Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 391
  • 713
  •   1
Отговори
# 105
Съни, рефлекс е и при нас го има. Аз забелязах, че все още няма интерес към играчки, колкото и да се мъча да й ги сложа в ръчимката, включително и залъгалката не иска сама да държи, обаче пръста ми и на сън го хваща  Simple Smile
За ваксините - и ние само задължителните. Малко се чудих за хепатит А, ама още не съм го обсъждала с педиатъра. Питахме само за ротавирусната и ни казаха, че е за един вид, а те били много и нямало смисъл да се товари организма на детето.

# 106
Тази нощ си направих един извод, че бебето не е било гладно на всяко събуждане и всеки рев, а аз съм му бутала ядене без да е гладно. При първото си събуждане се опитах вместо мляко да му дам чай, но не поиска да го пие. Тъй като нямаше и 3 часа след последното ядене, реших да не му давам да яде. Мъжа ми го взе на ръце и за 5 мин го успа. Тоя човек не знам как така умее да приспива бебето - вече все него ще го карам да го приспива.  На следващото си будене пак му направих чай, но отново не пожела да го пие, не знам по какви причини го отказва вече този чай. Направих му и ядене. Понеже не беше пил чая, след ядене откара 2 часа в мрънкане и не искаше да спи. Пак събудих мъжа ми и пак той го приспа много бързо. После бебето е заспало така, че за първи път откакто съм го родила, не ме събуди то, а позивът да отида до тоалетната.  Laughing Мисля си, че може би бебето усеща, че аз съм много нервна и то се изнервя покрай мен, а заспива с мъжа ми понеже той по-спокойно се отнася към него. Друго което забелязах е, че бебето спи много неспокойно - постоянно се върти, мрънка, пъшка и т.н. Чудя се защо ли?!  newsm78 Аз съм се изнервила до такава степен, че дори и бебето като заспи, пак не мога да заспя известно време заради което губя време за спане. Решила съм вечерно време аз да почна да пия успокоителен чай или някакви успокояващи хапчета от рода на "мента, глог, валериан".

Liika, новият метод за секцио е да не се режат мускулите. АЗ мисля, че и мен ме оперираха по този начин понеже много внимаваха кръвозагубата да е възможно най-малка заради анемията ми и също като теб почти не съм имала болка, опъвания, неразположения и т.н. Възстанових се много бързо. Още в родилния дом се чувствах екстра и нямах проблем да си върша всичките домашни задължения като се прибрах.

Съни, това което описваш за Алина е рефлекс - всички бебета го имат (поне тези, които се развиват както трябва). ДОри на прегледа при ортопеда той пробва дали бебето го има този рефлекс, в родилния дом също проверяват за този и други рефлекси. Няма страшно.  Peace

Може би и аз трябва да пробвам този шампоан на А-дерма, че скапла на моя бебок се обрива от всички до сега ползвани шампоани и измиващи средства. Единствено добре му действа миещото блокче на Себамед, но от него му се люспи кожата на главата и аз съм в голяма чуденка, но ще експериментирам след като свършат шампоаните и душ-геловете, които съм купила до сега, че ако купя още, ще направя магазин направо.  Laughing До момента съм събрала 3 шампоана и 3 душ-гела. Е, едното е душ-крем, другото лосион за къпане, но все едно. Лосиона го използвам за лице.  Laughing Имам за месеци наред.  ooooh! Така че ще рискувам като свършат та ако не му се отразят добре на него, пак аз да ги ползвам.  Laughing

# 107
Привет!
да се изкажа и аз 'компетентно" по някои теми:
1.ако бебето не ака,това не значи,че гладува чак-просто си усвоява кърмата по-пълноенно,тъй като нуждите му са нараснали. щом наддава на тегло,значи няма да умре от глад Mr. Green
2.Ахилеа, и аз си мислех,че бебето не е задължително да реве от глад. малките бебета са като рибките-сипваш им храна и те ядат, дори да не са гладни. аз днес така докарах Юлия до повръщане-бях убедена,че кърмата не и е стигнала, дадох АМ, тя не го изяде всичкото и след малко повърна. ама така сме ние майките-като ревнат, първо проверяваме дали не са гладни, после гледаме памперса и чак после нещо друго. аз днес сутринта тиках бибата на мрънкащата Юлия,понеже много ми се спеше. пък тя мрънкала,понеже се оакала Mr. Green
3.за белият шум-има изследвания,които доказват,че бебетата заспиват на прахосмукачки, сешоари, и прелитащи самолети,понеже този шум натоварва много силно сетивата им и бързо се стига до умора Peace
4.Съни, рефлексът,който описваш,сме го наследили от животните-малките маймунки се захващат за нас, за да оцелеят Wink

Днес Юлия става на месец-вече си държи главата изправена, заглежда се по играчки и ги проследява с поглед, върти глава наляво и надясно и се усмихва, но само ако е добре наспана и наядена Grinning снощи баща и много се забавлява да си играе с нея и един динозавър Laughing

# 108
Привет и от нас  Grinning
Дребния за сега спинка и ще използвам момента. Сутрин си хапва и спинка - дете слънчице, но късно следобяд или не му стига млекцето или се изнервя, а може би и идвете - и суче буквално на всеки час. Постоянно е лепнат за мен. Но пък това си е чудесно оправдание да се тропосам на дивана и да си гледам телевизия без да ме закачат...защото с бебо имаме важна работа. Да ни е жив и здрав татито, че ни слугува...да видим до кога  Crazy
Флучия, благодаря мила  Hug Аз не съм от най-редовно пишещите но се радвам, че творчеството ми ти харесва  Grinning
Съни, това си е нормален рефлекс. Малките са като маймунчета. Още при раждането им мускулите на ръцете им са достатъчно силни да издържат собственото им тегло и те гледат инстинктивно да се хванат за каквото могат. Даже някакъв лекар си е правил опити и е закачал новородени като маймунчета на клон - само че на въже...и за всеобщо учудване на всички бебоците били в състояние да се държат сами за въжето. Не помня къде го четох преди години, но направо се  #Crazy Бая луд трябва да си за да подложиш едно новородено на такова нещо, а и не знам майките как са се навили...ама те на факт  Shocked
A_H_I_L_E_A , аз защо си мислех, че вече секцио се прави само по този начин - без да се реже мускулатурата, а само да се раздалечат влакната.  newsm78 или поне си живя в такава заблуда, че това с рязането е останало в миналото.  Embarassed Ще взема да питам моята лекарка като отида на преглед, че ме зачовърка любопитството.
Деси, честита месечинка на Юлето. Все тка здрава и усмихната да расте. Hug

# 109
  • София
Искам да честитя освен на моето слънчице втория месец и на Антон на мама inka_26 и на Боян на мама Lynette. Също така месечинка на

Борис на мама Kkali, Юлия на мама dessy encheva, Георги на мама Флучия, Даниел на мама Petkova и Даниел на мама Маринова.
Да са ни живи здрави и щастливи всички бебчета   bouquet

Рефлекса с хващането и ние го имаме  Peace
Играчки още не хваща, но вече се заглежда и следи предметите  newsm44

# 110
Здравейте! Simple SmileКазвам се Радост,а моето малко юначе Виктор от два дене се мача да ви напиша нещо но не успявам малко съм индианец Blush дано сега да се получи.Имам малки притеснения-свекърва ми много държи малкия на ръце и май го учи на лошо.Иска все така.Нищо не смея да и кажа,какво да направя?.Много искам да пратя снимка за колажа а не знам как някоя от вас ще ми помогне ли? newsm78Утре ще правя питка на малкия да ми обадите какво се прави и слага на масата и много ще съм ви благодарна Simple Smile

# 111
здравейте мацки , днес съм много доволна да се похваля  Wink цяла нощ си спинках като пич , оставих мъжа дежурен ама така му се пада от две седмици му се моля да отидем при майка му за почивните дни за да се наспя , а той не иска страх го е още да пътуваме , че била малка Дарина да не настине и вчера за пореден път ме отряза аз се ядосах и му казах щом е така събота и неделя той ще става през нощта и през деня ще е гледа  Crossing Arms и като си легнах одеве в 14ч. та чак до 17и 45ч. спах ама то било голям кеф  Mr. Green а пък другата събота и неделя ако пак ме отреже ще си отида на Пловидв и така  Naughty
Флучия радвам се че от тези капки се е оправило очето , на Дарина изобщо не е понесоха на още на първото слагане леко и се зачерви окото , на второто стана много червено и ги спрях реших че има непоносимост към тях сега слагам едни други но няма особен ефект да питам и Смуси при вас как вървят нещата
Радост добре дошла защо  не смееш да и кажеш тя така създава лош навик
а за колажа пиши на Съни да ти даде паролата снимките се качват в snimka.bg
Анхилеа и при нас е така нашия татко е голям магьосник hahaha

# 112
  • Пловдив
Здравейте,момичета  Hug
Цял ден не ми остававреме да се разпиша, ама имахме гости  Grinning Прабабите и дядовците дойдоха да видят малкия сладур  Heart Eyes
Утре пък му правим питка  Heart Eyes Ще го снимам и ще кача вече за колажа  Simple Smile
Та покрай подготовката вече луднах  Whistling
Нямам време за повече писане,затова ви желая лека вечер и да се наспинкате  Hug

# 113
  • София
A_H_I_L_E_A, моя мъж по същия начин го успива бебока. И аз имам същите опасения като теб и съм убедена даже вече, че мъниците ги усещат мн тия наши нерви. Мн хора казват, че им ги предаваме и затова и дечицата се изнервят и плачат и са неспокойни. Идеята ти за успокоителен чай е мн добра, не се бях сетила.  Peace

За чая - ще свикне, само не се отказвай да го предлагаш.

Моя малчо също пъшка и се мята от време на време и се оказва, че специално при нас причините могат да бъдат 2:
1. от коликите, които като туширам с Инфакола, който пък му помага на детенце да се освобождава от газовете и това му е дискомфортно. Даже на сън като пръцка все едно бодли му излизат от дупето - буди се и започва да реве и или после веднага се успива пак, или просто се разсънва и почва да се мята и да пъшка.
2. от рефлукса - понеже даже и малко да върне бебето, даже да не му се върне до устата, а само да се качи в хранопровода - в това връщащо се мляко вече има стомашни киселини, които му парят и затова му е зле на горкото. И пак от това връщащо се мляко, което не стига до устата детенцето кашля. Тези неща ми ги обясни гастро-ентероложка, при която ходихме наскоро, защото се увеличи количеството на повърнатото и даже сега сме на Аптамил АР. Но това е друга тема  Sad

И аз като тебе не мога да заспивам и точно това си мисля: че губя време за сън. Било то защото дебна да не повърне, било то защото съм свикнала да му вися на главата да го приспивам или просто от преумора не мога и не мога да заспя.

Доколокото ми се обясни на мен за "новия метод за секцио" разбрах следното: че пак си се режат май 7 пласта от коремната стена, но не всички се зашиват. А именно - най-мн боли и най-мн опъва като ти зашият перитонеума - булото, което обвива червата. По новия метод той не се зашива, защото точно тези чевове най-мн опъват, най-трудно и бавно зарастват и т.н. Таааа перитонеума се слепва като устни (такава асоциация ми направиха в болницата), както и не само той се слепва де, други пластове също. Така има минимално количество шевове, операцията протича мн мн бързо (м/у 15-25 минути - моята мина за 17 минути въпреки,че бебчо беше седалищно разположен и по-трудно се вадели такива бебоци - не знам, не съм веща, но най-вероятно е така) и по този метод като си опериран можеш/трябва на 6-тия час след операцията да започваш да се движиш, а по стария - най-рано след 12тия.

Ако бъркам нещо, моля, да ме поправите, но това е, което ми казаха. А и имайки предвид , че още ме държеше упойката е възможно да съм си разбрала някои неща, както си искам  Laughing

# 114
Здравейте, момичета!

Добре дошли на новите мами!

За погачата- ние слагахме само сладки неща, направих сладка питка и бяхме взели и сладък алкохол( ром, розе и т.н. )

Честит малък празник на всички бебоци родени с днешна дата!

За кризата на растежа ние до изживяхме точко два пъти. При нас той се решаваше с временно увеличаване на дозата, когато преминеше той сам отказваше да яде по повече.

Ние също сме със запек от раждането аз му давам веднъж на няколко дни дуфалак.При нас има добър ефект без болки и с последващо действие.

Сега и аз да се оплача малко-от два дни това дете не е спряло да реве, немисля че е от коликите, нито е гладен просто е нервен и неспокоен. Спи само по 1 час и то неспокоино, а през останалото време е на ръце и неспира да плаче. Просто вече незнам какво му става Cry
Днес беше много хубаво време и си направихме дълга разходка та поспа 2.30 часа и от както сме се прибрали рев голям.......... ooooh!
И проблема с нослето не минава непрекъснато хърка, дави се и едвам се храни..........абе ужас
Отгоре на всичкото вчера пратих ММ да ми купи прахосмукачката която съм си харесала носи я той и когато я разглеждам тя цялата отдолу спуката. Отива той да се разправя и са му казали че сме я изпускали............ама така е като негледа #2gunfire........незнаех на кои да се ядосвам наревах се връчих му детето да се оправя и съм заспала та от 23.00 чак в 5.30 Simple Smile

Айде лека вечер от мен!

# 115
  • варна
Видях само ,че сте споменали криза на разтежа ,даже не видях от къде тръгва разговора и ние май имаме същия проблем .Яде и по някое време категорично отказва всичко и вода и храна след това каквото и попадне пре лицето иска да се лапа и след час и половина писва ...не спи освен с бибата в уста или на ръце ,без нерви останах вече .
Вие как сметате дали е криза на разтежа.Даже из а зъби си помислих newsm78

# 116
Здравейте!Днес времето беше много хубаво,но на мен хич не ми беше на разходки.Алина и Боян ги изпратих на разходка с баба и дядо GrinningБоян да рита топка с дядо,а баба да поразходи Алина. Simple SmileА ние с ММ малко си починахме и си обърнахме внимание,че то иначе все не остава време. Wink
Аз продължавам да вдигам Т,започнах и да кашлям доста и ми е много криво ConfusedУж пия разни лекарства,ама ефект няма ConfusedВ понеделник сигурно ще отида до личната да видя тя какво ще каже...

Зелда,кои са тези "дреболийки" Rolling EyesА за Алтер Его и аз често се сещам...Много отдавна не е писала. Confused

Абе,момичета...ММ и майка му ми дават голям зор да пробиваме ушите на Алина,а на мен малка ми се вижда Rolling EyesЗасега успявам да се противопоставя,ама много зор ми дават тия хора...Ама поне на 4 месеца да стане,а те...от сега ми мъркат.Не знам вече и аз какво да правя,хем не искам....хем ми се ще...Оффф,не знам.Ще се им се противопоставям още малко,пък като стане на 4-5 месеца ще ги пробием ушите.Тя свекърва ми й подари много хубави обеци и затова дава зор. Twisted Evil

Liika,добре дошла!За първа страничка-напиши ми кога се роди бебето,как се казва,с какви мерки се роди и за кога ти е бил термина.А снимка може да ми пуснеш на ЛС,може и в албума,който е в снимка.бг,потр.име е octomvri2011,а паролата ще ти я пусна на ЛС,ако решиш.Само ми пиши да ти я пратя. Peace

За крустите-на мен ми бяха казвали след баня да намажа детето с бебешко олио по главичката и да го "реша" с бебешка четка,така щели да се махнат,но аз не съм пробвала,защото не ми се ще да му мацам главата с бебешко олио,после наново да го мия и т.н...

Честити 2-ри месечинки на Нели,Боян и Антон!Честити първи месечинки на Борис,Юлия,Георги и двамата Даниеловци! Hug Hug Hug

Звездичкова,да...доста странен експеримент ShockedИ аз се чудя на акъла на майките,които са позволили такъв експеримент с децата си... Rolling Eyes

Скай,снимка за колажа или на ЛС...или ми пиши да ти пратя паролата за албума и да качиш там,както на теб ти е по-удобно. Peace

Сийн,приятно изкарване утре и дано Благовест да слушка и да се държи прилично! Grinning

Ще се опитам да кача някоя-друга снимка на Алина,където се виждат повече очичките,за да видите как се променят...и по-скоро,за да ми кажете дали си въобразявам,че стават сини...Макар че и майка ми каза,че забелязва промяна,а и някои приятелки също...Ама им нямам много доверие,че може и да ме послъгват благородно Mr. Green

Последна редакция: сб, 19 ное 2011, 22:16 от Sunny_Girl

# 117
Привет от една недоспала мама,ама така е като ходя по дискотеки DrunkСъвсем спонтанно се организирахме с няколко дружки,към 12.30 се прибрах да накърмя малката и я оставих на грижите на баща й:lol:
Гале,само ние двечките ли сме купонджийките в темичката Joy Joy JoyМного разтоварващо ми действа.Само,че аз вино не се решавам да пия,заради кърменето,а и съм с колата,нали трябва д а си прибера дружките по домовете.

Вчера бяхме на консултация-порасналае с 2см и е по-тежка с 1кг от изписването.Сложиха й ваксината,понеси я геройски без рев,изписаха ни едни миризливи лепенки против температура.и вигантол по 1 капка сутрин.Лекарката я обърна по коремче и тя веднага надигна главичка,за което получи похвали естествено.за интимните части каза само с памуче с преваренавода да почиствам и то много внимателно без да разтварям много.

Съни,аз съм решила на Благовещение,на 25 март да пробия  ушите на Пламена/имаше някакво поверие,но какво точно не помня newsm78

Отивам да пържа  шницелите,че закъсняхме доста с вечерята и домашните любимци вече са гладни.

# 118
Здравейте момичета,
да попитам мамите, които пазарят от чуждите сайтове, искам да поръчам чанта за количката, някой случайно да си е купувал такъв аксесоар от някой английски сайт, ще съм благодарна да споделите в кой сайт има изгодни оферти, мисля, че Петкова беше си купила количка от някъде  newsm78 дали и чантичка не си е купила от някъде  Mr. Green

# 119
Ели,аз помня,че някой си беше поръчвал много готина чанта от ebay и то на хубава цена,ама не помня точно кой. Thinking

Общи условия

Активация на акаунт