Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Отговори
 • Мнения: 0
Решила съм това лято да пътувам до Русия(Москва или Саратов), т.к. започнах да уча руски език и искам да го упражня за един уикенд! Grinning Искам да пътувам с влак, т.к. имам право на 1 безплатно международно пътуване с БДЖ(съпруга съм на служител)! Peace За езика няма да има проблем, т.к. ще взема майка си, а тя го знае перфектно Sunglasses, но за всичко останало и идея си нямам! newsm78 Моля за всякакви мнения, всичко което можете да споделите за Русия, Москва, Саратов, пътуване с БДЖ, визи, застраховки, багажи, ...
Повтарям само, че ще пътувам с влак, не ме интересуват полети, коли, автобуси!

# 1
 • Мнения: 1 275
Едва ли мога да ти бъда наистина полезна, защото не знам важните подробности. Пътувала съм до Москва с влак, но беше отдавна и не помня почти нищо, освен, че пътя беше около два дни и че на руската граница имаше престой от два часа, за да сменят колелата на влака. Ще се допитам до по-помнещите и знаещите от мен и се надявам да се включа с нещичко полезно. Кога ще е пътуването, през кой сезон?
При всички положения мога да ти кажа, че благородно ти завиждам и ти пожелавам незабравима екскурзия! Simple Smile

# 2
 • Мнения: 0
Най - вероятно юли! На страницата на БДЖ, мога да видя само разписанията, но не и цената, за нея ще пиша като я разбера, та... наистина от София до Москва е 50 часа горе долу, а от София до Саратов - 44 часа.

# 3
 • Мнения: 0
Последна информация - София - Москва се пътува целогодишно, билетът в едната посока е 225 лв., а двупосочен - 430 лв. София - Саратов има само лятото и тогава мога да разбера цената! Запазване на място - 2.5 лв., запазване на място в спален вагон - 20 лв.(в едната посока)
За мен, аз съм съпруга на служител в БДЖ и като такава имам право, като него, да пътувам 1 път в годината безплатно по международни линии, или аз трябва да заплатя само 40 лв. спален в двете посоки, доколкото разбрах, след като той подаде молба там където трябва!!! Когато разбера повече ще пиша!!!

# 4
 • Мнения: 219
Няма да стане без пари твоята работа .
Доколкото помня Русия и Турция не са включени в споразумението за безплатни пътувания
на европейските ЖП Администрации.

# 5
 • София
 • Мнения: 3 984
Трябва виза за Русия, вероятно еднократна туристическа. Най-лесният начин е да се подадат документите през някоя от двете тур агенции (Аеротур или Солвекс), оторизирани за документи.
Самата виза струва 69 лв. и за услугата по ваденето се плащат още около 20-тина лв. За виза се кандидатства, когато се знаят точните дати за пътуване. Ако не е по покана, трябва да докажете, че имате средства да се издържате там за съответния брой дни, но не знам колко пари се искат на ден. Съветвам формулярите да се попълват на място в самата агенция, защото имат строги изисквания за разпечатването и цвета на химикала. Трябва и 1 паспортна снимка, застраховка на стойност 15 к евро и копие от резервирания билет/хотел и т.н. Визата става за около 10 работни дни. Моята стана за 10 календарни дни. 
Консулският отдел към посолството работи от 10 до 12ч.
Русия не е подходящо място за уикенд пътешествие, още повече с влак. Пътува се около 3 дни.

# 6
 • Мнения: 119
милинка  , a за визата искат ли хотелски резервзии за целия престой ден по ден?
Примерно може ли като в нормалния свят да покажеш двупосочен билет и хотел за няколко дни в Москва , а през останалото време да пътуваш свободно от град на град ?

# 7
 • София
 • Мнения: 3 984
За хотела не знам как точно стои въпроса, защото в Русия чужденците се регистрират по някакъв начин. Доколкото знам, има някакъв 7-дневен срок, в който не трябва да се регистрираш. Но ако си над този период, трябва да се водиш на "отчет".
Не очаквах, но с Русия е тегаво за визите, особено ако уреждаш по-дълъг престой.

# 8
 • Мнения: 119
Да и аз това имах предвид , ако примерно се водиш  , че  пътуваш до Москва ,  а те спрат за  проверка на документи в Санкт Петербург може ли да имаш проблеми...
То седмица за Русия е нищо , но  предполагам агенциите ще знаят точно какво се прави.

Била съм само в Украйна преди да отпаднат визите и също беше доста тегаво.
То за хората дето пътуват редовно и са навътре в нещата може да изглежда смешно , но за незапознатите звучи доста сложно.

# 9
 • София
 • Мнения: 3 984
Трябва да е някоя от двете агенции, които посочих. Само те имат разрешение от Руското посолство, за да събират документи и да ги носят от името на клиента.
Аз използвах Аеротур и поразпитах доста една жена, която беше много мила да отговори на всичките ми въпроси.
Въпросите с регистрацията трябва да са изчистени преди пътуването, защото има глоби и тия неща много ги следят.

# 10
 • Мнения: 0
Няма да стане без пари твоята работа .
Доколкото помня Русия и Турция не са включени в споразумението за безплатни пътувания
на европейските ЖП Администрации.
Ходих лично да питам до бюро "Рила", на централна гара - София(т.к. няма в нет информация за цени, а като звъня постоянно ми отговаря оператор: "линиите са заети"??!!??, но това е др. тема!) и от там ми казаха това, след като подаде съпругът ми необходимите документи, ще заплатя 40 лева, само, пътуването изрично каза жената е безплатно!!!

# 11
 • Мнения: 0
Щом е толкова сложно с документите, предполагам, че ще се откажа от идеята "за Русия, за уикенд", но темата си остава актуална, т.к. ще замина, все някога - скоро или не, тогава за по-дълъг период!!! Така или иначе аз обмислям и др. маршрути(вече съм пуснала и една др. тема), ако в Украйна е без визи, може там. Така ли е mallkata?

# 12
 • Мнения: 119
Да , за Украйна няма визи и примерно Киев е много хубава дестинация за два-три дни.

# 13
 • София
 • Мнения: 94
Ако те интересува нещо по конкретно за Украина/Киев/, пиши, аз  пътувам всяка година до там с кола или с влак.

# 14
 • край голямата локва
 • Мнения: 576
Аз съм пътувала с влак до Русия и един уикенд та дори и много дълъг няма  да  ти стигне само да отидеш и да се върнеш  от  Москва. Това не е дестинация за 2-3 дни. За Киев- по близо е, но все пак ще искаш и да разгледаш.  И не забравяй че и за двете ти трябва паспорт. Не че нещо, но едни ги върнаха от границата на Малко Търново.
Хм, сега ще се навия да ходя в Киев.  newsm78
mallkata , harma - нищо ли не искат ?

Общи условия

Активация на акаунт