Зима иде,вятър вее-вкъщи ОКТОМВРИйче гука и се смее!

• 26 390
  • 713
  •   1
Отговори
# 195
Здравейте и от нас с Кали, момичета!

Калиопа, Пепи
-дано повече не ви се случват такива неща Hug
Съни- не се обвинявай, на всеки може да се случи, сега важното е да се оправите бързо Hug
За стерилизирането- както вече писах имам 6 шишета и като ги използвам всичките ги пускам в стерилизатора ( на Чико за микровълнова печка), доволна съм, бързо и лесно става.
Деси-според мен проблемът на Лили е от новата ситуация вкъщи, мног одобре сте направили, че сте казали на госпожите да не я тъпчат на сила, нека си яде колкото иска, а че може да повръща от нерви-това е сигурно.
За солта и яицата- това ми прилича на отживелица от 19 век!!! Shocked Shocked ShockedВ никакъв случай не се слагат такива простотии във водата за къпане на малко дете!!!
За пробиването на уши- не съм се замисляла дали ще пробиваме ушите на Кали и кога, но определено мисля, че детето трябва да е по-голямо, наистина до три годинки е най-бурния растеж на организма и мисля, че не е полезно. Моито уши ги пробиха като бях на пет години, но още си спомням какъв рев му ударих тогава.

# 196
  • София
За пробиването на ушите: аз имам по 2 дупки на ухо. Първите са ми пробивани в някаква болница с игли и едната ми е крива  #Cussing out  и докато си сложа обеци си е цяла експедиция из възглавничката на ухото.  Laughing Била съм на 2 години. А вторите дупки ми ги пробиха като бях на 10-12год може би и ми ги дупчиха с пистолет. Толкова мн ревах преди да ме продупчат , че посинявах чак пред едно огледало. Ама пусти мерак... Най-накрая се престраших и да ви кажа нищичко не усетих. Прави хубави дупки, който нито забраха, нито нищо. Само съм спазвала срока, в който трябва да носиш медицинските обеци и това е. Но и аз съм ЗА дупчене на ушите непосредсвено след 3год възраст. Въпреки , че мн мами дупчат за кръщенето.....  newsm78

# 197
има ли някой който кърми и пие Метергин?
Ако има с Метергина взимате ли и др. лекарства? Има ли силни болки след приема? Или промяна в поведението на бебето?
Аз пак получих кръвоизлив... Cry Cry Cry Cry Cry доктора каза или да пия Метергин или Кюртаж, но и при кюртажа се биело упойка, която пак минавала през кърмата. Каза, че няма нищо притеснително в това да пия Метергин и да кърмя.

# 198
момичета,благодаря ви, че отговорихте на въпросите ми  Hug май само аз не стерилизирам и не преварявам вода  Embarassed докато бях в болницата, момичето на съседното легло хранеше бебето си с АМ, което й даваха от отделението, в техни шишета. За 3 дни не й смениха шишетата- нито за АМ, нито за водата  newsm78 
иначе аз ползвам шишета на Авент и съм много доволна. Вече сме с биберон двойка  Peace
Главичката на Дани не е мека; не се изпотява. Вероятно това пищене на сън е в резултат на колики или сънува кошмар  Thinking
Калиопа, Пепи- радвам се, че вече сте си вкъщи и всичко е зад гърба ви  Hug
Съни, много  неприятно, че Али се е разболяла, но не се обвинявай  Hug колкото и да пазим бебчетата, ние сме в непрекъснат контакт с тях и е невъзможно да не им предадем нещо. Желая ви бързо да се оправяте  Hug
за осоляването- твърдо съм против  Stop безсмислено е и много вредно  Peace

# 199
Съни, не се чувствай виновна. Все пак в това време се случват такива неща - кашлица, хрема, температура. Дано скоро ви мине и то безпроблемно.  Hug АЗ също съм болна, но засега всички други са здрави. Нося маска като се занимавам с бебето и дано не го заразя, но той вече изкара едно подобно болестно състояние като беше на 15 дена и вече не се притеснявам толкова.
Анбибиан, моите шишета на Авент са точно тези от златната серия - харесах ги понеже се мият много по-лесно, по-тънки са и се загрява водата в тях по-бързо, по-устойчиви са (уж) и т.н.
Днес си направих извода, че всъщност не шишетата са се прецакали, а бибероните понеже сложих биберон на Чико и не пропускаше шишето. От днес давам на бебока ХУмана - доста по-гъста е от Хип-а и се оказа, че минава много, много трудно през бибероните на Авент. Бебето се измори на обяд да дърпа млякото. После му сложих от тия на Чико с прорез и така разбрах, че вече не текат шишетата. Явно бибероните са се протрили. Засега сме доволни от Хумана-та. Като че ли повече засища понеже бебчо не се сети да яде след 3 часа и аз бях инициатор на следващото му хранене. Сега заспа - да не говоря много да не вземе да се събуди. Ще видим как ще е през нощта. Лошото е, че след хранене с Хумана започва да хълца силно около 2-3 минути и се чудя защо. Дали защото пие по-бързо заради бибероните с прорез?!  newsm78
За обиците на мен ми слагаха, когато бях на 4-5 години, доколкото си спомням и то с пистолет. Нищо не ме болеше и не ме беше страх.  Peace
zozito, добре дошла.  Hug Да не би да го премиваш това бебе на 3 часа?! Все пак бебешката кожа е много нежна, а измиващите средства агресивни (както и самата вода, ако се използва прекалено често). Може да си му протрила кожичката от толкова миене.  newsm78 Все пак нека педиатърката го погледне и й кажи, че миеш дупето му на 3 часа.

# 200
  • София
Смятате ли да участвате Simple Smile

http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=624545.0

# 201
О, имам чувството че напоследък предимно аз се включвам тук.  Shocked  Laughing
Явно имам повечко свободно време.  Laughing
Конкурса е интересен, но аз не гладя. В редките случаи, в които съм се опитвала, дрехите са ставали още по-измачкани. Тъкмо изгладя от едната страна, намачка се от другата.  ooooh! Гладенето не е за мен. И на бебето нищо не гладя. Опитах се да изгладя само комплекта за изписване, но стана още по-зле отколкото преди да се изглади.  Laughing
Аз днес може да се каже, че съм доволна. Това АМ на Хумана наистина излезе по-засищащо и бебока е по-спокоен с него.  Peace

# 202
  • Пловдив
Добро утро, момичета  Hug
Тези дни не ми остава време да ви пиша...
Нашата погача в неделя мина страхотно  Heart Eyes
Вчера обаче Благовест цял ден беше мноого кисел и коликите много го мъчиха  ooooh! Беше кротък само на разходката. Изкарам ли го вън, млъква и заспива  Rolling Eyes
Ахилеа,аз мия дупето на всяка смяна на памперса,ако е наакан и досега нито му се е изсушила кожата, нито дори леко му се е зачервило дупето  Peace
Пепи и Калиопа, съжалявам за това, което сте преживели,милички  Hug Важното е,че сега сте добре  Hug
Съни,бързо да се оправяте и вие  Hug
После ще опитам да пиша повече   Grinning
Сега лек ден от мен  Hug

# 203
Явно аз съм по-небрежна понеже го мия само при къпането, а иначе с мокри кърпички и пак не ми се е подсичал до сега.  Rolling Eyes

# 204
Здравейте наспали се и не чак толкова мами Simple Smile
A_H_I_L_E_A , спокойно не си само ти. Аз също я мия само сутрин и вечер, т.е. когато я къпя. А иначе бърша с мокри кърпички и то само ако е наакана. След това обилно омазвам с олио. А за гладенето - аз също не съм фен на гладенето, ама това лято нещо ме обзе мания и гладех почти цялото пране (без чорапи и бельо). Сега на бебка още гладя, ама ще видим до кога ще е. На Георги спрях около 6 месеца да му гладя нещата, когато на едно гладене му съсипах две блузи.

Liika , лечението с Вигантол се състоеше в даването на повече капки по схема (ама не я помня схемата) и не съм сигурна дали не давах допълнително и калций. По принцип Витамин Д спомага усвояването на калция в организма. И пак казвам лечението ми го предписа лекар след констатиране на омекване на главата. Даже ми даде аз да видя - хлътна ми пръста като в пинг-пнгово топче.

unvisible аз ти написах още като си сподели проблема. Аз пиех Метергин (и сега и с първото дете) и кърмих. Не е проблем, а ако ти се струва че ти намалее кърмата има чайове и други средства за стимулиране на лактацията (аз пия такъв чай на хип) НЕ СИ ПОДЦЕНЯВАЙ ПРОБЛЕМА, моля те мила много сериозни могат да станат нещата.

А за пробиването на ушичките и аз мисля да е за кръщенето, което живот здраве планирам да направя около Богородица на 15 август. Георги е кръщаван на именния си ден, ама май месец е топло, а на Никулден не ми се разхвърля бебе в църквата, а ми се иска да си я топне цялата попа Simple Smile

# 205
Добро утро от една доволно наспала се  Mr. Green, след като вчера Дари цял ден плака стабилно и доволно реши , че цяла нощ ще спи  Hug като заспа в 11ч. и се събуди в 7ч. тати е нахрани , а мама спа до 9ч е какво по хубаво от това пожелавам си всички нощи да са такива и не само моите а на всички  Hug Hug
Ахилеа и аз съм от небрежните мия е само сутрин и вечер през останалото време сме на мокри кърпи

Бях писала за среща на софийските мама но май никой не прояви желание а топлите дни си заминават 

# 206
Е то май топлите дни останаха вече в историята.  Laughing А за стимулиращия лактацията чай - аз пиех в промишлени количества и никак не ми помогна.  Sad

# 207
Добро утро, момичета!

И аз мога да се присъединя към групата на наспалите се мами-))))
Нашето съкровище заспа около един след като се наяде и се събуди в 6.30, изяде си и пак заспа, та аз станах чак в 9.30.
Като ви слушам излиза, че и аз не съм от най-старателните Joy-къпем Кали по веднъж на ден-само вечер и тогава и се мие дупето, а иначе при всяка смяна на памперс почиствам с мокра кърпичка и после мажа с олио и крем Бочко, до сега, да чукна на дърво, няма подсечено и зачервено Praynig
За среща на софийските мами- аз съм за-айде да се разберем за тази събота, или неделя, че не останаха хубави дни и който дошъл дошъл. Съгласни ли сте?
Това е за сега от мен, по-късно през деня пак ще се включа.

# 208
  • София
Liika този имунизационен календар е стар, ето актуалния http://vaksinite.info/
 за обиците- най-добре към 3 годинки, и без това в яслите много не дават, заради тях на каката два пъти ги дупчихме първия път на годинка, втория на 3 год., защото се наложи да ги махнем и те й зарастнаха.
mela аз почнах да гледам The Secret circle и Tera Nova за сега ми харесват, незнам за по-нататък.
Болните дечица да оздравяват скоро.

# 209
Е то май топлите дни останаха вече в историята.  Laughing А за стимулиращия лактацията чай - аз пиех в промишлени количества и никак не ми помогна.  Sad

Ами не знам дали си внушавам или не ама май ми помага на мен. Ама тя голяма гладница моята Ники понякога и през час яде. Или по скоро цеква малко и заспива.

Общи условия

Активация на акаунт