Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 391
  • 713
  •   1
Отговори
# 135
момичета, здравейте! аз съм от ноемврийските мами, но тъй като вие сте се сблъскали вече с този проблем, моля за помощ. Коликите - от два, три дни има основно нощно време, но днес цял ден е кисел. Звъннах на педиатърката и тя каза да взема капки биогая и да му правя чай, който да подправям с навърха на чаена лъжичка захар и пак толкоз сода за хляб. За биогаята почетох отзиви, но то пак си е доста относително, по-скоро ме притеснява содата за хляб. Някой да има някакво мнение по въпроса за цялата ни "рецепта"???

# 136
  • София
zozito,
Лично според мен е абсолютно неудачно да го правиш това със захарта и содата. Нищо не ти пречи да си вземеш нещо изпитано и безопасно като чая на Хип от копър - хем помага за коликите, хем си има захар в него, а и си гарантираш точни, здравословни и безопасни количества и пропорции на съставките.

Аз се справям с коликите по следния начин - от 8мия ден му давах капки Еспумизан Л. Много лекички и изчистени капки, мн добре му понасяха на детето. Слагах му и възглавничка за колики - имам 2: едната е на Бейби лов от ДМ около 10лв е и е пълна с костилки от череши, които по-бавно изстивали и другата с жито Спелта. Топлото определено успокоява. Сега като му се осилиха коликите му ги смених на Инфакол и съм мн доволна. Въпреки, че активната съставка и на двете е симетикон (даже е и в еднакво количество) просто заради помощните вещества действат по различен начин. И при нас беше така - кисел колкото си иска човека. Но затова инфакола е готин - дава се 1 капкомер (0.5мл) преди всяко хранене. Когато усетиш по кое време на денонощието са най-силни коликите може да даваш по 1мл преди хранене. Но аз какво правех: давам си по 0.5мл преди хранене и АКО киселее или се гърчи между храненията си му давам по още 1 капкомер, за да не го тъпча излишно и си заспива като къпан. Малко му е дискомфортно и понякога се буди като пръцка, но поне не се гърчи и не реве от коликите детето. За инфакола и за еспумизана - ако решиш да ги даваш - не се притенсявай - не можеш да предозираш с тях. Ето и цитат от листовка, който ме успокои:

"Еспумизан L действа по чисто физичен начин, не променя химическите реакции и е фармакологично и физиологично неактивен, не взаимодейства с микроорганизми и с ензими. Еспумизан L не влияе върху храносмилането и не променя киселинността в стомаха. Еспумизан L не се резорбира и се отделя непроменен."

Био Гая не съм използвала , не мога да кажа нищо за нея.

Това е моя опит засега с коликите. Но трябва да се има предвид, че аз нямах кърма и малкия е на адаптирано мляко отдавна и нищо от това, което ям не му влияе. Другото е , че адреналина ти отива в кърмата и това също е фактор. Само няма да се притесняваш, всичко отминава. Сменяй капките, когато усетш, че не помагат, давай си му чайче от копър, гушкай си бебока да се чувства сигурен, обичан и спокоен и това е Simple Smile Аз лично така процедирах и има ефект Simple Smile Успех Simple Smile

# 137
Liika, много ти благодаря. аз съм си взела чайчето на хип от копър и от три дни му давам и той си го харесва. ще пробвам с биогаята без друг чай със захар и сода и ще видя. ако не ще пробвам после с еспумизана/дано не се наложи де/. за гушкането - всеки ме упреква, че лошо съм го учила, но на никой /освен мъжът ми, който е свидетел/ не мога да обясня, че ако не го гушна просто няма да спре да плаче. първите два дни го пробвах, но не става - плаче без да спира много дълго, чак гласчето му изчезне, но продължава. така че реших - научила, ненаучила го лошо, ще го гушкам, пък каквото дойде.

# 138
  • София
Според мен правилно си решила! Simple Smile Само ти и никой друг не знае по-добре за детето ти и всички решения са единствено и само твои, както и последствията от тях Simple Smile С две думи - твоето дете си е лично твоя грижа и щом си го научиш на ръце, ще си носиш кръста. А иначе по-хубаво ли е? Да го гледаш как се дере и страда? Аз в началото даже ревях с  него, късаше ми се сърцето!  Cry

# 139
  • Vaudreuil Canada
За гушкането аз съм на мнение че сега им е момента да ги гушкаме - като станат на 10-15 те няма да искат та няма да е вечно гушкането ама после няма и да искаш ....

# 140
  • София
За гушкането аз съм на мнение че сега им е момента да ги гушкаме - като станат на 10-15 те няма да искат та няма да е вечно гушкането ама после няма и да искаш ....

абсолютно Peace, и аз си я гушкам, сега му е момента и без това други деца няма да имам...

# 141
Момичета, как сте?
Добре че таткото взе малкия да го успокои, че при мен цял ден мрънка.  ooooh! Не мога да се разправям с бебета и това е. ЯВно нямам никакъв усет.  Confused
За млякото започвам да си мисля, че са развалили Хип-а или съм попаднала на фалшива партида понеже преди нямаше такива проблеми с това мляко, а сега дори се е запекъл.  Sad Вече 2 дена не е си свършвал "голямата" работа и почвам да се притеснявам. Преди се изхождаше по няколко пъти на ден, а сега започна лека-полека да го прави все по-рядко, но ако и утре не го направи, трябва и на този проблем да търся решение.  Sad
За чая - преди го пиеше, но сега го отказва и няма как да го накарам да го изпие. Може аз да го изпия.  Laughing
А шишетата на Авент дето имам много бързо ми се захабиха - за 1 месец така се прожули резбата, че при разклащане вече яко пропускат. Днес докато миех биберона на едното шише, взе че се продъни.  Shocked Мисля да си купя шишета на друга фирма. Вие от кои сте доволни? Мисля да пробвам TOmee tippee (не знам дали съм го изписала правилно) и Bebe confort понеже търся да са с по-широко гърло (свикнах на такива) и да са с обикновен биберон, а не анатомичен, че бебока ми не уважава анатомичните.
Друго: взех си пампери Молфикс, но ми се виждат още по-твърди и от тези на Лидл - Тужур.  ooooh! В интерес на истината памперсите на Лидл изобщо не са ми пропускали - нито един за целия пакет (за пръв път ми се случва). Единствено не ми харесва, че са по-твърди. След Молфикса мисля да пробвам и Evy baby - днес в Кауфланд бяха извадили един за показно и поне на външен вид много ми хареса- стори ми се мекичък и хубав - с хубави декорации макар и това да не е най-важното.  Simple Smile Чудя се дали ще намеря "моя" памперс до края на темата - май не.  Laughing

# 142
здравейте мамии! Ние преди малко се върнахме от разходка с батито и татито,те с колелото,ние с количката с едни приятели с 2 момиченца и после в една пицария и добре изкарахме.Фифо заспа в 12,30 и още спи newsm78
 За ЖЪЛТЕНИЦАТА,Алекс  беше с жълтеница повече от месец и половина,много бавно му минаваше,колко пъти го бодоха,но той нито глюкоза нито чай искаше,нищо с биберон,докторката му искаше да взизаме в болница.Тогава отидохме при една много добра в Търново и тя ни каза ,че не са му високи стойностите и да си му давам кърма спокойно и ще отмине,нямало никакво по-добро лекарство от кърмата...и му мина.
Сега Филипчо и той така и когато отидохме на консултация н а1-вия месец и ваксина и тя каза ваксината др месец,че ми се вижда още малко жълт,ама той и батко му беше така ,но ти не се трогна . JoyА  аз и викам  а сега това е 2-ро дете хептен не се шашкам,всичко е Ок.
 За чантата за количка и аз много гледах в този сайт ,но ми трябваше кафява или оранжева и един ден съм в Хиполенд и виждам чантата ,която ми трябва кафява с оранжево,че и с цветенца само за 25 лв без да се занимавам с разни доставки.Много се зарадвах http://www.pakostnik.com/bg/productdetails.php?id=9960&cat=172
тука има и други чанти http://www.pakostnik.com/bg/products.php?cat=172
Междудругото вчера в парка видях Windy и я познах от снимките и количките и се спрях и я заговорих,но бях с ММ и баткото и ми дадоха зор.Май много отдавна не е писала тук,да не се е отказала,не можах да я попитам.Ама е един бузанко Максим,сладурко,спинкаше сладко  ylinfant
 п с:докато побликувам написаното минаха 2 часа и се зачетох какво съм писала.Фифо не е спал до 18,30,стана в 16,30  newsm62

# 143
Здравейте, момичета!

Днес за пръв път от както Кали сее родила отидохме на заведение и то с нея!!! Grinning Моят мъж, аз и Кали отидохме в Дон Вито в Младост1 и много ни хареса. Там има салон за непу6а4и, топли4ко бе6е, две пе4ки духалки духаха до коли4ката. Вна4алото бяхме само ние тримата, а после дойде едно пет4ленно семйство с бабата на семейството. Кали не рева, хареса и.Ние останахме мног одоволни, 4е лека по-лека се връщаме в цивлизацията както си говорихме с моя мъж. След това се разходихме още малко да използваме времето и по едно време тя по4на да църка и се прибрахме да я къпем и да яде. Сега я 4увам реве и тя не знае защо-изкъпана, нахранена, сигурно иска тук при ме нда я взема-ами ще ходя да си я донеса тук в тази стая, какво да го рпавя детето.
За гушкането-ами аз постоянно я гушкам и я целувам по бузките, изобщо не се притеснявам, 4е ще се разглези, много е мъни4ка още и според мен сега има нужда от сигурността, 4е мама и тати са до нея. така 4е си я гу6кам колкото си искам без да се притеснявам, 4е ще се разглези.
За коликите -не мисля, 4е е уда4на комбинацията от захар и хлябна сода. Аз и давам само капките Био Гайа по 5 мл. ве4ер и съм доволна!.
Лусине -пожелавам ти при вас нещата да се нормализират колкото се може по-бързо.
Ахилеа- може би ако самата ти си по-спокойна и детето ще се успокои. Бебетата усещат, когато човекът, който се грижи за тях е изнервен.
Айде аз отивам да си гушна принцесата и да я донеса тук при мен, че може би и е скучно сама в другата стая.

Последна редакция: нд, 20 ное 2011, 19:04 от Toni77

# 144
  • Sofia
Да почерпя и аз, че станахме на 2 месеца.  Laughing

Мамчета, гушкайте си бебетата и хич не се притеснявайте, че ги учите "на лошо". Няма такова нещо! Децата имат нужда точно от нашите ласки и топли прегръдки, а и сега е времето да ги гушкаме, после те няма да ни дават. Сега са бебчета, сега са на 1-2 месеца, този период бързо ще отмине и никога няма вече да се повтори точно с тези дечица. Така че да не пропускаме най-сладките мигове в живота си!!!  Grinning  Grinning

За анкетата гласувах за памперсите Бейби лав на ДМ, но днес взех Пуфис и те ми харесват май.  Peace

Съни, скорошно оздравяване, мила.  Hug Аз се влачих 2 седмици, най-накрая вече оздравявам.

Лусинче, дано да се нормализират нещата при вас.  Praynig  Hug

Хайде аз отивам да си гледам "Седем часа разлика", много ме кефи този сериал и през цялото време ще си гушкам бебенцето, че сега ми е паднало...  Hug  Heart Eyes  Hug

# 145

Съни,аз съм решила на Благовещение,на 25 март да пробия  ушите на Пламена/имаше някакво поверие,но какво точно не помня newsm78

Според народните вярвания на този „благ ден“ по-леко и бързо зарастват всички рани, затова най-често тогава се дупчат ушите на малките момиченца,Но MagieA  е права,още са много малки им е рано и като се замисля май е най-добре да изчакам поне да стане на година и половина.
Момичета,ако имате възможност излизайте с приятелки,може и за час да е ,но е много разтоварващо.
Тони,браво на вас,вече и по заведения ходите
За първи път чувам да се дава сода на бебе Naughty
От няколко дни давам био гайа и съм доволна.Гушкаме я когато има нужда,но ако е спокойна предпочитам да си стои или в шезлонга или в кошарата.Все пак имам и домакински задължения

А сега да ви се оплача,Пламена е с запушен нос,пръскам физиологичен разтвор и изсмуквам с помпата,но усещам че има още.Спи й се и не може да зааспи ,унася се за малко и се събужда.Какво друго мога да направя да й отпуша нослето?????

# 146
  • София
Ахилеа, аз ползвам Нук и Чико за мляко и Бе Фри за чай. Понеже сме с рефлукс от Чикото си доказах, че повръща повече и ги прибрах. От Нук-а съм изключително доволна! Уникални шишета! А тези Бе Фри са даже и с топлинен сензор (на края на тръбичката, която е по средата на шишето - някаква анти колик система е пак). Пробвай Чико щом не искаш анатомични биберони. Но си вземи от тези, които са от една жълта пластмаса (те нали имат няколко серии - стъклени, обикновени някакви с шарки май, тези от жълтата пластмаса и новите, които копират формата на Томи Типи - не ги взимай, досега не съм чула някой да е доволен от тях. А и 15лв за най-малкото шише...  #Crazy  Money Рокфелер да ги купува  Laughing )

За Хип-а отсега ти казам: от първата седмица сме на него и малчо акаше по 1 път на денонощие, по едно и също време, но това, разбира се, се канализира около 1вия месец. Дотогава акаше когато му скимне - тоест не акаше редовно, имаше 1-2 седмици, в които акаше през ден даже и се бях паникьосала и аз. Не знам дали е от Хип-а, защото заради рефлукса започнах да давам Фризовом, от който почна да ака ВОДА буквално и по няколко пъти на денонощие! Трябваше да сменим млякото с друго анти-рефлукс и сега му давам Аптамил АР и пак си ака по 1 път на денонощие по едно и също време, както преди. И аз си мислех, че от Хип-а така ми ака рядко, но явно си му е такъв метаболизма на детето. Мислех си, че може и от Еспумизана да е, ама педито и разни познати ми казаха, че от Еспумизан не се запичат децата, а от Саб симплекс.

Ивета, моя малчо няма запушен нос , но от раждането кажи речи си има едни като хрипове. (като яде и тогава му се налага да диша през носа и се чуват, а иначе спи с отворена уста). В началото педито ми обясняаше как още се чистел, ама като отидохме на първа ваксина ми каза да му капя физ.разтвор. Изобщо не помага и смятам да си купя помпа/аспиратор за нос, ама от тези , които аз трябва да изсмуквам, защото имам на Чико този, който го стискаш, ама за нищо не става. Този модел са за запушен яко нос, а при нас секрета не е в носа, а навътре към носоглътката или де да знам и аз къде се пада. Та и аз търся решение на подобен проблем....

# 147
 Thinking

Последна редакция: пн, 21 ное 2011, 16:54 от varol

# 148
Хариела-Честита двумесечинка на Изи-да расте жива и здрава зарадсот на мам и тати-)))

За шишетата-аз имам общо 6- две на Чико и 4 на Нук-от всичките съм доволна.

За аспиратора-ползвам най-обикновения аспиратор на Чико от 5 лева дето е като вакуумче-стискам, пъхам го в нослето, после отпускам и изваждам-няма проблем с него, върши ми работа и съм доволна.Много лесно се работи с него.

# 149
Айде да се разпиша и аз днес , че да не ми пишете отсъствие  Laughing
За шишетата аз ползвам на АВЕНТ и ЧИКО и от двата вида съм доволна само където се прекарах и от Джъмбо купих едно шише уж  Чико ама се оказа пълен ментак и не го използвам
Liika ние също сме с рефлекс и се храним с Фризовом  искам да те питам от него повръщате ли , защото Дарина започна и от него да повръща по малко педито каза , че няма с какво друго да е сменим и сега така си караме
За акането Дарина ако през ден не ме притеснява това при децата хранени с АМ е нормално
Хариела честит втори месец   ura
Лусине искрено ти пожелавам да се успокои бебока в най-скоро време  Hug

сега и да се похваля каква промоция нацелих днес свекърва ми дойде днес вкъщи понеже тя като пътува при майка си минава през София и аз е накарах да остане , че да се наспя още една вечер Mr. Green снощи е ставал мъжа ми даже не съм и разбрала  #Crazy спала съм като умряла ама така е аз цяла бременност сън не видях и сега да като си го наваксам  hahaha
Лека и спокойна  вечер на всички  Hug

Общи условия

Активация на акаунт