Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 391
  • 713
  •   1
Отговори
# 120
Здравейте, момичета!
Днес Жорчо става на 1 месец! Почерпете се, макар и виртуално Simple Smile

Направо не знам как мина това врме. Не че не съм го усетила и не ми се е натрупала умора, но просто като е второ детенце и всичко е по-леко. По-спокойна съм, гледам да не изпадам в следродилна депресия като предния път, наслаждавам се на моментите ни заедно, гушнат и толкова малък близо до мен.
Лили 74, благодаря ти за поздрава за малкия!
Анси, крустите ги изчистихме с боров вазелин - говоря за каката. Месеци наред я мажех със зехтин, миех със специален шампоан и все имаше нови. Накрая една доки ми каза за вазелина и за 3-4 дни се изчистиха като с вълшебна пръчица  Peace
Liika, добре дошла при нас! Страхотни постове, пиши по-често. За снимките - ще ти пусна паролата на лични  Hug Сега видях, че и Съни е писала, че този пост от следобед го пиша  Laughing
Ивета, браво за купонясването! Аз вчера си отворих една бутилка каберне на ЕНИРА от 2009г., където й се точа от началото на  бременността Simple Smile И днес си пийнах една чаша след като малкият се нацока.
Съни, за ушенцата доктор ми е казвал, че не е хубаво преди 3 г.. Ушната мида расте цял живот, но до 3 г. било важно да не се дупчи, има много точки по нея и на малката ги продупчихме малко след като стана на 3г. Свеки едва изчака - и тя й беше подарила златни обички Simple Smile

# 121
Не съм писала от месеци...

Пожелавам на всички нови бебета и майките им само щастливи и незабравими мигове, повече сан и здравички, гукъщи бебета!

Ние днес бяхме на църква - благословия на бебето и майка му на 40 ден.
 Церемонията много ме трогна и разчуства. А нашият малък Тео се усмихваше на сан с такова блаженство че си помислих: Дааа, мама знае къде да те заведе миличко.

Приятен weekend на всички пожелавам!

# 122
  • Пловдив
Елибели, аз си поръчах чанта от ибей  Peace
Много съм доволна - много е хубава и на невероятна цена, че тук направо ме шашнаха какви пари искат за тези чанти  Shocked
Ето линкче на моята, може да разгледаш има и още много други  Peace
http://www.ebay.co.uk/itm/4pcs-Cute-button-embroidery-baby-nappy … 74#ht_7279wt_1002
Съни, бързо да се оправяш  Hug

# 123
Флучия и аз имам притеснение относно кърмата  Sad.....тази седмица жз сме на консутация и ще разберем дали и стига......от едната гърда не иска да сучи. нервничи, мъча я 10мин и я сменям на другата, а тя пък е почти двойна и мисля не може да я изпразва, защото стой голяма и опъната.
снощи я изходихме, правих мазаж на коремчето, ядох круша, сини сливи и накрая сложих термометъра и се изака, не беше твърдо, но не беше и като пюре- средно, нз може и да се е запекла.ама това че ака на 3 дни веднъж или два пъти......и мен ме съмнява да не е гладна  Cry Cry Cry

# 124
....
Ахилеа-аз от сестра ми знам,че Милумила не бил хубав.Бебето се запекло от него,но разлика в храненията-няма.А и Милумила го препоръчвали за бебета,които са един вид по-злояди и отказват да ядат друго АМ,тъй като Милумила има вкус на ванилия. PeaceДано намерите скоро решение на вашия проблем!
....
Вкус на ванилия има (ше) двойката, която е за деца над 6 месеца, ама мисля, че и на нея махнаха аромата. Единичката, която е за нашите бебета няма аромат. А това със запичането явно е индивидуално за всяко дете, защото аз отгледах Георги с Милумил и напротив оправи му се проблемът със запека и започна да се изхожда нормално. Наистина е по-засищащо, но не съм чувала да е за злояди деца. А като минахме изцяло на АМ започна да се храни през 3-4 часа, а не на час и половина.
Деси честита ви месечинка, вчера не можах да се включа. Честита месечинка и на другите бебоци - живи и здрави да са.

Да се похваля, ние вчера си направихме първата разходка с количката. Докато беше топло преди една две седмици я нямаше количката, пък после се развали времето, но вчера вече се разходихме. Е почувствах се отново жива и в цивилизацията. То от две седмици нямам идея какво става извън стените на апартамента Simple Smile

# 125
Да се разпиша и аз-днес моето слънчице става на два месеца  Heart Eyes .За сега е много кротичка-спинка,папка,като е само на кърма и пълни памперсите.Във вторник сме на консултация да видам  колко е порастнала. Днес времето пак е с нас,така че ще си направим една хубава разходка.Честито и на другите мами,които днес имат месечика.Хубав ден на всички и дано много да слушкат всички бебоци.

# 126
Честито и на днешните месечинки Simple Smile

Аз да се извиня за поторния пост, ама ме отзоваха по спешност ....  Mr. Green

Ивета, това ще взема и аз да го пробвам с излизането, добре звучи. Николетка, спи обикновено от 9 нататък до към 3, аз така или иначе ще си позволя една бира или безалкохолна бира, така че ще мога и с колата да съм  newsm78 хм добра идея, а и моят мъж няма да откаже. Като родих, такъв купон по мъжки са си спретнали до сутринта, та и аз имам право Simple Smile

Sunny_Girl, аз също мислех лятото да й пробия ушичките, а около Богородица (15 август) да й направим кръщене, та обичките евентуално да са от някоя баба или кръстницата. А имаше един празник (дали не беше Богоявление), на който по поверие е хубаво да се пробиват ушичките, някой ако се сеща да сподели.
А за мазането с олио по главата, не се притеснявай, Георги го мазах и не е имал проблем. Ники също я мажа, но гледам, че са й са появили по веждичките и между веждите. Та когато се пресетя я лиосвам Simple Smile

А явно от два дена и нас ни мъчи кризата на разтежа, не иска да яде много, заспива и след час и половина пак реве. А кърма имам, защото цедя после... ама ще го надживеем, то и при Гого го бях забелязала - ден два преди да направи месечинка имаше ден два, в които не ядеше много и после увеличаваше дозата Simple Smile

# 127
  • Варна
Добро утро! Simple Smile Ха дано изгрее вчерашното слънче, че хич не ми харесва как се мръщи времето тази сутрин!  Naughty Планирахме си разходка по алеята, да види и детето плаж, ама пусти им облаци и мъгла...  #Cussing out
elibeli_83  и аз нямах чанта към количката и тъкмо бях на път да поръчам от ebay и една приятелка ми подари. Иначе гледах като тези http://www.ebay.co.uk/itm/Job-Lot-12-Bebe-Confort-Nursery-Changi … sh=item43ab326fb8 . Въпросния продавач пускаше и по една бройка от време на време. Пък и от него си взех количката и столчето за кола и нямам забележки.  Wink
Обаче за дъждобрана съм в невидение. Много ми се искаше да е с ластик, както са за кошниците. Някаква идея?
Иначе имам и въпроси относно кърменето. Ако  може ЛЛЛ или някой от вас да помогне.  Понякога както си се кърмим и малкия почва да нервничи, да се дърпа, пуска гърдата, даже се е случвало и да ревне. Като му я подам пак почва да сучи. Забелязвам, че обикновено като се случи така едвам смогва да преглъща, явно му идва силна струята. Притеснявам се обаче и за кърмаческа стачка....  Confused Единственото, което правя е да се старая да сме в по-затъмнено помещение, което през деня ни е почти невъзможно и да кърмя легнала. Някаква друга идея какво мога да направя?
Иначе във вторник сме на консултация и нямам търпение да видя колко сме пораснали. Даже вчера си правих експеримент - качвам се на кантара с него и без него...  Laughing Ама нали не ми е електронен кантара, та не мога да установя кой знае какво.  Mr. Green
Честити месечинки на всички родени на 20-то число!   bouquet

# 128
Здравейте, момоичета!

Вчера не можах да пи6а, 4е една приятелка ми бе6е на гости и спа у нас. За първи път от както се е родила Кали някой да ни дойде на гости с приспиване Grinning.Много добре ми подейства, по4увствах се 4овек, нашето бебе-съкровище много слуша, спинка, папка, успихва се и не плака. Hug

Вчеа около обяд ходихме с мъжа ми и детето до зала Универсиада на Бебемания, 4е ми бе6е любопитно какво има, пък и искам да и купя още един комплект 4ар6ав4ета, оделаце и ако харесам не6то, но се каза, 4е там фирмите само излагат стоки, но не продават-това ме разо4арова- SadКали и баща и се разхождаха навън на слънчице около залата, докъто аз разглеждах, влзяоха за не пове4е от десетина минутки, 4е не ми се иска детето да стои на места, където има много хора, 4е има опастност от зарази.

Днес след като я нахраня на обяд пак мислим да използваме хубавото време, че не се знае до кога ще е хубаво-дано да е по-дълго.

За крустите- и Кали има по главата и аз сечудя с какво да я мажа, като отидем на консултация ще питам педиатърката, а баба и (свекърва ми) ми обяснява тази сутрин как мъжа ми като бебе имал също крусти по главата и тя го мажела със зехтин. Аз все още не съм решила какво да я правя. Кали има и мжеду веждите и на вежди4ките малко, там я мажем с олиото за след баня, за да омекотим кожи4ката, в момента ползвам на Хип. А като ходихме на Бебемания ми подариха масажно олио със смрадлика Бебино, на българската фирма Кокона. Добре ми дойде, няма да купувам поне това, като ми свър6и Хип ще го пробвам.

Много ми хареса 4антата купена от E bay. Супер сладурска е стези коли4ки по нея....
Това е за сега от мен, по-късно ще севключа пак.

Честити месечинк и два месеца на бебчетата, които празнуват днес и които са имали празник вчера!!! Hug Hug Hug  bouquet  bouquet  bouquetДа са живи и здрави за радост на всички вкъщи, да папкат, да слушкат и да нямат колики.

# 129
Момичета, не съм писала отдавна, дано не сте ме забравили, но имахме тежък период със малката и даже още имаме! Тя само плаче, не само не можем да излезем с нея ами и гости не могат да ни дойдат. Снощи дойде един приятел и тя като заплака и не спря докато той не си тръгна. Имам чувството, че не го искаше вкъщи. Иска само да суче нон стоп и да я гушкаме. Най-странното е че така или иначе ние все това правим. Незнам какво повече. Моя мъж не отиде на работа в Сряда, Четвъртък и Петък.  Страхувам се да не я закъса. Незнам какво ще стане като отиде на работа в Понеделник Sad Уплашена съм и не искам да оставам сама с бебето. Дали това има край!
Как започна всичко: Нали имаме кърмаческа жълтеница ( Има ли други в тази ситуация, било често срещано, а тук никой не пише ) След изследване на билирубина трябваше да спрем кърмата за 48 часа по препоръка на педиатър, но имахме големи проблеми. Педиатърът моля ви се забравил да ни каже дозите и аз дадох каквото пише на опаковката. По 130мл. на хранене от Лактана Био. Плюс пепоръча и вода между храненето. Започна да повръща, детето, само спи нон стоп и беше една вяла такава и аз неиздържах и я накърмих на 24тия час. Доста се поизчисти от жълтеницата, но все още има малко жълтичко в ъгълчетата на очичките. Поне не е цялата кафява както беше преди. Обаче само 6 пъти яде адапте и после не иска да суче глътва два три пъти и заспива. Оставям я да спи и започва да плаче...така до безкрай. След ден се започна да се храни нормално, но спря да ака. После се изака, но зелено със слуз. Сега и акото се оправи, но от всичко това ми излезе херпес и сега спя дори с маска. А тя като ме види с маската и посяга да я дърпа, посяга и към лицето на баща си. Сега последно ситуацията е, че яде много, ака много и плаче много.  Crazy Дано това свърши. Малко обвинявам педиатъра, защото той можеше да ми каже какво да очаквам, за какво да наблюдавам и тн. А не само спрете кърмата. На мен ми е първо дете и нямам опит, на него му е това работата. На всичкото отгоре като му звъннах ми вика да намалим дозите, но да продължаваме до 48я час. Ако го бях послушала можеше Леда и в болница да я вкараме дехидратирана от това повръщане.
Иначе е наддала 500гр. за две седмици и вече е станала 59см! Много искам всичко да се нормализира и да си заживеч нормално, но това май няма да стане никога!
Еми това е...Целувам ви всички!
До майките в София, вие днес ще извеждате ли бебетата, че ми се струва мъгливо?

# 130
  • София
Елибели, аз си поръчах чанта от ибей  Peace
Много съм доволна - много е хубава и на невероятна цена, че тук направо ме шашнаха какви пари искат за тези чанти  Shocked
Ето линкче на моята, може да разгледаш има и още много други  Peace
http://www.ebay.co.uk/itm/4pcs-Cute-button-embroidery-baby-nappy … 74#ht_7279wt_1002
Съни, бързо да се оправяш  Hug

Този светло синия вариант на чантата го има в Джъмбо - даже са 2 модела. 15 или 20 лв струва. Ще ти излезе по-евтино да си я вземеш от там, защото 6 паунда чантата и 10 доставката.... става повечко - специално за тази оферта де. Иначе аз я разгледах чантата - вътре си има подложка за повиване и едно прозрачно като гумено такова портмоненце, което е закачено с връзка за вътре - най-вероятно е за памперси или за някакви дреболии. Не че няма и джобчета де. Има 2 модела от тази светло синята с колата, както казах. Това си спомнаям само, но като цяло в Джъмбо има мн хубави чанти за по 15-20 лв. Приятелката, с която бях тогава в Джъмбо пък си взе една раница - обикновена , без прегради, джобове и т.н. - всми , че не е специализирана бебешка , при ученическите пособия беше и струваше 10лв и е мн доволна, защото за тия пари още не се е скъсала  Laughing

Флучия, аз пък се бях притеснила, че съм чак досадна с тия дълги постове   Blush

# 131
lusine искрено се надявам скоро нещата да се нормализират. Аз за кърмаческа жълтеница не съм чувала. Знам за тази след раждането и евентуално може да са ви изписали с недобри показатели на билирубина и затова да се е стигнало до това положение. А за спиране на кърма в периода на жълтеницата ... не съм чувала.
Първо ще ти кажа спокойно - като останете в понеделник сами с Леда не мисли нищо друго освен да задоволиш нейните потребности. Не се съобразявай с часове за хранене и т.н. тя ще те ръководи. Не се отказвай от кърменето, а заспиването и изобщо по-вялото състояние е в резултат от жълтеницата., просто опитвай с методите от родилното - пощипване, подърпване и т.н. Според мен би трябвало следващите дни да има подобрение. А ако нещо те притеснява потърси и друго мнение на лекар НЕОНАТОЛОГ. Късмет миличка!

# 132
Флучия, Честит първи месец на Жорко! Да е жив и здрав, и много послушен!   ura Относно въпроса ти на кого съм платила - платих на лекарката, при която имах уговорка да раждам. Преди раждането ме попита дали ми е необходима фактура, след като й отговорих отрицателно се разбрахме да й дам парите на ръка. Малка част от тях даде на акушерката, другите пари си останаха за нея. По принцип съм доволна от нея, жената направи всичко възможно раждането да протече добре, но проблемите ми дойдоха от акушерката, тъй като тя извади Дари, а след това и от немърливостта на педиатрите.

Cvm, докато бяхме в болницата и на моята Дари й се появи секрет от едното око, но педиатрите ме успокоиха, че ще се оправи. След около 3-4 дни секрета спря.

lusine, пожелавам ти малката скоро да се оправи и нещата да се нормализират при вас.  Hug
galina8407, Честито и на твоето бебче!   bouquet Нека все така да те слушка и папка!  Grinning
iveta76, благородно ти завиждам, как ми се иска и аз малко да изляза с приятелки и да се поразтоваря.  lalalala

Съни, пожелавам ти бързо оздравяване!  Hug

Хубав ден от мен! 

# 133
Здравейте момичета
Аз днес съм направо  smile3511 Нали си лепнах нещо...дори не знам откъде като не съм си подала носа навън. Явно татито и ката ще да са го довлекли. Та ме боли глава, гърлоболът намаля, но започна една кашлица, а хремата ми е като водопад. А дребния горкия днес става едвам на две седмици. Егати посрещането му уредихме. Дано да не го прихване от мене че ще се гръмна.  Sick
lusine, тази жълтеница за която говориш ти е друга. Физиологичната жълтеница, която е класиката се изкарва да 1-2 седмици без усложнения. При някои майки и бебета имало нещо си в кръвта на майката, което утежнявало вместо да помага на отделянето на билирубина. Имаше преди години тема в кърмаческата част от форума за такъв тип жълтеница. Тогава майките наскачаха срещу педиатърката, че майката не хранела детето си с кръв и че това били простотии, но се включи някоя от консултантките по кърмене и внесе яснота. Имало си такива ситуации, даже водели до уголемяване на черния дроб на бебето по тази причина - мегало... нещо си не помня точно. Проблемът се решавал точно като се преустанови кърменето за 2 до 3 денонощия и след това си продължи нататък без никакви проблеми. Но не помня детайлите за какво точно идеше реч. Питай някоя от консултанткита на ЛЛЛ. Аз нещо не успях да открия темата, тя би трябвало да е в архива вече. Успех ти желая  Hug
Честити месечинки и двумесечинки на днешните бебчета!

# 134
Знам, знам! Аз много съм изчела и говорила и с други майки и консултанти по кърменето! Не е нищо страшно жълтеницата, а и тя вече почти си мина направо. Просто в големи филми ме вкара и съм много преуморена. Черния дроб го гледаха на ехограф и е ок!

Общи условия

Активация на акаунт