помощи, на семейства отглеждащи деца с увреждания. Предполагам нашите деца влизат в тази точка:
• лица и/или групи от лица, ползващи социални услуги резидентен тип или в общността по реда на ППЗСП;

# 643
  • в полите на Балкана

И аз така го разгадах, ма знае ли се социалните по места как го тълкуват. Трябва да се проверява на място.

Пепи, знам със сигурност, че има родители, които ги няма в списъците. Освен ТЕЛК, може би и някаква друга помощ гледат, знам ли.

# 644

И аз така го разгадах, ма знае ли се социалните по места как го тълкуват. Трябва да се проверява на място.

Пепи, знам със сигурност, че има родители, които ги няма в списъците. Освен ТЕЛК, може би и някаква друга помощ гледат, знам ли.
Значи излагацията ще е пълна  Crazy /от тяхна страна/

Общи условия

Активация на акаунт