За помощите от БЧК

• 135 373
  • 744
  •   1
Отговори
# 615
  • Mediterraneo
От това, което излезе като информация, най- вероятно няма да имате право.
В началото, през 2008 г, помощите бяха само и единствено за хората с целеви помощи за отопление. Раздаваше се само брашно( двукилограмови пакети). С всяка година се увеличаваха целевите групи- деца с увреждания, първокласници, ветерани и пр. Нищо странно не виждам, че отново се върна старият модел. Две години раздаване нямаше.

# 616
# 617
Раздаването ще продължи до 29 януари и всички правоимащи, включени в списъците на Агенцията за социално подпомагане, ще получат 13,6 кг хранителни продукти – 5 кг брашно, 3 кг леща, 3 кг спагети, 1,6 кг компот и 1 кг конфитюр.

Освен хората, подпомагани с целева помощ за отопление през миналия отоплителен сезон (2014-2015 г.), към правоимащите са добавени и лица и семейства, инцидентно пострадали при бедствия и аварии от 2012 г. до сега.

# 618
  • Варна
Както разбирам за второкласници помощ няма.

# 619
  • Варна, морето, сините вълни...
Значи за хората с ТЕЛК няма да има?!

# 620
Аз съм с телк и получавам помощи за отопление но съм на 24г. според мен е най добре да отиде и да попитате.Поздрави.

Последна редакция: чт, 07 яну 2016, 14:21 от rapar4eto

# 621
  • гр Габрово
Деца с ТЕЛК имат ли право на помощи?

# 622
Тази година - НЕ.

# 623
  • Sofia, Bulgaria
Тази година - НЕ.
Явно си зависи от центъра по район. Моето дете е с ТЕЛК  и от три години ми се обаждат два пъти в годината и ми дават. Последно взех в края на септември. Най- добре е да се отиде на място или по телефон и да се провери,кой го има в списъка и кой не.

# 624
Тази година - НЕ.
Явно си зависи от центъра по район. Моето дете е с ТЕЛК  и от три години ми се обаждат два пъти в годината и ми дават. Последно взех в края на септември. Най- добре е да се отиде на място или по телефон и да се провери,кой го има в списъка и кой не.
Късметлийка си.В провинцията няма такива екстри. Naughty

# 625
  • Mediterraneo
Не е късметлийка, явно не е разбрала за какво става въпрос. На много места се дават разни помощи по разни програми от разни фондации и пр. Помощите, които раздават БЧК са съвсем различни и просто няма начин 2 пъти в годината на места да дават, а на други места- не. КАкто и няма начин на едно място в списъците да фигурират едни целеви групи, на друго място- различни!

# 626
  • в полите на Балкана
Преди години даваха на децата с ТЕЛК, както и на първолаците. Сега тези групи хора ги няма в списъка.

# 627
  • София
Точно пък тия с помощите за първолаци да реват за помощи от БЧК...Над 50%, дори и повече не са социално слаби, просто се осигуряват на минимум и вземат помощи....чакат на опашките за подаване с маратонки за по 200 лв....жалко е и е смешно...

# 628
Някой от Благоевград да е ходил за помощите  да каже да ли е лудница?

# 629
  • софия
Точно пък тия с помощите за първолаци да реват за помощи от БЧК...Над 50%, дори и повече не са социално слаби, просто се осигуряват на минимум и вземат помощи....чакат на опашките за подаване с маратонки за по 200 лв....жалко е и е смешно...
сега кой по няма право - онези с маратонките, онези с второкласниците, или болните деца с Телк - не зацепвам  Thinking

Общи условия

Активация на акаунт